איך לקבל חשבונית מאטסי על התשלום החודשי?

nino15

New member
ואם כבר מדברים על חשבוניות...

כשאתם מחזירות כסף למישהו, איך אתם כותבות את זה? ואם אתן מחזירות רק חלק מהסכום? אני עוסק פטור...

רות מלר

New member
יש יותר מדרך אחת להסתכל על כך

הדרך ה"נכונה " היא לכתוב את השקלים בשער של היום בו את מחזירה ואת ההפרש להציג בסעיף הוצאות מימון כהפרש שער בגלל שאין כאן המרה אמיתי של כסף זאת אומרת לא קנית דולרים כדי להחיזר אותם הפרש השער שנוצר הוא רק רעיוני במקרה הזה אני הייתי כותבת את אותו השער שהיה ביום בו קיבלתי את הכסף מציינת על גבי המסמך את מס' הקבלה שהוצאתי עבור המכירה הזו- על מנת להראות את השיוך

nino15

New member
כאילו רק לכתוב את זה כהוצאה?

ולא לכתוב כלום על החשבונית עצמה?

רות מלר

New member
את צריכה פנקס זיכויים

בדומה לפנקס קבלות כשאת מחזירה כסף את רושמת בפרטים את הסכום ב- $ ובסה"כ את הסכום בש"ח זיכוי אינו הוצאה זיכוי הוא הקטנת הכנסה

nbrosh

New member
לא צריך פנקס זיכויים

מוחקים חשבונית מס קבלה ורושמים ביד חשבונית זיכוי. אלו הוראות רואת החשבון שלי.

רות מלר

New member
נעמההיא מטעה

אבל כיוון שהיא מייצגת אותך מול הרשויות שהי תסביר להם

nbrosh

New member
הי רות

חבל שאת נעלבת ויורדת לפסים אישיים. לגמרי לא במקום כאן. אלו ההוראות שקיבלתי מרואת החשבון שלי ובינתיים מזה 6 שנים דוחות מס ההכנסה ומעמ שלי עוברים ללא דופי. מטעה לא מטעה - כנראה שיש כמה דרכים לעשות משהוא נכון ולא צריך להיות כ"כ נוקשים. מילה של התנצלות תועיל לי כאן. כוונתי לתרום ידע ולא לגרום נזק לעסקים של חברות הפורום - אם זה לא היה ברור לך. כנראה שאת לא היחידה שיודעת הכל...

רות מלר

New member
חבל שמכל דבר את עושה עניין אישי

קראתי שוב את התגובה שלי ולא מצאתי בה שום דבר אישי. ------------------------------------------------------------------- רוצה איש- קחי: קיבלתי הודעת התראה/תזכרות להגיש דוח על הצהרת הון תוך שבועיים כיוון שאני מאוד מסודרת, ידעתי שלפני חודשיים וחצי לא קיבלתי שום הודעה. מצאתי את הטופס באינטרנט ובתוך יומיים היו לי כל המסמכים שאני צריכה.(זה קצת מורכב אצלי) סיפרתי לחברה- והיא אמרה לי "שילמנו קנס מינהלי, כי הגשנו את הטפסים הלא נכונים" שאלתי- מי אמר לכם איזה טפסים להגיש בפעם הראשונה? ענתה- יועצת המס שלנו. וא שאלתי- תגיד- פעם אחת שילמתם קנס מינהלי על הגשה באיחור של הדוחות השנתים- כי היא הגישה אותם בלי לקבל אישור על איחור, בפעם השניה שילמתם קנס כי היא הנחתה אתכם לא נכון. יש לי עבר בניהול כספים ביקשתי לשבת במס הכנסה עם מישהו שיענה על שאלות, לפני שאגיש- ישבה מולי אישה שהיא בהכשרתה רואת חשבון ואת יודעת מה היא אמרה? "את עשית שיעורי בית טובים יותר ממה שמלמדים אותונו --------------------------------------- איך זה נגמר? שאלתי ותה אם היא רוצה לרות משהו- והראתי לה את רותיק ואז הם הורו לי היכן לשבת על מנת למלא את הטופס והלכו לקרא לכולם ישבתי במס הכנסה ארזתי רותיקים ורשמתי קבלות - ככה זה כשבמס הכנסה עושים כבוד

glassarah

New member
גם לי אין פנקס זיכויים

אף פעם לא שמעתי על כזה דבר. חשבונית זיכוי זאת בעצם חשבונית רגילה רק שכותבים עליה "זיכוי" ועם הסכום במינוס. (עברתי כבר 3 רואי חשבון וזה מה שכולם אמרו, כולל הנוכחי שאני סומכת עליו בעיניים עצומות.)

nino15

New member
טוב, ביררתי עם הרו"ח שלי

הוא אמר לכתוב על הקבלה שהוצאתי "מבוטל" ולעשות מינוס בשורת הכנסות בספר תקבולים.

inbarshahak

New member
שער מטבעות רטרואקטיבי

באתר של בנק ישראל יש רובליקה שקוראים לה שערי מטבעות היסטוריים אפשר להיכנס ולראות לפי התאריך מה היה השער ביום שאת מבקשת תודה על כל התמיכה הנפלאה עינבר

nino15

New member
שימי לב שזה לא שערי פייפאל

זה שערים יציגים של בנק ישראל. של פייאפל הם הרבה יותר נמוכים. מה שאת יכולה לעשות זה לראות את השערים היציגים של בנק ישראל ואולי להוריד קצת... או פשוט לשאול אותנו באיזה תאריכים כי יכול להיות שיש לנו את השערים של פייפאל

RolyzCreations

New member
אולי דווקא בגלל זה הגיוני שהשער הקובע

הוא השער היציג. הרי אם מס הכנסה יחליטו להתלבש עליך ולערוך לך ביקורת לא תוכלי להציג הוכחות לשער דולר בפייפאל, לעומת זאת אין בעיה לראות את השער היציג גם שנים אחורה. ומצד שלישי, אני לא רו"ח ופועלת לפי ההנחיות של הרו"ח שלי.

nino15

New member
זה נורא מבלבל הנושא

כי את בעצם מדווחת על סכומים גבוהים יותר שאת מקבלת. ההבדל בין השער היציג לזה של פייפאל הוא די גדול, ובמצטבר זה כמה אלפים לדעתי (תלוי כמה מוכרים כמובן) זה הבדל משמעותי... אני יכולה גם לשתך מהניסיון של אמא שלי - היא מתעסקת בייבוא ייצוא והיא כותבת על החשבוניות שלה שני שערי המרה - אחד מיורו/כל מטבע אחר לדולר ואז לשקלים. והיא משתמשת בשערי המרה של הלקוחות שלה ולא של ישראל כי זה מה שמשלמים לה. אבל שפשוט כל אחד יעשה מה שהרו"ח שלו אומר וטפו טפו שמס הכנסה לא יבוא לאף אחד!

nino15

New member
מסכימה עם רות, חבל על הכסף

אתן מדווחות על הכנסות הרבה יותר גבוהות מהמציאות. הרי השער היציג של בנק ישראל רלוונטי רק להמרות שמתבצעות שם. אם תלכו לחלפן יהיה לו שער אחר וזה השער שמדווחים עליו. זה לא הגיוני שתפסידו כסף. הרו"ח שלי אמר שמספיק לכתוב בראש הדף את שער הפייפאל ליום של המכירה או היום שבו העברתי תשלום לאטסי. הוא לא אמר שצריך צילומי מסך...

למעלה