איך להכין ציר בשר טוב?

ranlevy

New member
ציר דגים אכן מבוסס על יין לבן

לא כן ציר עגל. ולגבי המסעדות - כנראה שבגלל זה נכונה ההודעה שלך מלפני כמה ימים על ההבדל בין הקולינריה הישראלית לצרפתית.
-- רן.

יניבניב

New member
ולגבי ההקפאה

לפני ההקפאה אני ממליץ לרכז את הציר על ידי צמצומו בחצי, זה מה שנקרא "דמי גלאס", ואז יותר קל להקפיא. כשמכינים רטבים ממילא משתמשים בציר מרוכז ולתבשילים פשוט מדללים את ה"דמי גלאס" המרוכז במים.

sjarjar

New member
ושוב, לא נעים לי להעיר, אך למיטב

ידיעתי המונח "דמי גלאס" בא מלשון הפעולה "דה גלאסורה" (או משהו כזה - לך תבין צרפתים) שמשמעותה: לגרד/להוריד את הדבוק. והכוונה בציר "דמי גלאס" הוא בדיוקה הציר שרן תיאר את הכנתו, כלומר, קליה של עצמות וירקות ארומטיים בתבנית ואח"כ הוספת נוזלים וגירוד הדבוק מהתבנית לנוזל, ואח"כ העברתו לסיר לבישול איטי וממושך. זאת לעומת ציר בשר רגיל המבושל בדרך שתיארת אותו, הדומה להכנת מרק בשר עשיר ומצומצם.

ranlevy

New member
אהממ אהממ... גרגר - לפינה !!

הציר שתיארתי הוא פשוט (בשמו הצרפתי) fond brun de veau, שאותו אפשר לצמצם (reduire) לחלוטין (a glace) או חלקית (demi glace). ועם יניב הצדק. -- רן.

gazit1

New member
לפחות לפי PAULI - דמי גלאס

הוא רוטב המוכן בדיוק כמו ציר חום, רק במקום מים, מוסיפים ציר חום וחוזרים על פעולת הצמצום. לניקוי של תחתית הסיר או התבנית מהסוכרים והשומנים שנדבקו קוראים- DE GLACE. במקרה של דמי גלאס הפעולה מתבצעת ע"י יין אדום. (CLASSICAL COOKING- Y.PAULI)ע.286-189.

keren1

New member
רן,שי, יניב... באם אפשר טיפים

או מתכונים שבו עושים שימוש לציר בשר... אני יודעת שמסתובבים המון!! ברשת אך בכל זאת אשמח למשהו שאתם ממליצים עליו. תודה

sjarjar

New member
קודם כל רוטב יין אדום לסטייק

לאחר טיגון הסטייקים במחבת מוציאים אותם לצלחת ליד במקום חמים (או למגש מתכתי להשלמת צליה בתנור) ובינתיים שופכים למחבת יין אדום ומגרדים עם כף עץ את התחתית שכל הטעים הדבוק ייצא ליין. מצמצמים את היין ומוסיפים מעט ציר בשר. מצמצמים ומתקנים תיבול. לבסוף מסמיכים עם מעט חמאה (מחמאה גם עובדת) קרה שמוסיפים לרוטב ומערבבים היטב עד שכל החמאה תימס. מגישים ליד הסטייקים.

יניבניב

New member
באופן כללי :

כל רטבים לסטייק, לצלעות, לקבב ואפילו לחזה עוף או מולרד, כל תבשילי הקדרה על בסיס בשר, קציצות ולפעמים גם עוף, והרבה מרקים ונזידים חורפיים בשריים כמו מרק עדשים, חרירה, שעועית וכו´

ranlevy

New member
בקר בבירה - מתכון מנצח של חנוך פרבר

המתכון הזה מייצג היטב בישול קדירה צרפתי קלאסי. הוא מאוד פשוט, משתמש ברכיבים מינימליים אך הכרחיים, והטעם.. הטעם.. אני חוזר עליו פעם אחר פעם, בעיקר בחורף, וקוצר הצלחות ומחמאות כאילו אני המצאתי אותו
אני נותן פה ואריאציה שלי שמלכלכת פחות כלים ובכל זאת דואגת לאסוף את כל חומרי הטעם לתבשיל עצמו. חותכים 1 ק"ג בשר בקר (כתף או דומה) לקוביות גדולות. ממליחים ומפלפלים. אוטמים היטב בשמן חם מאוד מכל הצדדים (אם הסיר קטן מדי - בכמה פעמים). מוציאים הבשר לכלי נפרד. מוסיפים לסיר המקורי שבו אטמנו את הבשר 3 בצלים קצוצים דק דק וממשיכים לאדות על אש בינונית (הבצלים יעשו deglacer לטעמי הבשר שנדבקו לתחתית). כשהבצלים שקופים (לא זהובים) מוסיפים 3 כפות קמח ו-3 כפות סוכר חום. מערבבים היטב, ומוסיפים מעט בירה, שלא יישרף (אני ממליץ על hoogarden הבלגית, ואל תגידו לי שהיא יקרה - אם אתם מוציאים 50 שקל על בשר, תוציאו עוד 2 שקל על בירה טובה יותר). כשהבירה מצטמצמת מוסיפים עןד פעם מעט בירה ומערבבים, וכך הלאה (סה"כ כ-חצי בקבוק). מחזירים את הבשר לסיר, מוסיפים את שארית הבירה (סה"כ כשני בקבוקים של hoogarden), כשתי כוסות של ציר בקר, בוקה גרני (כרישה, קורנית, עלי דפנה), מכסים במים עד לגובה הבשר, ומבשלים כ-3 שעות. תוך כדי דואגים להסיר את הקצף שנוצר מעל. לקראת סוף הבישול טועמים, מתקנים תיבול במלח ופלפל. הולך מצויין עם אורז לבן, עם תפוחי אדמה בשלל אופני הכנה, וכמובן עם פסטה. הרוטב - חלומי.. -- רן.

sjarjar

New member
אני הכנתי בקר בבירה פשוט יותר

וללא מתכון מדוייק. דומה מאד למה שרן הכין רק שמתחילים שלאחר טיגון הבצלים מוסיפים חזרה את הבשר, שופכים בירה כדי כיסוי (אני השתמשתי ב-leff), מוסיפים שיני שום שלמות, גרגרי פלפל שחור שלמים ועלי דפנה ומעט מלח, סוגרים ומבשלים על אש קטנה כשעתיים, עד שהבשר רך והרוטב מצומצם מאד.

sjarjar

New member
מורגש מעט ברוטב, בדיוק כפי שטעם

יין אדום מורגש מעט ברוטב שעבר בישול ארוך. אם את מתכוונת לאלכוהול אז לא, הוא לא מורגש ואינו קיים יותר.

sjarjar

New member
נכון, אבל המתכון שלך הזכיר לי את

הבקר בבירה, וכיוון שהחורף מראה נוכחות כאן, הגיע הזמן להעלותו באוב.

יניבניב

New member
סג´רג´ר תיקון טעות

דמי גלס פירושו "חצי זגוגי" והזיגוג נובע מהצמצום ולא מהקלייה.

sjarjar

New member
הולך לפינה בראש מורכן

לא לפני שמחקתי את הקובץ השגוי והכנסתי אחד מתוקן תחתיו. מה לעשות, לא מבין צרפתית....

למעלה