איך ישראל לעומת הבלקניות המתפתחות?

kopfschmerzen

New member
הבעייה הדמוגרפית והמקום

תסבירי לי כלכלנית מוכשרת איך בכלל אנחנו מצליחים לנהל פה כלכלה מצליחה. ושוב! אני מתנצל עך כך, בעיות החינוך כלל לא מטרידות אותי. http://www.demographyproblem.com/ האתר מתבסס על מחקרים של הפרופ' ארנון סופר.
 

kopfschmerzen

New member
ועל סמך מה אתם בטוחים?

שאירופה תמשיך לצמוח?, האם אינכם רואים באופק אופצייה למשבר כלכלי?, בעיות דמוגרפיות שכבר מתחילות?, פגיעה עתידיות בייצוא בגלל התחזקותו של המטבע האירופי?, האם המדינות שצורפו לאחרונה יכולות להגיע לרמת של ישראל מבחינה טכנולוגית?, מה עם חיזוקה של התעשייה האסייתית?, צריכה במשאבי טבע שעלולה לשחק לרעת האירופים. מה קורה עם דיקטטור מחליט פתאום לסחוט אותה? אין לה כח צבאי ופוליטי כדי להשפיע לאחרונה פוטין סגר את הברז ואירופה עמדה לפני סכנה של חוסר בגז טיבעי. האם אתם לא רואים אופצייה שבעתיד יהיה קל לסחוט את היבשת שלה אין אינטרסים כלכלים כמו לאמריקנים למשל במזרח-התיכון ובכל מיני מדינות שתלויות בה (למשל ישראל וסעודיה) כי משחקת את תפקיד השוטר והמטבע שלה הוא עדיין המטבע של הכלכלה העולמית. האם העושר הזה ימשך לנצח? לדעתי לא! מהסיבה הפשוטה שמצד אחד מדינות חזקות מידי ומצד שני מדינות חלשות שלא יוכלו לקבל עליהם משבר כלכלי ואף עלולות להתמוטת במהירות. גם לא בטוח שאמריקה, תמשיך להיות שותפה עיקרית של אירופה כי בה השמאל הרדיקלי משפיע ומונע יחסים תקניים עם ארה"ב למשל סנקציות על איראן (אינטרס מערבי חשוב) או פירוקה של ממשלת חמאס עוד כמה זמן האמריקנים יוכלו לסבול את היבשת המכוערת הזו? והאם מגיע איום כלכלי חדש מאסיה, בגלל כוח העבודה הזול? בקיצור העולם לפני סדר יום פוליטי וכלכלי חדש! מה שעלול לערער ולגרום למצבים של אי וודאות. אירופה מעצמה כלכלית, אך לא צבאית פוליטית: http://www.jcpa.org/JCPA/Templates/showpage.asp?DBID=1&LNGID=2&TMID=123&FID=197&PID=0&IID=736
 

talia olav

New member
אני בהחלט מסכימה אתך

שמתרחשים עתה שינויים מהותיים מאד במפת מוקדי הכוח בעולם. מבחינת "יבשת מכוערת" - בהבטים מסויימים אירופה "יפה" בהרבה מארה"ב. ללא ספק הייתי מעדיפה לחיות למשל בדנמרק ולא בארה"ב. אבל אני אשאר כמובן בישראל - ואני לא מספידה אותה. וברור שהאיומים במזרח התיכון מדאיגים. אך למרות הכל, הסכנה העיקרית עבורנו היא לדעתי פנימית. מבחינת מדדי הצלחה - תלוי מאד מה מודדים - מה נחשב ל"הצלחה". אם תסתכל על מגמות, ולא על נתונים נקודתיים - תראה שישראל נמצאת במגמה שלילית כבר שנים רבות. החינוך מאד מדאיג, לא ניתן לתקן אותו בקלות, ואנחנו כבר "מפסידים" דור, שישפיע גם על מצבנו הכלכלי והבטחוני. אותו הדבר לגבי הפערים החברתיים...
 

kopfschmerzen

New member
לא מסכים איתך!

אני לא חושב שמצבנו כל כך גרוע ומדינתינו עדיין מתקדמת ולדעתי אנחנו רחוקים מלאבד דור אבל פה יש מחלוקת ולא נכנס לזה. מדינות רווחה האם זו הדרך?? מדינה כמו צרפת למשל (ושוב אני מצטט כתבה של מגזין כלכלי) מחצית מאוכלוסיית צרפת אינה משלמת מס הכנסה, בזמן שאנגליה, אירלנד ובארה"ב (קפיטלסטיות חזיריות) מגמת האבטלה במגמת נמוכה יחסית אליה ולגרמניה. אנחנו לא יכולים לשפוט על ידי נתונים כלכלים או אחרים שאיבדנו את החינוך אלא להסתכל לטווח ארוך במה זה השפיע אלינו אני לא רואה שישראל מתמוטת כלכלית וטכנולוגית, למרות הירידה שאת מדברת עליה. את התוצאות נוכל לראות רק בעשור השנים הקרובות, כך שאיננו יכולים לקבוע על סמך מחקרים כאלה או אחרים. אגב- יש לי בקושי 10 שנות לימוד ללא בגרות. הצבא החשיב כאחד שלו בעיות בתפיסה הכוונית, ושאינו כשיר לשרת כמשק תורנוית אני גם בתוך המספרים של הציבור שכנראה לא יגיע רחוק. בקרוב אני נרשם לאונברסיטה הפתוחה.
 

טליה ג

New member
לא בטוח שאירופה תמשיך לצמוח

ובמערב אירופה נראה שיש רק נסיגה לאחור, מוסר העבודה יורד, הפוליטיקה נהיית מושחתת, ומים יגידו מה יעלה בגורלן של מדינות משגשגות כמו גרמניה, צרפת או בריטניה. הנקודה שרציתי להעביר היא לגבי מדינות נחשלות למדי, שפתאום מתחילות לצמוח ולהגיע לסטנדרטים אירופאיים. גם אם התל"ג עדיין נמוך והמצב הכלכלי של רוב התושבים עדיין גרוע בהשוואה לארץ, יש כבר מגמות של התקרבות למערב, שיפור התשתיות, פנייה לתיירות וכד'. ראיתי למשל את השינוי העצום שעברה איסטנבול בין השנים 1998 ל-2005, וממש היה לי עצוב שת"א לא עוברת כל שינוי כבר הרבה שנים. רכבת תחתית עדיין אין, נתיבי איילון עדיין צוואר בקבוק, וגם על האסתטיקה של העיר בקושי חושבים(למעט איזור נחלת בנימין). גם מבחינת הנגישות לתיירים, נראה שאנחנו הולכים ונעשים פחות ידידותיים לתייר משהיינו בעבר (פחות שילוט באנגלית, פחות אטרקציות לתיירים וכד') ונעשים יותר ויותר פרובינציאליים. זה לא אומר עדיין דבר לגבי הצמיחה או איכות החיים באופן כללי, אבל זה מורה על איזו אדישות והתקבעות על המצב הקיים, כאילו הרמנו ידיים. בתקופה שבה אירופה הופכת לכפר גלובאלי אחד גדול עצוב לי לראות את ישראל מסתגרת בעצמה ומתבוססת בצרותיה וברחמים עצמיים.
 

kopfschmerzen

New member
טליה וטליה

הבנתי את שתיכן, כיף לדון עם שתי טליות
סיפור האהבה שלי עם השם הזה התחיל מתקופת ימי החטיבה העליזים בהם התאהבתי בילדה יפה. אתם וודאי מנחשים מה היה שמה. איך זה נגמר?? לא משהו. לפחות פגשתי בשתי טליות חדשות אמנם וירטואליות, אבל עדיין טליות.
 
ושצומחת כאן מדינת גדרה עד חדרה

לצערי חזון בן-גוריון ליישוב הנגב לא התקבל יפה אצל עם שעדין בחלקו חי במעיין עיירת ת"א רבתי.
 
בעיית המים בסרביה גדולה מישראל אבל

לצערי גם נושא חשוב זה בישראל מאויים תושבי דרום לבנון לוקחים מים מהנחלים עיון והחצבני בדרך לישראל והעתיד כאן בנושא המים ידרוש השקעות להטפלת הים התיכון לנוכח זיהום והרס אקוויפר החוף לאט אבל בטוח. ההטפלה אפשרית במיוחד במדינה עם חוכמה טכנולוגית כמונו, אך המים בים התיכון מזוהמים ע"י עזה בדרום, ערי ישראל וזיהום מלבנון בים שתרמו לו גם גרמניה שזרקה לחופי לבנון רעלים שיהיו רחוקים מאדמתה. הנה אני מפנה לדו"ח 2006 של האו"ם, בין היתר בנושא משבר המים העולמי. הנה זה מופיע בדו"ח Thirty-nine countries receive most of their water from outside their bordersעמוד 32 רובי סרבי
 
היעד הבא בלגרד כתבה מ-The Marker

העיר נמצאת בלב הבלקן והיא על סף זינוק. יש כוונה לחקות את ההצלחה בוורשה, בודפשט ופראג, אבל במימדים קטנים יותר וברווח גדול הרבה יותר ליזמים. במבני מגורים, למשל, בעבר הצעירים שכרו דירה, בעוד שהיום הדרישה לקניית דירה עולה כל הזמן. הצעירים ומעמד הביניים עובדים בבנקים בינלאומיים או חברות זרות ויכולים להרשות לעצמם לרכוש דירה. יש פה פוטנציאל, אבל ללא סיוע זר לא יהיה מימוש. כמעט כל פעילי הנדל"ן בעיר מדברים על ההשקעות של היזמים הישראלים. לפי הערכות, כ-60% מסך ההשקעות בנדל"ן בעיר הן של ישראלים. 20% נוספים הם של משקיעים יוונים והיתר השקעות של אוסטרים, גרמנים ואיטלקים. ההשקעות הישראליות בולטות מאוד בעיר, בין היתר בזכות פרויקט איירפורט סיטי, שמקימות החברות תדהר ואפריקה ישראל, בהשקעה של 120 מיליון יורו. הכלכלה בסרביה גדלה מהר ושיעור הצמיחה השנתי הוא 8%-7%. התחרות כיום היא מול קרואטיה. סגנית ראש ממשלת סרביה, איוונה מרקוביץ', אמרה כי "אנו מודעים לכך שצריך לשפר את המערכת המסורתית שלא יכולה לתמוך בגידול בעסקים. אנחנו מקדמים את הרפורמה בבעלות על הקרקעות ואת הפשטת תהליך הביורוקרטיה. אנחנו צופים שתהיה התקדמות נוספת ב-2007." לכתבה המלאה של ענת ג'ורג'י מ-The Marker. תודה לעו"ד מיקי קפוני על ההפנייה לכתבה - העו"ד ישמח לענות לשאלותיכם.
 

kopfschmerzen

New member

faridi

New member
בישראל יותר משתלם לחיות

יחסית ליוגוסלביה, בפרט לבוסניה, ישראל היא אמריקה!
 

kopfschmerzen

New member
ישראל מבין ה-27 המדינות המצליחות.

מתוך תוכניתו של יצחק נוי שבת עולמית יש ללנקק על תוכניות כבקשתך, ומשם לתוכנית מספר-24 שבת עולמית: http://bet.iba.org.il/
 
ומה עם ביטחון יהודי בארצו ישראל?

צריך כלכלה בריאה מאוזנת עם השקעות גם במפעלים שאינם רק תעשיות היי טק ופיזור אוכלוסיה נכון לדרום ולצפון, הכלכלה לא ממש בריאה. הנהנים העקריים הם העשירון העליון והתאגידים הגדולים. ככל שעובר הזמן רמת החיים בישראל לעומת המדינות השכנות הקרובות תגרום לחשיפתינו ליתר טרור ונסיונות לגרום לשינוי המאזן הדמוגרפי לטובת המוסלמים. ליהודים בישראל יש בעיה דמוגרפית המאיימת על קיומה. לא שמעת שמישהוא איים למחוק את את ישראל? אולי אחמדינאג'ד אחד? ביום יום יורים 6 שנים רצוף על שדרות, ניר עם, ארז, כרמיה, יד מרדכי, אשקלון, גברעם, יכיני, מפלסים, רעים, ניר עוז, נירים, כיסופים, מגן, עין הבשור, נתיבות, ישע, עמיעוז ותושבים שחיים כך ממש לא יסכימו איתך. אנשים לא רוצים לחיות במוצב כל היום כל השנה! כלכלה זה לא הכל, חבר'ה שכחתם מה היה בין 1938 ל-1945? קיימים עוד עניינים מלבד כמה משתלם לי לגור כאן או שם? ישראל היא ביתו של העם היהודי ואסור לתת לארועי הפקרות חיי יהודים לחזור! זה לא פחות חשוב.
 

kopfschmerzen

New member
חזרתי לא מזמן למרוקו

לצורך העניין צריך לפחות 2000$ מיותרים. אפתיע אותך, לא רק היו איתי אנשים מהעשירון העליון היו שם פקידים פשוטים (שמגדירים עצמם מהמעמד הפשוט וקונים כל מה שזז) אדם שמתפרנס כצלם רנטגן, מחזיק דירה ומכונית לבד ועוד מרשה לעצמו לטוס לחו"ל. אני מאד ממליץ לך לבקר שם ולראות מה זה באמת מדינת עולם שלישי ופער חברתי עולך וגדל דיברתי עם חלק ועוד אלה שספרו לי שהם ברי מזל להתפרנס בכבוד כששאלתי אותם אם יצאו בעבר ממדינתם הם הסתכלו עליי כאילו נפלתי מהירח. שלא נדבר על זה שהתבקשתי לשלם טיפ למדריך מ-10 דולרים ומעלה רובם שלמו 20. פער בין מעמדים, תמצא בכל מדינה קפיטליסטית וסוציאליסטית, זו לא רק תופעה ישראלית. עוני זו תופעה כלל עולמית תשאל את החבר'ה שבייתם טבע בניו-אורלינס ומצאו עצמם ללא קורת גג ללא בטחונות ומחוסרי סתים במעצמת הכלכלה מספר 1 בעולם ארצות הברית (לא ברמת חיים אבל מהמדינות החזקות בתבל)
 

kopfschmerzen

New member
תיכף גם תגידו לי

שלימודים אקדמיים זה לעשירים בלבד, כמו במרוקו. אם כך טליה וטליה, לשתיכן תואר אקדמי. אתן יכולות להראות לי את המרצדס החדש שרכשתן?, או את הווילה היפה שרכשתן?, או איך נראה האוכל במחלקת העסקים, (הרי הייתם בחו"ל, זה לעשירון העליון בלבד) אנחנו במדינה פתוחה ופה נוהגים לשאול אל תלוש המשכורת אולי תשתפו אותי מה שווי התלוש בעשירון העליון, מאד מסקרן ולא רק אותי.
 

faridi

New member
באשר לבטחון

הלא כבר נאמר "ארץ ישראל נקנית בייסורין". הבעיה היא שאין לנו מנהיגות מספיק חזקה ואמיצה, מה גם שיהיו יפי נפש בתוכנו שיגידו שאנחנו מגזימים בתגובות שלנו. בכל מקרה, אפשר עוד איכשהוא להתמודד עם בטחון. אבל לא יתכן שאקדמאים יעזבו את הארץ בשל מחסור בעבודה, לא יתכן שצעירים טסים לאיטליה ללמוד (מאחר ופה יקר ללמוד) ולא יתכן שנלך לעבודה עם יד על הדופק בפרט שחברות הכח אדם קבלו לגיטימציה! ועם כל זה, ישראל עדיפה על יוגוסלביה לשעבר פי כמה.
 
למעלה