בקר בבירה - מתכון מנצח של חנוך פרבר
המתכון הזה מייצג היטב בישול קדירה צרפתי קלאסי. הוא מאוד פשוט, משתמש ברכיבים מינימליים אך הכרחיים, והטעם.. הטעם.. אני חוזר עליו פעם אחר פעם, בעיקר בחורף, וקוצר הצלחות ומחמאות כאילו אני המצאתי אותו
אני נותן פה ואריאציה שלי שמלכלכת פחות כלים ובכל זאת דואגת לאסוף את כל חומרי הטעם לתבשיל עצמו. חותכים 1 ק"ג בשר בקר (כתף או דומה) לקוביות גדולות. ממליחים ומפלפלים. אוטמים היטב בשמן חם מאוד מכל הצדדים (אם הסיר קטן מדי - בכמה פעמים). מוציאים הבשר לכלי נפרד. מוסיפים לסיר המקורי שבו אטמנו את הבשר 3 בצלים קצוצים דק דק וממשיכים לאדות על אש בינונית (הבצלים יעשו deglacer לטעמי הבשר שנדבקו לתחתית). כשהבצלים שקופים (לא זהובים) מוסיפים 3 כפות קמח ו-3 כפות סוכר חום. מערבבים היטב, ומוסיפים מעט בירה, שלא יישרף (אני ממליץ על hoogarden הבלגית, ואל תגידו לי שהיא יקרה - אם אתם מוציאים 50 שקל על בשר, תוציאו עוד 2 שקל על בירה טובה יותר). כשהבירה מצטמצמת מוסיפים עןד פעם מעט בירה ומערבבים, וכך הלאה (סה"כ כ-חצי בקבוק). מחזירים את הבשר לסיר, מוסיפים את שארית הבירה (סה"כ כשני בקבוקים של hoogarden), כשתי כוסות של ציר בקר, בוקה גרני (כרישה, קורנית, עלי דפנה), מכסים במים עד לגובה הבשר, ומבשלים כ-3 שעות. תוך כדי דואגים להסיר את הקצף שנוצר מעל. לקראת סוף הבישול טועמים, מתקנים תיבול במלח ופלפל. הולך מצויין עם אורז לבן, עם תפוחי אדמה בשלל אופני הכנה, וכמובן עם פסטה. הרוטב - חלומי.. -- רן.