איך לסרב בצה"ל?

Mיקי_

New member
אין דרך להגן על עצמך

אתה צריך לומר את האמת שלך, גם אם היא יכולה להביא לכליאתך... הדבר העיקרי שצריך להזהר ממנו בכל מקרה הוא דיבור על הכיבוש, על צה"ל בפרט כצבא משחית, ועל צה"ל בכלל, ולא על צבאות באשר הם. דע לך מראש שאחוז הבנים שניצל מכליאה זו או אחרת הוא קטן. ואחת כמה וכמה כאלו שמקבלים פטור מטעמי מצפון. היה יותר ספציפי בבקשה מה הם הסיבות שמביאות אותך לסרב?

צבא כיבוש

הצבא גורם לי להתעלל באנשים כבושים. הם מרבים מלחמות בעולם. אני לא מסוגל לשתף פעולה עם כזאת השחתת עולמ

The Clash

New member
מה לגבי חיל הים?

שם לא תתעלל באנשים כבושים, אולי אפילו יציבו אותך באילת, גם אם לא, אתה תהיה בחזית אחרת לגמרי מהשטחים.

yair abitan

New member
חיל הים לא מפריע לדייגים...

מטרת הצבא להגן ובמידת הצורך להלחם !!!! מה לעשות שבמצב שלנו צריך רק להלחם , אנחנו במלחמה כבר מאה שנה !!! ב"ה שיש לנו צבא אחרי 2000 שנות גלות בהן היינו נרדפים בלי יכולת תגובה מספקת...

מפריע... מפריע...לא להתמם...../images/Emo26.gif

אתה יכול להצדיק את צה"ל במקרה הבלתי-אפשרי שאנחנו נמצאים בו... אתה יכול להתווכח עם דעות... אבל יש גבול - את העובדות חייבים לקבל! דייגים חפים מפשע לחלוטין שיוצאים עם סירת-הדיג או עם החסקה שלהם לדוג ולהביא פרנסה הבייתה - נפגעים מפעולת צה"ל וחיל-הים בחופי עזה (כמו שבעבר נפגעו דייגים לבנונים). אתה יכול לטעון ש"אין ברירה", ושהחיילים פוחדים (בצדק) ממחבל שמתחזה לדייג או מחסקה ממולכד - אבל אתה לא יכול להתכחש לכך שבסופו של יום, מי שנפגע הם דייגים קשי-יום מעזה, פועלים חפים-מפשע ואזרחים תמימים במחסומים.

dylan

New member
אמממ.. דווקא במקרה הזה

ממש לא אכפת לי מפרנסתם של הדייגים וההפרעה של צה"ל ברוכה..

שים-לב...../images/Emo18.gif../images/Emo26.gif

שים-לב שלא אמרתי אם דרך הפעולה של צה"ל מוצדקת בעיני או לא. הגבתי להודעה שכותרתה: "חיל הים לא מפריע לדייגים". וזו פשוט טענה שקרית!!! נקודה. זה הכל. ואגב - גם אם אתה תומך ב"הפרעה של צה"ל" - מן הראוי שבנוסף כן יהיה לך איכפת מפרנסתם של הדייגים... זה לא סותר... קהות חושים מסבל של פשוטי-עם-אזרחים-תמימים-חפים-מפשע - מסוכנת יותר מהמטען על החסקה... (וזה נשמע קלישאה ברגע הראשון - אבל זה הרבה יותר עמוק והרבה יותר קטלני ממה שנדמה)

dylan

New member
../images/Emo45.gif בקשר לחלק הראשון

בקשר לחלק השני, הכוונה שלי היא לא שלא אכפת לי באופן כללי מפרנסתם ושימותו אלא שכל עוד הפגיעה היא בדיג לא אכפת לי ואני לא רואה בפגיעה כזו משהו רע.. צריך לעזור להם למצוא עבודה בתחום אחר.

אה....../images/Emo13.gif הבנתי עכשיו...../images/Emo26.gif

מה אתה מערבב לי כאן פורומים עכשיו??....
שמע... לך תדע... אולי הוא בכלל אוסף אצות?...

Neta558

New member
תשמע..

לא נעים לראות שברגע שאתה כותב בפורום אחר יוצא לך משפט כמו "דייגים חפים מפשע". אתה הרי יודע שאין דבר כזה

yair abitan

New member
חיל הים לא מפריע לדייגים...

אתם צודקים ... טעות בניסוח ולא שמתי לב... מה שאני התכוונתי לומר הוא שחיל הים עושה את עבודתו גם אם הוא מפריע לדייגים י. יש דברים שאי אפשר למנוע ומשימות ביטחון פוגעות (בצורה מינימלית מבחינת צה"ל) בדייגים... אני תושב ישראל שמעבר לקו הירוק (67') וגם לנו הצבא מפריע בנוכחותו במקום...

"המטרה של צבא היא מלחמה"??../images/Emo26.gif

המטרה של צבא היא למנוע מלחמה... שכחת מילה...

באמת?...../images/Emo26.gif

אז הנה אתגר: תביא אסמכתה לטענה שלך... (ציטוט מהחוק, מתקנות או פקודות)

The Clash

New member
מה?

צה"ל - צבא הגנה לישראל. הרעיון זה שהוא מגן על ישראל, לא מונע מלחמות, ולא יוצר מלחמות.

לא להתחמק...../images/Emo26.gif

המטרות והייעוד של צה"ל לא באים מהאוויר - הם אמורים להיות מוגדרים בחוקי-המדינה. נסה לחפש סעיף שאומר מה המטרות או התקיד של צה"ל. אני ניסיתי פעם - ולא מצאתי שום הגדרה כזו... תראה כאן כמה ההגדרות הרשמיות לוטות בערפל...

הנה לך ציטוט מהחוק!

ייעוד השירות ותפקידיו 7.(א) השירות מופקד על שמירת ביטחון המדינה, סדרי המשטר הדמוקרטי ומוסדותיו, מפני איומי טרור, חבלה, חתרנות, ריגול וחשיפת סודות מדינה, וכן יפעל השירות לשמירה ולקידום של אינטרסים ממלכתיים חיוניים אחרים לביטחון הלאומי של המדינה, והכל כפי שתקבע הממשלה ובכפוף לכל דין. (ב) לענין סעיף קטן (א), ימלא השירות תפקידים אלה: (1) סיכול ומניעה של פעילות בלתי חוקית שמטרתה לפגוע בביטחון המדינה, בסדרי המשטר הדמוקרטי או במוסדותיו; (2) אבטחת אנשים, מידע ומקומות, שקבעה הממשלה; (3) קביעת הוראות בדבר סיווג ביטחוני לתפקידים ולמשרות בשירות הציבורי ובגופים אחרים, כפי שקבעה הממשלה, למעט לנבחרי ציבור ולשופטים, וכן קביעה של התאמה ביטחונית של אדם לתפקיד או למשרה שסווגו בסיווג ביטחוני, לרבות על ידי שימוש בבדיקות פוליגרף, והכל כפי שייקבע בכללים; בפסקה זו, "שופטים" - מי שבידם סמכות שפיטה לפי חוק-יסוד: השפיטה(3), למעט מועמדים לשפיטה ולמעט שופט צבאי לפי חוק השיפוט הצבאי, התשט"ו-1955(4); (4) קביעת נוהלי אבטחה לגופים שקבעה הממשלה; (5) קיום מחקר מודיעין ומתן ייעוץ והערכת מצב לממשלה ולגופים אחרים שקבעה הממשלה; (6) פעילות בתחום אחר שקבעה הממשלה, באישור ועדת הכנסת לעניני השירות, שנועדה לשמור ולקדם אינטרסים ממלכתיים חיוניים לביטחון הלאומי של המדינה; (7) איסוף וקבלת מידע לשמירה ולקידום הענינים המפורטים בסעיף זה. שמירה על צד אחד. על המדינה. מדינת ישראל.

למעלה