איך משלימים עם זה?

מישהי1632

New member
איך משלימים עם זה?

סליחה מראש אם אני חופרת.
כתבתי כאן שהגעתי למסקנה שאני באיזו שהוא מקום על הספקטרום האוטיסטי. קראתי הרבה, ומצאתי את עצמי שם. לא בכול המאפיינים (אין לי תנועות חזרתיות, למשל, ואני כן מבינה בדיחות ואירוניה) אבל הבידוד החברתי, הפחדים, הרגישות החושית הגבוהה, הקושי העצום ללמוד ולהתרכז, חוסר חוש כיוון וחוסר חוש טכני שאין דברים כאלה ועוד מקרבים אותי לשם. קראתי שאנשים כמוני סובלים תכופות מבריאות לא טובה ובעיות נוירולוגיות. בינגו. אני יודעת שהלידה שלי הייתה קשה. כיום לידה כזאת מחייבת קיסרי ואסור בשום אופן להמשיך בלידה רגילה. לפני חמישים פלוס שנים כנראה לא ידעו את זה. גם לא היו אבחונים כמו היום, ואת אף אחד לא עניין לאבחן אותי. העובדה שהילדים שלי לא ירשו דבר מהבעיות שלי (חמסה חמסה) מוכיחה שמדובר בבעיה מקומית ולא במשהו תורשתי במשפחה.
אוקיי. אז אני יודעת. מה אני עושה עם זה? יודעת שעד סוף חיי אהיה לבד. בלי חברים בכלל? אני מודה בכול יום ורגע על הבעל והילדים. בלעדיהם לא הייתי פה. אבל - נורא קשה להסתובב בעולם בידיעה שאת חריגה, שאף אחד, אבל אף אחד - לא רוצה להיות בחברתך וגם לא ירצה. מילא אם הייתי נורא מוכשרת במשהו. אני לא. ממוצעת, לא מוכשרת במיוחד בכלום.
לעשות אבחון? כדאי? מה יעזור לי הנייר שיאשר את זה? אני עובדת מישרה מלאה כך שאני לא זכאית לכלום. לקבל טיפול מסוג אחר? סיפרתי כאן בעבר שפניתי לפסיכיאטר של קופת חולים והלכתי לפגישה של תחנת בריאות הנפש. הפסיכיאטר אמר: את נשואה ועובדת, אין לך כלום. בתחנה המליצו לי על קבוצה - בצהרים, בקצה השני של העיר ואני לא נוהגת. אפשרות אחת וזהו. יש לי המון העדרויות מהעבודה בגלל שלל בעיות הבריאות שלי. לא יכולה להעלם לבוקר שלם.
איך ממלאים את הזמן? מה עושים בסופי השבוע והחגים הבודדים שכול דקה מטפטפת כמו נצח ולא נגמרת? יש קבוצות חברתיות לאנשים כמוני?
 


 
עשיתי העתק-הדבק משורת הכתובת

אבל משום מה רק חלק ממנה אני מתפקד כלינק. מה שאפשר לעשותזה פשוט להעתיק את הקישור "ידנית" במקום ללחוץ עליו כלינק.
 
נייר ומהות

שלום,
ראשית, אני מאד מסכימה שנייר לא יתן לך כלום, ממה שאת מספרת אני גם מתקשה להאמין שתקבלי אבחנה "על הספקרום", וכפי שכבר נאמר - קשיים חברתיים יש גם ללא-מעט אנשים שהם לא על הספקטרום
השאלה המהותית היא באמת איפה את יכולה לפרוץ את מעגל הבדידו וליצור קשרים עם אנשים שתוכלי להרגיש וח בחברתם.
קיבלת פה הצעה אחת מעניינת, הייתי מציעה לך לבדוק גם מסגרות חברתיות למבוגרים של ניצ"ן - או חוגים שבהם מתקיימות פעילויות בנושאים שמעניינים אותך:
מצאי תחום שמעניין אותך ואז מצאי אנשים שמתעניינים בו (דרך חוג) וכבר יש לכם נושא משותף שיכול להוות בסיס לקשר.
 

מישהי1632

New member
תודה לכן, אבל

אני מחפשת מסגרות חברתיות כול החיים ולא מצליח לי בהן...
מצד אחד, היכולת שלי להתארגן ביום יום היא גבוהה. עשיתי בעבר עבודות ארגוניות מסובכות של הפקה. גידלתי שלושה ילדים וחוץ מבעלי לא קיבלתי עזרה מאף אחד. עבדתי כול הזמן במישרה מלאה בעבודות תובעניות. ארגנתי לבד את כול הבירוקרטיה של המחלות הפיזיות שלי ואת כול ההחלטות הרפואיות. למרות שיש לי משפחה מהתחום הרפואי, זה לא עניין את אף אחד.
מצד שני, אישה בת חמישים פלוס בלי חברות? בדידות לכול אורך חיי. דחייה, לעג, סכסוכים, צעקות ועלבונות.מאנשים מוכרים, מאנשים רחוקים.
שחר, הבטתי באתר שהפנית אותי אליו. לא נעים לומר, אבל רוב האנשים נראים חריגים ממבט ראשון, מדברים מוזר, עושים תנועות חריגות. אולי גם אני ככה ולא מרגישה, אוי...
 
את כל כך קטנת אמונה ואני כל כך מבינה אותך

אחרי כל הייאוש בחיים... כל הניסיונות...
&nbsp
אני רואה שאת כותבת דברים טובים על עצמך והייתי רוצה להציע לך להמשיך בקו הזה. בואי נראה:
יכולת התארגנות יומיומית טובה.
הפקת בעבר אירועים מסובכים.
ארגנת את כל הביורוקרטיה הרפואית בכוחות עצמך בלבד (גם אני!) - תראי כמה שאת חזקה! תראי כמה שאת יכולה! גם אני לא מעניינת את ה'משפחה' המופלאה שלי, שמעדיפה ללכת לשופינג במקום ללוות אותי לעירוי, שלא באים לבקר אותי בבי"ח, שלא שואלים אם אפשר לעזור ושכשאני מעזה לבקש עזרה לא נענים לי... ובכל זאת אני שרדנית, וכך גם את. לך לפחות יש בעל וילדים - גם אם המצב איתם לא טוב, את לא לגמרי לגמרי לבד, גם אם את מרגישה בדידות וזאת מבחינתך עובדה מוגמרת.
את אישה חזקה במלוא מובן המילה, ואני לא אוותר לך עד שזו תהיה צורת המחשבה שלך.
&nbsp
עבדת קשה היום
אבל ממחר אני רוצה לשמוע ממך עוד דברים טובים על עצמך
 
ואני רוצה להציע עוד משהו

תמצאי לך איזו קבוצה של אנשים עם בעיות תקשורת. נכון, לא כל הקבוצות מתאימות ויש אנשים שלא ברמה שלך. את לא חייבת ללכת לקבוצות כאלה. אם את גרה באזור המרכז יש את קבוצות 'לבב' - קבוצות חברתיות לאנשים עם בעיות תקשורת. אני הייתי שם כמה שנים ואהבתי את השיקופים. אנשים גם הולכים אחרי הפגישות ומבלים ביחד (לא אני...). וזה מחולק לפי רמות וגילים. אני הייתי בקבוצה של הרמה הכי גבוהה, והאנשים בהחלט היו ברמה שלי ואני שלהם. אנשים כמוני וכמוך, שרוצים אנשים אבל מתקשים. תחפשי בגוגל 'לבב'. אולי יש בעוד ערים מאז, עזבתי שם מזמן.
והייתי מתייעצת עם פסיכולוג איך זה שאת תמיד מרגישה חריגה בקבוצות. אולי יש קבוצות לעזרה עצמית, קבוצות שווים, אנשים כמוך שיוכלו לשקף לך ואולי לתת לך נקודת מבט שלא חשבת עליה. זה יכול להיות בעל ערך עצום. מה דעתך?
 
טוב, אז אולי לא המקום הספציפי הזה

אם כי יתכן שגם שם יש כמה רמות של יכולות תקשורת..
אבל עכשיו את יודעת שקבוצות כאלה בהחלט קיימות, ותוכלי בזמנך הפנוילחפש ולהתרשם. ייתכן גם שמנהלי מקום אחד שלא מתאים לך - מכירים ויוכלו להפנות אותך למקום אחר שכן. וכך כל מספר שתבחרי להתקשר אליו יהיה קצה החוט שיוביל אותך לאן שאת צריכה...
בהצלחה! ואל תתייאשי!

 
כמיהה לקשרים חברתיים

מעניין לעקוב אחר ההתכתבות שלכן. לקבוצה יש כח עצום גם אם היא באינטרנט או בפורום. אנשים משלימים אחד את השני כולל במידע וניסיון חיים ונראה שאלו עצות טובות. ניתן לנהוג כפי שיעצו חברות וחלי אך תחושתיך האישיות קשורות בתכנים הרבה יותר עמוקים עוד מעברך הרחוק. תחושה כזו את גוררת אתך מגיל צעיר. כמובן שניתן לטפל בזה באופן התנהגותי על ידי רכישת חברות וחברים וזה עוזר אך עד שאת לא תלמדי להתיידד עם עצמך לא יחול שינוי אמיתי ועמוק. העובדה שאת שואלת ומתעניינת ובתקווה שאף תיישמי חלק מהדברים, כבר מפלסת לעצמך דרך לכיוון בריא יותר של חיים פנימיים. כשתלמדי לחבב את עצמך את תראי שאנשים יתקרבו אליך יותר.
בהצלחה
מירי
 

מישהי1631

New member
תודה לכן, כמה טוב לקבל פיד-בק

זה מעודד!
אני אבדוק לגבי קבוצות. (באוניברסיטה הייתי בקבוצה טיפולית, וגם שם לא הייתי מקובלת...) אם כי יש הגבלה של גיל, לפי האינטרנט, עד 50.
אלומה, אני כל-כך מזדהה איתך לגבי משפחה מנוכרת. נורא קשה לי לקבל את עצמי כשהמשפחה הכי גרעינית לא קיבלה אותי.
היה קורה משהו, למשל, לאחותי, אם הייתה מזמינה אותי לביקור בסופ"ש? ואם בעלה ממש לא סובל את נוכחותי, אז לבקר אותי בנפרד? היא יודעת שאני בודדה מאד. אני יודעת שאני חייבת לעשות את זה, ואין דרך אחרת, אבל קשה לי לאהוב את עצמי כשהסביבה משדרת 'לא'.
 
עזבי להזמין אותך כשאת בודדה

מה עם לא לתת לך לגור אצלה כמה ימים כשהבית נשרף? מה עם לא ללוות אותך לעירוי כי בא לה ללכת עם הבת שלה לשופינג? מה עם לא להתקשר, עזבי לא לבוא, לא להתקשר לאחות שנמצאת חודשיים באשפוז והוא יודע על כך? ומה בדבר התחנונים שלי לבוא ולשבת איתה קצת כשאני מרגישה בדידות ועל סף משבר - אבל לא, היא מעדיפה לראות סרטים עם המשפחה שלה. המשפחה שלה...(!) ואני יכולה למצוא לך עוד כל כך הרבה דוגמאות... אח שלי שזרק לי בוואטסאפ את הכתובת החדשה שלו (בעיר רחוקה מאוד שאין שום סיכוי להגיע אליה אם את לא ניידת, ועוד בערב חג. ונניח שהייתי לוקחת מונית זה היה עולה לי מאות שקלים. אני אומרת נניח, כי אין מוניות בערב חג. בדוק) ולא להציע אפילו לבוא לקחת אותי? או לשלוח את ילדיו הבוגרים להסיע אותי? ומה עם איחולי מוות בייסורים (הבת של אחותי). אוי, יש לי כל כך הרבה דוגמאות. יודעת מה? אני כבר לא שואלת. כבר לא מבקשת. אני כן מתאכזבת כי בכל זאת חלקנו את אותו רחם ואנו חולקים את אותו מטען גנטי, וכן, את יכולה לצפות שלפחות אחד מהם יעזור לך ולא יסכסך, ולא שהעו"ס של המחלקה תשבור את הראש איך אפשר לעזור לך שמישהו יביא לך חפצים מהבית כשאת מתאשפזת כי אין אדם עלי אדמות שמוכן לעשות את זה בשבילך... אני עצובה מאוד שאני לא מרפה מהנושא. פשוט תרפי. פשוט תקלטי ותביני יום אחד שזה את לעצמך. וזה חרא. וזה עצוב. וזה כבר מעבר לכעס. יש להם את המשפחות ה"מושלמות" שלהם. כבר הבנתי שאני לא חלק מזה. אני לא חלק מהם ולא רוצה להיות חלק מהם, כי אי אפשר אחרי כל כך הרבה שנים. הלוואי שיום אחד אצליח להיפטר מהטינות שיש לי כלפיהם ולשחרר אותם, כי בינתיים אני כובלת את עצמי ורק את עצמי. אני כל כך בחרדה שמשהו יקרה לי ואף אחד לא יעזור. אפילו בחדרי מיון אני לבד (חוץ ממתי שהמדריכה אתי, וגם אז היא מוגבלת בזמן). דואגת לכל ענייניי, שוברת את הראש איך להביא דברים מהבית, אפילו תרופות - חלק מהתרופות אי אפשר להשיג בביה"ח. אם לא אני, את ואני, נלמד לעמוד על הרגליים האחוריות ולהילחם למען עצמנו, איש לא יעשה את זה. זה עצוב נורא, אבל זו המציאות וזה מה יש, ועם זה צריך לנצח.
וסליחה שרכבתי לך על השרשור, אבל אני חושבת שייתכן שמה שכתבתי יכול לעזור גם לך איכשהו.
 
עד כדי כך?!?

ביתך נשרף ולא היה לך איפה לגור, ואחותך לא נתנה לך לגור אצלה
וואו... איך זה? איך מגיעים לדרגה כזאת של ניכור?! מה עשית בסוף?
גם הדברים האחרים שאת מתארת מגעילים לגמרי, אבל עדיין לא מגיעים לרמה של לזנוח בן משפחה שאין לו איפה להניח את הראש!!


איך כל זה התחיל, אלומה, את זוכרת? איך זה היה כשגדלתם? מתי הכל התחיל להשתבש?
 
הייתי אז חברה פעילה

באו.איי והיו לי שם חברים. נדדתי בין 5 בתים של חברים ב-8 ימים.
אני רק רוצה לציין שלא הדירה שלי נשרפה, אלא חדר המדרגות + הדירה שמעליי. אני הייתי האחרונה שניצלה מהבניין הבוער, הבאים אחריי חולצו בסולמות. חדר המדרגות היה במצב די בלתי אפשרי ומסוכן, אז חברת החשמל לא הרשו לאף אחד לגור בבניין כמעט 10 ימים.
אחותי מנוכרת ממני רק בגלל הבת שלה. אני רוצה להאמין שאילולא היא - היה בינינו יותר טוב. היא שכנה שלי כבר שנתיים וחצי והייתי אצלה רק פעמיים, כי הילדה (28) לא מרשה לי לבוא. וליותר מזה אני לא רוצה להיכנס עכשיו.
זה לא שלאחותי לא אכפת, אבל היא מוכנה לעשות רק במסגרת מה שמתאים לה (רמז: לא הרבה).
 
כן, אני זוכרת שהיא כתבה פה (או בשני)

וכמה הייתי מזועזעת לקרוא את כל השנאה הזאת.
מה אני אגיד לך, אלומה? כואב לי עליך. ממש כואב...
אין שום סיכוי להביא לפיוס כלשהו??
 
למעלה