איך נוצרה עין העדשה מהמורכבת- אין חוליה מקשרת

magal101

New member
איך נוצרה עין העדשה מהמורכבת- אין חוליה מקשרת

למה אני שואל- כי יש את העין המורכבת של חרקים ואת עין המצלמה של האדם- איפה בדיוק החוליה החסרה, הגישור בין שני סוגי העיניים (שמאוד שונות)?

squalus

New member
למה אתה חושב שצריכה להיות חוליה מקשרת?

אתה יכול למצוא חוליה מקשרת בין כנפיים של דבורה וכנפיים של עטלף? לא ממש, אלו שני איברים דומים שהתפתחו בנפרד באופן עצמאי. אני לא מכיר מספיק את האבולוציה של העין בשביל להגיד לך בביטחה שאין לשני סוגי העיניים אב קדמון משותף, אבל בהחלט לא חייב להיות אחד כזה.

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
דווקא יש

יש סרטן שנקרא Ampelisca שהעין שלו היא עין מצלמה (שיוצרת, כמו כל עין מצלמה, תמונה הפוכה) ואפשר לראות הרשתית גזורה מעין מורכבת של מאגר אומטידיות (מעיין צינורות עם רשתית ועדשה שמרכיבות את העין המורכבת). יש גם דרגות ביניים שאפשר לראות במאובנים ובבעלי חיים שחיים כיום.

squalus

New member
וציטוט מויקיפדיה

שאמנם לא מקור הכי אמין, אבל יש קישורים למחקרים תחת evolution of the eye:
Certain components of the eye, such as the visual pigments, appear to have a common ancestry – that is, they evolved once, before the animals radiated. However, complex, image-forming eyes evolved some 50 to 100 times – using many of the same proteins and genetic toolkits in their construction​

xianghua

New member
למעשה מעולם לא הודגמה אבולוציה של העין

בגלל שתי סיבות עיקריות: א)מדעני האבולוציה תמיד מתחילים במודל שלהם עם פוטורצפטור(למעשה עם eyespot שמכיל כמה חלבונים אבל ניחא). הבעיה היא שפוטורצפטור הוא חלבון מורכב לעילא ויצירתו באופן הכי מינימלי(בערך 3 שליש מנפח החלבון נדרשות לתפקודו באופן מינימלי, לפי מחקר שפורסם ב88) תידרש לכמה מאות חומצות אמינו. וזה לא פשוט בכלל. ב)המעבר מעין פשוטה למורכבת דורש אף הוא חלבונים חדשים כמו הקריסטאלין (המהווה אחוז נכבד ממבנה העדשה, בנוסף לעוד כמה חלבונים). שוב אותה בעיה. אפילו אם מדובר במודיפיקציה של חלבונים קיימים, זו עדיין קפיצה גדולה מדי. ויש גם צורך בשינוי בבקרה בכדי שהעדשה תתבטא דווקא בעין ולא במקום אחר. בקיצור, לא פשוט בכלל.

מנווה

New member
אינני מבין,גם כאן אני זקוק לכמה תשובות:

א. על פי סעיף א' שלך,בעצם יוצא ש(גם לטענתך) <כן> מוסברת האבולוציה של העין,אלא שלהערכתך עדיין אין הסבר שלם. ב. כיצד אתה מגדיר "פשוט" ו"מורכב"? כמה חומצות אמינו יהיו "פשוטות" שאתה מוכן לקבל היווצרותן וכמה "לא"? ג. כיצד מחקר שמדבר על חלבון מודרני מפותח ומה דורש ש<הוא> יתפקד כאשר יש לך אינספור דרכים אחרות שהוא יכל להתפתח?

SilentMike

New member
סליחה.

מי אמר לך שעין החולייתנים התפתחה מעין החרקים? החולייתנים לא התפתחו מהחרקים. עין המצלמה לא הכרחי שהתפתחה מהעין המורכבת וככל שאני יודע אין גם ממש חוקרים הטוענים שכן (חוק הדוקטורטים השלובים קובע שכנראה יש לפחות מדען אחד שדווקא כן מחזיק בסברה הזו, אך זו אינה התפיסה המקובלת).

peach20

New member
אני דווקא יודעת שיש אב משותף...

היכן שהוא- לחרקים ולחולייתנים. ברור שהעין התפתחה עשרות פעמים באופן בלתי תלוי, אבל עדיין אפשר לראות קשר מסוים בין העין המורכבת של החרקים לבין העין של החולייתנים (עדשה, רשתית) זה אותו הדבר לגבי דגים ובני אדם- יש להם מוצא משותף שמראה שקיימים התפתחות זימים התחלתיים גם אצל העובר של האדם.

squalus

New member
נו טוב, אם את יודעת

אז את לא צריכה אותנו. אני בכל אופן, צריך ראיות בשביל לתמוך בהיפותיזה, ולא ראיתי שום ראיות שהעיניים של חולייתנים התפתחו מעיניים של חרקים.

את קצת מערבבת מושגים

מוצא משותף משמעו שששני המינים (או משפחות או סוגים, זו לא הנקודה) חולקים אב משותף לפני מספר דורות רב. חוליה חסרה רלוונטית כאשר בידינו שני מינים שאחד מהם הוא אב קדמון של השני, ואני מחפשים ממצא של אחד מדורות הביניים.

SilentMike

New member
ענו לך.

זה של-X ול-Y יש אב קדמון משותף (כמו שיש לכל שני מינים) לא אומר שהעיניים של X התפתחו מהעיניים של Y או להפך.

xianghua

New member
אצל העובר אין זימים

יש קפלי עור שדומים לכך, אבל אלה לא זימים ככל הידוע לי. גם לו היו אלה זימים, אין מכך ראיה למוצא משותף אלא למתכנן משותף, שיצר רכיבים דומים במערכות שונות (למשל: הן למטוסים והן למכוניות יש גלגלים)

squalus

New member
מה אתה עושה פה?

אם לטענתך יש מתכנן לכל דבר, אז הכל ידוע מראש, ואין חשיבות ל"חדשות המדע". אם לטענתך אתה לא מסיונר, אז מה מטרתך בפורום?

squalus

New member
ברור שזו תעמולה

אבל אני רוצה לדעת לאיזו מטרה. הוא הצהיר שהוא לא מסיונר, אז אני רוצה שהוא יגיד לי מה הוא כן. אבל לפי זה שהוא התעלם מהשאלה שלי, לא ניתן אלא להסיק שזו אכן מסיונריות. רק הייתי רוצה לראות אותו כותב את זה.

xianghua

New member
אתה מנחש לא נכון

אין לי מטרה של ממש, אך הייתי רוצה להראות שיש שני צדדים למטבע.

למעלה