איך להתמודד עם אמא?

BlackOutDor

New member
איך להתמודד עם אמא?

*כותבת לא מהמשתמש שלי, נא לא לשים לב לכינוי*
שאלתי בפורום אחר ואני שואלת גם פה בתקווה לקרוא כמה שיותר דיעות...

אני בת 21 וחבר שלי ואני יחד חצי שנה. הוא החבר הראשון שלי והבחור הראשון שהתעניין בי בצורה רצינית. אני גם החברה הראשונה הרצינית שלו.
כיף לנו מאד ביחד ואנחנו אוהבים אחד את השני אבל בגלל ששנינו צעירים עדיין והקשר הראשון אחד של השני- לא חושבים בכיוון של חתונה או משהו כזה ברצינות.

ההורים שלי דיי בעייתיים ויש להם דיעות קיצוניות בכל מיני נושאים. אי אפשר ממש לתאר אותם כי הם יכולים להיות ליברלים בתחום אחד אבל שמרנים בתחום אחר וזה תמיד מאד בלתי צפוי.
כשסיפרתי לאמא שלי שיש לי חבר היא שמחה בהתחלה אבל אז כשפגשה אותו ירדה לה ההתלהבות- היא הסתכלה רק על החיצוניות ועל העובדה שהוא נמוך וקצת שמנמן ולא טרחה לנסות להכיר אותו יותר לעומק. חבר שלי כמובן לא יודע כלום על כך ואף פעם לא סיפרתי לו את הביקורת שאני כל הזמן שומעת מאמא שלי לגביו.

אמא שלי כל הזמן תופסת אותי לשיחות (יותר כמו היא אומרת את דעתה ואני אומרת שאין לי איך להגיב לה על זה ברצינות) על כך שאני צריכה לחשוב אם אני רוצה להמשיך להיות איתו בקשר רציני, שאני כבר בגיל שמכירים בחורים לחתונה ואם אני באמת רוצה להתחתן עם מישהו נמוך (זה הדבר הרע היחיד שיש לה להגיד) ושהילדים שלי יצאו גם נמוכים. "הוא בחור נחמד מאד והכל ומתייחס אלייך יפה, אבל את בחורה יפה, את יכולה להשיג בחורים גבוהים ויפים, הרי הגנטיקה תמיד היתה לך חשובה" היא אומרת תמיד.
חשוב לציין שגם אני נמוכה ונראה שזה תמיד הפריע לאמא שלי יותר מאשר לה. היא תמיד האשימה את הנמיכות שלי בזה שלא אכלתי כשהייתי קטנה בעוד שאני תמיד טענתי שזה רק גנים קובעים את הגובה. מכאן היא הגיעה לתפיסה השגויה שאני מאשימה אותם בזה שאני נמוכה ובגלל שזה כלכך חשוב לי, עדיף שלא אעשה את זה לילדים שלי ואותיר אותם גם נמוכים ולא יפים כמו חבר שלי.....

אמא שלי בנאדם משכיל מאד, אקדמאית, עצמאית ומבינה בהרבה נושאים, אבל יש תחומים בהם אני פשוט לא יודעת מאיפה הגיעו הדעות הפרימיטיביות שלה. זה נשמע לי קצת אבסורד שהיא לא תרצה שהבת שלה תהיה עם בחור נחמד שמתנהג אליה יפה ומתייחס אליה כמו אל נסיכה רק בגלל מראה חיצוני. ואפילו לא מראה חיצוני באופן כללי- הגובה באופן ספציפי.
אמרתי לה כמה פעמים כבר שלא כזה מפריע לי שאני נמוכה ושאנחנו עוד צעירים ולא חושבים בכיוון של חתונה ושבעולם של ימינו (היא גם הגיעה מבית דתי, דבר שיכול להסביר קצת את הדיעה לגבי חתונה בגיל כזה) לאנשים יש כמה קשרים לפני שהם מתחתנים.

המצב בפועל כרגע הוא שהיא לא מוכנה שהוא ישאר לישון אצלי ובנתיים אני רק באה אליו לישון פעם בשבוע ונפגשים עוד פעם באמצע שבוע כשהוא בא אליי...גם בפעמים שהוא בא אליי אנחנו לא נשארים בבית ויוצאים למקומות כי ההרגשה שלי היא שהוא לא רצוי אצלנו בבית ואני מעדיפה שהוא לא ירגיש את זה גם.
עד כה התמודדתי אבל זה מתחיל להקשות כשכל פעם שאני אומרת לה שאני הולכת למקום כזה או אחר עם חבר שלי היא רק מחמיצה פרצוף ומציעה לי להסתכל ולחפש בחורים גבוהים.
אני לא לוקחת אותה ברצינות אבל תמיד דברים שאמא אומרת לבת מחלחלים בסופו של דבר. אחרי שהיא התחילה לחפור לי על איך שהוא נראה היו פעמים שקצת התביישתי בחבר שלי כשבילינו עם אחרים ....
אני לא רוצה שזה יהיה המצב וזה לא מגיע לחבר שלי שהוא באמת מקסים.

מה אפשר לעשות?..

רואה 6 6

New member
מה אפשר לעשות? לצאת מהבית.

ללכת לגור עם שותפים ולא לגור לרגע נוסף תחת קורת הגג של אימך.
יש לה בעיות לא פתורות עם עצמה והיא רואה אותך דרכן.
את לא מושפעת מאמא שלך, את מושפעת מהבעיות שלה. את רוצה שליקויים ישפיעו עליך או אישיות שלמה וטובה?

להתעלם ולהתחיל לחפש אלטרנטיבת מגורים,

לא רק כי יש לך חבר חצי שנה אלא כי הם כרגע מהווים עבורך כף מאזניים בכלל.
את בגיל שאת צריכה להתחיל לבנות את עצמך ועם הורים כאלה מגורים נפרדים הם מצווה לשני הצדדים.
ברגע שתצאי מהבית לחיים עצמאיים פתאום הדיעה שלהם מקבלת פרופורציות אחרות.
הם עדיין יביעו דעתם אבל אז היא תיראה באמת שולית. סוג של להג. ומנגד הם יקבלו דברים לגבייך כעובדות מוגמרות.

בנוגע לעובדה שהוא נמוך, במקומך הייתי עונה לה בעובדה פשוטה-
בתם נמוכה, משמע לפחות אחד מהם גם נמוך. האם זו העובדה שגרמה להם לסבול בזוגיות? בחיים? ממש לא.
שידברו פחות שטויות.
זה שזה נראה לך פרמיטיבי- גם לאדם הסביר זה נשמע כך.
ובמקום מסויים זה מעיד על טיפשות.
והנה למדת עוד משהו בחיים- שעצם זה שאדם משכיל (על הנייר) לא אומר שהוא גם אינטיליגנט, הוא יכול להיות טיפש גמור ומאוד חלול.
ועם כל הכבוד שהם אמאבא, מקום ההחלטה שלהם מאוד מוגבל.

אמא שלך

נסה לפתור את רגשות האשם שלה על כך שאת לא "מושלמת" בכך שהיא "תעזור" לך למצוא בן זוג מושלם. אבל מכיוון שאין בן זוג מושלם, היא תמצא בעיות בכל חבר שאת תביאי הביתה.

את יכולה לכתוב לה מכתב על התחושות שלך, ועל כמה זה פוגע בך-
אבל ממש לא בטוח שזה יעזור.
זה הבית של ההורים שלך, ואם הם לא נאורים/פתוחים/מקבלים זו בעיה שלך ולא שלהם.. האופציה שיש לך היא להשאר בבית ולבלוע את הצפרדע או לצאת מהבית ולעשות בדיוק מה שמתאים לך.

זה הבית של אמא, ואם את רוצה להשאר תתמודדי.

אם את יכולה להתמודד בלי הנוחיות, את מוזמנת לצאת מהבית
לעולם הגדול, ואז אמא תבין שהיא צריכה להיות מאושרת
כשאת מאושרת ולבלום את פיה, אם היא רוצה שתבקרי בביתה.

B L I M P

New member
מסכימה עם מה שנאמר מעלי ומציעה עוד דעה

אני לא מכירה את אמא שלך או את האינטרקציה בינכן, אבל כן הייתי שוקלת שיש משהו בדבריה. אני לא חושבת שגובה זה פרמטר שבגללו שווה לזרוק לפח זוגיות טובה, אבל מניסיוני רוב ההורים תמיד רוצים את טובת ילדיהם. אני לא פוסלת שאולי דווקא מאחורי ההתנהגות של אמא שלך יש מניע פסול, אבל אולי שווה לקחת צעד אחד אחורה ולראות אם יש סיבה לגיטימית שהיא מתנהגת ככה. אם המסקנה שלך תהיה שלא - מצטרפת לאלו שמעלי שמומלץ לעזוב את הבית או ללמוד להבליג.

Berethor

New member
כנראה שזה באמת מדאגה לבת

אם כי לפעמים הדאגה של ההורים גם יכולה להיות מוגזמת או לא מוצדקת, אבל בהרבה מהמקרים הם צודקים.

BlackOutDor

New member
אני מניחה גם שזה מדאגה

בסדר אני מבינה שהיא רוצה שהבת שלה תהיה עם הבחור הכי טוב ולא תתפשר וכו' וכו' אבל אנחנו לא הולכים להתחתן בקרוב, זה רק התחלה, זה רק קשר ראשון.

Berethor

New member
הבררנות של אמא שלך דוווקא הולכת טוב עם ההשכלה

הנקודות שלה לגבי גובה ומראה הן דווקא חשובות ואני מבין למה זה מפריע לה. היא צודקת שיש לזה השפעה גם על התורשה. השאלה פה היא עד כמה הוא נמוך, אם הוא יותר נמוך ממך באמת שהמצב פה הוא קשה מאוד, גבר מבחינה ביולוגית אמור להיות גדול מאישה ולא להפך, מצד שני ציינת שגם את נמוכה וגם פה השאלה עד כמה, את מדברת על גובה ולא ציינת תנתונים הרלוונטים וחבל. אם הוא נמוך אפילו ביחס עליך אני תומך בצד של אמא שלך, מצד שני אם לא לא באמת כל כך נמוך, ואפילו גבוה ממך בצורה מספקת, פשוט זה לא מספיק מבחינת אמא שלך והיא רוצה שתהי עם משהו הרבה יותר גבוה, אז היא כבר לא הוגנת. למראה/גוף יש הרבה חשיבות ובזה אמא שלך צודקת, לא הכל זה "אופי" ואופי יכולים גם לזייף, בכל אופן כדי לדעת בוודאות את המצב בניכם צריך לדעת מה הגובה של שניכם.

Berethor

New member
באופן כללי כן, יחסית עליך לא

הוא 10 מעליך לדעתי זה בסדר, אם כך אני לא מבין למה אמא שלך כל כך נגדו בנושא הגובה. מה היא רוצה מישהו שיהיה 20 או 30 מעליך? עם כל הכבוד לזה שגבר צריך להיות גבוה יותר, פערים גדולים זה במלא מוגזם, לדעתי זה גם מה שאת צריכה להגיד לה. שתפסיק לשפוט רק בכללי ושתבין שיחסית עליך הוא בסדר. כי את עדיין נמוכה ממנו ב10. אמא שלך מגזימה לדעתי.

ברור שנמוך מידי!!

אנחנו צריכים להפסיק את ההתרבות של הגנים הנמוכים באוכלוסיה!
הם מורידים את איכות הגזע שלנו- ויתכן מאוד שזוהי קונספירציה של גמדים מתועבים שרוצים להחזיר את כולנו לחיות בכפר דרדסים!!

" מורידים את איכות הגזע"

מוכר ממקום לא טוב

Berethor

New member
טוב זה צפוי עם 'יפי נפש'

מה שלא מפריע לכם ללכלך על אמא שלה כמובן. זה 'אירוני' איך שאתן גם אלו שמחממות פה את האווירה. עד כה הכל היה פה בסדר פחות או יותר. אבל אם כבר אז כבר..

"Nobz is better than smaller runtier orcs."

לא כתבתי שום דבר שהיא לא כתבה בעצמה

לא מבינה את ההקשר שעשית כאן ליפת נפש/ מתחסדת, אבל אם קשה לך לקבל עובדה שדעותייך חשוכות ופרימיטיביות באופן מקומם, זו בעיה שלך.

Berethor

New member
הגמל אינו רואה את דבשתו

אותי מקומם איך 'יפי נפש' כמוך זורקים ססמאות בשקל ומתסיסים את האווירה.

"הגמל אינו רואה את דבשתו"

למדת פתגם ועוד אני זורקת ססמאות.

אני לא מושלמת ומעולם לא טענתי שאני כזאת. ההבדל ביניינו, שיכולת ההכלה שלך למי שקצת סוטה מהנורמה שאתה מכיר מאד מצומצמת, אם בכלל קיימת.

Berethor

New member
תלוי מה את רואה "כיכולת הכלה"

לקבל את זה שיש כלמיני אנשים מוזרים או בעייתים אני יכול, להמליץ על כל 'אחד' כזה בתור בן זוג או אפילו ידיד לא.

למעלה