איך נכון להתחיל חיים בארה"ב כמהגר? מעבר מתוכנן לעוד חודש

DV Selectee

New member
איך נכון להתחיל חיים בארה"ב כמהגר? מעבר מתוכנן לעוד חודש

שלום חברים,

אני ואשתי (בלי ילדים) זכינו בהגרלה בDV2018 ואחרי 8 חודשים ארוכים של המתנה, בשבוע הבא נעבור את הריאיון המיוחל.

הצלחנו לחסוך כמעט כל שקל והגענו לסכום של כ$36K (כמעט פי 2.5 מהHHS Poverty guidelines) שאותו נציג בריאיון כ evidence of assets.

אני לא בטוח מאיפה להתחיל עם המעבר.

המצב בארץ הוא שנגמר לנו חוזה השכירות של הדירה בסוף פברואר והיינו מאוד רוצים לעבור בתחילת מרץ. יכול להיות שזה מאוד מהיר אבל אין לנו התחייבויות נוספות בארץ וזה פתח נהדר לעבור בצורה חלקה. הודעתי גם על עזיבה בסוף החודש במקום העבודה. גם ככה די מיציתי את המקום ורציתי לחפש מקום חדש כבר הרבה זמן.

התהיות כרגע הן:
1. מגורים - לאן לעבור בהתחלה? אני מגיע ללא עבודה ואצטרך למצוא משרה כמפתח תוכנה. לא משנה באיזה סטייט. אז הכי חשוב למצוא מקום נגיש למרכז הייטק שאוכל להגיע לראיונות (שדה תעופה/רכבת/אוטובוס) שיהיה זול לחיות בו ומצד שני שאוכל לעזוב בכל רגע אם אמצא עבודה בסטייט אחר. מדובר על דירת סטודיו/חדר אחד.
ואפילו לפני כן, האם לשכור מהארץ? או שעדיף לשכור מלון לשבוע-שבועיים הראשונים ואז להתחיל לחפש דירה? איך עושים את זה? אני ממש צריך תוכנית מהיום הראשון.

מבחינת מיקום ראשוני, חשבנו על לגור מסביב לניו יורק, חשבנו על ג'רזי סיטי, ברוקלין או אחת מהערים בקונטיקט שיש בה רכבת אקספרס לניו יורק. ראינו בzillow שהשכירות לקונדו היא בסביבות ה$2500 בלי utilities (האם זה מחיר גבוה? נמוך? כמה אנחנו צריכים באמת לחשב עבור שכר דירה?). יש הצעות למקומות אחרים? לא חשוב קהילה יהודית וכאלה.

2. עבודה - שיפצתי את הקורות חיים להיות יותר achievement-oriented. חבר קישר אותי עם 2 חברות השמה, אחת בניו יורק ואחת בLA. בינתיים החבר'ה בניו יורק הציעו לי כמה משרות ובעיקר מחכים שאני אעבור כדי שהם יוכלו לקבוע לי גם ראיונות עבודה. אני חושב שאם אגור עם גישה לאזור שיש בו מיטאפים אוכל להתחיל לעשות networking גם בעצמי ולהתערות יותר בחברה. האם יש כמה טיפים כלליים שתמיד טוב לדעת?

3. מה עושים עם ביטוח בריאות? מצטרפים מיד? האם לרכוש מהארץ ביטוח נסיעות לחודש הראשון?

4. כמה קשה לפתוח חשבון בנק ולהעביר את כל הכסף? מה עם אשראי בהתחלה? אני מבין שקבלת כרטיס אשראי בארה"ב זה תהליך מורכב.

5. איך מוציאים SSN? רישיון נהיגה? וכל הבירוקרטיות האלה?

אלו כל הדברים שאני מודע אליהם ושחשבתי שנסתבך איתם על ההתחלה, האם יש משהו מעבר לכל אלו? אני מניח שיש המון דברים שאני לא מודע אליהם אשמח מאוד לקבל את הטיפים וההכוונה מהניסיון שלכם.

תודה מראש.

zuki3

New member
חכו עוד שבוע לראות מה יהיה בריאיון

מבחינה כספית, אתם צריכים להראות שיש לכם 20575 דולר לשנה כפול 5
שזה מעל 100 אלף דולר
(שהם 125 אחוז מקו העוני, כפול 5 שנים עד קבלת האזרחות),
ואין לכם את זה,
יש לכם שליש מהסכום,
קודם תראו שזה עובר בריאיון ומוותרים לכם על הסכום שאתם צריכים להראות,
ואז תשאל את השאלות.

oligomerization

New member
כמה רעיונות –

לגבי השאלות:
לאן לעבור – אני חושב שהכיוון שלך נכון לגבי ניו יורק והסביבה (לחפש איזה סבלט מציאה או משהו בקווינס\ג'רסי והסביבה) – לא הייתי עובר לקונטיקט זה יותר מדי רחוק...אתה כן רוצה להיות קרוב לmeetups בניו יורק ובסביבה (כלומר להיות במצב שאתה מגיע לעיר כמה פעמיים בשבוע...) – בכל אופן הייתי מחפש משהו בסדר גודל ה1000-1500 דולר לחודש. לגבי אך לחפש, אתם יכולים לסגור מרחוק על איזה AIRBNB או אפילו מלון זול ומשם להתחיל לחפש... בהנחה שאתם מגיעים לניו יורק – יש קהילה די גדולה בפייסבוק שנקראת ישראלים בניו יורק הקבוצה הרשמית - שווה לבדוק שם.

לגבי העבודה – תתחיל לעבור על ספרי הכנה לראיונות (cracking the code interview וכדומה) - תעבוד על פרוייקט בgithub – תעבוד על הפרופיל לינקדאין (תוודא שבפרופיל שלך מכסה את כל הטכנולוגיות שאתה מכיר\וכו – וכשתעבור תשנה את המיקום לניו יורק + ויש הגדרה בלינקדין שאומרת למגייסים שאתה מחפש עבודה) – דרך אגב, אתה לא חייב לעבור לארהב כדי להתחיל לחפש – רוב סביבי הראיונות מתחילים בראיונות טלפונים!

ביטוח בריאות – אין לי עצה ספציפית –תבדוק את האופציות בניו יורק - ותארגן לך משהו זמני.

היה על זה אינספור דיונים בפורום – תריץ חיפוש – אם אתה לא מוצא – תעדכן – בעיקרון הולכים לבנק מוצאים secured card ועובדים איתו במשך תקופה (אני עבדתי איתו במשך שנה).

היה על זה אינספור דיונים בפורום – תריץ חיפוש – בעיקרון, תתחיל עם הבנק אחכ תוציא SSN וברגע שיש לך כתובת + SSN תלך לDMV להוציא רישיון נהיגה (תלמיד) ותמשיך משם...

בכל אופן - יש לי עוד כמה וכמה טיפים – תעדכן אם אתה רוצה לשמוע עוד רעיונות\טיפים

DV Selectee

New member
תודה על התגובה!

מעודד לשמוע שאני בכיוון. אני ממש בונה על מיטאפים. להכיר אנשים ולהתערות בחברה, בסופו של דבר זה אמצעי טוב גם להשיג עבודה. בגלל זה התניידות לניו יורק היא קריטית בהתחלה. איך אפשר למצוא דירות במחירים האלה? כל מה שאני ואשתי מצאנו בzillow עלה מינימום $2500 (קונדו'ז מרוהטים).

תודה על ההמלצה על הקבוצה בפייסבוק!

מבחינת קו"ח + לינקדאין שיפצתי לחלוטין וכללתי עבר מקצועי עם achievments (עם תמונה שלי ממיטאפ שהרצתי בו :) ).

כמובן גם קראתי את citc ואני תמיד משתדל לתרגל אלגוריתמים וכו', להכין תשובות לשאלות נפוצות לפני ראיונות עבודה וכד'.

לגבי קו"ח - האם מקובל לציין אם זכיתי ב MVP / עובד השנה? כרגע ציינתי את זה כי הבנתי שצריך להיות קצת מכירתי אבל אני לא בטוח שזה מתאים להייטק או למנטליות, מה דעתך?

Github - כשהמעבר יהיה מאחוריי ואגיע לארה"ב אמשיך להשקיע, כרגע הגיטהאב שלי די דל אבל יש לי מאמר ב Medium ועניתי כמה תשובות ב stack overflow. יש לי לינקים לכל זה באתר האישי שלי.

לגבי השאר אני מבין ממך שאסתדר. בעיקר מדאיג אותי עניין הביטוח בריאות, הכל יכול לקרות ואני לא רוצה להיות בלי כיסוי.

לגבי חיפוש עבודה מרחוק, ניסיתי ולא קיבלתי פניות חוץ מחברת השמה בNY שחבר קישר אותי איתה, יש לי מיילים מהם שהם מחכים שאני אגיע אבל קשה להם למצוא עבודה ב remote. חשבתי להביא הדפסים של המיילים האלה מהם לריאיון כדי להראות שאני אסתדר (במיילים הם שואלים אם אני כבר בניו יורק ושיש להם כמה משרות מעניינות בשבילי). אני מניח שזה לא משהו שאמור להפיל את המראיין מהרגליים אבל זה יכול להיות משהו שיעזור להשלים את התמונה שאני בן אדם רציני, לא?

ד"א - חושב שזה יהיה רעיון טוב להביא לריאיון את התעודת עובד מצטיין?

תודה רבה על העזרה והתשובה המפורטת!

oligomerization

New member
אל תחפש דירה מרוהטת

1.למה אתה מחפש דירה מרוהטת – תגיע לניו יורק ואו שתקנה רהיטים או שאפילו תכנס לקבוצות בפייסבוק ותשאל למי יש רהיטים שהוא לא צריך (אם אתה מגיע לניו יורק – יש לי שולחן זכוכית להביא לך) אנשים בניו יורק זורקים\נותנים רהיטים כמו זבל - תגיע לניו יורק לדירת סבלט מרוהטת לשבועיים שזה יתן לך זמן התארגנות...

2.כן תרשום שהיית עובד מצטיין בקו"ח – לא רואה עם זה בעיה.

3.בלינקדין – ברגע שאתה מקבל את הגרין קארד – כבר תשנה את המיקום לניו יורק – ותעדכן את הפרופיל לזה שאתה מחפש עבודה - תקרא את הפוסט הזה.

4.תשמור את כל התעודות שיש לך – אבל אין צורך להביא אותם לראיונות אלא אם כן יבקשו ממך (ולא נראה לי יבקשו)

DV Selectee

New member
תודה על התגובה! לא מחפש דירה מרוהטת במפורש

אני מחפש ב zillow והרושם שלי הוא שהדירות הלא מרוהטות נראות קצת מוזנחות, לא יודע למה זה מרגיש ככה. תודה רבה על ההצעה לגבי שולחן הזכוכית :)
השאלה היא האם אתה לא חושב שזה יכול להיות יותר מידי התעסקות (גם בלי רכב) להתחיל להביא רהיטים לבית שגם ככה יש סיכוי סביר (אם אמצא עבודה בסטייט אחר) שנעזוב אותו? באילו אתרים מחפשים ריהוט?

אנסה למצוא דירה לא מרוהטת, באיזה אזורים כדאי לחפש שיש מהם גישה נוחה למקומות החשובים בניו יורק במחיר שפוי? ומה נחשב מחיר הגיוני? $1000-$1500? עד כה ראינו בעיקר $2300-$2500.

בהחלט אעדכן את הלינקדאין לניו יורק ברגע שאגיע.

oligomerization

New member
תגובה

אני חושב שאפשר למצוא דירה בהארלם או בקווינס\וכו בפחות מ2000 דולר – מה שאני מציע לך, זה למצוא דירה כמה שיותר זולה - על מנת לתת לך אורך נשימה בחיפוש עבודה... בכל אופן מדובר על דירה זמנית – ברגע שתמצא עבודה תוכל לעבור למשהו יותר טוב (בניו יורק) או אולי בכלל יהיה מדובר על לעבור לסטייט אחר. בלי שום קשר, תחפש סאבלט לשבוע\שבועיים (יש המון לוחות של ישראלים וגם אפשר לחפש בairbnb) ותמשיך את החיפושים מניו יורק....

stas87

New member
המון בהצלחה... לקחת בחשבון זמן המתנה של TAL?

כי לפי מה שאני זוכר רשמת שאתה מפתח\תוכניתן.
&nbsp
סבירות גדולה שאם הזכרת בטופס ds260 שאתה מפתח, תיפול על TAL.
עם השביתות בגלל האי החלטה על התקציב, זה יכול לקחת חודשים.
&nbsp
בכל מקרה, המון בהצלחה.

DV Selectee

New member
תודה! אכן, מפתח ווב

מממ... לא לקחנו בחשבון TAL כמובן...
אני מפתח web עם 3+ ש.נ. בלי עבר צבאי ובלי תואר.

מקווה שלא יהיה TAL בכל מקרה.

תודה על האיחולים!

ilanvag

New member
כמה מחשבות:

באיזה תחום בדיוק של היי-טק אתה עוסק? במה ההתמחות?
&nbsp
כי דיור באזור ניו-יורק יכול להיות יקר בטירוף, ואני חושב שלהוציא שכ"ד של 2500 דולר לחודש, בשביל זוג צעיר וללא ילדים, זה מוגזם לגמרי.
&nbsp
הנה כמה מחשבות בנוגע לתוכניות שכתבת:
&nbsp
* ניו-יורק הוא ממש לא שוק גדול ומרכזי מבחינת היי-טק, למעט אולי כמה נישות ספציפיות. לא הייתי מתמקם שם, אלא אם אתה עוסק בדיוק באותן נישות (ולכן שאלתי מה אתה עושה).
&nbsp
* אתה צריך להתמקם בקירבה יחסית לשדה תעופה מרכזי, כדי שתוכל להגיע לראיונות ברחבי ארה"ב. כפי שכתבת, לא ממש משנה לכם איפה להיות בהמשך -- בכל מקום בו תקבל הצעת עבודה טובה. ולכן, אם אתה רוצה להישאר בחוף המזרחי, אז הייתי שוקל את אזור פילדלפיה, או אפילו פלורידה (אורלנדו, לדוגמה). ניו-יורק ובוסטון הן יחסית יותר יקרות.
&nbsp
* בכל מקום בו תהיה, אתה צריך לשאוף לשלם את המינימום שבמינימום עבור שכ"ד. אפילו באזור בוסטון רבתי, אתה יכול למצוא 1BR בעד 1500 דולר לחודש; ואם אתם נכנסים כשותפים בדירה עם עוד אדם או שניים, ומקבלים חדר בדירה, אז גם פחות מאלפייה לחודש. נכון, זה לא אידיאלי ואולי לא נוח, אבל קח בחשבון שזו ההתחלה; והדבר הכי קריטי בהתחלה זה לשרוף כמה שפחות מזומנים, כדי שיהיה לך אורך נשימה.
&nbsp
* בהמשך לאותה מגמה, בין אם אתם מחפשים דירת 1BR (או אפילו סטודיו) לבד, או חדר בדירה עם שותפים -- אל תסכימו לשלם יותר עבור דירה/חדר מרוהטים, כי תוספת המחיר היא מאוד גבוהה. אפשר להשיג ריהוט מינימלי מאוד בזול, במיוחד באזורים סטודנטיאליים או אזורים אחרים בהם יש תחלופה גבוהה כל הזמן של אנשים (באזור בוסטון, יש חודשים בשנה שבהם סטודנטים יתחננו שתבוא ותיקח ריהוט בחינם, ואפילו ייתנו לך קפה ועוגה בתמורה -- רק שתיקח מהם את הריהוט, כדי לחסוך להם להוריד אותו לרחוב... או שאפשר לרכוש ריהוט כמעט חדש במחירים מגוכחים לחלוטין, מסטודנטים עשירים שרכשו ריהוט מפואר לפני שנה-שנתיים, ועכשיו סיימו את התואר, עוזבים את האזור, ומחפשים להיפטר מזה -- רכשתי מציאות שכאלו כמה פעמים...)
&nbsp
* הייתי בהרבה מיטאפים בחיים, של הרבה קבוצות בתחום ההיי-טק, ומעולם לא קיבלתי את הרושם שהם מקום טוב לחיפושי עבודה. אולי אם אתה כבר פעיל הרבה זמן באותו מיטאפ, איבדת את מקום העבודה, והחברים--שכבר מכירים אותך--עוזרים לך לחפש מקום חדש; אבל עבור מישהו חדש שמגיע, ולא מכירים אותו, אני לא בטוח.
&nbsp
* חיפוש העבודה העיקרי שלך צריך להתמקד ביצירת קשרים אישיים, ורצוי עם ישראלים (כי יותר קל לנו להתחבר ולעזור -- כמעט תמיד יהיה איזשהו מכר משותף מהצבא/לימודים/עבודה קודמת, וכדומה). אתה צריך להגדיר לעצמך (ותרגיש חופשי גם פה) באיזה תחום של תעשיית ההיי-טק אתה מחפש עבודה; לאחר מכן להכין רשימה של 20-30 החברות בתחום הזה ששמת לעצמך כמטרה, ושבהן אתה מעוניין לעבוד; ואז להתחיל לחרוש לינקדאין, למצוא ישראלים שעובדים בחברות הללו, ולהתחיל ליצור קשרים. זו דרך הרבה יותר אפקטיבית מאשר "שלח לחמך על פני המים", ומשלוח קורות חיים לכל חברה שהיא וללא אבחנה -- כי מחלקת HR ממוצעת מקבלת מאות (ולפעמים אלף ויותר) קורות חיים עבור כל משרה, ואתה תהיה רק אחד מערימה של קורות חיים. הדרך להגיע לראש הערימה היא דרך הפניה מבפנים, של מישהו שעובד בחברה, כי HR תמיד נותן עדיפות למי שמגיע עם המלצה מבפנים.
&nbsp
בהצלחה

DV Selectee

New member
תודה על התגובה! מסכים לגמרי

תחום ההתמחות שלי הוא web development עם דגש על Front end development. או נקרא גם Client development.
יש לי גם קישורים ב Full stack (server + client) אבל הניסיון הגדול שלי הוא בצד הclient (פיתוח UI's מורכבים ל enterprise באמצעות Single page applications).

למען האמת את העבודה הנוכחית שלי השגתי במיטאפ שהייתי בו פעם אחת ושבועיים אחר כך התחלתי לעבוד בחברה אצל הבחור שמנהל את המיטאפ שאיתו התיידדתי לראשונה במיטאפ. מהרושם שלי בארץ לפעמים חברות שעושות מיטאפים עושות את זה כדי למשוך עובדים פוטנציאליים. אבל אולי המצב שונה בארה"ב.

אני מסכים, לשלוח קורות חיים לHR זה פחות או יותר הדרך הגרועה ביותר להשיג עבודה.

לגבי דיור, רוב הקונדו'ז שראינו הם מרוהטים ונעים סביב $2,500, באזור אורלנדו ראינו כמעט בחצי מחיר. בקליפורניה, בערים סביב LA המחירים באזור ה$2,000. לא בטוח באיזה אזור הכי כדאי להתמקם בהתחלה מבחינת עלויות מחיה זולות, החוף המזרחי או המערבי? יש לי כרגע סוכנות אחת שחבר קישר אותי איתם והם יושבים ב NY ומציעים לי משרות בכל הסטייטס אבל בעיקר בNY. אני מתכוון להשתמש בקשרים עם החבר'ה האלה, מקווה שזה יעזור.

כמובן אנחנו רוצים לשרוף כמה שפחות כסף עד שיש לי עבודה. אבל חיפוש ריהוט לא יכול להיות קשה? במיוחד בלי רכב, ועלול לגזול הרבה זמן, מה דעתך?

השאלה היא איך לחפש דירה? דרך איזה אתרים? חיפשנו בzillow ואם יש דירות בברוקלין/ג'רזי סיטי ב$1500 אז לא הצלחנו למצוא אותן. גם ב$2500 המלאי היה די קטן. מה לא עשינו טוב? בנוסף, איך נוכל לדעת ששכונה נחשבת לשכונה רעה למגורים (נניח עוד לפני שאנחנו מגיעים כי כנראה לא נדע כל כך לזהות מה נחשב רע)? האם ניתן לסגור שכירות מכאן או שנצטרך קודם לשכור חדר במלון ולהתחיל לחפש? ואם כן לכמה זמן לשכור את החדר במלון? חשבתי על זה שאם נשכור מלון בניו יורק נגיד, אז כבר ניהיה חייבים לחפש בתים רק באזור הזה לא? זה יהיה כמעט בלתי אפשרי לחפש בשאר הסטייטים? אני לא באמת יודע, אני רק משער כי הרי נצטרך להגיע לראות את הדירה לפני וכו'.

ולגבי החוזה שנעשה בהתחלה, האם חוזה חודשי? שנתי? אם נגור במקום אחד ונמצא עבודה בסטייט אחר, כמה פרוצדורה זה לסיים חוזה?

תודה רבה לך על התשובה המפורטת והאיחולים!

Alfa156 GTA

New member
אגב מה שנראה בתמונות מרוהט - הוא לא באמת מרוהט

אלא רק לצורך תמונות.
המחיר שמצאת לדעתי דיי בטוח לא כולל ריהוט.
&nbsp

DV Selectee

New member
איך ניתן לדעת האם הריהוט להמחשה בלבד?

ראינו את זה בעיקר באתרים של קונדו'ז רציניים.
ואיפה נראה לך שהמחירים לא כוללים ריהוט? ניו יורק/LA/אורלנדו?

Alfa156 GTA

New member
הניסיון שלי מדבר רק על אזור בוסטון

וחיפשנו דירות דיי יקרות (3K) אף אחת לא היתה מרוהטת אלא רק בתמונות, לדעתי זה אותו המצב אצלך בטח במחירים שחיפשת, גם אנחנו חיפשנו ב"קונגוז רציניים".
&nbsp
שלח להם שאלה הכי טוב.
&nbsp

במתחמי דירות

יש קונדוז שעשו להם STAGING בדיוק בשביל התמונות באתר.
אתה מקבל את הדירה ריקה.

DV Selectee

New member
נפלנו בפח...

באמת הדירות האלו מגיעות ללא ריהוט.

בינתיים אף אחד לא הציע אזור אחר, האם אנחנו באמת חייבים לגור מסביב לניו יורק? באיזה ערים "זולות יותר" יש סיכוי למצוא עבודה בהייטק כמהגר? אני לא סגור על ניו יורק, זה סתם ברירת מחדל.

לא הייתי מרחיקה לכת כלכך

אף אחד לא נפל בפח, לא חתמתם על כלום ולא שילמתם דולר.
אתם פשוט לא מכירים איך הדברים עובדים כאן וזה לגיטימי.
אם יש ספק תבוא לפה ותשאל.

KallaGLP

New member
במקומך הייתי לוקחת מלון לכמה ימים ראשונים

תמיד עדיף מראה עיניים.

Boston Guy

New member
הם מגיעים עם בקושי 30,000$ וזה כל מה שיש להם עלי אדמות

והוא החליט שהוא צריך "לשכור קונדו ליד ניו יורק" - מה שיביא לעלות מחייה של יותר מ 3,000$ לחודש לזוג, ו"יצחצח" כל גרוש שיש להם תוך פחות מעשרה חדשים.

הדובדבן שעל הקצפת זה שהוא החליט להגיע ל NORTHEAST באמצע החורף, לטמפרטורות של מתחת לאפס.

לקחת מלון בניו יורק לכמה ימים ראשונים רק יחיש את קצב שריפת המזומנים שלהם.

אני לא חושב שיש לו את היכולת הפיננסית לממן מגורים ב"קונדו בפרברי ניו יורק". הוא יכול לחפש כזה בתקציב של 1,000$ לחודש עד שיהיה כחול בפנים - זה פשוט לא קיים... בדיוק כמו שלא תמצא דירה להשכרה בתל אביב ב 2,000 ש"ח לחודש - אפילו לא באזור של השב"חים מאפריקה בתחנה מרכזית הישנה.
התקציב שלו הוא תקציב לחדר בדירת שותפים במרתף בברוקלין, או לחנייה של בית שהוסבה להיות חדרון מגורים ב"גטו" של קיו גארדן הילס בקווינס... ולחיות בלי אוטו בהתבסס על זה שניתן ב 10 דקות הליכה להגיע ל SUBWAY או לאוטובוס.

למעלה