איך היה בכנס?

snakeman404

New member
איך היה בכנס?

חוצמזה,מישהו ראה מועדון לילה אתמול? עם עדה שעושה את המסאג'ים עם הנחשים? לפי דעתי זאת ממש התעללות בבעלי חיים-גועל נפש!

naja

New member
רשמים מיום העיון.

אני אישית התאכזבתי קלות ואני לא בטוח למה...... אולי בגלל שאת מרבית ההרצאות כבר שמעתי בעבר. או שאולי בגלל שקיויתי לשמוע יותר על מחקרים שנערכים בשטח, ולא היו מספיק הרצאות כאלה לטעמי.(מין הסתם כפועל יוצא מכך שכמעט ולא נערכים מחקרים הקשורים להתנהגות זוחלים בשטח). אולי בגלל שהיו הפסקות ארוכות מידי. אולי בגלל שנמאס לי מהזלזול של חלק מהמארגנים בציבור שלם שרוצה לעזור. אולי בגלל ההתחכמות של הרט"ג ששלחו ליום הזה את אוהד הצופה שאין זה מתפקידו לעסוק בזוחלים, והוא ממש לא הכתובת לתלונות ולשאילת שאלות. בקיצור, אני יצאתי מאוכזב. בדיון שבסוף היום הועלה שוב הנושא של שיתוף החובבים בכל מיני סקרים, אך כמו שזה נראה כיום,זה רחוק מאי פעם. (למרות שישנה הכרה ביכולת שלנו ובחשיבות שלנו וביכולת לתקשר ולאסוף נתונים דרך הפורומים). הדיון היה מאכזב מאוד מבחינתי. בעיה גדולה מאוד עם היום הזה, היא המיקום שלו. למרות שהוא מאורגן על ידי אנשי מרכז הזוחלים המדברי, אני חושב שהוא צריך להתקיים באיזור המרכז ולא בשדה בוקר. ישנם לא מעט אנשים שויתרו על הכנס רק בגלל המרחק. הוספתי את נושאי ההרצאות, במידה ומישהו מעוניין לשאול שאלות ספציפיות. לגביי עדה והנחשים-גם אני ראיתי את זה והתרגזתי. מדובר בהתעללות נטו בבע"ח. לצערנו, לזוחלים אין לובי חזק כמו שיש לכלבים וחתולים(כל אותם מאות אנשים המכונים בטעות "חובבי בע"ח) ולכן אני לא חושב שיקום איזשהו גוף שיפנה לבג"צ כנגד זה או אפילו יגיש תלונה במשטרה. מה שנשאר לנו לעשות זה פשוט להסביר לכל מי שאפשר שמדובר בהתעללות ושההצגה הזו חסרת ערך מבחינה רפואית למקבל ה"מס'ג".

snakeman404

New member
אחת הסיבות העיקריות

שלא הגעתי זה המרחק.. אני גר ברמת הגולן והנסיעה לשם היתה עולה לי המון כסף..(דלק,כניסה,הפסד יום עבודה)

omer356

New member
עדה עומדת להיסגר

חוות הצמחים הטורפים עומדת להיסגר.. ולא בגלל ההתעללות שלה בזוחלים אלא בגלל חובות ל... לשמחתי(ואני משער שגם אתם שמחים מזה..) זה עומד לקרות בעתיד הקרוב.

snakeman404

New member
לא משמח אותי שהיא בחובות,אבל

אם זה מה שצריך דכי שהנחשים לא יעברו התעללות בוטה-אז בסדר..

dreaming h

New member
מצטרפת ומוסיפה

למרות שתמיד נחמד לשמוע הרצאות בנושאים שבהם יש לי עניין, ולמרות שתמיד נחמד לי לפגוש חברים ושותפים לתחום העניין הנוכחי, ולמרות שאני אוהבת את המדבר ונסיעות אליו, ולמרות שימי חופש הם תמיד יופי יופי של ימים, היה נדמה לי שאיפשהו במאזן הכוחות בין טובת הזוחלים לבין טובת מארגני הכנס, הלכה לאיבוד טובת הזוחלים... נערכו הרצאות שנערכו כבר בכנסים אחרים השנה, נאמרו דברים שכבר נאמרו, קיבלנו תירוצים שכבר שמענו בעבר (אם כי אני מוכרחה להודות ששמענו גם הנפצות חדשות ומקוריות!! למשל, מסתבר שלא מזמינים אותנו לסקרי זוחלים כי אין מקום לכולנו במושב האחורי של בעז שחם, עכשיו הבנתי, ואני מוכנה לשבת בבית ולחכות שיהיה לי מקום, אגב) ובאופן כללי יצאתי קצת נרגזת מכך שאולי במילים יש הכרה בחשיבות הפוטנציאלית של חובבי הזוחלים לתחום, אך למעשה - אין ולו חצי הכרה ממשית. כן, זו יוזמה חשובה, כן, זו עטיפה נחמדה לכינוס מן הסוג הזה, כן, יש המון דברים שצריך לעשות, כן, יש הרבה שיקולים שאנחנו לא מודעים אליהם, כן, יש הרבה סיבות הגיוניות, אבל כן, יש כמה הרבה בולשיט, שעליי באופן אישי, המאיס את הנכונות והרצון. ולגבי השאר - מצטרפת לדברים של אסף.

בעז שחם

New member
אם יורשה לי לומר גם כן משהו

קודם כל, לפני כל דבר אחר: תודה. תודה לכל מי שטרח והגיע עד לשדה בוקר בשביל להיות איתנו ביום העיון. למרות שאתם חשים אכזבה. למרות המרחק. למרות שאת חלק מן ההרצאות חלכם כבר שמעו. למרות שזה נפל הפעם על פורים. פשוט תודה, כי בלעדיכם לא הייתה לנו סיבה בכלל לנסות להרים יום עיון. ותודה גם בעד הביקורת, כי הדרך היחידה שלנו לבנות ולהיבנות יחד איתכם זה להקשיב למה שאתם אומרים. הנה, מהמשוב של הפעם שעברה (אוקטובר 2005) ערכנו שינויים: * הארכנו את ההפסקות כדי להקטין את תחושת התזזית. * הארכנו ההרצאות ל- 20 דקות (מ- 15) כדי לאפשר באמת זמן לשאלות מהקהל. * ניסינו לשפר את הכיבוד בהפסקות (לא בטוח שהצלחנו, אגב, כי הגיעו מעל ומעבר לכמות האנשים שהערכנו שיגיעו) אני מבין שעדיין יש טענות, חלקן אני לגמרי מבין ואחרות אין לי אליהן תשובה, חלק מהטענות הפעם על דברים ששינינו בעקבות הטענות של פעם שעברה... אי אפשר תמיד לרצות את כולם, ולעתים אפילו את הרוב לא מצליחים לרצות. אבל אנחנו משתדלים. לגבי הנושאים - תבינו שמאד, מאד קשה לשכנע את המרצים, בעיקר את אלה שעוסקים במחקר פעיל בשטח, לבוא ולהציג דברים חדשים לחלוטין שהם אף פעם לא הציגו קודם. הם שומרים את הדברים החדשים בדרך כלל לכנס הזואולוגיה השנתי וכדומה. אין להם זמן בכלל להכין משהו במיוחד חדש לגמרי. (אני, אגב, הצגתי משהו כל כך חדש - שאפילו רט"ג שמימנו את העבודה שלי לא זכו לראות את זה קודם ליום העיון). אנחנו מקבלים לגמרי את הביקורת על הפרסום של היום ב"רגע האחרון" - לחלוטין אשמתנו. הפצנו זאת רק ברגע שהייתה לנו תכנית "סגורה" (וכפי שידוע למי שהיה, גם בזה נפל עלינו שינוי בלת"מ בדקה ה-90). למדנו לקח חשוב, להפיץ לפחות חודשיים מראש את התאריך גם אם אנחנו לא יודעים בוודאות מי מרצה על מה, העיקר שאנשים יוכלו לתכנן ביומן את התאריך. מבטיחים לשפר. שוב, תודה לכל מי שהיה ולכל מי שנותן לנו פידבק - אנחנו מעוניינים להיבנות מהביקורת הזאת.

שוב אנחנו באותה נקודה?

חברים להתלונן אפשר עד מחר עם כל הכבוד אסף והדר אני ממש לא יודע מה אתם רוצים סוף סוף יש יום עיון כל שנה, סוף סוף פורסם חרדון אחרי 10 שנים, נכון יש בעיות, יש דברים שצריך לשנות, אבל למה לא להגיד מילה טובה, מה כואב. דעתי היא שהיה כנס מוצלח! לא זכור לי שדובר על זנבות של מניפניות בשום מקום אחר, לא זכור לי שדובר על הנחש בפולקלור בשום מקום אחר. נכון דיברו שוב על הארס אצל שרף עין גדי. מה קרה למה המירמור? לי חשוב מאד מאד להודות לשני האנשים האלה בועז שחם ויובל הדר שעשו עבודה נפלאה להרים את הכנס (ויש חשיבות לזה שהוא במדרשה) וכמובן לכל המרצים ולאנשי הביס"ש שעבדו על היום הזה. אף אחד לא מנע ממכם להרים יום עיון כזה במרכז או לעשות כל מה שאתם חושבים שצריך להעשות ולא נעשה. עמוס אמר ויפה שאם החובבים רוצים לעשות משהו בתחום הזוחלים בארץ הצבגון אדום אוזן זה הדבר. הנה לנו הזדמנות להוכיך את יכולתינו כחובבים כקהילה תורמת. אף אחד לא עובד היום בצורה רצינית על עינין הצבגונים, בו נרים את הכפפה ונפעל כפורום זוחלים תפוז (בצורה מסודרת), נתחיל לאסוף נתונים לגבי הצבגון. אני יושב כרגע במכמורת ליד המרכז להצלת צבי ים (לשם מגעים כל הצבגונים שנאספים מהשטח או מהחרמות) אני אשמח להיות שותף לפעולה כזו. כמובן שהכל צריך להיות ע"פ האישורים המתאימים. לזה לא צריך את בועז שחם וגם לא את יובל הדר מקווה שמישהו ירים את הכפפה וירכז את ארגון סיפור הצבגונים ארבל

dreaming h

New member
ארבל - זה לא העניין.

נכון, תמיד אפשר למצוא סיבות להיות ממורמרים, אפשר תמיד לחפש את הצד השלילי בכל דבר, ואני יודעת שאם מחפשים את החלק הזה תמיד תמיד מוצאים. אבל אתה מדבר מהצד השני של המתרס. ועם זה אני לא יכולה להתווכח. כחבר של בעז ויובל, אתה מוזמן לסקרים, מיודע בפעילויות, ושותף ליותר דברים. מה עושים אלו שלא חברים של הנ"ל? אתה ואני, אנחנו לא מכירים מספיק זמן, ואולי אני מרשה לעצמי לומר שניזונת מסוגים שונים של מידע, אבל, האמן לי, פנינו אין ספור פעמים, הרמנו כפפות, יזמנו רעיונות, התקשרנו, שלחנו, כתבנו, הצענו את עצמו, הזמנו, נפגשנו, והכל בולשיט. וזה החלק המתסכל. נכון, יש והיו חובבי זוחלים שקילקלו את השם הטוב לכל אלו שמלאים בכוונות ורצון טוב, נכון, אתה לא יכול לסמוך על אפחד שאתה לא מכיר, ולפעמים גם לא על אלו שאתה מכיר. אבל, האמן לי גם לזה - אם הייתי רוצה לאסוף נחשים מהטבע, מכל סוג שהוא, למטרות סחר או מטרות כאלו ואחרות בלתי חוקיות, אני לא צריכה לא את בעז שחם, ולא אפחד אחר. ואני לא צריכה להצטרף לסקר כדי לחזור למחרת ולאסוף. אני חושבת שמספיק מחברי הפורום האלו שאני מכירה ואוהבת, הוכיחו מספיק פעמים את הנכונות והרצינות שלהם, מכדי לשמוע הערות מזלזלות כפי שנשמעו בכנס האחרון לדוגמא. ואני בהחלט מבינה את החששות. וסלח לי, ידידי, חלילה אין לי משהו אישי נגדך, אבל, לפעמים גם הפעילות וגם התשובות נשמעות לי חובבניות משהו. אולי אני לא מבינה שומדבר, גם זה יכול להיות. אבל, אין לי ספק שהרבה סקרים יכולים היו להתבצע באופן הרבה יותר מקצועי ומהימן, והם לא, בגלל בעיות שלא קשורות לסיבות האמיתיות. ונ.ב: אף פעם לא ביקשתי מאפחד שישריין לי מקום ברכב שלו כדי להצטרף לסקר, אז נסה להבין אותי כשאני נעלבת למשמע הסיבה הזו לאי שיתופנו בסקרים.

צבגונים

הדר שורה תחתונה את כמנהלת פורום זוחלים בתפוז, מוכנה להרים פרויקט סביבתי קהילתי בנושא הצבגון. אני לומד כרגע ואין לי זמן לרכז את זה ,אבל אם את ויונתן ואסף ועוד רבים וטובים בפורום יכנסו לעינין, אני חושב שזה פרויקט עם פוטנציאל להצלחה. שוב עזבי את בעז ואת יובל ואת עמוס ואפילו יהודה. סוליקו רק אנשי הפורום מול אנשי הרט"ג הרלונטים והצבגונים. אם תכבתב תוכנית מסודרת לעינין אני לא רואה שום סיבה שמישהו יעצור את זה. גם אותי בועז לא מזמין לסקרים לפעמים, אין פה קנוניה נגדך או נגד אף אחד אחר, צאי מנקודת מוצא שאפשר להרים פרוקטים גם בלעדיהם. אולי תבדקו גם את עצמכם, זה המצב כרגע וזה מה יש בו נפיק מה שאנחנו יכולים מהסיפור הזה. אם את רצינית ורוצה להשפיע זה הנושא הבעור ביותר בנושא שמירת טבע של זוחלים בארץ ובעולם. מיזם כזה יכול לרוץ יפה מאד ואם הכוננה נכונה גם להשפיע מאד על דעת הקהל. נפל לידך המזל ויש לך את הזכות להיות מנהלת הפורום הזה נצלי את הכח הזה, תישחפי אנשים אחרי מה שאת חושבת שנכון. לא מתוך עצבים על אנשים אחרים אלה מתוך רצון להגנת הזוחלים. אל תיכנסי למגננה קחי את זה כהצאה ידידותית.

כל הכבוד הדר

אין לי שום רצון לזקוף את הרעיון הזה לעצמי, באמת לא מקיר את השירשור הזה, אבל מה את רוצה להגיד בזה!! אם את רוצה לריב תריבי עד מחר, בזמן הזה שאת רבה אנשים עושים דברים! את רוצה לקחת פרויקט כזה מהתחלה עד הסוף כן או לא!!! אני לא רוצה לריב רוצה לעשות. מי שכן רוצה מוזמן ליצור איתי קשר במייל [email protected] או להגיב לשרשור

dreaming h

New member
הו הו...

בוא נרגע, מר לוי היקר. כל מה שניסיתי להגיד בקישור לשרשור הזה - זה שהרעיון כבר הועלה בעבר, לא ניסיתי לזקוף כאן זכויות לטובת אפחד. רק לומר - כבר ניסינו להרים את הכפפה כבר מזמן. זה הכל. לא מחפשת לריב עם אף אחד, האמן לי - יש לי כמה דברים יותר טובים לעשות. שולם? ולשאלתך - כן, מוכנה לקחת על עצמי פרוייקט מהסוג הזה.

יופי אני שמח

סבבה מעולה תחשבי ברצינות איך פרויקט כזה צריך להעשות, תכתבי מסמך בעינין ויאללה לעבודה. אם את צריכה ממני משהו אני אתיצב רק תגידי. יופי בוא נעשה. וחלק מהעינין של מחשבים זה שלא שומעים את טון הדיבור ולפעמים הדברים נשמאים ציניים, אז אם לא הית צינית אני מתנצל.

ועוד דבר

שימי לב ששאלתי אותך שאלה ולא החזרת תשובה!!!! מוכנה או לא מוכנה לקחת אחריות זאת השאלה? ושוב אני חוזר ואומר אני מוכן לעזור בכל מה שאני יכול בכדי לקדם פרויקט כזה.

בעז שחם

New member
לגבי מקום ברכב

אני מבין שדבריי הוצאו לחלוטין מהקשרם. אני אמרתי, שבמרבית המקרים כשמדובר בסקר או מחנה אקולוגי של רט"ג, הם מגיעים לשטח עם מספר מסויים של רכבי שטח (כשהתנאים הם כאלה שלא מתאימים לרכב רך) ואז לי אישית אין שליטה על כמה אנשים אפשר לצרף כסוקרים נוספים, כי הם בעלי הבית. צריך לדבר איתם. ויש עם מי לדבר: יריב מליחי, ביולוג מחוז מרכז, הזמין בשנה שעברה אנשים מאחד הפורומים לפחות למחנה שטח אחד. ובתיאום עם רט"ג, אנשים הגיעו. בהנחה שרט"ג מסכימים לצרף עוד אנשים, מפורום כזה או אחר, יש אצלי מקום עד שנגמר אצלי המקום. נקטדה.

naja

New member
בחייך ארבל.

אין לנו תלונות כלפי יום העיון, אבל עד כמה שידוע לי, ביקורת זה עדיין דבר לגיטימי. אני אישית מאוכזב קלות מהיום הזה, ואני חושב שזו זכותי. לא טענתי שלא היה יום מוצלח או טוב, אבל מה לעשות, כשמשווים אותו לשנה שעברה וכשמשווים אותו לכנסים אחרים, הוא פחות טוב לדעתי הן מבחינה מקצועין והן מבחינה אירגונית(עם כל המאמצים הגדולים שהושקעו בארגון). אולי לדעתך הארגון היה טוב, אבל לדעתי להודיע על כנס כזה כשלושה שבועות לפני זה פספוס רציני.(ולא, אני לא חושב שמתפקידנו לארגן ולהקים כזה יום. אנחנו את ה"חובה" שלנו ביצענו בכך שהפצנו את הבשורה בפורומים השונים, ולידיעתך כ15 איש לפחות(בערך 20 אחוז מבאי הכנס?) מאלו שהיו אתמול שמעו על כך דרך הפורומים). אני בטוח שאם הכנס היה באזור המרכז וההודעה לרשימת התפוצה של המחלקה לזואולוגיה הייתה מגיעה בזמן ולא ברגע האחרון, היו מגיעים לפחות פי שניים אנשים. לגבי ההרצאות-כמעט כולן הושמעו בשנתיים האחרונות בכנסים כאלו ואחרים, וההרצאה שלא הושמעה(על מיתוסים ופולקלור) פיספסה לדעתי ובגדול, כך שלי אישית כמעט ולא היו חידושים מענינים לגבי ה"מרמור"-שמע, כמה פעמים אפשר להציע עזרה, ולנסות להתנדב וליזום, רק כדי לגלות שוב ושוב שגורם אחד ספציפי דואג לטרפד כל רעיון אפשרי?.וזה שעמוס הציע שנעזור בנושא הצבגון זה היה בעיקר כדי להשתיק אותנו ואת המצפון שלהם. הרי הצעה פרקטית לא הועלתה אתמול ובזמנו כשהצענו שנעזור לתפוס את הצבגונים שבירקון אף אחד לא גילה בזה עניין.

אסף

ביקרות זה טוב וזה בסדר אבל כשניכים מעלים הודעות כאלה לפורום אנשים קוראים את זה ואני לא צריך להסביר כמה יש לשניכים השפעה. למנהלי פורם ול"אדומים" כמוך יש משקל רב יותר והיה נראה לי מוגזם התגובה יש גם חובבים חדשים שלא תמיד מקירים את הנפשות הפועלות וזה מצתיר בצורה מעותת. הרי אני זה שהעלתי את הנושא גם אני ראיתי שהיו תשובות אפורות, אבל זה לא מתוך קנוניה ואת זה חשוב להבין!!! אני שואל שוב תסביר לי למה לא ליצור מיזם עם הצבגונים מבאחריות הפורום?

naja

New member
ידוע לי שיש לנו השפעה.

ההשפעה שלנו היא חיובית בעיקרה(אתה מוזמן לעיין בארכיון הפורום.). גם בנוגע ליום העיון ההשפעה שלנו הייתה חיובית מאחר ואם לא היינו מביאים את הנושא לידיעת הגולשים, ולא היינו טורחים להרים טלפונים ולוודא שאנשים באים(גם ליונתן מגיע פה קרדיט) אז היו עוד כמה כסאות ריקים באולם(הימור שלי-10 עד 20 אחוז מהנוכחים). אני לא רואה כיצד הביקורת שהעברנו משפיעה באופן שלילי על הגולשים. הם לא יבואו לימי עיון? תעבירו את זה למרכז ותתפלא לראות כמה מהם יגיעו. ימי העיון האלה מעניינים הרבה יותר מאשר הדעה האישית שלי או של הדר. לגבי מיזם הצבגונים-לא תודה. אני סיימתי לרדוף אחרי אנשי הרט"ג ולהציע עזרה בהתנדבות ועל חשבון הזמן שלי. כשיהיה להם עניין, שיבקשו עזרה.

למעלה