איך המצב החברתי משפיע על חיי הדייטים שלכם ?

dori78

New member
1. אני אשה, תסתכל בכרטיס.

2. עלי זה לא משפיע, אני חיה לפי מה שיש לי ולא לפי מה שהייתי רוצה שיהיה לי.
אני לא קונה בגדי "שופוני" שעולים ים כסף, גם לא נעליים במחירים מטורפים.
בתקופה בה יצאתי לדייטים הייתי מזמינה מה שיכולתי לשלם עליו - בחלק מהמקרים זה היה רק כוס קפה.
הפעם האחרונה שבה הייתי במינוס בבנק היתה בסיום התואר, לפני 10 שנים, כשהשקעתי כמה אלפי שקלים לא צפויים בפרוייקט הגמר.
כיסיתי את זה עם המשכורת הראשונה אחרי הלימודים.
אני מרוויחה היום פי שניים ממה שהרווחתי אז ואני מוציאה בהתאם.
גם אז לא הייתי במינוס, פשוט חייתי לפי מה שהיה לי בארנק.

dori78

New member
אתה גבר, העלית נקודה שמפריעה לך.

איפה הבעיה עם התגובה שלי?

אתה טוען שיש הבדלים גדולים בין התגובות של הנשים פה לבין התגובות של הגברים.
בוא נבחן את זה:
הנשים טוענות שהן מסתדרות למרות המצב ושחיי האהבה שלהן לא הושפעו.
הגברים מסכימים איתך.
מה אפשר ללמוד מזה?
שהגברים פה בוחרים להם באופן עקבי נשים שרואות בהם ארנק.

marioForever

New member
זה הדעה שלך :)

"שהגברים פה בוחרים להם באופן עקבי נשים שרואות בהם ארנק"
זה הדעה שלך וזה סבבה, ואני לא הולך להתווכח איתך על זה.
אבל יש עוד בערך 30 מליון דרכים להסתכל על זה.
אבל בסופו של דבר (ואני כבר הבנתי את הטיפוס ושהדעה שלי לא מעניין אותך אבל בכל זאת)
הדעה שלי היא שפשוט העולם של גברים ונשים מאוד שונה בהוויה שלו
והם חובים חווייה שונה לגמרי לאותה מציאות.
אבל הייתי מת שהיית גבר אפילו לכמה ימים... ואומרת מה שאת אומרת... מבטיח לך שזה היה שונה.
&nbsp

dori78

New member
אני יכולה להביע רק את הדעה שלי, לא את של אחרים.

אתה חושב שאם הייתי גבר הייתי חושבת אחרת? יכול להיות.
אני יכולה לספר לך שיש לי כמה חברות, שמתלוננות על יוקר המחיה בדיוק כמוך.
הן מסוגלות להתבכיין כמה החיים קשים במציאות הכלכלית של ישראל 2014, כששעתיים קודם הן הוציאו 500 ש"ח על 2 חולצות.
את כל זה, כמובן, הן עושות על כוס קפה עם עוגה בבית קפה, לא בבית שלהן.

מבין על מה אני מדברת?
איך יכול להיות שאני מוצאת את הדרכים להצטמצם ואחרים במצבי לא?
(כן, זה מבאס לצאת רק פעם בחודש. אבל אם זה מה שיש - מתמודדים. לא יוצאים בכ"ז ונכנסים למינוס).
אני לא מדברת על מצב של משפחה עם ילדים, אלא על רווקים. שאלת על תחום ההיכרויות, לא על הקמת משפחה.
מן הסתם, כשיהיו לי ילדים אני אצטרך לצמצם יותר דברים שקשורים בי, כי לתינוק אתה לא יכול להגיד "אין כסף לחיתולים, צמצם חירבונים".

בעיניי - הכל עניין של שיקולים, שצריכים להתאים למציאות בה אתה חי.
למה אתה חושב שלגבר המצב שונה? האם יש לו הוצאות גבוהות יותר?
כן, אם הוא משלם על הנשים איתן הוא יוצא כל הזמן, בעיקר אם הוא יוצא למקומות יקרים.

אתה חושב שיש סיבה אחרת? בוא, האר את עיניי. ספר לי מה אני מפספסת.

marioForever

New member
אני פשוט חושב שאת רואה את המציאות מעניים של אישה

וזה בסדר וגם אין שום דבר פסול בזה,
וכמו שהספר גברים ממאדים נשים מנוגה אומר, זה לגמרי נכון שאותה חוויה יכולה להתפס שונה לגמרי ע"י שני מינים.
אני לא קניתי לי לדוגמא בגדים בזארה, (או בגדים בכלל אם את רוצה להכנס לזה) אולי שנה וחצי ...
אז לא אני לא מתלונן על המצב ואז הולך ומבזבז מלא כסף. . .
אני יודע שהדבר שאני הולך להגיד עכשיו זה בערך הדבר הכי הכי מרגיז שאני יכול להגיד, אבל
בסופו של היום אני לא רוצה להמשיך את הוויכוח הזה...
סורי אני אגואיסט אני מעדיף לשמור על הבריאות שלי ולא להכניס אנרגיות שליליות לחיים שלי..
וגם תראי, התחלנו שיחה שכל המהות שלה היתה איך המצב הכלכלי משפיע על חיי הדייטים והגענו למלחמת אגו
כי ענית לי שאני מתלונן וכו'... במקום באמת לענות על השאלה ששאלתי או שזה בגלל מה שאני עניתי לך זה לא משנה פה, אני לא מחפש צודק, במלחמה אין מנצחים . אני פשוט אומר, שזה לא צריך להתגלגל לריב.
אני לא מכיר אותך וגם במחשב אני לא יכול לראות אותך ואת לא אותי וזה יוצר מצב שממש נוח לכתוב כל מה שרוצים בלי להתייחס לרגשות כי לא עומד מולך בן אדם עומד מולך תווים ... כינוי... סתם ... לא אמיתי.
אז בואי נסכם שנעשה אהבה ולא מלחמה ? זה הרי מהות הפורום לא ?
&nbsp

אז מה בעצם אתה שואל?

האם כסף, מעמד וסטטוס משפיעים על הבחירות שלנו בדייטים?
ברור שבתת מודע(ולפעמים גם במודע) אם בא מולך מישהו ממעמד שווה , הוא יותר נוצץ בעיניך.
אבל אני יכולה להגיד בשם עצמי שזה הדבר האחרון שאני מחפשת בבן זוג ואני מאוד משתדלת לא לתת לזה להטות את הכף.
עם כמה הסתייגויות :
לפי מחקרים פסיכולוגים אישה מחפשת את המפרנס - ז"א מישהו שיוכל להיות לצידה , לבנות יחד איתה את הקן
אמרתי כן , ולא ארמון פאר.
ולכן , למרות שנתתי במהלך חיי הרבה פעמים הזדמנויות לכל מיני לוזרים כאלה או אחרים ודלפונים
אני לא חושבת שעניים הם אנשים רעים , פשוט יצא לי שנתקלתי בכמה אנשים שלא מזיזים תתחת ולא עושים כלום כדי לקדם את עצמם בחיים וזה משמ מגעיל בעיני , אני עובדת קשה ואני מצפה שהבן זוג שלי גם ירצה לעבוד קשה ולקדם את עצמו.
בכל מקרה , לוזרים כאלה , כמה שניסיתי לחשוב בשם האידאל של "נמה שקובע זה האופי ולא הכסף (וגם היה להם חרא שחל אופי חחח) בהחלט עוברת לי המחשבה האם אני רוצה שבעלי יוריד אותי ברמת החיים שלי .
&nbsp
(והתשובה היא שאני מוכנה להתפשר בקטע הזה מעט אבל לא הרבה מידי (אני יודעת אני לא בחורה רגילה בקטעים האלה)
&nbsp
ואוסיף ואתן עוד כמה דוגמאות מהחיים - יש לי חברה (שכבר לא חברה בדיוק בגלל הקטע החומרני הזה שלה)
שתמיד היתה זורקת משפטים שמגעילים (בעיני) כמו :
הדבר הכי טוב בבן זוג זה שהשכ"ד מתחלק ב2 (והיא היתה רצינית)
או שתמיד ניסתה לברר כמה כסף יש לאנשים לפני שיצאה איתם
&nbsp
ואני מכירה עוד מישהו , שעבד איתי והבחור היה ממש חרוץ ומוכשר , שהתחתן עם איזו לוזרית שלא עובדת וכל היום רק רוצה לצאת ולקנות מותגים ולצאת לחופשות , היא די מרוששת אותו עכשיו
&nbsp
אני גם מכירה מליארדר שהתחתן עם מישהי ולפי ההסכם ממון שלהם מלפני החתונה על כל שנה שהיא נשארת איתו , היא מקבלת מיליון דולר
אז השאלה שנשאלת היא כמה אנחנו יכולים לערבב נושאים כספיים בעינייני הלב ,
כנראה שכל אחד והגבולות שלו , המטרות שלו בחיים , והערכים עליהם הוא גדל
&nbsp
לפי דעתי זה לא צריך להיות שיקול מרכזי , אבל אם תשאל אותי בתכלס שורה תחתונה אני כן רוצה לראות לצידי מישהו במעמד שלי עם מוסר העבודה שלי , שרוצה גם להגיע לאנשהו בחיים ועושה מספיק בשביל לקדם את עצמו לשם
&nbsp
&nbsp
&nbsp

marioForever

New member
איזה שונה התגובות פה בין הנשים לגברים...

אבל אני משער שזה ההבדל גם בין העולמות של הנשים לעולמות של הגברים...
מה אני יגיד אבל זה בדיוק הבעיה שהביאה אותנו למצב הזה, אין לי דרך להגיד אחרת ...
אבל כל התגובות המתלהמות של הבחורות, וכל החוסר הבנה כמו שמישהי רשמה פה שהיא לא מבינה איך זוג בן 36 שחסך "כל החיים" לא מצליח לטוס..
כאילו גם הרוח שעולה מהתגובות אני מרגיש שפשוט לא יודע...
זה קשה..קשה...
אולי התחלה חדשה בברלין זה באמת הפיתרון..
בארץ יש יותר מדי התלהמות על אנשים על זה שאומרים את הדעה שלהם .. וכולם בארץ חושבים שהדעה שלהם היא הכי חשובה וכל מי שחושב אחרת פסול...
אויש.. באמת מכה הכל....
לא יודע קיצר
זזתי לאכול !: )

צלשלספק

New member
אם כבר העלית את הנושא של גרמניה והמילקי

ב19 סנט, יש לי קולגה למקצוע שמשמש כנציג בחברה שאני עובד מולם, שגר באיזור "קולון" (קלן) שחפר לי גם על הנושא לאחרונה על האוכל שהוא זול להחריד שם, ושאולי כדאי לי... והבנתי ממנו שזה מקום לא רע בכלל להגר אליו...
אל תתמקד רק בברלין יש עוד ערים.

קח את התגובות בסבבה, ככה זה בפורום ציבורי אתה תשמע מגוון של דעות לכאן ולכאן.
תשמע, בקשר לזוג בני ה36, אני לא בא לחטט אבל מצטרף לשאלה, אני מבין שכל אחת ואחת מאיתנו, התגלגל לאן שהתגלגל בחיים או גלגל את עצמו לשם כשחשב שזו ההחלטה הנכונה ופעל כך..

שאלות מעניינות

1.יכולותיי הכלכליות לא משפיעות על ההכרויות שלי ותדירותן.
מה שמשפיע על תדירות הדייטים שלי אלו התקופות בהן אני רוצה לפעול למען זה לעומת תקופות שזה ממש לא בסדר העדיפות הקודם.
בדייט אני תמיד מציעה חצי חצי , מחמיא לי כשהגבר מציע לשלם עליי וכן גם קרו לי מקרים של התחשבנויות , עניין של אופי.
אבל בכל הנוגע לאתרי הכרויות....אלו שמבקשים ממך מנוי כי אחרת אתה לא יכול לעשות שום דבר....לאלו אני מלכתחילה לא אגש,בעיניי זו הוצאה מיותרת .
2.חברה אמרה לי שהפיתרון עבורה בלהפסיק לגור עם שותף זה שתהיה לה זוגיות,אחרת זה קשה מדי להחזיק דירה לבד,היא אומרת את זה גם מהפאן האישי של הרצון בזוגיות אבל אי אפשר שלא להרגיש גם בפאן הכלכלי שעולה מדבריה.
זוגיות לא פותרת בעיות כלכליות כאשר שני בני הזוג יכולים להיות במצב של אי סגירת חודש.
התנהלות נכונה והשגחה - כן יכולות לעזור בעניין.
אני בהחלט מאמינה שאנשים נעשים פחות פנויים לזוגיות מבחינה מנטלית ומספרים לעצמם כל מיני סיפורים, אני פחות מקבלת את עניין ה"אנשים עסוקים" , זו בחירה לצאת לדייטים ולא הכרח.
אני הייתי בעברי בשני קשרים שונים עם שני גברים שונים ושניהם עבדו ממש כמו חמורים ועדיין בסדר יום ארוך ומלא , היינו מדברים,מסתמסים,נפגשים ומבלים יחד.
הסיבות לפרידה מכל אחד מהם לא היו קשורות למצב כלכלי או יום עבודה מפרך.
מי שרוצה - פועל ועושה .

3.אם אהיה בזוגיות שבה אני ובן זוגי נחשוב על מעבר לארץ אחרת , בהחלט יהיה מקום לדון בזה על הפלוסים והמינוסים שבדבר אבל זו לא דרך סינון עבורי כשזה מגיע לדייטים וזוגיות.

למה שיהיה קשר

אז כן, המצב במדינה קשה, לא אני לא מליונרית, וקשה לחיות פה בצורה שלא מגרדת את האמצע מינוס, הכל נכון.

למה זה ישנה לי משהו בתחום הבין אישי זוגי? אנשים עובדים, לומדים, עדיין מוצאים תמיד זמן לכל דבר אחר, להכנס מאה פעם לאתרי הכרויות, לצאת כל יום עם
אדם אחד במקרה הטוב, ועם כמה אפילו באותו יום במקרה הרע, מי שאובססיבי על מציאת בן זוג ימשיך להיות אובססיבי, מי שלא אז לא....
אנשים חיים את חייהם למרות כל מה שקורה מסביב, אין הרבה ברירות האמת, אם נחכה לחיות את החיים רק כשהמצב במדינה ישתפר, ניראה כולנו כמו יאיר לפיד - עם זקנים לבנים!

דבר אחד כן משנה - אני בהחלט לא אוכל להיות עם מישהו שלעבור למדינה אחרת זה אישיו שהוא באופן מוחלט לא רוצה לעשות.
אני שואפת לחיים בחו"ל, לא ברלין וכל השטות סביב זה, אבל כן, זה משהו שאני רוצה לנסות, וזה משהו שאם יהיה מישהו שממש נגד, זה אכן יהיה משהו שיהווה שיקול .

נגיד את זה ככה

גם כשהייתי סטודנטית וגם כשהייתי מתמחה והמשכורת הייתה מינימום (וגם מתחת למינימום), יוקר המחייב לא השפיע על חיי האהבה שלי.
אף אחד מבני הזוג שהיו לי לא מימן אותי ואחרי הדייטים הראשונים (שממילא מדובר על קפה) שילמנו פעם הוא פעם אני.
העניין הוא לא לקפוץ מעל הפופיק עם היכולת הכלכלית ותמיד תמיד תמיד לחסוך משהו, אפילו אם זה פק״ם של 200 ש״ח בחודש.
&nbsp
אני חושבת שזה תירוץ להגיד ״אני עובד קשה ואין לי פנאי לחיי אהבה״, אם משהו חשוב וחסר - מוצאים זמן.
&nbsp
אישית, לא מבינה מה הביג דיל בלהגר למדינה אחרת, אז סבבה המעדנים זולים יותר, אבל השנאה היוקדת בנאצילנד גוברת על המילקי.
וגם השפה, החברים, המשפחה, המעמד, המקצוע.
מבחינתי האישיו הוא אם הוא רוצה לעזוב את ישראל, ולמזלי, בן זוגי שעשה עלייה אוהב את ישראל.
&nbsp
&nbsp

PorFavor1

New member
אפשר שאלה ?

לא רוצה לחטט, ולא מעוניין בפרטים מזהים, אבל בחורה כ"כ מקסימה כמוך, כ"כ הוגנת. וכן מצאת לך בן זוג... שעלה לארץ מאיזו ארץ פלונית.
יוקר המחיה בארץ עדיין לא טפח על פנייך.
אז למה שלא להתקדם עם בן זוגך ?
מה בדיוק טיבו ומהו שמו של אותו גורם שמונע ממך להתקדם בחיים, ולהיות אישה נשואה, ממש כמו אמא שלך, סבתא שלך, סבתא רבא שלך, וכל הדורות הקודמים של ההיסטוריה שלך עד בכלל.
למה את עדיין רווקה, גב' ביזיון ?

מענה

וקודם כל הבהרה: יוקר המחייב טופח על חיי, אני מאמינה כמו שטופח על חייו של כל מי שבא ממעמד הביניים (שלא נדבר על מי שאין לו בכלל).
הבחירות שלי פשוט שונות, במקום לבקש כסף מאמא אני פשוט לא חיה על סושי ושמפניה, בגדים מזארה וטופ שופ ונעליים של עמנואל. אני לא הולכת לעשות פדי מדי את הקוסמטיקאית וגם לא יושבת כל יום בבתי קפה.
בחירות כאלה של אנשים שמוצאים אלטרנטיבות. כן יוצאים להפגין וכן מחרימים מוצרים, אבל בלי להתכלב.
&nbsp
ולשאלתך, חיי נישואין הם לא משאת נפשי ולא חלום חיי כילדה קטנה והבוגרת.
עד כה הייתי יכולה לצאת עם מישהו שהוא לחלוטין לא ראוי להיות איתי מתחת לחופה, אבל יכולתי להיות מאוהבת בו.
במיינד שלי אני לא בת 28, אלא 22 (הדחקה).
כעת כשמצאתי את הראוי, זה עניין של זמן.
של התקדמות, של קצב (שלו ושלי).
אני מאמינה שהשלב הבא אכן יהיה חתונה.
&nbsp

dori78

New member
מה שהיא אמרה

חוץ מעניין ההדחקה.
אני בד"כ אומרת את הגיל הבא כבר 3 חודשים לפני יום ההולדת...
אני חושבת על עצמי כבת 37 כבר חודש

PorFavor1

New member
מקווה ומאחל...

מקווה שאת מהסוג של חתונה, ולא מהסוג של "זוגיות, בן זוגי, בת זוגתו".
&nbsp

רק

למה אתה מקווה ומאחל שאני טיפוס של חתונה ולא של ידועים בציבור?
&nbsp
(אגב אני כן, אני רוצה להתחתן, רוצה יום משלי ושלו, רוצה למסד, ואני מאוד מאמינה במוסד הנישואין)

PorFavor1

New member
מקווה שאת בנויה מהחומר הרצוי

לא מהחומר האנושי שחי חיי שיתוף עם "בן זוגי", ואחרי כמה שנים כל אחד הולך לדרכו.
בימינו זה נדיר למצוא בחורה מהחומר הנכון.
רובן מהחומר הלא רצוי, החומר האנושי הלא נכון, החומר הזול ביותר, המצוי ביותר.
תסתכלי מסביבך איפה את חיה.
חד הוריות, רווקות, גרושות, כאלה שעשו הפריה מבנק הזרע, ילדים שמעולם לא קראו לאף אחד "אבא" ועוד יש כל מיני חוכמולוגיות ששואלות "נו, אז מה בדיוק רע בזה?".

אוקיאנוס של חומר אנושי מהסוג הלא רצוי... אוקיאנוס של בחורות שהן ההיפך מהמודל של "אמא", ההיפך מכל אמא, וסבתא, וסבתא רבא, ומכל הדורות שקדמו לנו, כי הן סבורות שהן זכאיות למשהו אחר... משהו נעלה יותר, משהו גבוה יותר, שלא מגיע להן לסבול כלל וכלל בשום מערכת של נסיבות. ולך תנסה להסביר להן אחרת.

מבחינתי- בדיוק בשביל זה יש אינטרנט, בשביל לאמר שהחומר האנושי החדש הזה, הוא חומר אנושי מהסוג הנמוך ביותר, החומר שהוא לא יותר מאשר "בזבוז זמן".

למעלה