איך נוצרה עין העדשה מהמורכבת- אין חוליה מקשרת

נקודה מצויינת

אלא שהדוגמה שהבאת לא כל כך טובה, כיוון שגם למטוס וגם למכונית יש מה לעשות עם גלגלים בשונה ממקרה העובר כמובן. כיון שכך - הייתי מציע דוגמה מעט שונה. נניח שהיינו מוצאים במערכת הג'י פי אס של המטוס הכוונה לפי רחובות הערים, אני בטוח שגם אז היית סבור שאין בכך ראיה למוצא משותף. לא?

xianghua

New member
אבל אלה כלל לא זימים

כך שההשוואה לא מחזיקה מים. לא הבנתי למה כוונתך בנוגע לgps.

איזה חלק בהשוואה שהצעתי

היה מסובך לך מדי? בהנחה והטענה שאלו לא זימים לא רק חלקי עור שנראים כמו זימים אכן נכונה, אני מציע לתקן מעט את ההשוואה שהצעתי, ולהתייחס למכשיר ג'י פי אס שמשמיע קולות שנשמעים כמו שמות של רחובות.

xianghua

New member
אגב,

אתה באמת טוען שלו היית מוצא מטוס עם gps המשמיע שמות של רחובות, היית טוען שהוא נוצר מעצמו? במקרה כזה היה אפשר לטעון שכנראה מדובר בgps נסיוני או בעל תפקיד מסויים שאיננו יודעים עדיין (להזכירך שבזמנו הייתה רשימה של איזה 100 איברים "חסרי תפקיד" עד שהתברר תפקידם?) לכל היותר היינו טוענים שחלה טעות בייצור המטוס. בכל מקרה, זה כמו לטעון שאם כבשה נולדת עם 3 עיניים מוצאה מיצור שכזה. וזה כמובן כשל לוגי.

לא הייתי טוען שהוא נוצר מעצמו

כן הייתי טוען שברור שהג'י פי אס הזה הינו הסבה של ג'י פי אס שנוצר עבור רכבים במקור. עדיין מתקשה להבין?

xianghua

New member
שנוצר בהדרגה מחומר משתכפל

ללא כל תבונה בתהליך. אתה מוזמן להאמין במה שתרצה כמובן.

אם שאר הסימנים היו מעידים על כך

זה מה שהייתי סבור. בכל מקרה, עדיף שבשלב הנוכחי נתמקד בהתייחסות לדוגמה בהקשר שאתה עצמך הצעת.

מנווה

New member
לא רלוונטי אם יש או אין "תבונה" בתהליך. זאת

בידיוק הנקודה. האבולוציה מציגה את עובדת התפתחותם ההדרגתית של החיים-לשאלה אם אתה מאמין שזה נעשה לבד או עם "כיוון" (אבולוציה ידנית) אין משמעות מדעית. זה בידיוק מה שמנסים להסביר לך.

xianghua

New member
זו לא עובדה אלא אמונה

המאובנים הם עובדה. הפרשנות הניתנת למאובנים היא פרשנות אמונית.

deathcaster

New member
לא

המאובנים הם ראיה, ההסברים על המאובנים ניתנים ע"י מדענים שמחקריהם לא מומנו ע"י ארגון נוצרי בריאתני, ההסברים הללו הופכים את המאובנים לעובדה ואת מכלול ההסברים לתאוריה מדעית. התכנון התבוני הוא רק אגדה, או שמא יש לך הוכחה ישירה לקיומו של מתכנן תבוני?

מנווה

New member
אין שום פרשנות למאובנים מלבד זו

שאתה נוטה לדמיין לעצמך. העובדה: מאובנים מציגים התפתחות הדרגתית של מין X עד להתהוותו כמין המוכר לנו כיום. המסקנה: המין התפתח באופן הדרגתי. פרשנות יכולה להיות: המין התפתח באופן הדרגתי (עובדה) וכוון על ידי מתכנן (פרשנות). המין התפתח באופן הדרגתי (עובדה) וזה מוכיח שאין אלוהים (פרשנות). ואגב,כל המושג "תיאוריה מדעית" הוא מתן <הסבר> (לא פרשנות,הסבר) לשלל של עובדות,ראיות ותצפיות.

xianghua

New member
לא עובדה ולא נעליים

"העובדה: מאובנים מציגים התפתחות הדרגתית של מין X עד להתהוותו כמין המוכר לנו כיום"- העובדה: לא ניתן להוכיח שמאובן ג' נולד ממאובן ב' שנולד ממאובן א'. "המסקנה: המין התפתח באופן הדרגתי"-מסקנה שגויה כאמור.

deathcaster

New member
אתה לוקה שוב בהבנת הנקרא

"העובדה: לא ניתן להוכיח שמאובן ג' נולד ממאובן ב' שנולד ממאובן א'."- מאובן לא יכול להוליד שום דבר, הוא מאובן... זה לא מה שמנווה כתב, אולי כדאי שתקרא שוב ולא תמציא מסקנות שלא מבוססות על מה שנכתב? אחרת אתה מציג כשל לוגי מסוג "רד הרינג". "מסקנה שגויה כאמור."- לא כאמור, אלא כי אתה החלטת כך ע"ס אמונתך, לא הצגת שום מידע שתומך בטענתך.

xianghua

New member
די, באמת?../images/Emo6.gif

ברור שהתכוונתי ליצור שהתאבן ולא למאובן עצמו. כנראה שצריך להאכילך בכפית.

deathcaster

New member
לא

לא צריך להאכיל אותי בכפית. פשוט קשה להבדיל בין כל ערימות השטויות שאתה כותב, אז רק הבהרתי למען הקוראים התמימים.

מנווה

New member
נעליים? מדוע שעובדה מדעית תהיה נעליים?

להוכיח לא ניתן במדע בשום דבר שאינו מתמטיקה. ניתן לתת ראיות מאוד סבירות לכך. וזוהי אכן מהות האבולוציה(וכל תיאוריה מדעית). אנו רואים מין X ומין Y כאשר יש ביניהם הרבה שלבי ביניים שכל אחד מראה שלד זהה (גם בDNA וגם בדרכים אחרות) למין X עם שינויים קלים עד שהגענו למין Y. ניתן לטעון כי אין זה מוכיח דבר ופשוט האל כל יכול יצר את היצורים הללו באופן נפרד,אלא שהראיות מוכיחות אחרת. ניתן אמנם למצוא פיתרון אחר אלא שהמתודה המדעית פועלת לפי התער של אוקהם. קרי: האפשרות הסבירה ביותר (כלומר זו שמניחה כמה שפחות הנחות חסרות יסוד) היא זו שתתקבל. האפשרות שמתכנן כל יכול יצר AS IS את המינים השונים בצורה דומה וכו' וכו' מניחה הרבה יותר מידי אפשרויות שאין להן שום הוכחה,לעומת האפשרות של התפתחות הדרגתית שההנחה היחידה שמונחת פה היא שמנגון הרבייה דהיום היה גם מנגון הרבייה דאז.

למעלה