איך לשים קץ לטרור

איך לשים קץ לטרור

איך לשים קץ לטרור בגבעה הצרפתית בירושלים קרה הבוקר מעשה רצח מתועב וברברי , שאין עליו סליחה. עד כאן כולם בישראל מסכימים, מקיר לקיר. השאלה היא איך לגמור את זה, איך להביא מצב שדברים כאלה לא יקרו שוב. ברצוני להזכיר מה קרה בארץ לפני יותר משנה. היו מעשי טרור מזוויעים, והקימו קול צעקה "תנו לצה"ל לנצח". ונתנו לצה"ל לנצח. צה"ל יצא למבצע חומת מגן , כבש את כל הערים בשטחים, הרס בתים לעשרות, עצר אלפי אנשים ושלח אותם למחנות מעצר. כאשר באו"ם דרשו מישראל לסגת, קרא שאול מופז, אז הרמטכ"ל, "אנחנו צריכים עוד חודשיים בשטח". היו לו חודשיים, היו לו שישה חודשים, הייתה לו יותר משנה שצה"ל נמצא בשטח, נכנס לכל מקום שהוא רוצה, עוצר את כל מי שהוא רוצה, הורס כל בית שהוא רוצה. נותנים לצה"ל לנצח, כבר יותר משנה. . מה המצב היום כולנו יודעים, מה קרה הבוקר בגבעה הצרפתית כולנו יודעים. לפני יותר מחצי שנה הרמטכ"ל יעלון הודיע שאנחנו מתקרבים להכרעה ושאנחנו מתחילים לצרוב בתודעה של הפלסטינים שהם הפסידו במאבק. בינתיים זה לא נראה כך, בינתיים משהו אחר מאד צורב כאן. צריך להתחיל להבין משהו. הפלסטינים לא מוכנים שאנחנו נשלוט עליהם, שאנחנו ננהל להם את החיים, שאנחנו נשדוד מהם אדמות ונקים עליהן התנחלויות. אם ניתן להם תקווה ממשית ומוחשית בשטח שהדבר הזה יפסק בדרכים מדיניות, שבאמצעות מו"מ אנחנו נצא מהשטחים ונפרק את ההתנחלויות ותהיה להם מדינה כמו שלנו יש מדינה, יש סיכוי להפסיק את הטרור. אם ראש הממשלה ימשיך להגיד "קודם תפסיקו את הטרור ואח"כ נחשוב אם לזרוק לכם כמה פירורים", לא יקבל אפילו את מפת הדרכים שהגישו לנו חברינו האמריקאים ובמקום זה יסלול מפת דרכים של התנחלויות בשטח, אז עוד יזרום כאן הרבה הרבה דם, שלנו ושלהם.

Zack DA

New member
אבל יעלון צודק

אני בהחלט חושב שאת מסיקה יותר מדי מפיגוע בודד. אכן נצרב במוחותיהם של הפלשתינים שהטרור רק מדרדר אותם.

את צודקת בהחלט...

אני דווקא שמאלנית, ונכנסתי לכאן כי אמרו לי שרצים כאן דברים מזעזעים, ובאמת, לא נעים להגיד, ציפיתי למצוא כאן קצת יותר דברי נאצה... הופתעתי לטובה (לא כל כך הבנתי אם את מנוער ליכוד או לא, אבל גם לא תקפו אותך עדיין - אז כנראה שאני כאן בעלת הדעות הקדומות). ואני מסכימה לחלוטין - צה"ל היה בשטחים הרבה יותר מידי זמן, ושום טובה לא צמחה מזה. ניתן להגיע לשלום - זה אפשרי, ואני מדברת בתור מישהי שמכירה ערבים ורואה גם את הצד השני. וגם אם זה קשה - אסור להפסיק לנסות - כי אנחנו לא יכולים לקרוא לעצמנו נאורים או להגיד שהערבים לא רוצים שלום אם אנחנו בעצמנו לא עושים כל מאמץ אפשרי. אבל - הדרך היחידה להגיע לשלום היא להבין שלא משנה מה המצב עכשיו - הערבים עדיין זוכרים את זה שהגענו לכאן בתחילת המאה שעברה וחטפנו להם את המדינה, וזה לא מעניין אף אחד שלפי הדת שלנו המקום הזה מגיע לנו. אז מה שהיה היה, ואי אפשר עכשיו לשנות את כל זה, אנחנו כבר כאן, אבל אפשר לנסות להתפשר. והצעד הראשון לפשרה צריך לבוא מצידנו - לצאת מהשטחים. וכנשצא - גם נוכל לעמוד איתנים מול מפגעים ומחבלים ומול ערפאת וירגוני הטרור, כי כבר לא יהיה להם תירוץ, והם לא יוכלו להצדיק את מעשי הטרור. אגב, הכסף שההתנחלויות מקבלות, והכסף שמבוזבז בשמירה עליהן - יכול מאוד להיות ההתחלה של החזרת ממדינת הרווחה למצבה הטבעי - רווחה - ולהקל קצת את הגזירות הכלכליות הבאות עלינו לרעה.

Zack DA

New member
תמיד הם ימצאו תירוץ לפגוע בך

הם לא רוצים את השטחים, הם רוצים שאנחנו נלך מכאן.

את לא מדברת מידע!

אתה אומר דברים ששמעת בבית, מציטוטים של ביבי, מחברים ימנים שטופי מוח שלא טרחו לחשוב על מה שהם אומרים: מאיפה לך לדעת מה הערבים רוצים?! אני כותבת כאן ואומרת לך שאני מכירה ערבים שרק רוצים לחיות בשקט - אז איך אתה מסוגל לכתוב לי בלי לדעת על מה אתה מדבר שהם רק רוצים אדמה ושטחים? הרי אתה לא מכיר ערבים! וגם אם היית מכיר, והיית מכיר מפגעים או תומכים בפיגועים או סתם ערבים שלא זורקים זין ורוצים לראות את כל היהודים מתים - אתה לא מכיר את הצד השני של הערבים! בוא תכיר - בואי לתנועה אחת של הנוער העובד, בואי למפגשים של רעות סדאקה, בואי להפגנות שלום או נגד הכיבוש, בוא לתעיוש ולתנועות הקומוניסטיות - אתה חייב לראות כמה שאתה טועה! כמה שהשקפת העולם שלך מוטעית! לך להפגנות של הצד השני, תלמד משהו, כי אתה כרגע מובל כמו צאן לטווח ע"י טעות שטויות שלא מבוססות על ידע אמיתי אלא על הקצנה ועל רגשות סובייקטיביים! אם רק תדבר עם חלק מהערבים שאני מכירה פעם - תבין למה אני שמאלנית. תבין מה זה רגש הומני, מה זה עם כמו כל עם וכמונו במיוחד - מפולג בדעותיו, כמה כל מוסלמי או נוצרי הוא בדיוק כמוך. אני מתחננת שתנסה לפחות לראות את זה, כי לדעתי זאת הבעיה כאן - חוסר היכולת להבין את הצד השני. ברגע שתגיע להבנה שכולם פה אותו דבר, ורק הדת והחינוך שונים (אגב - איך תאשים אדם על מה שהוא למד שלא מרצונו? כמו שכל הדעות שלך שלא מבוססות על ידע אמיתי מבוססות על מה שאמרו לך - כך גם בצד השני!), אתה תראה שאתה אומר בעיקר שטויות כשאתה טוען דברים כאילה...

Zack DA

New member
איזו רמה נמוכה.... ../images/Emo6.gif

בואי נבהיר כמה דברים. 1. ההורים שלי הם אנשי מרכז, ואם כבר אז אם אוריינטציה פוליטית לליכוד ולעבודה. 2. אני מכיר יותר ערבים ממך ויש לי איתם יחסים מצויינים. 3. אף אחד לא שטף לי את המוח, כנראה שאחרי 1000 הרוגים לא למדת כלום. 4. "הצד השני" מנסה להרוג אותך בטרור. את לא מבינה מאום ממשמעות הטרור. 5. אני מציע לך לקרוא קצת על ההיסטוריה שעל המזרח התיכון ועל טרור. 6. רוב מוחלט של הערבים רוצה אותך בים, לא מחוץ לשטחים.

קצת היסטוריה

באחד הנאומים האחרונים שלו בכנסת לפני שנרצח, ראש הממשלה יצחק רבין ז"ל אמר "לא באנו לארץ ריקה". זאת אמת שאנחנו חייבים להפנים אותה. כשקמה התנועה הציונית והתחילה להביא יהודים לארץ, אנחנו לא באנו לארץ ריקה. באנו לארץ שחי בה עם אחר, והוא כמובן התנגד שאנחנו נקים כאן מדינה. ( מה אנחנו היינו אומרים אילו בא איזה עם מאפריקה ואמר "שלום, אנחנו מצאצאי עשרת השבטים וזאת הארץ שלנו, הנה הספר הקדוש שלנו שבו זה כתוב, ועכשיו אנחנו עומדים להקים כאן פה את המדינה שלנו". היינו נותנים להם את הארץ?) אי אפשר היה להגשים את הציונות בלי להאבק בכח בפלסטינים ולקחת מהם שטח בכח, וזה מה שעשינו בשנת 1948. השאלה מה הלאה. פעם גנב תמיד גנב, פעם שודד תמיד שודד, פעם מלחמה תמיד מלחמה? הפלסטינים גם היום לא שמחים ונלהבים שישראל קמה על חשבונם. בכל זאת הם מוכנים ברובם הגדול לפשרה: ישראל תוותר על השטחים שכבשה בשנת 1967 בתמורה לכך שהפלסטינים יכירו בעובדות המוגמרות שישראל יצרה על חשבונם בשנת 1948. או שאנחנו יכולים להמשיך במלחמה ובהרג. הברירה בידינו. היום אפשר להגיע לפשרה עם הפלסטינים, אנחנו נוותר על השטחים שכבשנו בשנת 1967

Zack DA

New member
הם לעולם לא יסכימו ל"פשרה"

הם חייבים קודם להפסיק את האיבה וההסתה. אם תמשך ההסתה - כל הסכם יתקבל כחולשה ואז לא עזר לנו שברחנו - רק הגדלנו את הטרור פי 7.

invalid user

New member
רבין גם אמר את זה.

"סיפורי הבלהות של הליכוד מוכרים. הרי הבטיחו לנו גם קטיושות מעזה...לא הייתה עוד אף קטיושה וגם לא תהיה אף קטיושה" יצחק רבין, 1994.

אילו לא היה רבין נרצח

והיו מאפשרים לו להמשיך עד הסוף במה שהתחיל ולצאת לחלוטיםן מעזה כולל ההתנחלויות בגוש קטיף, באמת לא היה נורה עד היום שום טיל מרצועת עזה. ירי הקסאמים הוא תמיד אותו סיפור - הצבא שנמצא בתוך הרצועה מבצע התקפת עומק, הורג ופוצע פלסטינים, ואז נוחתת התגובה על שדרות. אין התקפות ברצועת עזה = אין טילי קסאם בשדרות.

Zack DA

New member
אבל בשנות ה-50, למשל,

היה טרור בלי סוף גם לפני ה"כיבוש". הם רוצים לפגוע בנו בלי קשר להמצאותנו בעזה או לא. תתעוררי.

פריפטס

New member
וב- 1948

היה טבח בדיר יאסין. זה היה, זה עבר, זה נגמר. תפסיק לחיות בעבר. אמנם רצוי ללמוד מהעבר- אבל לחיות בהווה.

כן הוא כן

הכיבוש ועוד איך הוליד את הטרור - פשוט שבזמנו הכיבוש לא היה רק לשבת בעזה, אלא כל עצם העובדה שהגענו לכאן והתיישבנו כאן. זכור שאילו היו עוד שנות המדינה הראשונות, כשהכל עוד היה טרי ועוד קיוו שלא נמשיך לשבת כאן. בזמנו, זה עוד היה כיבוש - היום רוב הערבים כבר מבינים שאנחנו כאן ואין מה לעשות, עברו חמישים שנה וצריך להתגבר על הדברים. רק מה - יש כיבוש חדש.

Zack DA

New member
אז את בעצם מוכיחה את טענתי

תמיד הם ימצאו "כיבוש" כלשהו כתירוץ לפגוע בנו. תמיד יש תירוץ. נדמה לי שבערך 320 ימים בשנה הם ימי נקמה כלשהם אצלם... וזה לא משנה אם זה יום שבו נהרג ילד בעזה או שנולד בו קדוש מוסלמי.

אני לא מוכיחה שום טענה.

יש כיבוש - אז הם מבקשים נקמה. זה לא סיפור הביצה והתרנגולת, והם לא מחפשים תירוץ לנקום - אנחנו כובשים, הם נוקמים. החשבון פשוט: נפסיק לכבוש = יפסיקו לנקום.

Zack DA

New member
איזה שטויות.... ../images/Emo13.gif

נפסיק "לכבוש" - הם רק יגבירו את המוטיבציה. הפעם - להפסיק את "כיבוש" 48.

פריפטס

New member
ואני לומד מההודעה שלך

שהידע הכללי שלך שואף לאפס... הטבח בדיר יאסין בוצע בערבים על ידי אנשי האצ"ל והלח"י. מה אתה לומד מזה?

Zack DA

New member
להגיד שהידע הכללי שלי שואף לאפס

זה כמו להודות בארבעה דברים: 1. שאתה מתלהם. 2. שאתה טיפש. ולא מנומס. וכנראה מתוסכל מהחיים. 3. שאפילו לא בדקת כמה יהודים נרצחו בפעולות טרור בשנות ה- 50. 4. שאתה ממש גרוע בלהחליף נושא ולחפות על הבורות שלך.

פריפטס

New member
אבל אתה

לא מגיב עניינית למה שאמרתי בנוגע לטבח בדיר יאסין. והידע הכללי שלך באמת שואף לאפס... אני לא אומר את זה כדי להעליב או כדי להראות "אמרתי לך" אלא פשוט כי זה נכון. ואגב- אם הידע הכללי שלך שואף לאפס, מה הקשר לטיפשות שלי?

למעלה