איך היה בכנס?

צודק

שוב, אני בעד הפורום ובעד הכל, רק יש לי הרגשה שיש כאן כיו לא נכון של כעס כלפי בעז וכלפי הרשות וסוג של הרמת ידים בעקבות הדברים. גם אלי לא מתיחסים לפעמים גם אני לא חסיד של הרשות (בלשון המעטה) אבל אסור להרים ידים. ובטח שלא להתנצח. ןתן לי לנהל את המרדפים אם הרשות ,אתה רק תדאג לתוכנית מסודרת לא בשביל הרשות בשביל החיות ולא פחות חשוב בשביל הכיף שלך ושל אחרים אם מסתובבים בשטח לחפש צבים נפגשים גם חיות אחרות שוב תן לי לעבוד מול הרשות בו ננסה, אל תגיד נואש

naja

New member
אני אדאג לתוכנית מסודרת?

ארבל, אני חושב שאתה מפספס ובגדול. הזילזול של אנשי הרט"ג בנו הוא כ"כ גדול(ואני לא יודע איך פספסת את זה "בין השורות" בכל מיני הרצאות ביום העיון),שאם לצאת לשטח ולעזור להם בנקודה הכי חלשה לטענתם(כח אדם לביצוע סקרים)הם לא נותנים לנו, אז להשתמש בתוכנית שאנחנו נתכנן הם יסכימו? בחיים לא!!! לעניין העזרה-לדעתי יש דברים בוערים בהרבה מאשר איסוף צבגונים(שעצם הפיכתם למין פולש עדיין מוטלת בספק). הדבר החשוב ביותר כרגע הוא איסוף תצפיות מתמשך של מינים מקומיים בכל הארץ ולאורך זמן, כדי לנסות ולהבין האם המספרים אכן קטנים והאם יש צורך מיידי בהקמת גרעיני רבייה בשבי לשימור מינים מסויימם. בכנס הקודם הייתה הסכמה מלאה שמצבם של הזוחלים רע והכמות קטנה ומהר, אבל נאמר לנו שכל עוד אין סקרים מסודרים בנושא, אין מה לעשות בנידון ולא ניתן להסיק מסקנות. כמובן שכשהצענו וניסינו ליזום משהו בסיגנון טרקו לנו את הדלת בפנים. אז למה בדיוק מחכים? שיעלמו זוחלים, ואז יתחילו לסקור? לא עדיף להקדים תרופה למכה? האם גחכמות, אינטרסים ואינטריגות של אדם אחד הם אלו שיחרצו את גורלם של הזוחלים בארץ? אתה רוצה לעבוד מול הרט"ג? יופי, מצויין. בוא תעזור לנו להקים גוף של מתנדבים שיבצעו סקרים בכל הארץ, בלי קשר למחקרים כאלה ואחרים(ובלי לאיים חלילה על פרנסתו של....). אתה תדאג לגבש את נהלי ודרישות הרט"ג לגבי הסוקרים, ואם צריך אז גם תארגן מפגש שבו יקבעו הקריטריונים וההסמכות שהסוקרים צריכים לעבור(בדומה למה שאוהד הצופה סיפר שקים בציפורים) ותשאיר לנו את כל נושא גיוס כח האדם ובידודו מגורמים שלילייים שכל כך מאיימים על הרט"ג.

בואו ניפגש

אני יודע טוב מאד מי הם הרשות ואני לא נאיבי בעינין, אבל אסור להרים ידים. בואו נפגש אנחנו וכל הנוגעים בדבר ונראה איך אפשר להתקדם ולאיזה כיוון. קצת קשה ככה מאחורי צג המחשב

בעז שחם

New member
למען הסדר הטוב

אני לא "מתפרנס" לא מסקרים ולא מכתיבה של דוחות סקרים עבור רט"ג. יש לי חצי מישרה באונ' העברית באוסף הזוחלים והדו-חיים (גבעת רם) ועוד חצי כדוקטוראנט במח' למדעי החיים באונ' בן-גוריון. אפשר להגיד שזה סוג של תחביב, שאני משתדל להסתיר מאנשים שהיו רוצים שאני אתמקד רק בדוקטוראט. אני מצליח בקושי לנווט בין הטיפות בעונה של הסקרים (אביב) שאז פתאום ברט"ג נזכרים שחוץ מהצפרים והבוטנאים ואנשי החרקים הם רוצים גם לדגום זוחלים. בד"כ אפילו בלי דו-חיים (לצערי). מבחינתי, כוח אדם איכותי שיודע לזהות דברים זה מכפלת כוח לכל סקר באשר הוא, אם עבור סקרי רט"ג ואם עבור מחקרים אקדמיים בנושא זוחלים ודו-חיים. לא תמיד לסטודנטים עצמם יש מספיק מיומנות וניסיון בתחילת המחקר, וסיוע של "ותיקים" יכול רק לתרום להם. השאלה היא: האם אתם בשלים מספיק כדי להפסיק לקטר ולהתחיל באמת להשתלב? יש לכם זכות מלאה לומר את דעתכם ולתבוע את שיתופכם בכל ההיבטים שהועלו ביום העיון, בדיון ומחוצה לו: * איסוף מידע על זוחלים ישראליים * איסוף מידע על מינים זרים בישראל * שיתוף פעיל בסקרים ובמחקרים * אמירה בכל הנוגע למותר ואסור ביבוא, מכירה ואחזקה בשבי * נהלים, הכשרה ורישוי של לכידות נחשים - כולל איסוף הנתונים של הלוכדים (שזה שערורייתי כיום איך שזה לא קיים) תצאו מעמדת ה"קורבנות" ותהיו מה שנקרא "פרו-אקטיבים". תתחילו ליזום. את יום העיון ואת ה"חרדון" החדש (שאני ויובל לא שותפנו בקביעת התמחור שלו ואני כועס על כך יותר ממכם) יובל ואני אירגנו יחד בעשרים אצבעות למרות שאין לשנינו זמן לזה. עשינו לזה זמן. חרקנו שיניים והתאמצנו וזה קרם עור וגידים. ובפעם הבאה נשתפר. אם אתם רוצים לשנות דברים, תתחילו לשנות אותם. אל תחכו למישהו אחר. גם לא לרט"ג. תודיעו להם מה לדעתכם צריך להיעשות, בכל הנושאים שרשמתי לעיל וגם בארחים. בכתב. אם צריך, תכתבו לשר הממונה ("המשרד להגנת הסביבה"). אבל בבקשה תפסיקו לחכות שיעשו בשבילכם.

naja

New member
להיות אקטיביים? ליזום?

על זה בדיוק אנחנו מתלוננים. כמה שלא ניסינו ליזום, לקחת חלק ולעזור, תמיד דחיתם\מידרתם\סיננתם אותנו, ונתתם לנו להרגיש לא רצויים. אני חושב שהמאמצים שעשינו עד היום היו מעל ומעבר. הכדור כבר מזמן עבר אליכם. אתם מכירים אותנו ויודעים היכן למצא אותנו. ביום שתבינו שהתועלת בשיתוף שלנו גדולה עשרות מונים מהנזק הפוטנציאלי ממנו אתם כביכול חוששים, הרווח יהיה של כולנו. וכדי למוסס לחלוטין את ה"פאסיביות" שאתם מנסים להלביש עלינו, הנה קישור להצעה שהעלתי כאן לפני כשנה.

galvin

New member
אני חושב שיש פה שני עניינים שונים.

אחד הוא שישנם אנשים שזוחלים הם התחביב שלהם, וצריך למצוא דרך להסדיר את רצונם להיות חלק מהמחקר והפעילות בתחום, ממש כמו בעולם הצפרות, למשל. זה מה שאנחנו אוהבים, ואין סיבה שאנשים יצאו לשטח "כמו גנבים", אם הם יכולים לעשות את זה במסגרת חוקית וחיובית, ולהביא תועלת לחקר הזוחלים בארץ. במגבלות שונות, וזה משהו שצריך לדון בו ולקדם אותו. השני הוא, מצב הזוחלים בארץ והפעולות הנדרשות לשיפורו. אני באופן אישי לא חושב שמה שנחוץ לאוכלוסיות השונות בארץ זה שעל בסיס קבוע (והרי כדי להשיג די נתונים כדי להסיק מסקנות צריך עבודה ארוכת טווח) תגענה לשם קבוצות הופכי אבנים (כשרות או פיראטיות) ותהפוכנה את כל השטח. אני גם לא חושב שזה נחוץ כדי לדעת מהם הגורמים שמקטינים את האוכלוסיות הנ"ל, וזה בטח לא יביא משאבים או אומץ לטיפול בבעיות הללו. הציפורים אולי סופגות את הטרדות הטיבוע באומץ, אני בכלל לא בטוח שזה משהו שאוכלוסיות זוחלים יעמדו בו. מעניין לבדוק את מגוון המינים ומספרי הפרטים שנצפים בשטחים מסוימים שעברו סקרים נרחבים עונה אחרי עונה לאורך זמן. אולי אנחנו מזיקים בכלל? בינתיים יוצא שגם הסקרים שנערכים, בעיקר נצברים הנתונים ונערמים, שלא נדבר על תצפיות של שנים שטרם מוחשבו. לסיכום, מה שחסר -לדעתי- הוא לא הופכי אבנים, אלא מקבלי החלטות, תקציבים וחוקרים פעילים. זה בכלל לא סותר (שוב, הכל -לדעתי- וסביר שימצאו הרבה שיחלקו עלי) שצריך להסדיר את רצון ה"חברה" להיות פעילים, להתנדב ולהועיל בתחום- ולהפטר מהתדמית של הפושטקים של עולם הזואולוגיה.

naja

New member
לא מסכים איתך.

אני ממש לא חושב שדיגום של שטח פעם בשנה(או שלוש פעמים...) יפגע באוכלוסיית הזוחלים. הרי לא מדובר על אלפי אנשים שמשאירים מאחוריהם אדמה חרוכה אלא דיגום של שטחים נרחבים יחסית ע"י מספר לא גדול של אנשים. אם ציפורים עומדות בגבורה בטראומת הטיבוע, גם זוחל יחזיק מעמד בכמה דקות של פחד. לדעתך מה שחסר זה מקבלי החלטות וחוקרים פעילים, אבל לטענת הרט"ג(כך נטען ע"י האקולוג שייצג אותם בכנס הקודם), מה שחסר אלו נתונים שעל פיהם ניתן לקבל החלטות, לגייס תקציבים ולפעול למען שימור המינים, והנתונים האלה לא יגיעו ללא דיגום רציני יותר של שטחים.

אשמח לעוד פרטים

על ענין הגבגונים איזה מידע רוצים לאסוף אודותיהם? למשל כמו, תצפיות שלהם בנחלים בטבע? מי מגדל אותם? אשמח לפירוט נוסף

שלום קרן

סיפור הצבגונים אובשמם במלא צבגון אדום אוזן הוא סיפור כמו רוב הסיפורים של מינים פולשים. אני מעריך שאת מקירה את נושאה המינים פולשים לכן לא אפרט. בעינין הצבגונים אין הרבה אינפורמציה על תפוצתם בארץ, ולכן יש צורך אמיתי ללכת ולאסוף תצפיות בשטח בכדי לדעת מה מצבה של האוכלוסיה אם יש כזו בכלל במקווי המים בטבע. יש כאן אפשרות עצומה של שיטוף הציבור באיסוף נתונים לגבי הצב. שוב חשוב לציין שהדברים צריכים להעשות בצורה מסודרת מול רשות הטבע והגנים!!! לא לבד מקווה שנתתי לך כיוון אבל זו רק ההתחלה

הסיםור מוכר כמובן

תודה על האנפורמציה ואני מניחה שכדאי לדבר עם אוהד הצופה בעניין אני אנשה תפוס אותו באחד מביקוריו בספארי

רגע אחד קרן

צריך פה יוזמה אוהד מכיר את הסיפור לא צריך להתריד אותו סתם, צריך לשבת ולכתוב תוכנית מסודרת ולפעול ע"פ התוכנית. אמרונו לא רוצים בועז ולא יובל, יאללה בוא נראה מה אנחנו יכולים לעשות לבדדדדדדדדדד.

אבל התוכנית הזאת

צריכה להיות בשיתוף הרשות לא? חוץ מזה, למה לא להטריד? להטריד! סתם, רק רוצה לשאול אותו כמה שאלות

וחוץ מזה

מה זה לבד? כמו הבחור הזה שמגדל צבים בבית? לא הסטייל שלי... לא רוצה לעשות לבד. רוצה לעשות חכם ובשיתוף פעולה עם הרשות

רן333

New member
שמע, ארבל, אתה חייב להסביר לי משהו.

איך יכול להיות שמצד אחד אני שומע ממך ש"אין הרבה אינפורמציה על תפוצתם [של הצבגונים אדומי האוזן] בארץ" וש"יש צורך אמיתי ללכת ולאסוף תצפיות בשטח בכדי לדעת מה מצבה של האוכלוסיה אם יש כזו בכלל [ההדגשה שלי] במקווי המים בטבע", ומצד שני, אני נתקל בדברים כמו אלה שלהלן (מתוך כתבה ב"מעריב" ב-7.2.07): אוהד הצופה, אקולוג העופות של רשות הטבע והגנים ועורך סקר תפוצת הצבגון, מסביר כי החיות מתפשטות בארץ באין מפריע. "היום אפשר למצוא את הצבגון בכל נחלי החוף של ישראל, במקווי המים ואפילו בבריכות ביוב..." ? ואם אוהד הצופה ערך כבר סקר מקיף בנושא, ואף פרסם את מסקנותיו בעיתונות הפופולרית, מדוע יש צורך שאנחנו נעשה עוד סקר באותו נושא?

הי רן

אוהד מסתמך על מאגר נתונים של הרשות והוא דל מאד לא היתה שום תצפית בארץ על תתולה של הצב הזה, או על פרטים צעירים. מספר התצפיות הוא קטן יחסית למרות שאוהד כבר הצליח להסיק מכך את המצב. ויכול להיות שיהיה צורך גם לאסוף אותם מהשטח.

רן333

New member
תודה על ההבהרה.

קצת מוזר, המצב הזה, הייתי אומר. אם הדברים שכתבת מדוייקים (ואני מאמין לך שהם אכן מדוייקים), הייתי מצפה לניסוחים מעט יותר זהירים מצד אנשי רט"ג (בהשוואה לדברים הנחרצים שציטטתי מ"מעריב"). במיוחד כשמדובר באנשים העוסקים בתחום באופן מדעי. אבל לך תדע: אולי דבריו של אוהד הצופה הוצאו מהקשרם...

למעלה