איך נכון להתחיל חיים בארה"ב כמהגר? מעבר מתוכנן לעוד חודש

DV Selectee

New member
אני לחלוטין לא מבין את מהות התגובה שלך או

שאתה חושב שאנחנו ממש אבל ממש לא צריכים לעבור לארהב עם הסכום הזה(שהוא יותר קרוב ל40 אלף $, עם משכורת פברואר שאקבל) ואז הבנתי את התגובה.

אני מדבר ברצינות, יש לך המון ניסיון וידע, אני לומד המון מהתגובות שלך בפורום לבעיות של אנשים. אבל פה תקפת אותי כאילו אני איזה מומחה להגירה. תסכים איתי שלא נתת לי אפילו דבר מעשי אחד בתגובה שלך!

אנסה להבהיר, לא בחרתי בניו יורק, אני לא אוהב את ניו יורק, אין לי דעות קדומות לרעה/לטובה על אף מקום. ניו-יורק היתה ברירת מחדל כיוון שזה ה POE. בנוסף, מחוץ לארהב, נראה שבניו יורק ממש קל למצוא עבודה כמתכנת שהוא גם מהגר, בעיקר בגלל האופי של העיר. וזו הסיבה היחידה שחשבתי עליה - למצוא עבודה מהר ככל האפשר. יש בניו יורק גם שדה תעופה שיאפשר לי לטוס לראיונות ברחבי הסטייט ובנוסף גישה מהירה לעיר (באזור השעה לכל כיוון) זה ערך אדיר שיעזור לי להגיע למיטאפים ולהכיר אנשים.

אני צריך עת העזרה שלך והידע שלך, איזה עוד מקומות עליי לשקול שיתנו לי את הערך הזה? אני מבין שניו יורק היא לא המקום הנכון כי היא יקרה, אבל אני לא מכיר אזורים זולים יותר שקל למצוא בהם עבודה כמהגר. וכשאני אומר קל אני לא מתכוון לסופר דופר קל, אני מתכוון שיותר קל באופן יחסי. באופציות ששמעתי עליהן עלות המחיה זהה/גבוהה יותר - בוסטון,LA, SF, שיקגו.

אולי אני עושה משהו לא נכון, אולי אני מפספס נקודה כלשהי.

מה אתה חושב על וירג'יניה? ריצ'מונד? צפון קרוליינה? קולורדו? אזור SLC ביוטה? אלו מקומות שאני רואה את עצמי מתחבר הרבה יותר אליהם מניו יורק אבל אין לי מושג מה רמת הפתיחות שלהם למהגרים וכמה זה הרבה יותר קשה למצוא עבודה למהגר. עוד נקודה שחשבתי עליה היא שבערים היקרות יותר יש הרבה יותר ישראלים מה שאולי מקפיץ את הסיכוי למצוא עבודה.

אני מקווה שהבהרתי את הנקודה שלי. אחזור על זה שוב, אני לא חושק לעבור לניו יורק. הבהרתי את המוטיבים שלי בהודעה הזו והלואי ויש דרך אחרת שאני מעדיף לשמוע עליה במפורש ממישהו עם ניסיון.

תודה בכל מקרה על התגובה שלך! מקווה שתוכל לחלוק איתי מהידע שלך כי הוא ממש יעזור לי בסיטואציה הזו...

klemiki

New member
אני מכיר בעיקר את המקום שבו אני נמצא (שיקגו)

אז קשה לי להמליץ לך על מקומות אחרים.
הגישה שלי קצת שונה...
תראה לדעתי אתה תמצא עבודה, אלא אם אתה איזה בחור פריק מוזר.
עכשיו עוד חודש פחות חודש לא משנה, השאלה כמה אתה יכול ״לסחוט״ מהזכר, value for money שיש לכסף מאוד משמעותי לרמת החיים.
&nbsp
אני אישית ממליץ על שיקגו, אם אתה יכול לסבול את הקור הלא פחות מטורף שיש פה לפעמים... אני מדבר על -15 עד -25 לא כולל אפקט הרוח (צלזיוס)...!!
&nbsp
אבל הכי פשוט לבחור מקום שהוא לא בטוח כל כל מרכזי אבל שיש בה משרות הייטק.
אחרי כמה שנים תעברו למקום אחר.
&nbsp
שאלה אחרת, במה האישה עובדת? מה המקצוע?

קולורדו

היא לא ניויורק ובטח לא הסיליקון ואלי (ואלו בדיוק הסיבות שאנחנו אוהבים אותה
), אבל בהחלט יש פה גם הייטק.
אני מכירה כמה וכמה אנשים מהתחום ויכולה לקשר אותך.
אם אתה מעוניין אתה מוזמן לפנות בפרטי.

Boston Guy

New member
פיספסת את כוונתי בקילומטר.

אני לא כותב "אל תעבור לאזור ניו יורק"'
או "על תעבור לאזור ניו יורק עם יש לך רק X אלפי דולארים",
או "אין לך סיכוי למצוא עבודה בניו יורק".

מה שאני כותב הוא שאתה לא ריאלי לגבי העלויות של מגורים ומחייה בניו יורק - או יותר נכון לגבי רמת החיים וסוג הדיור שאתה יכול להרשות לעצמך בתחילת הדרך שלך בפרברי ה BIG APPLE.

ואתה לא ריאלי לגבי העלויות, המרחקים, זמני הקומיוט והבנתך את "המנטאליות" מפני שאתה "עובר על עיוור".
רוב הדיעות שהבעת כאן לגבי ארה"ב מבוססות על דברים שראית בתכניות טלויזייה או קראת ברומאנים - ואין להם קשר ממשי למציאות.
לא נראה שהשקעת מספיק זמן (וכסף) בכדי ללמוד את האזור\ים שאליהם אתה רוצה לעבור.

עובדות החיים הן שאתה לא המהגר היחיד (חוקי או לא חוקי) שרוצה לנסות להכות שורשים ב NYC. יש הרבה מליונים בדיוק כמוך.
והמליונים הללו - שכולם צריכים למצוא לעצמם גג מעל לראש וחלקם יכולים להרשות לעצמם לשלם יותר ממך כרגע - גורמים לכך שהדיור באזור ניו יורק יקר. מאד.
וזה נכון לא רק לגבי ניו יורק, אלא לגבי "אזורי תעסוקת היי-טק" רבים.

לחפש "דירה נורמלית, באזור בטוח ונורמאלי בפרבר בטווח נסיעה בתחבורה ציבורית של שעה ממרכז מנהטן" בתקציב של 1000$ לחודש זה כמו לחפש דירה באזור טוב בתל אביב בתקציב של 1000 ש"ח לחודש.
זה לא קיים.

אז יש שתי אפשרויות:
אופצייה א' - להתרחק למרחק של שעות נסיעה (ברבים) מהעיר עד שמגיעים למקום שבו המגורים זולים יותר,
ואופצייה ב' - להשאר ברדיוס תחבורה ציבורית סביר מהעיר ולהתפשר על סוג הדיור והמיקום שלו.

במקרה שלך - זוג צעיר בלי ילדים - אני הייתי הולך על אופצייה ב' ולא על אופצייה א'. והייתי מוותר קצת בסטנדרט של הדיור על מנת לחיות בשכונה קצת יותר בטוחה ושיש בה אוכלוסייה מהסוג שאתה מכיר.

אני לחלוטין לא צוחק ולא מזלזל כשאני כותב על דירת מרתף עם שותפים בברוקלין או על ג'ראג' שהוסב להיות דירונת בקווינס. אני מכיר לא מעט אנשים שהתחילו שם. חלקם אמריקאים מבטן ומלידה. זו אופצייה ולידית לחלוטין.
אדם מן הסתם לא רוצה לחיות כל חייו בדיור מהסוג הזה, אבל בשביל ההתחלה, לשנה או השנתיים הראשונות עד שנעמדים על הרגליים...

אתה כותב שאתה מחפש "שיתנו לך ייעוץ - דבר מעשי".
הנה אתה רואה שבהודעה שלי היה "דבר מעשי". ספציפי, רלוונטי, ועם הכוונה לרובעים ושכונות ספציפיות בניו יורק.

והיה מידע "מעשי" גם בהערה שלי לגבי החיפזון שלך להגיע לארה"ב ברגע שיגיע לידיך הגרין קארד (בהנחה שתעבור את הראיון שלהבנתי עדיין לא קרה).

אתה כותב "אני מגיע לארה"ב בעוד חודש" - כלומר תחילת מרץ. יש עוד חדשיים חורף עד שמזג האוויר מתחיל להיות "נורמאלי" במושגים ישראליים אחרי תחילת מרץ.

יהיה לך הרבה יותר נוח, נעים (וזול) לחפש דיור, להסתובב בחוץ, להגיע לראיונות עבודה ולהסתדר עם הבגדים שיש לך כרגע אם תגיע לניו יורק בסוף האביב או בתחילת הקייץ. ולו רק בגלל שמבחר הדירות שיוצאות לשוק ההשכרה הרבה יותר גדול ב"עונת מעברי הדירות" - שהיא הקייץ.

klemiki

New member
אני קצת חולק עליך, לזוג צעיר ללא ילדים

במרחק של אוטובוס + רכבת ממנהטן (או רכבת רכבת), אפשר למצוי דירה ב 1300$-1500$ לחודש ב ג’רזי סיטי.
עושים חוזה לשנה עם תלשו מראש של 3 חודשים (אחרת לא ישכירו לכם, אין לכם היסטוריה).
לך לזילו ותראה.
&nbsp
חלקם אפילו עם חימום כלול.
&nbsp
גם הוצאות אפשר בזול.
&nbsp
מה שחשוב זה להבין את ה state of mind של להתכלב את שהוא ימצא עבודה.
והוא ימצא.

Boston Guy

New member
הבעיה היא שהוא לא יודע כמה הוא לא יודע

אתה יכול לראות מדבריו שהוא ממש לא יודע דברים בסיסיים לחלוטין כמו "דירות באמריקה מושכרות ריקות ואתה צריך לרהט אותן".
הוא הלך למנוע חיפוש באינטרנט לחפש דיור ואין לו את הכלים וההבנה המינימאלית להבין מדוע הוא מוצא רק דיור שנמצא מחוץ למעטפת היכולות הפיננסיות שלו כרגע... הוא מחפש "על עיוור" - ולכן הוא מגיע לאתרים שיש להם את הכסף לשלם כדי לקדם את עצמם בין תוצאות החיפוש... ולכן הוא מגיע לקומפלקסים ובנייני דירות שבהם הוא רואה תמונות של דירות שהן FULLY STAGED - במחירים שהם כפולים ממה שהוא יכול להרשות לעצמו.

הוא לא נמצא בגיזרה התקציבית של לחפש דיור בקומפלקסים מנוהלים עם אתרי אינטרנט נוצצים וקידום במנועי חיפוש.
הוא נמצא בגיזרה התקציבית של לחפש דיור בקרייג'ס ליסט.

וכאן מגיעה הבעייה השנייה שלו - הוא גם לא מכיר את האזור במיל. ולכן אם תשלח אותו לחפש דיור זול בג'רסי סיטי הוא עלול "למצוא מציאה" בגרינוויל או באחת משכונות הפשע והרשע האחרות של העיר - ואפילו לא להבין שהוא באזור שבו כל שבוע יש כמה אנשים שחוטפים קליע איפהשהוא בגוף. אין לו את הנסיון שנדרש כדי להבדיל בין רחוב בטוח ורחוב אללה-יסתור.
ולכן אני חושב שעדיף לו לחפש דיור "צנוע" באזור בטוח יחסית - גם אם זו דירת מרתף או קומבינה דומה.

klemiki

New member
אוקי הבנתי אותך

לא צריך מרתף או שותף, הוא צריך מישהו שיעזור לו לחפש.
&nbsp
המלצתי: לך לפייסבוק וחפש קהילה של ישראלים בניו יורק וחפש מתווך.
יעלה לך חודש שכירות אבל שווה.
&nbsp
אני מאמין שתסתדר, פחות פסימי מבוסטון.

Gidi Shemer

New member
באמת שלא רוצה לשים מקלות בגלגלים

ואני משוכנע שתמצאו את הדרך הנכונה אבל אתה לא רץ מהר מדי?
אני מבין שאתם כבר על קוצים, אבל אחרי שקראתי את כל השרשור וראיתי איך במחיר פוסט אחד התלהבת כל כך מוושיגטון (לא שיש לי משהו נגד וושינגטון) שכבר שינית את הכוון מערבה.
אתה עובר עם מעט כסף. זה מה יש וזה הנתון. אם כך, אתה לא ממש במצב של להסתובב ברחבי ארה״ב ולמצוא את המקום האידיאלי ולפחות לפי השרשור הזה נשמע שיש עוד מקום להרבה הרבה יותר מחקר מהארץ.
כמו שכתבו לך, יש אזורים זולים יותר מהמפרץ או ניו יורק. מן הסתם, יש גם פחות היצע. שוק הוא שוק. קולורדו, אוסטין, טקסס, המשולש בצפון קרוליינה, כל אלו יתנו לך חיים זולים בהרבה אבל בשביל זה צריך למצוא עבודה שם.
אין לי עיצה פרקטית, אבל אני רק ממליץ לחשוב פעמיים לפני שקונים את הכרטיסים למרץ. אולי צריך קצת יותר מחקר

KallaGLP

New member
היורשה לי להביע דעה מעט שונה?

רק חשוב לי לסייג שכל מה שאני כותבת הוא כמובן בערבון מוגבל בהנחה שהגרין קארד יאושר מיד - אחרת ברור שזה לא רלוונטי.
אז ככה - באופן כללי לדעתי יש צדק בדבריך, אבל במקרה הספציפי הזה הגישה שלי מעט שונה ואסביר מדוע.
הכותב אמר שבסוף פברואר נגמר לו חוזה השכירות הנוכחי והוא עוזב את מקום העבודה הנוכחי שלו, ללא מקום מגורים או עבודה חלופיים. אם הוא יישאר בארץ לתקופה של עוד חודשים, אין ספק שהוא יצטרך לחפש שם מקום מגורים ומקום עבודה חדשים. זה נראה לי קצת בזבוז מיותר של זמן, אנרגיה וכנראה גם כסף, כי לוקח זמן למצוא עבודה ובינתיים ההוצאות ממשיכות לצאת מהכיס כרגיל, וכי אם ממילא הוא מתכוון לעבור בעתיד הנראה לעין, וממילא הוא צריך לחפש עבודה, ומילא נגמר לו בדיוק חוזה השכירות הנוכחי, עדיף לו כבר לחפש עבודה במקום שבו הוא יחיה בהמשך. חבל לבזבז כל כך הרבה משאבים ומאמצים על מקום שאין לו כוונה להישאר בו. אז שוב, ייתכן והוא פעל בחפזון כשהודיע שהוא מתפטר (איני מכירה את הנסיבות, אז אין לי דרך לדעת), אך בכל מקרה את הנעשה אין להשיב ומה שנותר בנסיבות האלה הוא להסתכל ולתכנן קדימה.
עכשיו, אני לגמרי מסכימה איתך שהוא צריך עוד להכין שיעורי בית ולחקור טוב יותר את אפשרויות המעבר שלו. יחד עם זאת, יש לו עוד חודש לעשות זאת, הוא לא חייב לסגור שום דבר עכשיו. לדעתי חודש זה בהחלט זמן מספיק כדי לבדוק ולבחור את האזור שנראה הכי עונה לצרכים שלו (בין אם זה ניו יורק, וושינגטון, קולורדו, אוסטין או כל מקום אחר), וגם אם לא יסגור על שכירות מהארץ, תמיד יש לו אפשרות להגיע למלון זול לכמה ימים-שבוע ולחפש דירה כבר מתוך ארה"ב.

Boston Guy

New member
אני אגיד לך מה אנשים שאני מכיר עשו: חזרו לגור אצל ההורים

לא יודע אם יש כזאת אפשרות עבור הבחור או בת זוגו - אבל מה שאנחנו כן יודעים הוא שמדובר בבחור בן 25 פלוס מינוס ושאין ילדים בתמונה.
במקרים שאני מכיר - זה לא היה "סוף העולם" לחזור להתארח אצל ההורים חדשיים שלושה בזמן שעושים את עבודת ההכנה. אפילו אם צריך "לזגזג" ולחיות קצת חיי נווד בישראל.
ואם זה אפשרי, וההורים נחמדים ולא דורשים שכר דירה - בכסף ייחסך אפשר לקנות כמה כרטיסי טיסה הלוך ושוב מישראל לארה"ב ולממן AIRB&B ו UBER לצורך סיורים מקדימים \ ראיונות עבודה אם ימצא משהו.

KallaGLP

New member
אולי יש אפשרות כזאת, אני לא יודעת

אבל הבחור מוגבל מאוד בכסף וכל טיסה לארה"ב וחזרה, כולל מגורים בזמן שהוא שוהה בארה"ב זה אלפי דולרים. אפילו אם בזמן שהוא ממשיך לגור בישראל אין לו כמעט הוצאות (ולא בטוח שזה אפשרי) - עדיין ככל שהוא ישב ככה יותר זמן ויטוס לביקורים קצרים, כך יישאר לו פחות כסף למעבר עצמו, כאשר בכלל לא מובטח שבמהלך ביקור קצר אחד או יותר הוא יספיק למצוא עבודה.
אבל בסופו של דבר כולנו כתבנו את מגוון הדעות שלנו, ושהוא יבחר מה הכי מתאים ו/או אפשרי מבחינתו.

הוא לא יחסוך כסף אצל ההורים

מכיוון שהוא התפטר מהעבודה, אז הוא אמנם לא ישלם שכירות אבל גם לא תיכנס משכורת.
בעלות של כרטיסי הטיסה הלוך חזור לצורך ראיונות, כבר עדיף להוציא את הכסף על מלון זול בארה"ב ...
מקווה שיעבור את הראיון ושהוא לא בונה ארמונות בחול ...

Boston Guy

New member
אפילו בלי עבודה קבועה - זה עדיין יהיה חיסכון (אם זה אפשרי).

כן, הוא כבר לא יעבוד במקום העבודה הנוכחי שלו.
אבל אם נקבל את מה שהוא כותב על עצמו "על פניו" - הוא כתב גם עכשיו וגם בעבר שיש לו קשרים מקצועיים בארץ, והוא מקבל הצעות עבודה אחרות בארץ כל הזמן. הוא אולי יכול למצוא לעצמו פרוייקט פרילאנסינג כזה או אחר (או כמה פרוייקטים) כדי להמשיך להכניס כסף בתקופה הזו - כך שזה לא יהיה "זמן אבוד".

אני מנחש שהיו לבחור סיבות שאינן בהכרח קשורות לסיכוי לקבל גרין קארד להודיע על התפטרות מהעבודה כל כך הרבה זמן מראש - ועוד לפני שהוא יודע אם יש לו גרין קארד. להבנתי בימינו אלו אנשים בישראל אינם נדרשים לתת הודעה על התפטרות חודש ויותר מראש.

Johns84

New member
בתור אחד שגם זכה בהגרלה תרשה לי לומר לך כמה דברים

ראשית, שלום לכל שוכני הפורום! לא יצא לי לומר תודה על כל העזרה הרבה והמידע שצברתי דרככם, אז תודה, מכל הלב.

קצת על עצמי: רווק בן 33, זכיתי ב DV2016, בשמונה השנים האחרונות הייתי מפקח קול בחדשות 2, נמאס לי מהטלוויזיה ועשיתי הסבה לטק. הגעתי לסן פרנסיסקו עם אפס ניסיון.

עכשיו, אתה בטח חושב, הינה, יש פה entry level / junior sofware engineer שעשה את זה לפני והצליח. אז, בוא ואספר לך על חלק המכשולים:

0. לפני הכל, חכה שתעבור את הריאיון. למה לסגור קצוות כשזה לא בטוח ב 100%. כן, רוב הסיכויים שתעבור אותו, אבל הגישה הנמהרת לא בריאה ועלולה להשפיע על סיכוי ההצלחה שלך בארה"ב.

1. לא משנה כמה שיעורי בית עשיתי (קריאה בפורומים זרים, מאמרים, שיחות עם מקומיים, טיול אופנועים בעיר ובערי הלווין בכדי "לבדוק את הדופק" ולראות אם סן פרנסיסקו בכלל מתאימה לי עוד לפני שבכלל עברתי), ארבעת החודשים הראשונים זה פאקינג הלם. אנסה להיות עדין יותר משועלי הפורום שענו לפני. הם כתבו דברי טעם כי יש להם ניסיון של כמה ימים פה, ולכן כשאני והם כותבים לך "לך עשה שיעורי בית", זה באמת מגיע ממקום של רצון לעזור.

הבסיס זה לדעת איפה בארה"ב אתה רוצה לגור. בתור מפתח ווב יש לך שלושה מקומות שאתה רוצה לגור בהם: סן פרנסיסקו וה bay area, ניו יורק וסיאטל. כן, יש גם את אוסטין והסיליקון ביץ' באל איי, אבל הם פחות hub כמו ס"פ, נ"י וסיאטל.

2. שמע, המפתחים הכי טובים בעולם נמצאים פה. חלק מהישראלים שלא מגיעים ברילוקשיין, אלא מהגרים old school, בכוחות עצמם, בטוחים ש"הכל יהיה בסדר, אני מפתח על ששולט גם ב Angular וגם react ובארץ בכלל הייתי full stack". פה זה לא ישראל, פה לכל פלוץ יש לפחות סטארט אפ אחד שהקים ו soft skiils מוכווני תעשית הטק המקומית. לא מנסה להפחיד, אבל להשוות בין תל אביב לס"פ, נ"י או סיטאל, זה כמו להשוות פייפר ל F35.

סליחה על הצורה שבא כותב את הדברים, אבל אם היית עילוי, בזמן כתיבת שורות אלה היו צריכים להיות לך 2-3 offer letters במייל. בגלל שזה לא המצב, תתכונן לגרוע ביותר: 4 חודשים בלי הכנסה בערים הכי יקרות בארה"ב. 36K לזוג זה כלום.

יש לי עוד מלא מה לומר, אבל מעכשיו אצמד לדברים שכתבת ואנסה להעיר מניסיוני הדל:

"מדובר על דירת סטודיו/חדר אחד.
ואפילו לפני כן, האם לשכור מהארץ? או שעדיף לשכור מלון לשבוע-שבועיים הראשונים ואז להתחיל לחפש דירה? איך עושים את זה? אני ממש צריך תוכנית מהיום הראשון."

תציץ בתמונה שצירפתי, שכ"ד פה במקומות שיש טק הוא מפגר. זו ככל הנראה תהיה משאבת הכספים העיקרית שלך. אל תשכור דירה מהארץ כי יש המון scam. בגדול, בימים הראשונים תשתמש ב air bnb ומשם תעבור לדירה שראית במו עיניך.

"חבר קישר אותי עם 2 חברות השמה... הציעו לי כמה משרות ובעיקר מחכים שאני אעבור כדי שהם יוכלו לקבוע לי גם ראיונות עבודה."

זה כלום. אין לזה ערך. אתה תדבר עם כל כך הרבה מגייסים, עד שכבר תכיר את השאלות בעל פה. מגייסים פונים לכל מפתח עם דופק. אציין את המובן מאליו אבל חוץ מקו"ח משוייפים, אתה צריך גם פרופיל לינקאדין למופת, gitHub עם קוד שהוא יצירת אומנות, אתר אישי וכמה פרויקטים שבנית והם און ליין.

"אני חושב שאם אגור עם גישה לאזור שיש בו מיטאפים אוכל להתחיל לעשות networking גם בעצמי ולהתערות יותר בחברה..."

שמע, זה מעולה שאת המשרה הקודמת שלך השגת במיטאפ, אבל האמריקנים שונים מהותית מהישראליים. אתה יכול להיות חבר שלהם בפייסבוק ובליקנאדין, לחלוק יחד ארוחות ערב, לעשן ולשתות יחד, אבל זה אף פעם לא יהיה כמו עם ישראליים. עדיין לא עליתי על הנוסחה של איך לפצח את המחסום הזה. הקונספט שהעבר שלכם מכיל זכרונות שונים בשפה שונה זה חתיכת פער. כן, אתה תתווה רשת קשרים, אבל זה לא יהיה קל ואפקטיבי כמו בארץ.

"מה עושים עם ביטוח בריאות? מצטרפים מיד? האם לרכוש מהארץ ביטוח נסיעות לחודש הראשון?"

תמשיך לשלם בט"ל למצב חירום. אם אתם בריאים, לא רואה צורך לרכוש ביטוח מארץ. אני אפילו לא נכנס לנושא המורכב הזה שנקרא ביטוח בריאות, יש מלא מה ללמוד וזה משתנה בהתאם לקריטריונים כמו מי אתה, הסטייט שאתה גר, רמת השירות שאתה מעוניין לקבל ולסכום שאתה מוכן לשלם.

אם תמצא משרה כ W2, וביטוח בריאות יהיה חשוב לך, יכול להיות שתהיה זכאי למה שמכונה בשפה העממית "אובמא-קאר". אתה צריך לקרוא על זה.

אם תעבוד במקום נורמלי, תקבל ביטוח בריאות מהמעביד.

בכל מקרה, גם אם המעסיק שלך הוא גוגל, תשכח מהקונספט של ללכת לקופת חולים 8 פעמים בשבוע בגלל ציפורן חודרנית ולשלם כלום. פה, הפציינט הוא אמצעי להעברת כסף מחברות הביטוח לגופי הבריאות, וגם בדיקה של נקודת חן חשודה תיענה ב"קנס" של 250.

"כמה קשה לפתוח חשבון בנק ולהעביר את כל הכסף? מה עם אשראי בהתחלה? אני מבין שקבלת כרטיס אשראי בארה"ב זה תהליך מורכב."

לא קשה בכלל. יהיה לך דביט ותשלם עמלה מוגזמת על העברה של כסף מהחשבון שלך מהארץ וחשבון שלך פה. אבל נדמה לי שזאת הדרך הכי יעילה. בנוגע לקרדיט סקור, יש המון חומר ברשת, ורק הנושא הזה הוא חפירה בפני עצמו. אבל, דע שאתה יכול ואפילו רצוי, לבנות קרדיט כבר מהיום הראשון שלך כאן.

"איך מוציאים SSN? רישיון נהיגה? וכל הבירוקרטיות האלה?"

SSN זה לא בעיה, תבוא עם המסמכים שצריך דרכון, חוזה שכירות ועוד כל מה שצריך (תקרא את ההנחיות לפני), וזהו. לא אמורות להיות בעיות בנושא הזה. מה שהכי חשוב, לעולם אל תתן את מספר ה SSN שלך, וגם לא את ארבעת הספרות האחרונות לאף אחד. לא למגייסים הודים, ולא למגייסים אמריקנים בשביל ריאיון באפל.

אחרי שהתקבלת, אין בעיה שתמסור את הפרט הזה למעסיק, אבל לא לפני.

רישיון נהיגה לרכב בקליפורניה זה פשוט. תיאוריה ומבחן מעשי. תלמד לפני כי החוקים פה קצת שונים בנוגע לפניות בצמתים. הם גם מאוד מקפידים על נושא האלכוהול ולא מעט שאלות הן שאלות פיזיולוגיות של כמה מהר אלכוהול מתפרק בגוף ביחס למשקל.

תיאוריה לאופנוע זה מאתגר. השאלות מעולות כי דרך הלימוד אתה באמת לומד דברים חשובים.

רכישת אופנוע זה גם לא מסובך, אבל לא נראה לי שזה לא רלוונטי עבורך. פשוט, לפני שבועיים רכשתי את הליטר הראשון שלי פה וזה שדרג לי משמעותית את החיים. אע"פ שהתחבורה הציבורית בס"פ מעולה.

שמע, יש לך מלא מה ללמוד, עוד לפני רכישת כרטיס הטיסה. שום דבר מזה לא מסובך וזה שטויות, אבל אתה צריך לדעת את ההבייסיק. אל תפחד. זאת אומרת, תפחד, כי פחד בפרופורציה הנכונה הוא מנגון הישרדות מעולה. אתה חתיכת בר מזל שזכית בגרין קארד וזה הולך להיות ממש קשה בהתחלה, אבל מה זה כיף!

KallaGLP

New member
למיטב ידיעתי, אין צורך ללכת לשום מקום לקבלת SSN.

הוא נשלח אוטומטית לכל מי שעובר את ההגירה עם הגרין קארד. לפחות כך היה כשבני נכנס עם הגרין קארד שלו לראשונה לפני שנה וחצי +.

Johns84

New member
Correct, I forgot that there is another option

When you enter the US at the first time and do the biometrics, they ask you if you want that the SSN will mail to your address.
&nbsp
Since at that time I din't have a permanent address, I decided to do it later.
&nbsp
&nbsp

למעלה