ניסיתי מאוד, גם בתקופה האחרונה
עם אח שלי זו לא בעיה לא לדבר, הוא לא מאוד חשוב לי, בפרט לנוכח חוסר האכפתיות שלו והציניות שלו שהביאה אותו לזרוק לי בוואטסאפ את הכתובת שלו בעיר רחוקה, כאילו יש לי איך להגיע לערב החג בכוחות עצמי. יש היסטוריה ארוכה פה. ועם זאת, כשהוא שולח לי סרטונים חמודים בפייסבוק אני מתקשה לעצור את הדמעות. ועכשיו הניסיון לנצל אותי בצורה צינית לצורך משהו שהוא מנסה להשיג. כואב לי. אני לא שונאת אותו, אבל לא רוצה שיקרה לו משהו רע. פשוט לא בבית ספרי. בן אדם שחודשיים לא הרים לי אפילו טלפון כשהייתי מאושפזת.

ואחותי... זה הכי כואב. בהינף יד מוותרת עליי, בהניד עפעף של הקוסמת. על הניתוח האחרון אפילו לא סיפרתי לשניהם, כי באשפוז שלפני האחרון אחותי לא רק שלא טרחה לבוא לבקר (כי היא מסכנה וכואב לה נורא וגם טרחה לספר לי כמה היא מסכנה כאילו היא המאושפזת ולא אני), גם לא נקפה אצבע כדי לעזור ולא לשפוך לי את הצרות שלה כשאני עם מורפיום בווריד. ואחי אז סכסך בינינו. טיפש הוא לא, כך שאני לא מאמינה שמדובר פה באי הבנה. הייתה לי אז דלקת גרון ששיתקה לי את מיתרי הקול. עם אחי ה'קשר' הוא בהתכתבות בוואטסאפ, לאחותי אין אפילו סלולרי פשוט. הסברתי לו שאני לא יכולה לדבר, אז הוא אמר לאחותי שביקשתי שלא תפריע לי, שלא מתאים לי לדבר. הוא שאל אם לבקש ממנה לעזור לי, שתביא לי מרק, אז אמרתי לו שלא, כי אני לא אוכלת בשרי והיא משתמשת באבקת מרק עוף בכל התבשילים, והוא אמר לה שאמרתי לו שאני לא אוהבת את האוכל שלה. איזה סילוף! אני מתה על האוכל שלה, אבל רק לאחרונה גיליתי על האבקה. בקיצור, בגלל זה אחותי לא התקשרה אליי כמה חודשים, ואני חשבתי שהיא לא מעוניינת יותר בקשר אתי, וכאמור, לא הייתה לי דרך לתקשר איתה מלבד טלפון, ובטלפון לא יכולתי לדבר. זה כאב, כי באותה הפעם היא כן ידעה שהייתי אחרי אשפוז. מה היא האמינה לו בכלל? יכלה להתקשר וזהו, מקסימום לא הייתי עונה והייתי מבקשת מאחי שיסביר לה. אני אמרתי שלא תפריע לי??? בסה"כ אמרתי שאני לא מסוגלת להוציא הגה מהפה. אוקיי, אז עברו, נאמר, 4 חודשים. את עדיין לא מנסה לברר מה שלומי? עדיין לא מציעה עזרה? בסוף היא התקשרה, אבל לי כבר לא היה כוח להיכנס לכעסים שלי, כי יכולתי לעוף עליה שחבל על הזמן.

ובאותה תקופה דמיינתי - אני לא מסוגלת להגיד במילים שלי, אבל מה שאת כתבת. והיה לי עצוב נורא. נורא. אבל לפחות היה מצב שמבחינתי היה בינארי - כן או לא. והיה לא. ובאיזה שהוא מקום הוקל לי. ואז אח שלי שולח סרטון חמוד ואני מתמלאת דמעות של התרגשות בלי שמץ ציניות, ואז הוא מדבר בשם אחותי ומציע לי שיחת פיוס איתו ואיתה (התברר לי אחר כך שהיא לא ידעה מזה בכלל, והוא דיבר בשמה שגם היא רוצה). וממש באותה נשימה הוא מבקש ממני לשתף איתו פעולה בנושא שהוא צריך בו עזרה ואין לי איך לעזור לו, ואני מתחילה להבין את ההקשר למה פתאום הוא נהיה נחמד דווקא אז, ואני לא קונה את זה בשיט. ולא מתאים לי שיחת פיוס, כי 40 שנה אי אפשר לבטל במחי יד. ולא מתחשק לי להיכנס ולצלול לעומק של הרגשות הכל כך קשים שלי. ולהיזכר בזיכרונות שחיים בי כמו פלשבקים. והם הרי לא יודעים כלום על אבא שלי (אני בטוחה שאחי הבין כשקרא את הבלוג שלי, כשהבת של אחותי שלחה לו באופן מגמתי קישור לכמה אני זוועתית ואיומה ומאז הוא עוקב אחריי בתפוז). ואין לי כוח לסאגה נפשית שכזאת. אני בוחרת להישאר איפה שאני נמצאת, אין לי כוח לזוז מהמקום שלי, והרי שום דבר לא ישתנה. כמו שניסיתי לשפר דברים בעבר ולא הצלחתי, וחבל על הזמן שלי לנסות. שום טוב לא יצא מזה.

ואחותי... דיברנו לפני שבוע (אני התקשרתי כי היה לה יום הולדת) והייתה שיחה בסדר, אבל אז היא סיפרה לי על גילויים משפחתיים שהרעידו את אמות הספים שלי, ואח שלי המשיך בעקבות כך לבקש ממני דברים, אז די. באמת שדי. זה רק גרם לי פלשבקים (אני לא רוצה להסביר). לא מוכנה לשתף פעולה. לא מוכנה לבכות מולם, זה משפיל.

הלוואי שיכולתי באמת לדמיין שהם מתים -- שלא יובן לא נכון, אני לא מאחלת להם חלילה למות!!! -- אבל העובדה היא שהם קיימים ולא ממלאים שום פונקצייה בחיים שלי, היא שמכאיבה לי כל כך. שיהיו להם חיים ארוכים ויפים. ביום שאני אצליח לחמול עליהם ולקבל את העובדה שאין להם שום פונקצייה בחיי וואט סו אבר, זה יהיה היום שבו אוכל סוף סוף להפסיק לכעוס, להפסיק להשתולל כשמזכירים לי את העבר שלי, ובאופן הכי שליו לסלוח. בעיקר לעצמי.