איך להתמודד עם אמא?

קטניפ

New member
בחור לא גבוה הוא בעייתי או מוזר?

יש לך סטנדרטים מאוד בעייתים...

Berethor

New member
זה מה יש

אבל כפי שכבר אמרתי לה, אני מתחשב בכך שגם היא נמוכה ולכן אני לא חושב שיש פה בעיה.

מחשיבה את עצמי לבן אדם מקבל ומכיל

אבל מודה שיכולת ההכלה לאנשים עם בעיה כמו שלך הולכת ונגמרת לי

ואז נזכרת המשפט הבא: "להתעצבן זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים".

רוצה להאמין שרב האנשים שקוראים בפורום (ורב האנשים מחוצה לו) לא חושבים כמוך.

ממש לא, אתם בסדר גמור!

הלוואי עליי - בשבילי למצוא מישהו ב-10 ס"מ גבוה ממני זה אתגר!
מוזר לי שאמא שלך מביעה דעות כאלה אם היא משכילה. השכלה בד"כ הולכת עם נאורות

ואני הייתי מתעקשת, ואפילו אומרת לה שבד"כ כשמתעקשים - זה רק מחבר את הזוג יותר, אז עדיף לה להרפות

אם טוב לך איתו - אלה החיים שלך. אל תוותרי על אהבה בגלל קשקושים כאלה.

כמה בבונים אפשר להיות?

"הבררנות של האמא הולכת טוב עם ההשכלה"?

במקום לדאוג לשדר לבת שלה תכונות כמו בן אדם הגון, שיתייחס אליה בכבוד, שיעריך אותה, שיהיה שאפתן וכו'.. היא שמה את המראה במרכז. תסלח לי פותחת השרשור, מדובר בפרימיטיביות במיטבה וחינוך עקום. מקווה בשביל הילדה שהיא ספגה את התכנים הנכונים ממקורות אחרים, אחרת, אם היא תמשיך לפי "תורת האמא" היא תמצא את עצמה עם בבון שאמנם בגובה הנכון אבל בבון (ויסלחו לי הבבונים, זו חיה חמודה..).

לגבייך, הסכמנו בעבר שזה דיון עקר.

Berethor

New member
עוד פעם המתחסדים באים..

לפחות אמא שלה לא מתחסדת, בבונים קטנים גם כן קיימים לידעתך, אין קשר בין חיסרון אחד למשנהו, אם כבר החיסרונות בדרך כלל מתאספים בערמה אחת ולא להפך.

Berethor

New member
אני לא בונה על מושלם

אבל גם לא לוקח כל מה שאני מוצא.

כן, את זה אני כבר יודעת

אל תשכח להגיע לדייט עם סרגל כדי למדוד את הגובה של בת הזוג ואל תתפלא אם גם היא תמדוד בסרגל...

AlabamaW0rley

New member
את נסחפת ברמות

כן, מה לעשות, ביחסים קרובים כמו אמא ובת יש התנהגויות לא רציונליות. זה לא אומר שהאמא מפלצת ושהיא נתנה חינוך עקום לבת. זה רק אומר שהיא לפעמים נותנת לעצמה להסחף עם החרדות שלה ולפגוע בבת שלה. זה לא רצוי, זה נובע מחולשה, אבל שיזרוק את האבן הראשונה מי שמעולם לא חטא!
את יודעת, אם פותחת השרשור היתה מקבלת חינוך עם אוריינטציה תועלתנית, היא עצמה היתה מסתכלת יותר על הגובה והכיס, ולא האם האדם הוא אדם טוב.

איך שלא תסובבי את זה

במקרה הזה, הדגש של האמא להתביית על הגובה כתנאי הכרחי למציאת בן זוג לחיים הוא חינוך עקום לא משנה מאיפה זה נובע (אם לאמא יש חרדות או חולשה או כל טיעון אחר שרשמת).
אף אחד לא הוסיף שהאמא מפלצת כפי שציינת ובטח שכולנו עושים טעויות. פותחת השרשור שאלה על הנושא הזה ובנושא הזה, לדעתי, אמא שלה עושה וואחד טעות ולטעות הלא מבורכת הזאת אני מתייחסת ומקווה בשבילה שתדע לבחור בן זוג עפ"י תכונות חשובות יותר לחיים משותפים.
בהתייחס לשורה התחתונה שרשמת, שוב חוזרת לכך שאת הסקת שהביקורת שלי כלפי האם הוא לכל אספקט בחינוך הבת ובכל מקרה, הבת עדיין יכולה להיות מושפעת לטובה ממקורות אחרים או אפילו מדעתה העצמאית שגיבשה.

תולעת22

New member
היי לך

אם את שלמה עם הבחור שאת נמצאת איתו זה הדבר הכי חשוב שיש ואל תתני לאף אחד להרוס לך את הקשר איתו.
לדעתי את צריכה לקחת אותה לשיחה רצינית ולהעמיד אותה במקום, אולי זה יראה לה שאת רצינית לגביו ושאת אוהבת אותו והיא תפתח את הראש שלה לכיוון קצת אחר ממה שהיא רגילה ומצפה ממך. תגידי לה שזה מפריע לך שהיא מתערבת בחיים שלך, שאם היא רוצה לראות את הבת שלה מאושרת ושמחה שתעזוב אותך ותתן לך לנהל את הזוגיות שלך וכן להביא אותו הביתה למרות שאמא לא מרשה. בסופו של דבר היא תצטרך לקבל את העובדה שהוא נמוך ולא תהיה לה ברירה אחרת. דבר שני תנסי להתעלם כמה שאפשר מההערות שלה למרות שזה לא פשוט, הרבה מאיתנו עברנו את זה, לפעמים קשה להורים להרפות מהילד מתוך דאגה, שלפעמים הדאגה הזו סתם מיותרת.

שיהיה בהצלחה!

BlackOutDor

New member
לעזוב את הבית בגיל הזה ...

מבחינה כלכלית אני לא מסוגלת לעזוב את הבית. אני עובדת הרבה, בשתי עבודות וחוסכת בשביל עצמאות כלכלית- אבל שנה הבאה אני מתחילה ללמוד והכסף מיועד ללימודים ולמגורים במעונות. ולמחיה.....
גם לגור במעונות זה לא ניתוק מוחלט כי בסופ"שים חוזרים הביתה.
לעזוב את הבית זו האופציה הכי טובה באמת אבל זה לא ריאלי בשבילי כרגע ואני צריכה את הגב הכלכלי של ההורים שלי, זו הבעיה.

wild orchid

New member
אז תבלעי את הצפרדע. לא יודעת באילו מעונות את

הולכת לגור אבל כל כך כל כך לא חובה לחזור הביתה כל סוף שבוע. את כל התואר הראשון שלי גרתי במעונות וחזרתי הביתה פעם בחודש.

למעלה