איך היה בזאפה אתמול?

רעוּת

New member
אבל היא לא היתה פוליטית ../images/Emo46.gif

ואני חושבת שזה כן היה במקום מצידה להתייחס לזה, כי די כבר עם הבועה
. מה הקשר לכאפיות
יש לי מספיק באונ'
.

DMoan

New member
אני דווקא בעד פוליטיקה

בלי קשר לאיך ומה בדיוק נאמר הפעם (וזה באמת לא היה פוליטי). לא ככ רציתי להכנס לזה, כי כל הת'רד נראה לי קצת אוף-טופיק, אבל מאחר וכבר נכתב ככ הרבה... לי דווקא מפריע שרוב האמנים כיום (במוזיקה ובכלל) לא מביעים דעות פוליטיות. אולי אז היו גם יותר יצירות איכותיות באמת שמדברות על דברים שהם לא אהבה. ולא שאני אומר שכולם צריכים לכתוב על זה (הדעות של רונה ידועות וברורות והיא בינתיים כנראה לא הרגישה צורך לכתוב על זה. לפי הנושא של זה, אולי יהיה לזה הד כלשהו באלבום הקרוב), אבל היה נחמד לראות יותר. וחבל שאנחנו ככ לא פתוחים כחברה שאמירות טריוויאליות כמו "מוות זה רע" הן פוליטיות. אם זה היה שיר מחאה הייתי קוטל אותו מפה ועד להודעה חדשה. ולצערי רוב "שירי המחאה" היום לא עוברים את שלב האמירות חסרות האמירה (תאונות דרכים זה לא טוב, No Shit) יש כמה אמנים שסוטים מהדרך הזו, כמו הבילויים ופורטיסחרוף מצד אחד או סאבלימינל עם ה"שירים" (סליחה על הסוגריים, אני ממש לא סובל את מה שהוא עושה) הפשיסטיים שלו. צריך עוד. נכון, יש בזה סיכון מסויים, אבל אנשים צריכים להתחיל להתרגל לזה שזה שדעה כלשהי מעצבנת אותך לא אומר שאתה לא יכול להקשיב לה (היה ככ כיף בהופעה של אריאל זילבר, אחת ההופעות הטובות שהייתי בהן בכלל, גם אם הוא זרק איזה משפט שלא אהבתי...). אולי גם לנו יהיה blowin' in the wind יום אחד.

את יודעת מה? צודקת.

ובכיף שתביע. אבל אפשר לאבד קהל ככה, אם הוא מאד לא מסכים עם הדעה שלך [ואם כל הכבוד, אם הייתי יודעת ש, נניח, רונה הלכה עם כאפיה לכיכר רבין, עם כל אהבתי למוזיקה שלה, הייתי חוטפת ממנה בחילה על המקום] - וזה סיכון שאמן צריך להיות מוכן לקחת.

punky brewster

New member
מסכימה איתך

חבל שפוליטיקה צריכה להיכנס במיוחד באמצע הופעה כש50 קילומטר משם מתחוללת מלחמה. ואגב היה כזה צפוי שימחאו לה כפיים, כל מעריצה אמיתית בולעת את דבריה בשקיקה אני עושה הפרדה בין הערצה מוזיקלית לבין אהבת האמן. אני לא מסכימה עם דעותיהם של הבילויים אבל הם לא באים בעטיפה "נקייה" ויפת נפש. הם אומרים את דעתם ולכך ההערכה שלי אליהם, אני נהנת מהמוזיקה ושמה בצד את הדיעות שלכם. עם רונה זה אחרת מכיוון שעד אותו יום הייתה ההרגשה שהיא שומרת את דעותיה בצד את דעותיה אך מסתבר שלא כך הדבר. יכולתי לדון ארוכות אבל זה נושא קצת חרוש בפורום, הכל כאן מתחלק ל 90% בנות שמסכימות לחלוטין עם כל דבר שהיא עושה. (שירים, דיעות וכו) ו10% שהן בשבילי הקול השפוי שעושות הפרדה בין האמן, הדיעות שלו והחיים הפרטיים שלו, לבין המוזיקה שהן נורא אוהבות. אפשר לאהוב אך ורק את המוזיקה. ולמקרה שיש ספק כן גם לי עצוב על אזרחים, אביבה שליט, נועם שליט, גלעד שליט. דאגתי, רחמיי וחסדיי מופנים קודם כל לאזרחים במדינה הזאת במיוחד תושבי הדרום בעיקר שדרות ובסוף בסוף בסוף לחפים מפשע בעזה. ולכל מי שרוצה או מעוניין בויכוח פוליטי אתם יותר ממוזמנים להרים את הכפפה, בכל מקום, זמן, דרך וצורה. רק עשו חסד לי ובמיוחד לכם, היו בקיאים עד מאוד ברזי ההיסטוריה על שנותיה, עמיה ותוצאותיהם. בקיצור, חן חן לכולם ושבוע טוב לנו. :) נ.ב אופיר, מה עם הדו"ח תנועה?

bזוהר

New member
תסלחי לי על הבוטות...

אבל את מאוד חושבת שאת חכמה וצודקת, כשבעצם את לא. הייתי מאוד שמחה אם תסבירי לי בהיגיון שנובע מההודעה שלך, איך זה שאת דואגת לאזרחים שלנו ולתושבי הדרום מאוד, ו"בסוףבסוףבסוףבסוף" לתושבי עזה החפים מפשע - זה פוליטי, או מועד לדיון פוליטי או ויכוח פוליטי. את עושה הפרדה בין אומן למוזיקה, אני הייתי עושה הפרדה בין פוליטיקה ל-אנושיות, מצפון, חמלה, רגש. מה את מנסה להגיד ב"אפשר לאהוב אך ורק את המוזיקה?" אני לא יכולה לאהוב את רונה והדעות שלה? ואם אני אוהבת, זה אומר שאני אסכים עם כל פיפס שיוצא לה מהפה בלי לחשוב על מה שהיא אמרה אפילו? תרשי לי לחדש לך- אהבה לאמן היא לא תמיד הערצה עיוורת. לפעמים היא פשוט... וואלה, אהבה לאמן. תכלס למה שאתה מכיר מהבנאדם אחרי שהתחברת אליו דרך המוסיקה שלו. רוצה הוכחה לזה? הנה, קבלי שוס מטורף - לא אהבתי במיוחד שרונה אמרה "ידעתי שרוב הקהל שלי שמאלני". זה לא נראה לי הכי מתאים ולעניין באותו רגע. שוב להזכיר שהמילים שלה על המלחמה ל-א ה-י-ו פ-ו-ל-י-ט-י-ו-ת ? אם קל לך לשים דעות של אמן מחוץ לתחום וליהנות מהמוזיקה שלו למה מפריע לך שרונה מביעה את דעותיה? את לא חושבת שאמנים ובכלל אנשים מפורסמים צריכים לצאת ממסגרת ה'מה שהם צריכים לעשות' (מי קבע?), לדוגמא - אמן-מוזיקה, דוגמנית-פוזות, ולנצל את הבמה שלהם כדי לחלוק דעותיהם, להעביר את מה שהם מרגישים, לנסות להשפיע, להיות קצת פחות מרובעים? ולסיום, אשמח שוב אם תסבירי לי איך אני צריכה להיות בקיאה עד מאוד ברזי ההיסטוריה על שנותיה, עמיה ותוצאותיהם, כדי לרחם על ילדה קטנה בעזה.

punky brewster

New member
אם תשימי לב טוב טוב

בכוונה לא הגבתי לך אחרי שהגבתי לי ויש לי סיבה טובה. ואני לא הכנסתי עינייני גיל למשוואה, אפילו לא לרגע אז אל.

Einav85

New member
לטעמי

זה קצת מתנשא לדבר על רחמים כשהאדם עצמו לא נפגע בכלל מכל העניין בזכות תושבי הדרום שממלאים את התפקיד של "בשר תותחים" ואחרים יושבים במגדל השן שלהם בת"א שלא נפגעה מטיל מימי מלחמת המפרץ.

bזוהר

New member
ממ

את זה שיש אנשים בתל אביב שחיים את החיים שלהם בשגרה שלהם, ואנשים בדרום שחיים חיים אחרים לגמרי, זה עובדה שכמה שהיא קשה אי אפשר לשנות אותה. זה מצב קיים. ולכעוס על התלאביבים שאין עליה קטיושות לא ישנה את זה.. ואני לא מבינה איך זה שאני מרגישה חמלה על אנשים אחרים יכול לבוא לידי ביקורת בגלל שלא עברתי את מה שהם עוברים. הרי אם הייתי עוברת את זה לא הייתי מרגישה ככה. אני חושבת שזה בדיוק ההיפך מהתנשאות. אני חושבת שבחיים לא הייתי יכולה להתמודד עם המצב שהם נמצאים בו. הם או אתם או וואטאבר. סליחה שאני מרחמת? זה לא ממש נשלט אצלי.

Einav85

New member
כולנו מרחמים,

לכולנו כואב הלב על מה שהאזרחים שם נאלצים לעבור. אבל אני לא מרגישה שאני קורבן של השלטון שלי, אני מרגישה שהם קורבן של השלטון שלהם. אני עצמי חיה במרכז, אז כמובן שאני לא כועסת על התל אביבים על העובדה שהם לא חוטפים טילים. יש בי אך ורק טינה על אנשים שבאים בטענות כלפי השלטון של המדינה שלי שרק מנסה להגן על אזרחיה אחרי שנים על שנים של הבלגה ו"דיבורים" איתם (יכלנו כבר לדבר אל הקיר, התוצאה היתה אותו הדבר). והביקורת הזאת, אחרי שבזמן מלחמה אנחנו דואגים להביא להם מזון, דלק, חשמל ועזרה הומניטרית (איזו עוד מדינה היתה עושה את זה, רבאק?) ושחיילים שלנו מסכנים את החיים שלהם ברצועה הזאת בעת שיכלנו למחוק את עזה בשלוש שעות בלי להיכנס לשם בכלל, מציקה לי. את לא צריכה להתנצל על זה שאת מרחמת. זאת תגובה שאמורה להיות טבעית כשרואים אנשים בוכים וילדים נהרגים. רק תזכרי שאם זה היה ההיפך, חמאס, חיזבאללה והג'יהאד היו חוגגים על הדם שלנו. הם לא היו מרחמים. ישראל לא צריכה להתנצל על העובדה שהיא מזכירה להם שדם יהודי הוא לא הפקר ושיש השלכות למעשים שלהם.

Einav85

New member
וד"א, סתם מסקרנות-

איפה היו כל הרחמים האלה כשיום אחרי יום במשך 8 שנים (!)תושבים בשדרות פחדו לשלוח את ילדיהם לגן ולבי"ס? איפה היו כל הרחמים על העובדה שבכל אזעקה היו להם 15 שניות להתפנות למקלטים? מי ריחם כשבתים שם נהרסו? מעניין מאוד שאז אף אחד לא דיבר על "רחמים", שזה נהפך לשגרה לכל דבר עד שבקושי בחדשות טרחו להזכיר את זה.

רעוּת

New member
אבל זה ממש לא סותר.

יש לי חברים ומשפחה בדרום, ואני גרה די קרוב לשטחים, ככה שבתקופת האינתיפאדה די לא יכולתי לצאת מהבית בשעות מסוימות כדי שלא יירו עלי או משהו כזה (ואני לא מדברת על אוטובוסים מתפוצצים כי זה היה בכל מקום בערך
) ומי שיודע איפה אני גרה יודע שחוויתי על בשרי מספיק טוב את כל האיומים האלה, במשך כמה שנים טובות (וגם אז לא כ"כ טרחו להזכיר את זה בחדשות כי זה נהיה שגרה. זה לא בסדר, אבל ככה זה). אז לא יודעת, מעצבנים אותי הטיעונים של "אם היית גרה בדרום היית מדברת אחרת", שכבר שמעתי מספיק בשבועיים האחרונים. אם יש לי את ההסתייגויות שלי מהמבצע הזה זה לא בגלל שאני נגד תושבי הדרום או לא יכולה להבין מה עובר עליהם. זה לא סותר- יש לי אמפתיה לתושבי עזה כמו שיש לי אמפתיה לשדרות, ואני לא מבינה למה זה "או" "או", למה זה תמיד בגישה של "או הם או אנחנו", אם אני מרחמת עליהם זה לא אומר שאני חושבת שהיציאה למבצע לא מוצדקת או שאין לנו זכות להגן על עצמנו, ואם אני בעד שקט לתושבי שדרות זה לא אומר גם שאני בעד המבצע הזה. כל אחד והשקפת עולמו.

Einav85

New member
הסיבה שזה "או"- "או"

זה בגלל שלנו אין מקום אחר להיות בו. ואין לנו עם מי לדבר. ניסינו הסכמים, ניסינו התנתקויות והכל התפוצץ לנו בפנים. כרגע זה או הם או אנחנו, עם כל הצער שבעניין.

רעוּת

New member
אבל גם להם אין.

כל אחד וההשקפה שלו על איך שצריך לפתור את זה

אני מסכימה

אני חושבת שצה"ל כן היה צריך לצאת למבצע הזה (כי אני לא רואה פתרון אחר לכל הבלגן שהולך בדרום כבר כ"כ הרבה שנים, ואם למישהו יש, שיאיר את עיני) - אבל עדיין כואב ועצוב לי על מה שקורה שם, ועל זה שאנשים חפים מפשע נפגעים, ועל זה שהאדם שאני הכי אוהבת בעולם צריך להיות זה שהורג אותם.

Einav85

New member
שוב, כולנו מרחמים על החפים מפשע...

אבל כמו שאמרת, אין פיתרון אחר וזה מקומם שכל העולם מוציא אותנו רשעים בעניין וישראלים מסויימים תומכים בהם. בכל מקרה אני חושבת שההופעה הבאה של רונה שאלך אליה תהיה אחרי המלחמה כי באמת שאני לא באה להופעות בשביל לשמוע פוליטיקה או רמיזות פוליטיות או מה שזה לא יהיה. אם אני רוצה להרגיש רחמים על תושבי עזה אני פשוט צריכה לפתוח טלוויזיה, זה נמצא בכל מקום

bזוהר

New member
אני מסכימה איתך

לא הבנתי איך מהדברים שלי הבנת שאני נגד המבצע בעזה. אני לא נגד. כאילו, זה מסובך, אני לא אתחיל להיכנס לזה עכשיו אבל אני בטוח לא נגד. מצד שני אני מבינה ישראליים שהם נגד וזה דעה פוליטית שלהם, זה לא שכולם חושבים ששדרות יכולים להמשיך לסבול, אולי הם פשוט מאמינים שהמבצע הזה לא באמת יעזור כי לא נצליח לחסל את החמאס ולכן זה סתם עוד הרוגים שלהם ושלנו. אבל זה באמת כבר דיון פוליטי כזה וזה לא הייתה הכוונה שלי ואני ממש ממש מסכימה עם מה שרעות אמרה, זה גם מה שרונה אמרה. עינב, את מתכוונת שאין לנו עם מי לדבר מבחינת החמאס. אבל לפי איך שאני הבנתי את זה רעות התכוונה לפלסטינים, ש..למה זה צריך להיות או- אני מרחמת על הפלסטינים ואני חושבת שלא היינו צריכים להיכנס לעזה, או אני לא מרחמת עליהם והיינו צריכים להיכנס. למה כשאת אומרת "אני מרחמת על הפלסטינאים" מביאים לך "אבל מה עם שדרות???" יש הרבה דברים נוראיים שהופכים לשגרה ואז מפסיקים לדבר עליהם. וזה עצוב אבל זה ככה. קורבן של השלטון יכול להיות גם באי הסכמה איתו (ברור שתושבי הדרום הם הקורבנות האמיתיים) אבל נראה לי שזו הייתה הכוונה. אני מבינה את מה שאת אומרת וגם די מסכימה, אבל יש אנשים שפשוט לא מאמינים בצורה שבה השלטון פועל, וזה לא אומר שהם חושבים שהמצב בשדרות לא חשוב ושהמדינה לא צריכה להגן על האזרחים שלה. הם חושבים (שוב, לא כולם, אבל חלק), שבצורה הזאת המדינה שלנו לא גורמת ליותר ביטחון בקרב התושבים האלה. באמת לפני כמה זמן דיברתי על זה עם מישהו ואמרתי לו "מה, אפשר לשתוק על מה שהמטורפים האלה עושים? על כל השנים שהתושבים האלה סובלים ולא חיים חיים נורמלים?" והוא אמר "לפעמים שתיקה זה התגובה הכי פחות גרועה". אז נכון לא כולם מסכימים עם זה אבל מה שאני מנסה להגיד זה שלא כל מי שנגד המבצע רואה רק צד אחד ולא כל מי שבעד רואה רק צד שני. ושוב הגענו לעניין ההיגיון הלא מוסבר שבצדדים. חפרתי בטירוף.

רעוּת

New member
...

אני חושבת שה"קורבנות של השלטון" זה יותר בעזה, כאילו, האזרחים, שזה לא היה קורה להם אם חמאס לא היה השלטון שלהם. אני לא הייתי מגדירה אף אחד פה כקורבן של השלטון שלנו, גם לא את תושבי הדרום (גם הם יותר קורבנות של החמאס, אני חושבת) אני לא הצבעתי לממשלה הזאת ואני לא תומכת במי שעומד בראשה ואני לא תומכת בהרבה דברים שהיא עושה, אבל מפה ועד "קורבנות של השלטון" הדרך ארוכה, בכל זאת, אנחנו חיים בדמוקרטיה וההשפעה של הממשלה על החיים שלנו היא די מוגבלת, לא כמו בעזה שהקו הרדיקלי של החמאס והשימוש הציני שלו באזרחים (לא שאני ממעיטה בערך הארטילריה של צה"ל
) גובה הרבה קורבנות של השלטון, ליטרלי. |סחפירות|

למעלה