איך לסרב בצה"ל?

עם מי נראה לך שאת מתעסקת?../images/Emo123.gif

מה נראה לך - שאני חובבן??
חשבת שאני לא אזהה שהציטוט בא מ"חוק שירות הביטחון הכללי"??? החוק הזה מדבר על השב"כ ולא על הצבא! והציטוט שהבאת הוא לגבי יעוד השב"כ ותפקידיו... אין קשר לצבא!

Mיקי_

New member
אם תדבר על צבא כיבוש

ישלחו אותך לכלבוש...
ברצינות, אם אתה מתייחס רק לצה"ל בצורה פרטנית, עד כמה שזה נשמע אבסורדי, בעיני הצבא הישראלי, אתה לא פציפיסט אלא סרבן סלקטיבי, וכל מי שמוגדר סלקטיבי, הולך לכלא 6.

אני אגיד כיבוש!

אני אגיד את האמת בכל מחיר! זה שהם יושיבו אותי בכלא 6 רק מראה את היותם בזויים.

Mיקי_

New member
אני רק אמרתי לך את האמת

שאלת איך אפשר לסרב בלי להענש... עניתי לך. המון המון המון
אני איתך!

Mיקי_

New member
חמוד שלי אני אישה שומרת חוק...

לא פוגעת באף אחד. ובטח לא מציירת גרפיטי שגם מכער את הסביבה בדרך... זה לא מה שיוביל אותנו אל הניצחון.

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

אהבתי את התגובה. (אם כי אני מתקשה להבין איך היא עולה בקנה אחד עם התמיכה בסרבנות)

מיקי נו - די לא להבין... ../images/Emo3.gif../images/Emo3.gif

פעם שניה כבר שאת חושבת שאני מדבר עלייך בטעות (פעם שלישית אני אקח אותך לסיציליאנית...
). הקישור שהבאת מדבר על סרבנות מטעמי מצפון של נשים. את (עד כמה שאני יודע) גם תומכת בסרבנות לא חוקית של גברים... הרי השרשור הנוכחי מדבר על איך לעבור על החוק ולקבל מינימום עונש... אז גם אם את "אישה שומרת חוק" - את עדיין תומכת בעבירה על החוק של אחרים?

Mיקי_

New member
אורי אתה מדבר מחוסר ידע

גם לבנים יש וועדה משחררת סרבני מצפון פציפיסטים בנים!! רק שהיא לא ועדה אזרחית אלא צה"לית. לא סתם מדובר במשפט של בן-ארצי על כך שהוועדה לא הכירה בו כסרבן בעוד הוא מגדיר עצמו כפציפיסט בשונה מהחמישה האחרים שמגדירים עצמם כסרבני כיבוש. בנים פציפיסטים בהחלט משוחררים על כך, והם מיעוט זעום. אני חושבת שאפילו בתוך הפורום עצמו יש לנו איזפציפיסט מבוגר... לכן גם העצות שנתתי ליוחנן, היה לא לדבר על כיבוש, ושאלתי אותו מאיזה מניעים הוא בכלל רוצה לסרב. אני לא מרגישה כפושעת אני חושבת שההגדרה של צה"ל לסרבנות סלקטיבית היא מגוכחת, אי אפשר להפריד את המדינה בה אנו חיים ואת הכיבוש המתחולל על ידיה, מראיית העולם הפציפיסטית שלי, ההפך זה סוג של קטליזטור. ואני לא חושבת שכל מי שמשתמש במילה כיבוש הוא סלקטיבי. אבל אני בהחלט חושבת, שאם יש אנשים שאין לה בעיה להתגייס לצה"ל אבל לא מתגייסים רק בגלל שהוא צבא כיבוש, זהו לא פציפיזם, אך זהו בהחלט מצפון. האם הבהרתי עצמי?

שורה תחתונה:../images/Emo26.gif

את בעד סרבנות רק במקרה וצה"ל/המדינה מאשרים אותה באופן חוקי? או שאת בעד סרבנות גם כשהיא מנוגדת לחוק?

Mיקי_

New member
אל תחפש שורות תחתונות

אני בעד מה שהחוק אומר, אבל גם בעד שהחוק ישונה, אני מאמינה שאותם סרבנים אשר מדברים על כיבוש ומסרבים בגללו מנסים בדרך לשנות את החוק ואת התפיסה הצה"לית, שסרבנות לא יכולה להיות מנותקת מן הקונטקס של המדינה בה אנו חיים! ולגבי סרבנות שטחים. אני כאמור חושבת שסרבנות מלאה היא האקט הנכון. ושלומר אני הייתי מתגייס לצבא, אם לא היה כיבוש, היא משהו שלא טועם לרוחי ולדרך בה אני מבינה פציפיזם. בעיני האנשים האלו לא פציפיסטים. אך הם בהחלט זכאים אבל לפטור מצפוני, כי הפעולות שנעשות הם בניגוד למצפונם, ולכן יש לשחרר אותם משירות בצה"ל. ואותם סרבנים בסופו של דבר כן פועלים לפי החוק כי הם נכלאים, אך הם זכאים לתהליך אותו הם עוברים. במידה וצה"ל לא היה משחרר אותי, הייתי מוכנה לשבת בכלא. לכן לטעמי הם לא פורעי חוק, ויש לא רק אמת בדברם שהם זכאים לשיחרור, אלא יש להם גם את הזכות המלאה להשפט ולרצות את מלוא המאסר שיוטל עליהם, ובכל זאת לא לשרת בצבא. אני חושבת שהחוק צריך להיות שירות לאומי לכל (כולל דתיים) ובחירת גיוס.

את אומרת דבר מסוכן מאוד...../images/Emo26.gif

את אומרת שהם אמנם עברו על החוק, אבל מכיוון שהם בסופו של דבר נכלאים ומרצים את המאסר שנגזר עליהם - מבחינתך הם לא פורעי-חוק. אז לפי ההגיון הזה - אם יוחנן מרמת-גן ילך ויצייר גרפיטי על קירות לשכת-הגיוס, יסגיר את עצמו למשטרה, ישפט ויאסר - מבחינתך גם הוא לא פורע חוק. ומתנחל שיבוא עם טרקטור, ידרוס וישחיט כמה מטעים של פלסטינים, יסגיר עצמו למשטרה, ישפט ויכלא - גם הוא לא פורע חוק מבחינתך... אני יכול להמשיך - אבל נדמה לי שלא לכך התכוונת... מה שהתכוונת - שיש דברים שלדעתך לגיטימי לעבור למענם על החוק ויש כאלה שלא... גישה מאוד מסוכנת...

Mיקי_

New member
לא

ראה את המעשה שלהם כמו הפגנה... אני אומרת שהם עושים כמיטב יכולתם, כדי לפעול במסגרת החוק. ופועלים על מנת לשנות אותו. ממש כמו הפגנה.

כן

ואותו מתנחל שרוצה לספח את כל שטחי ארץ-ישראל למדינת-ישראל יגיד לך: "תראי את המעשה שלי כמו הפגנה". הוא עושה כמיטב יכולתו לפעול במסגרת החוק, אבל כשהוא רואה שהמדינה שלו לא מעיפה את הפלשתינים שגזלו את אדמתו של העם היהודי (לתפיסתו של המתנחל כמובן - עבדך הנאמן לא ממש מזדהה עם תפיסת העולם הנ"ל) - הוא פועל על-מנת לשנות אותו. ממש כמו הפגנה.

Mיקי_

New member
המתנחל פוגע פיזית במישהו?

כן! הסרבן פוגע במישהו? לא. לכן הראשון איננו מפגין ואילו השני כן.

לא!!! לא קראת כמו שצריך...../images/Emo26.gif

תקראי שוב למעלה מה אמרתי לגבי אותו מתנחל: "ומתנחל שיבוא עם טרקטור, ידרוס וישחיט כמה מטעים של פלסטינים" הוא לא פוגע באף-אחד - לכן גם הוא מפגין...

Mיקי_

New member
נו??

אז הוא פוגע באותם פלסטינאים!!!! המטעים הם שלהם? כן! זה יביא להם נזק? כן! לכן הוא פוגע בהם.

באופן עקיף...../images/Emo26.gif

כמו שבאופן עקיף אני צריך לצאת בשבוע הבא למילואים במקום להיות בחג עם חברה שלי. ככל שיש יותר סרבנים - אני צריך לעשות יותר מילואים. זה הביא לי נזק? כן! אז אותו סרבן פוגע בי...

למעלה