איך לשים קץ לטרור

פריפטס

New member
אני אתעלם באלגנטיות מהכותרת הדבילית

ואעבור לתוכן ההודעה: "אם זה היה תלוי בי ולא הייתה כאן דמוקרטיה" אני יודע שאתה מייחל ליום שבו לא תהיה כאן דמוקרטיה. אתה יכול להפסיק להזכיר לי. "הייתי דואג שתפגע באופן מאוד משמעותי מהאמירה הזו." כן, לקחת לאנשים את חופש הביטוי... רעיון טוב, צחי. כל הכבוד. "לפני כמה לילות, Star World: המטיף הנוצרי: (תרגום חופשי): "נקווה שמדינת ישראל היהודית, תודה לאל, תחזיק מעמד ותשמור על ריבונותה היהודית ותחזור לימיה כבהולדת ישו"" בנצרות יש זרמים רבים, ובאמת חלק מהנוצרים מאמינים בכך שמדינת ישראל צריכה להיות יהודית. אבל חלק אחר, לא פחות גדול, מאמין שלפי נבואתו של ישו אסור שתקום על ארץ ישראל מדינה. חילוקי הדעות נובעים מכך שזו דת, ובדיוק כמו ביהדות- הדת סותרת את עצמה הרבה פעמים. "אם אני עושה תאונה, אני לא רוצח. כי זו תאונה. ובבית המשפט אני לא אשפט על רצח." יש לנו בעיה קטנה... אתה קצת קשה הבנה, נכון, צחי? אני אמרתי שזו לא תאונה- אלא רצח בכוונה תחילה במסווה של תאונה. "צה"ל הוא לא רוצח. צה"ל הוא הומאני מדי. הוא נלחם בטרור. במלחמה נהרגים גם חפים מפשע, וזה לא בכוונה. האשמה היא על המחבלים שנלחמים באיזורים הומי אדם." אין ספק שהאשמה הראשונית היא על המחבלים על כך שהם בכלל מחבלים, ולאחר מכן שהם נלחמים באיזורים הומי אדם. אבל אין מה לעשות בקשר לזה- כך הם פועלים. אנחנו צריכים לעשות הכל כדי שאנחנו בעצמנו נהיה הומניים. אין לנו אפשרות לומר להם איפה להלחם, אפילו שהיינו מאוד רוצים. "אני רוצה ביטחון. לפני אוסלו היה לי ביטחון." כי היית כל כך קטן ולא היה לך מושג בפוליטיקה, אז הרגשת בטחון בגן ובידיים של אמא. "מה הקשר ל"להרוג את כל הערבים בעולם ואת האירופאים" ??" יש קשר והסברתי אותו בהודעה שלי. אתה לא הבנת, כי אתה לא מאוד חכם. "אתה אידיוט." כמו שאמרתי, אתה לא מאוד חכם.

Zack DA

New member
אתה כל כך פתטי....

1. אני בעד דמוקרטיה דווקא, אבל דמוקרטיה יהודית. זה לא כך היום. 2. כלומר, חזרת בך מתמיכתך בהצהרה ש"הנצרות דורשת את הארץ לעצמה. יפה, למדת משהו ! התקדמנו ! 3. אם אתה חושב שהתאונות של צה"ל הן דווקא רצח בכוונה תחילה, אתה הרבה יותר פתטי ממה שחשבתי. 4. ואם המחבלים בוחרים להביא לתאונות האלה, זו אשמתם הבלעדית ולא אשמת צה"ל. 5. הסכם אוסלו הרס את הביטחון, התיירות והכלכלה. זו עובדה קיימת. 6. הבנתי מצויין את הלוגיקה הפשוטה (הרי גם ככה לא תתעלה מעבר לזה) בהסבר שלך בנוגע לאירופה. המשל שלך והלוגיקה שלך הם עקומים. אפשר להשיג ביטחון גם בלי לחסל אנשים (ראה את המצב שלנו היום עם סוריה - זה אידיאלי). 7. ואף על פי שהבנתי את דבריך ואתה בחרת ללכת בלוגיקה עקומה ובדרך של השמצות, רק אבחר לציין שרמתך נמוכה מאוד, וחבל שבמקום להבין מהו ביטחון ומהו טרור את בוחר להיות כל כך פתטי. חבל שאיתן לא כאן, הוא היה מלמד אותך נימוסים.

תגובה חלקית:

אין לי חשק להגיב על כל השטויות שאתה חוזר עליהן כל הזמן כאילו היו עובדות. רק דבר אחד אני רוצה לחדד: מה היא אותה "דמוקרטיה יהודית" שאתה רוצה שתהיה כאן? האם צריכים להיות בה רשויות - מחוקקת, מבצעת ושופטת? האם צריכה להיות הפרדת רשויות (האם אתה יודע מה זה?) האם ישמרו זכויות המיעוט? האם תישמר זכותו של המיעוט לומר את דברו, גם כאשר הדברים הללו מקוממים אותך מאוד? האם זכויות הפרט כמו החופש לתנועה או החופש לנישואין ישמרו? האם ב"דמוקרטיה היהודית" ימשיכו 5 מליון יהודים לשלוט על מעל 3 מליון פלשתינאים חסרי זכויות לנצח? בקיצור, הגדר בבקשה "דמוקרטיה יהודית" לפני שאתה משתמש בביטוי הזה.

Zack DA

New member
נו, באמת

"אין לי חשק" אל תצחיק. תגיב בצורה עניינית. ---------------------------- תהיה בה הפרדת רשויות. רק יהודים יוכלו להצביע בה למוסדות השלטון - שיאויישו אך ורק ע"י היהודים. היהודים ידאגו למיעוט, כמובן. ------------------------------ זו דמוקרטיה. המיעוט יוכל כמובן לדבר ולהשמיע את דעתו. ------------------------------ נישואין - כמובן על פי היהדות. ---------------------------- כבר ציינתי 100 פעם, אני בעד שהפלשתינים ינהלו את עצמם. אך לא במסגרת מדינה. ---------------------------

בקיצור, דיקטטורה של הרוב.

הרוב היהודי ישלוט, למיעוט הערבי לא תהיה כל השפעה על השלטון ואם הוא יקבל זכויות כלשהן, זה רק בגלל שהרוב יחליט לרחם עליו ולא כזכויות שהן דבר מהותי בשלטון דמוקרטי. אתה רוצה הפרדת רשויות, אבל תוקף את בית המשפט ורוצה לנשל אותו מסמכותו. נישואין אתה לא מאפשר למי שלא תואם את חוקי ההלכה (שאגב, מי לדעתך צריך לקבוע אותם?) ובסופו של דבר, גם הרוב היהודי יעלם, ונהפך למדינת אפרטהייד כמו שהיתה דרום אפריקה. אם זו הדמוקרטיה ה"יהודית" שלך, אז אני מעדיף דמוקרטיה חסרת דת ולאום.

Zack DA

New member
אני אכן מעדיף "אפרטהייד" -

מדינה ערבית. על כל המשתמע מכך.

יש גם אפשרויות אחרות

באמצע - לא מדינת אפרטהייד כמו שאתה מציע, ולא מדינה ערבית כמו שהיו רוצים חלק מהח"כים הערבים.

Zack DA

New member
אין ספק

רק ציינתי שאם כבר, לאיזה כיוון אני הולך ועל אילו ערכים אני מוכן לוותר.

ירושלים קדושה גם לנצרות, זה קודם כל

אל תקביל רצח מכוון להרג בטעות, כי זו סתם קטנוניות על ההודעה שלי - אתה חכם מספיק בשביל לדעת שלא לזה התכוונתי. חיילי צה"ל שהורגים - הם כן רוצחים. אין מה לעשות, אתה צריך להתמודד עם זה. עושה רושם שדווקא אתה זה ששטפו לו את המוח... אנחנו יותר טובים מהערבים? הכללה מטופשת. גם אם מתעלמים מכל שאר תורת הגזע שלך שהיא מטופשת בכלליתה - יגאל אמיר, למשל, היה יהודי והיה רוצח. סמאהר, חברה שלי, היא ערבייה ואחד האנשים הכי מתוקים, עדינים, נחמדים וטובי לב שאני מכירה. הדמוקרטה שלנו כן פוגעת החפים מפשע - כבר נמאס להזכיר את זה, פשוט תקרא כבר את הכתבה של שוטרי המג"ב בחברון! ואם כבר קראת ואתה עדיין מאמין שלא רוצחים כאן חפים מפשע, אני לא יודעת כבר מה להגיד לך. אתה שקוע בהזיות שלך ומתכחש למה שהולך סביבך. אתה בערך כמו מכחישי השואה, אם תסלח לי על ההשוואה... והשלום הוא לא רק דרך להשיג בטחון, אלא אם בבטחון אתה מתכוון גם לבטחון הערבים (בעיקר מפנינו וגם מפני עצמם, ראה ערך הלה, מדריכה שלי ברעות-סדאקה שהיא ערבייה ופגועת הלם מהפיגוע בקו 37) וגם ליחסים טובים בין העמים, שיוויון וטיפוח קשרים בין אישיים ומיגור הגזענות. זה לא חוסר ההבנה שלי ושל ציבור גדול בישראל - זו האנוכיות שלך. לא רק הבטחון שלך הוא המטרה שלנו כאן... בשלנו אני מתכוונת גם ליהודים וגם לערבים שרוצים שלום. למשעה, העובדה שאתה לא רוצה שלום, מעידה על העובדה שיש משהו פגום בך, ואין דרך אחרת לתאר אדם שלא אכפת לו משאר העולם שיתפוצץ והעיקר שהוא ובני דתו יחיו. אתה חייב לחשוב על זה לעומק כדי להבין שמשהו בתפיסת העולם הזו שלך דפוק ומעוות.

Zack DA

New member
אני לא אוותר לך.... LOL

חיילי צה"ל הם לא רוצחים. הם נלחמים בטרור. את לא מבינה את זה ? מה עושה אותם רוצחים ? אבא שלי השתתף בכמה ממלחמות ישראל. נניח שהוא חסל כמה ערבים - הוא רוצח ? כי אף בית משפט לא יאמין לך....

לוותר? זה משחק? קרב?

אתה ילד קטן? הויכוח הזה הוא עניין של כבוד בשבילך? יש לי הרבה שאלות. חייל שרוצח ערבי כי בא לו נלחם בטרור? הוא לא. הוא רוצח. נקודה. יש לך משהו תקוע בראש שמונע ממך מלהבין זאת - זה שהוא לובש מדים לא מצדיק אותו. זה שהוא יהודי לא מצדיק אותו. זה שקורבנו לא יהודי לא מצדיק אותו. זה רצח ותו לא. גם אבא שלי התששתף בכמה מלחמות ישראל. אני לא יודעת מה אבא שלך עשה, ולמען האמת גם לא מה אבא שלי עשה. או אח שלי (אבא שלי שירת בצבא פחות או יותר 25 שנים, אחי משרת כבר 12). מה שהם עשו בתור לוחמים במלחמה (רובן מלחמות ברירה, אבל זה לא רלוונטי כרגע) זה רצח, אבל לא, זה לא אותו רצח כמו להרוג כמו כל בנאדם ברחוב. זה רצח כי זה הרג מכוון של בנאדם, אבל זו סיטואציה שאני מבינה, ושאני מקווה לפחות שהם לא בחרו להיקלע אליה. אבל - אם אבא שלך (או שלי, לצורך העניין) ראה פעם ערבי בשטחים והתעצבן עליו כי היה פיגוע שבוע לפני, אז ירה בו - זה רצח. ובתי משפט לא קשורים לזה כי חצי מבתי המשפט היהודיים משוחדים ולא סובייקטיביים כמוך, וגם שכחו את ערך ההומניות. החצי השני יסכים איתי, כי הוא יבין ששוטר מג"ב שמעיף ערבי מרכב נוסע הוא רוצח. תתמודד עם זה. קשה לך? פנה לפסיכולוג, דמיון מודרך, יוגה, לא יודעת מה...

Zack DA

New member
משהו בך קצת מעוות

אבא שלי ואבא שלך הם לא רוצחים, הם הגנו על המדינה שלהם במלחמה. כך גם חיילי צה"ל של היום. הם לא רוצחים, הם מגינים עלינו במלחמה בה אנו נמצאים. הם לא באים לערבי סתם ומחסלים אותו. מה הבעיה שלך ?

אתה כל כך מצחיק... :)

אתה כל הזמן כותב שטויות לא ברורות ולא קשורות... מה בי מעוות? אתה גם אף פעם לא מסביר לי אחרי שאני שואלת מה אתה רוצה. אולי הפעם תואיל בטובך להסביר? אתה לא יודע מה ההורים שלך עשו במלחמות זה קודם כל, ככה שאתה לא יכול לבוא ולטעון בתקופיות שהם לא רצחו אף ערבי סתם. אם תקרא היטב תראה שכתבתי שאם הם לא עשו את זה אז הם לא רוצחים (אבא שלך אמנם רצח במלחמות, אבל שדה קרב זה שדה קרב ואין מה לעשות), אבל אם הם כן הרגו ערבים לחינם (כמו שעושים כל כך הרבה בימינו) אז הם כן רוצחים. צא מעמדת ההתגוננות. ותתחיל לקרוא כל דבר ולפרש לי שטויות במה שאני אומרת, כי ממש נמאס עליי כבר אחרי כל הודעה לכתוב 2 הודעות שמסבירות מחדש את מה שאמרתי.

Zack DA

New member
במלחמה אין "רוצחים"

אנחנו במלחמה. וכשאנו מחסלים טרוריסט, אנחנו לא רוצחים. ואם את חושבת אחרת, את מעוותת מאוד.

למעלה