איך לדעתכן תראנה לידות בעתיד?

mise

New member
מה זה "פחד ממכאובים"?

החשש מהכאב בלידה הוא חשש טבעי ואפילו רצוי. לא חייב לבוא לידי ביטוי בזה שתסתובבי כל היום ותספרי כמה את מפחדת מהלידה, בד"כ בינך לבין עצמך, החשש הזה והציפיה לכאב, עושים את "הכאב יותר ידידותי" (מהחתימה של אם פי 3..) היות שמגיע רגע האמת, זה כואב מאוד, אבל פחות ממה שציפית
(טוב, את הפחות ממה שציפית אפשר להרגיש רק אחרי הלידה, לא בזמן הלידה). השאלה היא גם איך את עם כאבים ביום-יום - האם את נוטה לקחת משכך כאבים על כל כאב? אנשים שלוקחים משככי כאבים על כל כאב קטן, היכולת שלהם לסבול כאב הולכת ופוחתת. אם את לא מהאנשים האלה, והחשש שלך הוא יותר רגשי ונפשי, אניחושבת שאת מוכנה ללידת בית (מבחינת הפרמטר הזה, לא יודעת לגבי השאר). אם, כמו שאם פי כתבה, את פוחדת פחד מוות, אז צריך לעשות עבודה, או באמת, ללדת בבי"ח במקום שבו יש אפשרות לקבל משכך כאבים. העניין עם כאב הלידה, שזה לא כמו כאב של חולי, כמו כאב ראש או כאב שיניים, או כאבי תופת של חולי אקוטי מסוים. במצבים כאלה של חולי, אדם נרתע (מה זה נרתע? פוחד!) מהכאב, כי הוא חש (ובצדק) שהכאב מקרב אותו אל עולם שכולו טוב. אדם מרגיש שהכאב הזה הוא כאב שמאותת על משהו לא טוב שמתרחש בתוכו והוא מרגיש הוא עומד למות. בלידה, הכאב הזה כ"כ חיובי, כל כך שונה מכאבים של חולי! זה ממש כאב ידידותי (אני מתחילה להעריץ ולהבין לעומק את החתימה של אם פי 3, אפשר לפתוח על זה שרשור פילוסופי
), שמכוון אותך וכל כולו אומר "קדימה!!" זה כמו מן טייס אוטומטי שהתעורר בגופך ומזיז אותך לאן שצריך כדי שפרי בטנך היקר יצא החוצה בדרך הטובה והבריאה ביותר, לך ולו.

תNר

New member
נראה לי שאני צריכה להדפיס את מה

שאתן אומרות ולשנן כמנטרה מדי יום...זה נורא מחזק את מה שצריך חיזוק

debby12

New member
מנהל
המממ. כמה דברים

אם את מתאימה או לא ללידת בית בסופו של דבר רק *את* יודעת. על כל פנים, לפי מה שאת מתארת *ברגע זה* נראה לי שלידת בית עשויה להיתקע בדיוק בגלל הפחדים שאת מתארת (כי אנחנו יולדות *מהראש* בעצם) לא הבנתי למה התכוונת ב"זמן להיערך". התכוונת ללהכין את הבית? (כי בזה אין מי יודע מה הרבה לעשות לדעתי) או ל"עבודת ראש"? (ששם אני מסכימה איתך שצריך קצת להשקיע אם רוצים לידת בית) ספרי לנו עוד קצת. באיזה שבוע את? לידה ראשונה? אם לא - איך היתה הקודמת? מדוע קוסמת *לך* לידת בית? האם בן הזוג תומך ב"כיוון" הזה?

תNר

New member
בזמן הערכות אני אכן מתכוונת להכנה

נפשית ועבודה על הפחדים ברמה הרגשית. אני מטלטלת בין הרצון לעבור לידת בית ודברים שנאמרו פה למעלה מחזקים אותי מצד אחד, ואז אני נזכרת בכאב הצירים ואומרת לעצמי - השתגעת? והייתי רוצה להיות כבר אחרי ההחלטה של מה לעשות ובמה לבחור. בקצרה - אני שבוע 25 וזו לא לידה ראשונה. הלידה הראשונה היא זו שגורמת לי לפחד בכל פעם מלידה חדשה. הופתעתי מהעוצמה, אבל ברור לי לחלוטין שזה מפני שלא הייתי מוכנה וכך גם רציתי בזמנו - להגיע לא מוכנה. מעין בת יענה שמודעת לעצמה. רציתי הפתעה, לא רציתי לדעת דברים מראש, לא רציתי לדעת כמה יכאב לי. קבלתי אפידורל, אגב, אבל בפתיחה מאוחרת וזה היה לחלוטין מיותר, לא עזר ולא פוגג שום כאב. הצירים, כשהגיעו לבסוף, כאבו לי מאוד. מצד שני, היום אני יודעת שלא צריך לשכב על הגב סתם כך, אפילו בלי וריד פתוח, ולסבול אותם. זו נקודה שמאוד מעודדת אותי במחשבה על לידת בית. הם גם לא נמשכו זמן רב. כאב של כשעה וחצי ואחר"כ צירי לחץ. לדעתי זה משהו שאוכל להתמודד איתו. ככלל הלידות שלי לא ארכו זמן רב ואני מחשיבה אותן לקלות וזה מאוד מעודד אותי. לשאלותייך - לידת בית קוסמת לי כי עברתי גם לידת בי"ח שלא אהבתי כלל בלשון המעטה. הלידה עצמה היתה טובה מבחינתי אבל עד שזכיתי להחזיק את הילד - ראיתי את הכוכבים ביום. עד היום אני לא מבינה את פשר המושג "הפעלה" ואיך הוא מתקשר ללידה. "הופעלה" היינו זורזה. מיותר. לחלוטין מיותר. אפילו סתם אכזריות לשמה. לא משנה כרגע. אני עוד כועסת עליהם שם... בן הזוג יתמוך במה שאחליט. הוא יזרום אתי. מה שטוב בשבילי - משמח אותו, תודה לאל

debby12

New member
מנהל
עכשיו הבנתי רקצת יותר את הרקע

ולדעתי את ב"צרה" כי ממילא חייבת עבודת ראש. אם את בכלל חושבת להיכנס שוב לבית חולים, הרי שמטען הרגשות השלילי (ובצדק מוחלט) שאת סוחבת איתך מהלידה הקודמת שלך שם לדעתי יעשה לך רע על הנשמה וגם עלול לתקוע לך את הלידה בגלל המטענים השליליים האלה. אז אם כבר ממילא עבודת ראש - עדיף בבית
עכשיו ברצינות רגע. תגידי, את *באמת* רוצה ללדת ואז לפתוח במלחמת עולם בשביל הזכות-עאלק שהתינוק שלך לא יופרד ממך? נראה לי שלא. .... וגם, נשמע לי שהלידה הראשונה היתה קלה יחסית באופן טכני-פיזיולוגי (לא המון שעות של צירים וכו') -- אז זה מעודד מבחינת הלידה השניה.

swann

New member
תקראי את הספר "לידה פעילה"

עוזר באופן משמעותי להתכונן ללידה. במיוחד כשבעצם את מכירה את שלבי הלידה ויודעת מה לא עשה לך טוב בפעם הקודמת - תלמדי ממנו את הדרכים להתמודד עם מה שקשה. גם לי היה פחד מהכאב, כי היה קשה לי להתמודד איתו בלידה הראשונה. ועם הספר, ועם עבודה עצמית, והרבה דמיון מודרך לפני ובזמן הלידה - עברתי את זה ולמרות הכאב, הלידה היתה נפלאה וחוויתית (לידת מים בבית). וכמובן - להמשיך להתייעץ כאן בפורום, זה ה-מקום

תNר

New member
תודה לכן (אפילו שכבר לא קופץ..)

באמת אני מתכננת לקרוא את "לידה פעילה". מאמינה שהוא יתן לי עוד דרייב.. וכמובן שאשתדל להמשיך להיות כאן. מתחזקים. אשכרה - דת חדשה נולדת

אום נטע

New member
אם את קוראת באנגלית

אז אני ממליצה על הספר Birthing from within של פאם אינגלנד ורוב הורוביץ. יש שם תרגילים מצויינים להתמודדות עם פחדים שיכולים לתקוע לידה. שיהיה בהצלחה!

פחדים זה עניין רציני

אני, עד גיל 18 הייתי כל כך מונעת מפחדים שלא עשיתי כמעט שום דבר שרציתי לעשות. אחר כך התחלתי תהליך של לצאת מזה, כי לא רציתי להיות כל כך מוגבלת, ולהפסיד את כל החלקים הטובים של החיים... החבר שלי עזר לי בכך שהוא היה מזכיר לי לפעמים: אם את מפחדת מזה, סימן שזה מה שאת צריכה לעשות (היום אני לוקחת את המשפט הזה בזהירות, הוא לא מתאים לכל סיטואציה, אבל אז זה היה בדיוק זה. ו...כן, זה קשה ללכת על מה שמפחיד אותך ולפעמים אני צריכה אנשים אחרים שיחזיקו לי את היד כדי שאני לא אברח ברגע האחרון, בזמן שאני עושה משהו שאני יודעת שהוא נכון וטוב לי. וברגע שעברתי את נקודת האל-חזור, ונכנסתי לדבר שאני מפחדת ממנו - זו תחושה אדירה של הקלה ושחרור, ממש שווה את כל המאמץ שלפני. אי אפשר לתאר עד כמה. (אני עוד זוכרת איך רעדתי לפני שהתחלתי ללמוד אנגלית אצל מורה פרטית, הייתי ממש חולה יומיים קודם. אבל אחרי 10 דקות אתה בשיעור הראשון, הרגשתי נפלא) כל מה שכתבתי עכשיו נאמר על פחדים באופן כללי. פחד מכאב הוא יותר מורכב בעיני, כי הכאב באמת כואב!!! למרות זאת, חברה שלי (שלא ילדה מעולם) סיפרה לי על חוויה שלה עם כאב: יום אחד היא נכוותה באצבע, כוויה לא רצינית. בדיוק באותו זמן היא היתה בתהליך אינטנסיבי של מודעות עצמית ומדיטציה, אז היא התבוננה בעצמה בתשומת לב, וגילתה שבגוף שלה הולך ומצטבר מתח ופחד מיד לאחר הכוויה. אז היא לקחה נשימה עמוקה, אמרה לעצמה "אני יודעת שיש לי כוויה, אני מטפלת בה ואני יודעת שהיא לא רצינית. אין לי סיבה לפחוד) עד שהיא התחילה להרגיש את השחרור של הגוף. שבוע אחר כך היא עסקה בהדבקת טפטים ונחתכה מהסכין של הטפטים (שהיה חד בטירוף). זה היה חתך די עמוק, והפציעה היתה יותר רצינית מהכויה ההיא. אבל באותו רגע, היא יכלה להרגיש את החתך, היא יכלה לאבחן (מהתחושה) שהיא פצועה ושמשהו לא בסדר, אבל *לא כאב לה*. הגוף לא התכווץ, האדרנלין לא עלה, היא לא פחדה, ופשוט לא כאב לה. אז זה סיפור מיוחד, נכון. ואני לא חושבת שאני הייתי יכולה להגיע לזה מחר, או אפילו מחרתיים. אבל זה נותן לנו משהו נפלא לשאוף אליו.

סטיוויה

New member
אני משתייכת למחנה הפאסימי,לצערי

אני חושבת שזו תמימות לחשוב שפני הדברים ישתנו לטובה. נכון שיש דור חדש של נשים שמחנות את בנותיהן לנשיות אחרת,מעצימה יותר ומחוברת לגופן. אבל אנחנו עדיין במיעוט. המדע והרפואה עדיין שולטים בתחום ההריון והלידה. ואני לא חושבת שזה עומד להשתנות.אם כבר אז רק להתעצם. אני חושבת שעצם זה שיש בכלל "מרכזי לידה" שוב הופך את התחום הזה למתוחם,למין גטו. במצב מתוקן אישה יכולה לבחור ללדת בבית או בבית חולים ובשתי האפשרויות יאפשרו לה ללדת כמו שהיא רוצה. זה שבונים מרכזי לידה זה לא אומר שנשים יוכלו ללדת כמו שהן רוצות. חלקן כן. אבל אני מאמיינה שאילו היו יולדות בכל מקום כמו שהן רוצות. מרכזי הלידה הם סתם כסת'ח של בתי החולים. בקיצור, לא.

mise

New member
אל תדאגי, סטיוי

(סטיוי! ראית מה זה? מצאתי לך כינוי חיבה!) אחרי השתלטות המדע והרופאה על לידות, יהיה תור הזהב, את מוטרדת? זה לא יהיה בזמננו, אמנם, אולי גם לא בזמן ילדינו (ומי יודע, אולי נזכה לראות את כל זה קורה עוד בחיינו), אבל זה יקרה. לא אחרי שיהיה ציד מטורף אחרי יולדות ומיילדות הבית. ואני לא מדברת על מה שקורה עכשיו. אני מדברת על ציד מטורף ולא הגיוני באמת.

vashti72

New member
אני דווקא אופטימית...

כל ההתייחסות היום לרפואה משתנה, אנשים מתבססים יותר על ידע ואין את העוורון של פעם שהתייחס לרופא כאלוהים. אני מאמינה שככל שאנשים (במקרה זה יותר נשים) יחפשו את הידע (שגם הרבה יותר קל היום למצוא בעידן האינטרנט) הן תגענה למסקנה שלידה בבית חולים, איך שהיא היום, בעייתית. דווקא בנוגע ללידות בית חולים אני פחות אופטימית. לתחושתי אחוז הקיסריים יעלה. בכל מקרה לנו (הפורום הזה והנשים בתוכו) יש תפקיד חשוב בהעלאת המודעות לאפשרות של לידת הבית, אני חושבת שלפני ההריון בכלל לא ידעתי שקיימת אופציה כזו...

למעלה