סיכום תחושותיי מההופעה
(מי שקרא בפייסבוק - זה קופי פייסט משם, לא לטרוח לקרוא שוב..)

סוף סוף התפנתי לראות את התמונות והסרטונים שעשיתי. אלו שנשבעתי שלא אעשה תו"כ ההופעה כדי "לחיות את הרגע" וכי "כולם יעלו מלא תמונות גם ככה, מה ההבדל".
כל כך שמח שנכנעתי לדחף לצלם ולתעד לפחות שברירים מהשעה וחצי השמיימית הזאת. רואה את התמונות והסרטונים ומזכיר לעצמי שכל זה באמת קרה.
מאריה היתה נסיכה אמיתית. כל המופע. היא נתנה שואו מטורף, נתנה מעצמה, התאמצה, צחקה, נהנתה. מי זוכר בכלל את 3 השעות שעמדתי בשורה השניה בגולדן (בעיקר הודות לצחוקים עם מייקל וחבורתו שאימצה אותי עוד מהחנייה

)?
כל המאוכזבים מהמופע אלו אנשים שהפסיקו לשמוע אותה כשקריירה שלה החלה לדעוך בשלהי שנות ה-90, וציפו לקול של Daydream טור יפן. מאריה לא מנגישה את עצמה לכל אחד, יש לה את הסטייל שלה והיא דובקת בו, מי שאוהב נשאר, מי שלא - עוזב, והיא לא מתנצלת ושלמה לאורך כל הדרך. אני מת על זה.
3 השעות הראשונות והחמות עברו כ"כ מהר, ואני זוכר שהסתכלתי על המיקרופון ה"עירום" שעה שעוד היה אור, ואמרתי לעצמי שאני פשוט לא מאמין שמאריה קארי, *מאריה קארי*, הולכת לעמוד שם. מעניין מתי אתעורר. בשניות הראשונות שהיא עלתה פשוט הייתי בהלם, קפוא, מאושר והמום. לא זכור לי שחוויתי משהו כזה בחיי, גם לא כשאלילת הנוער מספר שתיים שלי, אלאניס מוריסט, עלתה בהיכל נוקיה הממוזג, הקריר והנוח אי שם ב-2012.
אנשים שלא היו שם שואלים אותי איך היה, בציפייה שאומר שהיה נוראי וההופעה היתה גרועה כי "כתבו ב-" ו"אמרו ש-".
התשובה שלי היא שכמי שעוקב אחריה מ-2001 באדיקות, מכיר כל שינוי בגוף, בסטייל, בקול. יודע שהיו ימים טובים יותר וטובים פחות מבחינה מוזיקלית, ווקאלית, חיצונית ואישית (כמו לכל בן אנוש), ידעתי היטב למה לצפות. אני באתי להגשים חלום, לראות את מי שביליתי אינספור שעות האזנה לה במצטבר. לא רק שלא התאכזבתי, החוויה היתה מעבר לכל דמיון. ראיתי את האישה המרשימה הזאת מטרים ספורים ממני, שרה את השירים שאני יודע לדקלם בע"פ, מדברת, חיה, נושמת, שמה אצבע באוזן בהיינוט. אחחח, האצבע באוזן. מי היה מאמין שאחווה את כל זה מחוץ למסך המחשב?
אם אני מסכם, אני יכול לומר שזאת היתה התגשמות חלום מבחינתי. לא סלפי, לא לראות אותה יורדת מהמטוס ולא חוזרת ממסעדה. זה. לשמוע אותה שרה, מאלתרת, מפלרטת עם הנגנים, עם הקהל, מביאה את כל הנוכחות הבימתית הנ-די-רה שלה, מהפנטת עם הצלילים שיוצאים לה מהפה, הנמוכים, הגבוהים, המלופסנקים והאמיתיים. ז-ה היה החלום שלי, והוא התגשם באותן 90 דקות מאושרות.