איך מתחילים עם בחור/ה?

dori78

New member
אתה מעלה פה נקודה חשובה

בד"כ, אנחנו מפחדים מה"לא" כי בחרנו לפנות למישהו ספציפי שמצא חן בעינינו ואכפת לנו מה תהיה התשובה. כשאנחנו מתרגשים יתר על המידה, אנחנו מתחילים לאבד את הבטחון ולשדר לחץ - לא נעים ולא מושך. המצב שאתה מתאר, הוא הקיצוניות ההפוכה - מישהו שיורה לכל הכיוונים, לא באמת אכפת לו אם מישהי תענה בחיוב כי הוא לא באמת רוצה אף אחת מהן. אני חושבת שהשאלה שנשאלה, התייחסה למצב שבו אתה כן מעוניין באדם ספציפי, לא בעצם ה"להתחיל".

כל כך נכון לגבי הטקט...

קצת עדינות לא מזיקה לאף אחד, במיוחד ישראלים. אם כי יש לי הרבה כבוד לישירות של רוב הגברים הישראלים שפשוט אומרים לך שאת חמודה ומבקשים את הטלפון. כמישהי עם בעיות חברתיות מצאתי שזה מאוד עוזר שפשוט שמים את הדברים על השולחן, אני לא צריכה להתחיל לנחש מה הבחור חושב ורוצה ואפשר להגיד פשוט כן/לא ולהמשיך הלאה.

Light18m

New member
זה משהו שעוד לא למדתי לעשות

אני פשוט חושב לאט מדי במצבים האלה, ולא מצליח לפתח שיחה של יותר משני משפטים.

dori78

New member
בעיניי זה לא עניין של לימוד

אלא של מצב תודעתי מסוים.
העובדה היא (בלי להכיר אותך ואת שאר חברי הפורום), שמרביתנו בהחלט מסוגלים לנהל שיחת חולין די בקלות, כשאנחנו מרגישים נוח בסיטואציה. כן, יש כמה נכים-חברתית במצב ממש קשה שאין להם אפילו חבר אחד ולכן לא מנהלים שיחות חולין, אבל זה נדיר.
כשאתה אומר "אני חושב לאט", אני מניחה שב"חושב" אתה מתכוון ל"חושב איך להישמע שנון ומגניב כדי לקבל טלפון".
ברגע שתצא מהגישה הזו ופשוט תנהל שיחה - הדברים יזרמו לך יותר בקלות.
זו לא שיחת "התחלה", זה לא ריאיון עבודה. אל תעשה לעצמך יחסי ציבור בדיבור, אלא בהתנהגות.
תהיה טבעי, כאילו אתה מדבר עם חבר טוב. תנסה להתעלם מהעובדה שהיצור שמולך הוא בחורה שמעוררת בך מחשבות בלתי טהורות בעליל. היא קודם כל בן אדם. עם בני אדם אתה מצליח לתקשר, לא?

אפשר לסכם את מה שאמרת ב"פשוט תזרום"

להגיד למישהו לזרום ו"להיות עצמו" לא יגרום לשום דבר להשתנות..
צריך להתאמן, עד שזה מגיע טבעית, כמו בכל תחום אחר, אין דרכי עיקוף לצערי

dori78

New member
שים לב לניסוח

לא כתבתי "תזרום" או "תהיה עצמך".
אני לא אוהבת את המילים האלה, אם יש מילה שרחוקה ממני שנות אור זה "זורמת". מה אני, נחל?!

אצלי זה עבד, ברגע שהפסקתי להתייחס לסיטואציה כאילו אני במבחן - היחס אלי השתנה.

ניסחת אחרת, והכברת במילים

אבל אמרת בערך את אותו הדבר..

גם כשבחורה מתחילה עם גבר, הגבר עדיין זה שצריך להתחיל איתה בפועל בשיחה ו"להראות שהוא ראוי". זו דרך הטבע..
אני אישית לא חושב שאישה יכולה באמת להתחיל עם מישהו (לפתוח שיחה זה לא להתחיל מבחינתי), אלא אם הוא לא מעוניין בה ואז זה לא רלוונטי. חיים קלים יש לכן

dori78

New member
לא ממש

"תהיה עצמך" זאת עצה די מטופשת. "עצמי" מפחד ורואים עליו את הפחד.
דוגמאות ספציפיות לאיך להתנהג זה קצת יותר אפקטיבי. אני חושבת שזה מה שעשיתי.

אני לא מבינה על מה אתה מדבר.
אם אני מתחילה עם מישהו, אני מתעניינת בו.
אין לי מושג אם הוא יתעניין בי בחזרה, אני חשופה לסירוב בדיוק כמו כל אחד אחר.
למה אם אני התחלתי, הוא צריך "להראות שהוא ראוי"?
אם אני מבינה נכון, אתה גם אומר שמרבית הגברים יהיו מעוניינים ב(כמעט) כל אשה שתיגש אליהם.
לדעתי, אין דבר כזה מישהו שאין לו טעם והעדפות. יש אנשים שמתפשרים, וכדאי לשאול למה.

אני חושבת, שכמו בעניין ה"מי משלם/מי אוסף" וכד', אתה (ועוד רבים אחרים) שבוי באיזו קונספציה חברתית.
כנראה שאני הצלחתי לצאת ממנה. זה לא אומר שאני לא נכנעת לשטויות אחרות שהחברה מכתיבה

אם הגבר לא מעוניין, אז האישה יכולה להתאמץ

וכנראה שזה לא יוביל לכלום, בדיוק כמו המצב כשהוא הפוך.
אבל כשכן מעוניינים שניהם, אני תמיד ראיתי שהגבר הוא זה שמצופה ממנו לעשות את הצעדים (המילוליים, והפיזיים), גם אם הבחורה יזמה את השיחה. זו דרך הטבע..

מה שאת לא מבינה במה שאני אומר גם כאן וגם בהודעה על הכסף, זה שזה לא משנה מה ספציפית את עושה, אני לא יוצא איתך לדייט, זה לא חלק מהדיון בכלל.
הרוב עושה אחרת, וזה מה שחשוב, כי אני לא בוחר דייט לפי העדפותיה בתשלום חשבון או בלהתחיל עם גברים..
וזה יותר בטוח להתנהג באופן השובניסטי המסורתי ואולי לגלות ההפך על הבחורה, מאשר להתנהג ההפך ושלא ידברו איתי כי אני "קמצן" או "פחדן", ואת זה אני אומר מניסיון.

dori78

New member
אני מבינה מצוין.

ברור שזה לא משנה מה אני ספציפית עושה.
לתומי חשבתי, שמה שמשנה זה מה אדם בוחר לעשות מתוך הבנה של המקובל בחברה.
אני בוחרת ללכת בדרכי (אני מניחה שכמוני עוד רבים מהגולשים פה), גם אם היא שונה מהמקובל - אבל רק אחרי שהבהרתי לעצמי את החוקים. בין השאר - כדי לדעת מה סיכויי ההצלחה שלי, כדי להבין בין אילו גבולות אני מטיילת.

כל הדיונים פה - מטרתם אחת: להיות מקום שבו כולנו יכולים להגיד את דעתנו באופן חופשי ולהתרשם/להתייעץ עם אחרים. מותר לך לזרוק את כל מה שאומרים לך לפח, כמו שכבר אמר מישהו באחד השרשורים. אבל זה לא פוסל את זכותו של גולש אחר להשמיע את הדעה שלו.

Light18m

New member
אבל בשיחות חולין אני חושב,

פשוט יותר מהר.
גם כשאני סתם מדבר על שטויות.
וגם יש יותר נושאי שיחה לא טריוויאלים- כאלה שמתקשרים לנושאים קודמים.

dori78

New member
כשאתה בטוח במה שאתה אומר

אתה משדר משהו אחר לגמרי.
אני מבינה שאתה עוסק במתמטיקה. אני מניחה שאין לך שום בעיה לנהל שיחה מקצועית עם חברים מהלימודים/עבודה.
האם אתה לא מדבר איתם על שום דבר חוץ מנושאים מקצועיים?
אתה לא טיפש ולא חי בבועה, יש לפחות 4-5 נושאים שמרבית בני האדם (וגם אתה) מחזיקים בידע כללי בסיסי וכמה דעות אישיות לגביהם, שיכולים להוות בסיס לשיחה. אחרי הבסיס - אני תמיד בעד זרם אסוציאציות חופשי, ככה גם אפשר להתרשם ממך באופן כללי.

silverlet31

New member

"זרם אסוציאציות חופשי" - מזה אני מנסה להימנע כשאני נכנס לשיחה עם מישהו שאני לא מכיר
ולכן התקיעות. כל מה שאני מחזיק בראש הן מחשבות בסגנון "אני משעמם, מה היא חושבת עלי, אני לא מרגיש בנוח, מתי זה יתחיל להיות יותר כיפי, אני מפחד שזה לא ילך, האם אני נראה כמו שצריך מהצד, אולי היא חושבת שאני מכוער, מה אני אמור לענות לה במשפט הבא שלי, אני רוצה שזה ייגמר כבר, אני כל כך לא רוצה לעשות את זה אבל אין לי ברירה אחרת.. היא חמודה אני פשוט רוצה את המספר טלפון שלה כדי שזה ייגמר ואוכל ללכת לדרכי"
אני עושה כל כך הרבה מאמצים להתעלם מכל המחשבות האלו ומרוב שזה מציף אותי קשה לי לחשוב על הדברים האחרים .. להגיד "זרם אסוציאציות חופשי" זה פשוט אסון במקרה כמו שלי

dori78

New member
אויש, זה בדיוק ההיפך ממה שהתכוונתי

אסוציאציות = נושא רודף נושא, לפי היגיון פנימי שלך.
זה מאוד שונה מלהתקע על הלופ של מחשבות על עצם ההיכרות.

dori78

New member
זה בדיוק ההיפך ממה שהתכוונתי.

זרם אסוציאציות חופשי, משמעותו קישור בין נושאים לפי היגיון פנימי שלך. הרבה פעמים הזה "מזיז" את השיחה קדימה.
כל העניין הוא לקשור נושאים כדי שיהיה על מה לדבר, כדי שלא תשקע למעגל הזה שתיארת של מחשבות על עצם ההיכרות...
אני לא מאמינה שזה כל מה שאתה מחזיק בראש.
יש לך עוד הרבה, רק שאלה המחשבות שמשתלטות אם לא מחזיקים אותן קצר.
רוצה רצועה?

silverlet31

New member
תכלס אני לא יודע מה הבעיה האמיתית

אני צריך רצועה שעשויה מיהלום.
פשוט לא מצליח לפתח שיחה. לא יודע מה להגיד לבחורה ולכן עד היום לא ניסיתי עדיין להתחיל
מצד שני להתחיל לשאול אותה איפה היא גרה, איפה היא עובדת, בתור שאלה ראשונה, זה קצת חדירה לפרטיות
גם עצם זה שאני מטריד בחורה שיש לה עיסוקים והיא הולכת ברחוב או בקניון ומתחיל לחפור לה בשכל .. זה גם מאוד לא נעים בשבילי..
לא יודע איך לעשות את זה בצורה אלגנטית כפי שכולם עושים.. הכל כזה מאוד חד אצלי, שחור ולבן, מאוד ממוקד.
פשוט לא משנה איך אני מתאר את זה לעצמי זה מרגיש לי כאילו אני משליך את עצמי בבת אחת על הבחורה בלי שום הכנה מראש
ונגיד ויהיה מצב ואני שואל אותה משהו, והיא עונה לי בשתי מילים, איך אני אמשיך.. זה פשוט פחד אלוהים.
למזלי דיברתי לפני חודש בטלפון עם מישהי מאתר היכרויות ודווקא יצאה שיחה קרוב לשעה. מה שעשיתי בשיחה זה בעיקר שאילת שאלות שקשורות לפרטים של הבחורה וחפירה יותר ויותר לעומק, בשילוב עם שאלות שנוגעות לאישיות שלה ולרגשות (מרוב שאני חופר בבעיות הפסיכולוגיות שלי ובפסיכולוגיה באופן כללי.. יוצא שאני מרשה לעצמי ויותר מתעניין ברגשות ובאישיות בגלל שיש לי קצת ידע). יצא שהיא נידבה פרטים , לא יודע, הרגיש יחסית שלא התאמצתי לדובב אותה יותר מדי

בשיחת חולין אתה חושב יותר מהר כי אתה לא פוחד

הפחד משתק, או לפחות מעכב. גם לי אין בעיה לעמוד מול קהל, אפילו מאוד גדול, ולדבר על דברים שמעניינים אותי ואני אוהבת, או לנהל שיחה עם אנשים אחרים על נושאים אינטלקטואליים, אבל כשזה מגיע לדברים אינטימיים אני לחלוטין נתקעת. ממש לאחרונה גיליתי כמה אין לי מילים כזה מגיע ללדבר על מין עם בן-אדם אחר, ממש נתקעו לי המילים בפה, מה שלא קורה אף-פעם בשיחה רגילה. אותו הדבר עם דיבור רגשי, שדי לא היה קיים אצלי בבית, ופלרטוטים, שאני כמעט "עיוורת" אליהם. פשוט לא קולטת וקשה לי לייצר אותם בעצמי. אני יכולה לעשות את זה רק עם אוכלוסיות בטוחות, כלומר כל מי שהוא לא גבר רווק בן גילי. אני מעולה בלהקסים ילדים ואנשים בגיל של ההורים שלי. עם בני גילי אני לרוב אהבלית ולחוצה מאוד.

askimosi

New member

"כמה נכים-חברתית במצב ממש קשה שאין להם אפילו חבר אחד ולכן לא מנהלים שיחות חולין, אבל זה נדיר." - תתפלאי אבל לפי המשפט הזה שלך אני נחשב ל"נכה - חברתית" טוב עדיף על להיות "נכה אינטלגנציה רגשית".כי מה לעשות בגיליאי ה 20+אנשים מתחתנים וקשרים חברתיים מצטמצמים ואז זה כבר עניין של ססטיסטקה על מי תיפול במיוחד כשאין מסגרת משותפת. או כשכן קיימת כזו אז נתקלים באינטרסנט מגעיל או מישהו חסר טאקט ואינטלגנציה רגשית נמוכה.אז לך תהיה חבר עם אחד כזה עדיף כבר להיות לבד ולהשקיע בתחביבים ודברים שעושים טוב לנשמה כול השאר כבר יבוא.לא צריך סביבה מגעילה ולא תומכת.

בעיניי זה כן לימוד שנקרא חשיפה ככול שיותר פעמים נכנסים למצב ה"מלחיץ" ככה המוח ישדר רוגע ואז ניתן בכיף לנהל שיחת - חולין על הא ודא.

dori78

New member
, לא היתה כוונה להעליב או לתייג.

ממש לא התכוונתי לפגוע באף אחד ואם מישהו לקח את זה אישית או נעלב - אני מתנצלת.

"נכה חברתית", כמו "הומו", זה לא קללה אלא תיאור מצב. אין פה שום דבר רע. ההבדל הוא, ש"נכה חברתית" זה משהו שאתה יכול לשנות, אם אתה רוצה. לא כולם רוצים.
אני מניחה שאני יכולה לכנות ככה גם את עצמי, כמו שהייתי בשנות הנעורים שלי.
כבר כתבתי פה, שהכרתי וזיהיתי 300 אנשים שהיו איתי בשכבה לפי הנעליים, כי לא העזתי להישיר מבט.
לא חשבתי שאני שווה להם, לא העליתי בדעתי שמישהו יהיה מעוניין ממש לנהל איתי שיחה.
היו לי 2-3 בנות מהכיתה שלפעמים דיברתי איתן קצת בהפסקות, אבל רוב הזמן הייתי מחוברת לווקמן/דיסקמן (כן, אני זקנה
).

החלטתי לשנות את זה כי זה הפריע לי.

בתקופת התיכון שרתי בטקסים של יום השואה ויום הזיכרון (הכי פולניה דכאונית
).
היה לי קשה לעמוד ככה בפני כל התלמידים, אבל הרגשתי שזה הדבר היחיד שאני איכשהו טובה בו וניסיתי להתמודד. זה לא היה פשוט, לקח לי הרבה זמן להפסיק לרעוד וגם היום אני מתרגשת ולפעמים רועדת כשאני שרה מול קהל. אז אני משתדלת לא להתמקד בעיניים של הקהל אלא בדברים אחרים. בדיוק כמו שאני מתמקדת בדברים אחרים ולא ב"וואו, הוא כזה חתיך הורס, מעניין אם הוא ירצה אותי". בכל דבר שמפחיד אותי, אני שואלת את עצמי מה הדבר הכי קריטי שיכול לקרות לי, אם זה לא יילך. אם אני אלך לראיון עבודה ולא יקבלו אותי - אני אסיק מסקנות לפעם הבא. אם אני אתחיל עבודה ולא יהיה לי נחמד - אני אמצא עבודה אחרת. אם אני מתחילה עם מישהו והוא לא מעוניין - אני אמשיך הלאה. לקחתי אוויר וקפצתי למים. כי כשאני יודעת איפה הדרך החוצה - הרבה יותר קל לי לשחות בעמוקים. מעולם לא הייתי בטיפול פסיכולוגי, אני מניחה שאם הייתי הולכת - הייתי מגיעה לאותן תובנות שהגעתי אליהן בסופו של דבר לבד, אבל הרבה יותר מהר.

גם אני צמצמתי מאוד קשרים עם אנשים שהתחתנו, כי לא מתחשק לי לראות איך החיים שלהם זרמו קדימה ואני נשארתי באותו מקום. לפני שלוש שנים בערך, התחלתי ללכת לאירועי שירה בציבור. אני חושבת שההגדרה הכי טובה לאווירה שיש שם, זה "מסיבת טראנס של חנונים". אני אוהבת את זה. חלק מהאנשים שהכרתי שם, הפכו להיות חברים קרובים שלי. בעקבותיהם הגעתי לפורום מוזיקה עברית פה בתפוז, אח"כ התחלתי להיות פעילה גם בפורומים של דו"ג. לאחרונה גם התחלתי לטייל איתם. עשיתי באופן פעיל ויזום את הדבר הזה שנקרא "להכיר אנשים חדשים", שכמו שאתה אומר - אחרי גיל/שלב מסוים בחיים, כבר אין אותו באופן טבעי. אם המצב שלך מפריע לך - אתה יכול לשנות אותו. או לא, זה גם בסדר. הבחירה היא שלך

למעלה