איך מתחילים קשר עם בת זוג ?

עוז 2002

New member
שאלות שלא שואלים

אופל, הציטוט הראשון היה מזכרוני לגבי הקטע המוזכר. ובהקשר למה שכתבת אני רוצה לציין: א. לא חייבים לברר את כל הפרטים לפני ההזמנה. בהחלט ייתכן שאומר לבחורה "אשמח לרקוד איתך" והיא תשיב "תודה, אבל כבר יש לי בן זוג". ב. לפני שגבר מזמין בחורה כדאי שראה איך היא רוקדת וימנע מאי נעימויות. ג. ואם היא בכל זאת לא רוקדת לשביעות רצונו - אז שיהיה ג´נטלמן ויסבול בחיוך עד סוף הסבב. אולי היא דוקא מאוד נחמדה באופן אישי? ד. ואם המצב קטסטרופלי - אז שיתנצל ויסביר שהוא מתקשה... רוב הבנות יקבלו זאת בהבנה. ובכלל, אם בחורה ממש לא יודעת לרקוד, היא צריכה "להזהיר" את בן זוגה, ולתת לו את האפשרות להיות המדריך או לחפש בת זוג אחרת. ועוד נקודה אחת אחרונה - ג´נטלמן אמיתי יקח על עצמו את המבוכה ולא יביך את הבחורה בשאלה "יש לך בן זוג?". לדעתי זו גם שאלה חטטנית ולא מעניני. מה שחשוב זה לא אם יש לה או אין לה בן זוג. מה שחשוב, וזה מה שאתה מתכוון לשאול, זה אם היא רוצה לרקוד א י ת ך. עוז

טוב שהגעת ארצה

אתה צריך להסתגל לישראלים. נכון , באמריקה מקבלים בהבנה את השונה. אצלנו מהססים, וגם בוטים. אומרים מה בא להם. אל תעלב מנערה שלא מכירה אותך, אחרי שתרקוד בינינו תרגיש מצוין. הבנות מייחלות לרקדנים טובים. לעולם אל "תנקום" - תן לזמן לעשות את שלו. בכל אופן - ברוך הבא , בקהלנו.

לטל-הבחורות/ים בחול זה משהו אחר.פה

בארץ,אם חושבים או יודעים שאתה לא רוקד טוב אז לא יעזרו לך להשתלב בריקודים כמו רוקדות ורוקדים מחול.זה פשוט האופי הישראלי המגעיל.לפני מספר ימים כתבתי כתבה שלמה וארוכה בנושא הזה וכעת לא אחזור עליו.

איה10

New member
זה לא בקטע של לתפוס תחת

יש בחורות (ואני אחת מאלה) שלא יכולות לרקוד עם בחורים שלא מכירות. אני לא מסוגלת לרקוד עם מישהו שלא דיברתי איתו לפני. כי אז יוצא מצב של שני רובוטים שקצת נבוכים ולא מדברים ואז עדיף לי לשבת בצד. חוץ מזה שנתקלים בהרבה תופעות של גברים שנצמדים יותר מדי ומחפשים איך לגעת להיתקל "במקרה". וזה ממש לא מתאים לי. אז תנסה להבין גם אותנו.

נכון

אותי דווקא מאוד מרגיז ששואלים אותי "יש לך בן זוג". כי אז אם אני עונה שלא - מיד השואל מניח שהסכמתי לרקוד איתו, ומה לעשות שגם כשאין לי בן זוג, אני לא רוצה לרקוד עם כל מי שרק יזמין אותי. ועוד לעניין עצות עשה/אל תעשה - זה כמובן עניין של דעה אישית, אבל יש לי בעיה עם כאלה שמגיעים להרקדה עם מכנסיים קצרים וסנדלים, ואיזה טישרט מהוה ודהוי - נכון שזה מתאים לדימוי החלוצי - מה לבשו ראשוני החלוצים כשרקדו ריקודי עם מסביב למדורה, אגב ייבוש ביצות? ועדיין - כיום, יציאה להרקדה מבחינתי היא יציאה לבילוי, ואני מקפידה על הופעתי ועל לבושי, ונראה לי שאם אני משקיעה שעה בהכנות לפני שאני יוצאת מהבית להרקדה, לגיטימי שאני ארצה לראות גם איזו השקעה מצד בן זוגי. אני לא אציין בכלל שחשוב להתקלח לפני ההרקדה, כי זה מובן מאליו (אופס, ציינתי את זה בלי לשים לב..), אבל מעבר לזה - אם אתה סובל מהזעה זה לגיטימי, אנחנו רוקדים וחם לנו - אבל אם אתה יודע שאתה מאוד מזיע, תביא איתך חולצה (או שתיים -שלוש, לפי הצורך..) להחלפה ומגבת. ובמיוחד לאלה שמאוד מזיעים - לא לבוא בגופיות! כשתוך כדי ריקוד אני שמה את היד על הכתף שלך, אני לא רוצה להרגיש את הרטיבות הזו... בכלל מאוד מרתיע לרקוד עם מישהו שחולצתו מלאה כתמי זיעה. מצד שני, אני גם לא אוהבת את התופעה של לרקוד כשמגבת משתלשלת לה בחינניות מכיס המכנסים שלך... שים אותה בצד, וכל פעם שאתה מגיע אליה, לאחר שעשית סיבוב שלם תוך כדי הריקוד, תשתמש בה. דרך אגב, אין לי בעיה גם שבן זוגי יבקש ממני הפסקה כדי ללכת לנגב את הפנים/להתרענן/להחליף חולצה. נהפוך הוא. ולעניין איך לפנות לבחורה - אני מצטרפת לכל דבריו של עוז.

MosheFromNY

New member
גם אני מבין את טל

כשבחורה תעדיף לשבת בצד ורק לא לירקוד איתי זה הכי מעליב . גם אני אעדיף אחרות על פניה כשהיא תבקש לרקוד איתי. יש גם קשר לדיונים קודמים לרקוד עם בת זוג קבועה ..... אתה מכיר פחות חברים אורך הסטים ..... ככל שהם ארוכים יותר כך תקבל יותר סרוב מחשש שאתה גרוע ... הרי היא עדיין לא מכירה אותך .... אני נוהג להעדיף אורחות המגיעות לחוג הקבוע שלי , רק כדי להרחיב את חוג המכרים שלי . היכן נעלמו כל הריקודים אשר מחליפים בהם זוגות ... הרי לשם כך הם נועדו ..... להדק את הקשר בין הרוקדים

לאיה10 העלית בעיה

בדבריך , שפכת אלומת אור על בעיה נוספת, הקשורה בנושא : איך למצוא בת זוג. הבחורים - חמי המזג , אשר מתלהטים מכל מגע יד של נערה - לעיתים , נסחפים. כאן המקום להביע דעה - האם המשחק הזה של "כאילו" , "במקרה", - מוסיפים או גורעים. יש א ו ל י - נערות ששמחות , כאשר הבחור מתלהט על ידן. בעיקר , אם בסתר ליבן , הן חושבות לצוד אותו. (גם אם אין להן בתחילה - שום כוונה סקסית) עצם העובדה ,שהן מבוקשות - מעלה להן את האגו והביטחון בהשגת המטרה. אם כל אחת תביע דעתה בכמה מילים - על "הדבק" הזה, של בחור מתלהט.

MosheFromNY

New member
מעט חושניות לא מזיקה

איה10 חושניות, להביט בעיניים ,להיצמד,לחזר, לגעת ב.... זה חלק מהכיף בריקוד ...... אבל ...... שני בני הזוג צריכים לאהוב את הרעיון.| רב בנות הזוג שאני רוקד איתן מאוד מתלהבות מהרעיון. אני אישית לעולם לא אנסה להצמיד אותך אלי אלא אם את תהיי מוכנה לכך. אם אנחנו נירקוד כמו רובוטים אני לא חושב שתירצי להמשיך לרקוד איתי אני בהחלט לא מעונין להיות רובוט. נקודות למחשבה מה יש לך להפסיד ????? למה לשבת בצד ? אולי הוא ימצא חן בעינייך ?! תמיד תוכלי לזרוק את ה"חרמן" באמצע הריקוד!

איך מתחילים קשר עם בת זוג ?

שאלה טיפשית לכאורה , אבל לבטח הרבה רוקדים מתלבטים בשאלה. להתחיל דוגרי - כמו "גבר" : אולי היא תלעג לי. אולי היא תפוסה. אולי אני לא יפה מספיק בשבילה. לעשות לה עיניים - מה יגידו האחרים שרואים אותי בחיזורי. לחכות עד שהיא תבוא אלי - יכול לבוא המשיח לפניה, לפנות בדיבור - מה להגיד לה. איך לפתוח. על איזה נושא. להתלבש בבגדים מושכים - מה מושך , זרוק או מתגנדר. איך לסדר את השיער. איפה לשים את התלתל. ועוד מחשבות מבובלות אולי אתן הבנות תצענה - כל אחת לפי אופיה , איך היית רוצה שיפנו , אלה שמעונינים בך. לפחות המהססים יוכלו לקבל איזו שהיא הנחיה ועידוד.

ועוד דבר

אם אתה מעוניין במישהי גם לקשר שהוא מעבר לריקודים - הדרך הטובה ביותר להתקרב אליה היא לרקוד איתה, פעם-פעמיים-שלוש. אם שני הצדדים מעוניינים זה בדרך כלל זורם מכאן - מתחילים לדבר בטלפון כדי לקבוע להגיע להרקדה, השיחות הטלפוניות, כמו גם השיחות תוך כדי ההרקדה גולשות לפסים יותר ויותר אישיים, ומכאן הדרך קצרה ללכת לשבת לכוס קפה אחרי ההרקדה, לפני ההרקדה, במקום ההרקדה וכו´.

עוז 2002

New member
בכלל לא חבל...

אחרת הייתי סתם בנאדם...

איה10

New member
גורע מאד

המשחק הזה של להיתקל ב"כאילו" ממש גורע, אם מישהו מעוניין בבת זוגו בקשר של מעבר לריקודים , יש דרכים אחרות לרמוז, במידה והבחורה לא מעוניינת לפחות היא לא נגעלת ממגע של מישהו שלא מוצא חן בעיניה, ואפשר להמשיך לרקוד בכיף. ועוד דבר- בד"כ המגע הוא סתם חרמני ובלי שום רצון להמשך (אולי רק להמשך של אותו הערב....) אבל אם מישהו באמת מעוניין במשהו רציני אני בטוחה שזו לא תהיה הדרך שלו.

איה10

New member
ובכל זאת

אני אעדיף לשבת בצד. יש לי קצת בעיה בלהעיף מישהו באמצע, בלית ברירה אני אחכה שייגמר הסבב ואז איעלם לו בסבב הבא. מזל שיש לי בני זוג קבועים ואני לא צריכה להתמודד עם כלמיני טיפוסים.

MosheFromNY

New member
לא חיבים להמשיך אחרי הריקודים

מי קבע שחיבים להמשיך אחרי הריקודים ?????? אני מגיע להרקדה לשם הריקוד וההנאה מהריקוד ומהחברה. לא כל אחת שארקוד איתה ארצה להיקשר מחוץ לריקודים. ואפילו לא לכוס קפה אם תמצאי חן בעיני אשמח להזמין אותך לארוחה ממטעמי המטבח של משה צריך להתחיל מתי שהוא ... הזמנה לריקוד זו היזדמנות.

לא נחרץ.

כשאני רוקדת עם מישהו, לרוב גם אם אני אגלה בדיעבד שהוא לא יודע לרקוד, אני אנסה לעזור, ולא אעזוב אותו באמצע הסט. יש רק דבר אחד שיכול לגרום לי להפסיק לרקוד עם מישהו באמצע - כשהוא מתחיל לשלוח ידים למקומות לו לא תוך כדי הריקוד, כשבמקרה היד שלו מתחככת בגוף שלי, כשהוא מנסה להצמיד אותי וכו´. זה נראה לי משפיל ומבזה את שני הצדדים. פשוט לא.

בי

New member
בוודאי!!!

טוב, כבר היה לנו דיון על המצב הלא נעים של היצמדות כנגד הרצון של בן הזוג. אני הכרתי מישהו (שלצערי נפטר לפני יותר משנה) שהיה רוקד מצויין, ולא היה מוכן לרקוד עם מישהי מהסיבה שהיא נצמדת אליו. גם זה קורה, אם כי נדיר. המקרה השכיח הוא של היצמדות של גבר לבת זוגו. ובקשר לרמת הריקוד, תגידו לי, כולכם כאלה גאונים שאתם מכירים את כל הריקודים? קשה לי להאמין. אני לא מאמינה שיש מישהו כיום ששולט בכל הריקודים. אפילו בהרקדות של הריקודים ישנם ריקודים שרקדו רק בצפון וכאלה שרקדו רק במרכז. אז למה לא להיות סובלניים ולתת הדרכה לבן/בת הזוג בריקוד שהוא לא יודע? אם יש התאמה בסיסית, ויש חוש טוב לקצב ולצעדים, אז אפשר ללמוד ריקוד תוך כדי, עם עזרה והכוונה של בן/בת הזוג, וכך אחרי חזרה של עוד פעם פעמיים, הריקוד יירקד מעצמו. מנסיון, זה עובד. ובקשר ל"תפיסת תחת". לא אוהבת הכללות. לשום מגזר. ברור שרחבת הריקודים היא מראה של ההתנהגות הנהוגה בישראל, וחבל שהרבה פעמים היא חסרת סבלנות, גסה, מתנשאת. אבל ישנם גם אנשים שונים, גברים ונשים. נסה למצוא אותם, לא רק לפי השוויץ שלהם בריקודים. הרבה פעמים אלה ש"מככבים" ברחבת הריקודים די ריקים מחוצה לה.

לחבר של כולם

תראה, באמת יכולות לקרות "תאונות" קטנות ותמימות לגמרי תוך כדי הריקוד... אבל - אם נראה שה"תאונה" לא היתה ממש תאונה ולא ממש "במקרה" אז מבחינתי -בזה הרגע הבחור סיים את הקריירה שלו כבן זוג שלי. ולתמיד. מעשים אלה מעוררי סלידה ומראים על גסות רוח של הבחור, ויותר לעולם לא יהיה לי נוח ונעים לרקוד לצידו.

למעלה