איך נכון להתחיל חיים בארה"ב כמהגר? מעבר מתוכנן לעוד חודש

klemiki

New member
אתה חושב שמתכנת ווב לא ימצא עבודה בניו יורק הסביבה

תוך 10 חודשים.
הוא יכול גם ב חודש.
&nbsp
הוא באמת לא צריך קונדו יקרה אבל הוא בהחלט יכול לגור בגרזי סיטי ולנסוע לאן שהוא צריך.
1200-1800 כולל הכל זה אפשרי שם.
ולא זה לא חורבות או מזבלות פשוט דירות חדר קטנות ללא בית ספר סביר ליד.
&nbsp
לגבי ריהוט, להזמין ספה , כלי מטבח ומזרן ומיטה באינטרנט .
לשדרג שמוצאים עבודה.
&nbsp
קל ופשוט זה לא יהיה, חיים קשים בהתחלה בטוח.
&nbsp
רמת החיים שלכם תלויה מאוד ביכולת של אישתך להתפרנס.
אם אי צריכה ללמוד אז הלימודים יקרים ולא ברור אך תממנו אותם.
אם אשתך ללא מקצוע שאפשר להתפרנס איתן אז יהיה לכם קשה מאוד לייצר חיים טובים פה.

KallaGLP

New member
אבל גם בהנחה שכל זה נכון, עובדה שהוא מתקשה למצוא משהו

במחיר סביר מהארץ, ואם ישכור משהו זול בלי לראות ולדעת לאן הוא נכנס, הוא עלול למצוא את עצמו במצב לא נעים. מצד שני אם ישכור משהו יקר - זה יעשה לו חור בכיס. כמה ימים במלון (וממש לא חייבים מלון יקר באמצע העיר, אפשר מלון זול באיזה פרוור, מה גם שעכשיו לא עונת תיירות ואני מניחה שהמחירים לא בשיא) יכולים אולי לאפשר לו למצוא מקום שיהיה לא יקר מדי לתקציב שלו אך גם לא חור עלוב באזור מוכה פשע. אם זה יאפשר לו לחסוך ולהרגיש ביטחון לטווח היותר ארוך, אולי זה עדיף.
והוא באמת לא חייב לשכור במקומות היקרים. הוא יכול להתפשר ולהתרחק קצת, כמו שהציעו פה, בתנאי שיוודא שהמקום באמת לא עלוב ומסוכן מדי. דווקא בגלל שהתקציב שלו מאוד מוגבל עליו להתנהל בזהירות, ואין כמו מראה עיניים.

DV Selectee

New member
אני מעריך מאוד את התגובה שלך!

אני סומך על כל מילה שכתבת.

לא נשכיר דירה לטווח ארוך מרחוק אלא ניקח לשבוע שבועיים חדר במלון/סאבלט. במרחק של שעה+/- בתחב"צ מהעיר. כמו שאמרת אין על מראה עיניים.

והאמת שאנחנו לא חייבים את ניו יורק בכלל אז אם את חושבת על מקומות אחרים שיהיה בהם יחסית קל למהגר למצוא עבודה, שיהיו זולים יותר, אנחנו נשמח לשמוע! כמו שכתבתי לבוסטון גיא, בחרנו בניו יורק רק מהבחינה הזאת שנראה שיהיה בה קל מאוד למצוא עבודה וכל האלטרנטיבות נראות יקרות באותה מידה.
הלואי שהייתי יכול לבחור ב"כל מקום". אני לא חושק בכל ליבי לעבור לניו יורק.

גם בכלל לא חשבנו בהתחלה לגור קרוב לעיר (אלא אם נסיעה של שעה בתחב"צ נחשב קרוב). פשוט היכולת להגיע לעיר עוזרת לי להגיע למיטאפים ולהכיר אנשים. לשלוח קורות חיים זה לא מספיק, צריך להגיע ולפגוש אנשים וליצור קשרים. אחרת הייתי גם יכול לגור באזור אחר לגמרי ורק אם חוזרים אליי לגשת לריאיון עבודה. אבל זה נשמע כאילו זה מוריד פלאים את הסיכוי לקבל הזמנה לריאיון עבודה. בסקר שראיתי, הדרך הכי נמוכה לזכות בעבודה היא לשלוח קורות חיים. גם את העבודה הנוכחית שלי השגתי דרך בחור שהכרתי במיטאפ. תוך שבועיים התחלתי לעבוד בחברה גלובלית גדולה. אחרי חודשיים של חיפוש עבודה. ה"קרבה" הזאת של שעה נסיעה מהעיר יכולה להיות priceless.

תודה על התגובה שלך! זה הכיוון שחשבנו עליו, לא במרכז ניו יורק כמובן אלא מחוץ לעיר!

KallaGLP

New member
תראה, במונחים של ארה"ב נסיעה של שעה ואף יותר לעבודה

באמת לא נחשבת למרחק גדול או חריג. זה אולי לא נחשב קרוב, אך גם לא רחוק. במיוחד כשמדובר בזוג צעיר שאינו צריך לטפל בילדים ושמטרתו העיקרית היא להעמיד את עצמו על הרגליים מבחינה כלכלית, אז אתה בהחלט יכול להרשות לעצמך לנסוע יותר כדי לחסוך כסף, לפחות עד שתמצא עבודה משתלמת.
תראה, מקומות שהם ממש טובים למהגרי עבודה מתחום ההייטק מעצם מהותם לרוב לא יהיו זולים. כי אלה מקומות מבוקשים וגם כאלה שיש בהם ריכוזי אנשים שמרוויחים יחסית לא מעט. הכל עניין של הצע וביקוש. במיוחד אם אתה לחוץ למצוא עבודה מהר, אתה לא רוצה להיות במקום שיש בו קצת הייטק, אתה מחפש מקום ששורץ חברות הייטק, ובפרט משרות של הנדסת תוכנה, שבו יהיה לך מבחר גדול וסיכוי למצוא עבודה מתאימה מבחינה מקצועית ומהר. ומקומות כאלה בדרך כלל עולים יותר.
מקום זול יחסית שיש בו הרבה הייטק למיטב ידיעתי זה אוסטן, טקסס. אבל עליה רק שמעתי, לא מכירה מקרוב, ולכן לא אוכל להגיד על זה יותר מדי. אולי מישהו אחר כאן יכול.
כל המקומות האחרים שהם מרכזי הייטק גדולים כבר מתחילים להיות יקרים. אני אישית מכירה מקרוב את אזור סיליקון ואלי וסיאטל. סיליקון ואלי יקר כנראה בערך כמו ניו יורק, אבל נכון להיום זה כמובן מרכז ההייטק הגדול ביותר בארה"ב. יחד עם זאת, אני יודעת שאזור סיאטל פורח ומתפתח עכשיו במהירות שיא, ושיש בו ביקוש גדול במיוחד להנדסת תוכנה. סיאטל זה אזור יקר, אך עדיין זול משמעותית מסיליקון ואלי או ניו יורק. ואם אתה לא בוחר לגור במקומות מאוד מרכזיים ויקרים כמו בלוויו או רדמונד וכד', אלא מתרחק קצת, אפשר עדיין למצוא דיור במחירים קצת יותר שפויים. לא מזמן השוויתי, רק מתוך סקרנות (כי אנחנו כבר קנינו), מחירי שכירות בין המקום שבו אנחנו גרים שנמצא במרחק של כ-30 מייל מסיאטל, ובהחלט נחשב למקום די יוקרתי ומאוד איכותי, למחירי שכירות באזור שבו גרנו על הגבול של סיליקון ואלי בצדו המזרחי של המפרץ (כלומר, יחסית אזור יותר זול ביחס לאחרים), והפערים הם עדיין עצומים. עוד יתרון של האזור גם בהשוואה לעמק הסיליקון ואני מניחה שגם לניו יורק, הוא שעדיין יש הרבה פחות פקקים (כלומר ברור שיש, אבל באמת משמעותית פחות) וגם אם מתרחקים קצת למקומות יותר זולים, עדיין לא לוקח כל כך הרבה זמן להגיע לאזורים עם ריכוז של הייטק (כלומר סיאטל, רדמונד, בלוויו וכד'). גם שדה תעופה נגיש יש, ואם רוצים להתראיין באזור סן פרנסיסקו וסיליקון ואלי, זה בסך הכל שעתיים טיסה.
שוב, אני חוזרת ומדגישה, זה גם אזור יקר, שגם הולך ומתייקר במהירות כי הוא צומח במהירות עצומה ויש המון ביקוש. אבל הכל יחסי והוא עדיין לא הגיע לרמות הטירוף של סיליקון ואלי או ניו יורק. אם יש חלון זמן שבו עוד אפשר למצוא כאן משהו מתקבל על הדעת זה עכשיו, כי כל שנה זה נעשה יקר יותר ויותר, גם מחירי השכירות. למשל, אנחנו קנינו כאן לפני שנה, ובדיוק עכשיו עשינו רפייננסינג למשכנתה ולכן היה אצלנו שמאי, וההערכה שלו הייתה כבר 200K מעל הסכום שבו קנינו. אז זול זה לא, אבל כאמור הכל יחסי ומה שבטוח - יש כאן שוק חם מאוד להנדסת תוכנה.
שוב, זה רק מקום אחד מתוך רבים ולא בטוח שאופטימלי בשבילך מבחינת עלויות, אבל ביקשת שאמליץ על מקומות, אז זה המקום היחיד שאני מכירה מקרוב ושלפחות עדיין לא יקר כמו ניו יורק מצד אחד ויש בו כנראה לא פחות, ואולי אף יותר, הייטק וביקוש לעובדים בתחום התוכנה, מצד שני. אז תחליט אם זה בכלל משהו שבא בחשבון מבחינתך. אם במקרה כן - נשמח לייעץ ולעזור במה שנוכל.
בכל מקרה שיהיה בהצלחה.

DV Selectee

New member
תודה! אם כך, סיאטל נשמעת די אידיאלית

יש לי גם מכר שהוא cto של חברה ישראלית והוא אמור להיות שם באזור אם אני לא טועה.

חיפשתי בindeed משרות web development ונראה שהכמות די זהה לכמות המשרות בסן פרנסיסקו. ניו יורק יוצאת מהכלל ומציעה כמעט פי 2 משרות בכל חיפוש.
אבל יכול להיות שבמספרים האלה זה כבר לא כל כך רלוונטי.

אז שעתיים מהעיר עדיין יחשב נוח עם תחב"צ? ופחות או יותר כמה כסף בערך תעלה דירה לא מרוהטת באזורים השפויים? ראינו ריהוט בחנויות כמו וולמארט, המחירים נוחים וזה לחלוטין הופך את השכירות עם רהיטים ללא משתלמת בעליל. עכשיו רק צריך למצוא בית! על למצוא עבודה נתחיל לשקוד 24/7 מהרגע שננחת שם.

נתחיל לחפש בtrulia ו zillow, נראה מה המחירים. תוכלי בבקשה להמליץ על אזורים שאת מכירה?

תודה מראש!

KallaGLP

New member
חס וחלילה, למה לגור שעתיים מהעיר? אין כל צורך.

גם בין חצי שעה ל-45 דקות זה בהחלט מספיק. לגבי תחבורה ציבורית לא יודעת, לא מתמצאת מספיק, אך אני חושבת שבאזור הזה, אם זה לא בתוך סיאטל עצמה, עדיף רכב. אפשר לקנות רכב משומש יחסית בזול.
באשר לדיור, שוב, אני לא מספיק מתמצאת, אך אולי לא צריך ללכת רחוק. אם ניקח עיר מקסימה כמו איסאקוואה, שנמצאת במרחק של כ-10 דקות נסיעה מבלוויו, 15 דקות מרדמונד ואולי 20 דקות עד חצי שעה מסיאטל (תלוי במצב הפקקים) - הסתכלתי עכשיו רנדומלית באינטרנט ותראה מה מצאתי:
דירות להשכרה באיסאקוואה
שמעתי גם שרנטון די זולה, אבל אישית אני פחות אוהבת אותה כי היא יותר עמוסה ושם מרוכזים רוב הפקקים של האזור. אני אישית אוהבת מאוד את איסאקוואה, עיר יפה, מטופחת ונעימה המוקפת בטבע יפה עם אגם מקסים וקרובה לכל מקום. אנחנו גרים די קרוב לשם (יותר מזרחה) ואני מגיעה לשם לא מעט לקניות.

KallaGLP

New member
אלה כמובן, דירות יוקרתיות יחסית

אבל אפשר למצוא שם דירה עם חדר שינה אחד בפחות מ-1,700 ודירת סטודיו פחות מ-1,500. אני בטוחה שאפשר למצוא גם דירות בבניינים פחות יוקרתיים יותר בזול, אבל זה ללא ספק מקום שנעים לגור בו.

KallaGLP

New member
והנה עוד אתר עם דירות בטווח מחירים סביר:

דירות להשכרה
ואם כבר אתה שוקל את וושינגטון - עוד יתרון שלה היא שאין מס הכנסה של הסטייט וזה מגדיל יפה מאוד את הנטו שמקבלים.

KallaGLP

New member
אגב, בדקתי ויש משם תחבורה ציבורית לסיאטל ולבלוויו.

לא יודעת עד כמה תדירה ונוחה, אבל זה משהו שבהחלט כדאי לבדוק לעומק אם מחליטים שהאופציה הזו בכלל רלוונטית.

DV Selectee

New member
ואו! נראה מדהים!

ממש אהבנו! אז בגדול וושינגטון נראית כרגע כאופציה מובילה. זה נראה הרבה יותר כמו מה שדמיינו מארה"ב. בניגוד לברוקלין ואיזור ניו יורק שלא התחברנו בכלל. באמת חשבנו על ניו יורק רק כי היא סוג של ברירת מחדל. בעיקר מהפחד לא למצוא עבודה בערים אחרות (וגם כי חבר קישר אותי עם סוכנות שנמצאת ב NY והם הציעו לי כבר כמה משרות, אז היה נראה שיהיה קל יותר להשתלב).

תודה רבה על הדירות! בהחלט נראה כמו מקום שהיינו יכולים לסגור כבר עכשיו :) (מי יודע? אולי השבוע גם ניצור איתם קשר)

האזור נראה מדהים, נראה לי שנמשיך לחפש דירות באיזורים האלה.

החשש היחידי, שוב, הוא עניין המשרות בהייטק והפתיחות למהגרים. אבל זה סתם חשש כי נראה שיש שם המון ועם עבודה קשה אני מקווה שאצליח למצוא עבודה תוך חודש.

KallaGLP

New member
כמובן שחיפוש עבודה בכל מקרה הוא גם עניין של מזל,

אך אובייקטיבית סיאטל נחשבת לאחד משווקי התוכנה החמים ביותר בארה"ב עכשיו. בניגוד למקומות אחרים, שאני לא מכירה או מכירה ולא אוהבת, את האזור הספציפי הזה אני גם מכירה וגם אוהבת מאוד, וספציפית על העיר הזאת אני יכולה להגיד שהיא באמת עיר יפה עם הרבה בנייה חדשה, ולא תראה בה שכונות עוני מוזנחות. לא חסרים פה מהגרים ואנחנו כמהגרים מרגישים פה נוח מאוד. ברור שזה לא ניו יורק, אך לטעמי האישי זה רק יתרון.
מדבר אחד אני חייבת להזהיר - יורד פה הרבה גשם. אך מצד שני החורף פה לא קר כמו בניו יורק (היטב מעל ה-0 מעלות פרט לימים ממש בודדים) והקיץ ממש נעים, בלי הלחות הדביקה של אזור ניו יורק, וירוק ויפה פה כל השנה.

את כמעט אותו הדבר אפשר להגיד

על קולורדו.
אולי לא שוק התוכנה הכי חם, והמזג אויר שלנו מעט שונה - יותר קר בחורף ויותר חם בקיץ אבל כמעט לא יורד גשם, ובהחלט יבש כאן (מה שעושה את הקור להרבה יותר נסבל כי אין לחות) לעומת החוף המזרחי

KallaGLP

New member
קולורדו היא בהחלט אחד היעדים שאנחנו מתכננים לבקר בהם.

צריך להיות מאוד יפה שם.
אחד הדברים שאני אוהבת אצלנו הוא שאף על פי שלא קר אצלנו בחורף, חצי שעה מאיפה שאנחנו גרים בזכות הגובה כבר יש שלג במשך כל החורף, ויש אתר סקי ממש נחמד.

קולורדו

היא בירת סקי עולמית - וייל ואספן הם יעדי סקי סופר פופולאריים בכל העולם.
השנה עובר עלינו חורף קליל ביותר, היו אירועי שלג ספורים בלבד ורוב הימים הטמפ מעל ה 0, היום למשל 55 ...

בגלל היובש, מינוס חמש למשל אצלנו מרגיש שונה לגמרי ממינוס 5 בניויורק, GOT TO FEEL IT TO BELIEVE IT חחח
מקווה מאוד להגיע לביקור בסיאטל מתישהו בקרוב. בהחלט שמעתי רבות על המקום, שהוא נפלא ירוק ומהמם.
כיף לגור במקום שאוהבים

KallaGLP

New member
כן, בהחלט שמעתי על אתרי הסקי. זו אחת הסיבות שאני רוצה לבקר.

מבחינתי פשוט כיף ליהנות משני העולמות - דשא ירוק ואגם קטן ליד הבית ואתר סקי במרחק קצרצר אם בא לי.
ואכן, זה הכיף הכי גדול - לגור סוף כל סוף במקום שאוהבים אחרי ש-3 שנים גרתי במקום שמאוד לא אהבתי. אכן הבדל של שמיים וארץ.
אגב, בוושינגטון יש מקומות עם מעט גשם, המזרח אפילו ממש מדברי. יש בזה ללא ספק את היופי שלו, אבל אני מרגישה הכי בבית בסביבה ירוקה של יערות, אגמים ופסגות מיוערות מושלגות.
וכמובן שאם וכאשר תמצאי את עצמך בסיאטל - תני סימן
.

sandra cat

New member
My two cents

People here tend to exaggerate.
Yes, NYC is very expensive. But it's possible to find solutions that will not break your back. When I first moved to NY I found my first apartment through email I sent to the entire hospital saying I'm looking for a place. My hospital was in the Bronx and all I cared about was to be < 15 minute walk from the hospital. I found a place and ended up staying there for the whole 3 years of residency. It was a large 1BR in a decent building for 1350$. So its not in the best place in the Bronx, and it was a 10 minute walk to the nearest subway. But it was fine and I got ALL the furniture I needed from students in
.the building in less then 2 weeks. The small things I got at the dollar store
and that was enough to get me started
So it's not impossible. its jut not going to be in the "Israeli" areas.

KallaGLP

New member
רק אל תשכחי שהמחירים גם עולים כל הזמן.

מה שהיה נכון לפני כמה שנים, לא בהכרח נכון גם היום. סביר שכיום גם על המקום הזה היו מבקשים יותר כסף. אנחנו בארה"ב 4 שנים, וב-4 שנים האלה השכירויות ומחירי הבתים לקנייה עלו משמעותית ובהתמדה בכל מקום מרכזי שבדקנו בו.

גם לא עושה רושם

שיש לו למי לשלוח מייל שכזה.
בית חולים זה וואחד רשימת תפוצה.
כמו אוניברסיטה.

למעלה