איך "רואים" דברים בתקשור?

יפה ידידי ותודה על ההבהרה

עכשיו משהבהרנו את הללו מה בקשר למשפט - דמיון בורא מציאות? והאם אפשר לדמיין מה שלא קיים שאלה הם שני קצוות של עיגול מושלם (ראיתי שניים באחד כזה)

ידידי היקר בריאה...

וראייה על חושית הם שני דברים שונים (ברשותך אשתמש במילה שונה). בעזרת דמיון אדם בהחלט יכול לברוא מציאות, אבל במצב של דמיון הוא מנותק מהמציאות העכשוית, יתכן שהוא בדרך לבריאת מציאות אחרת, שיתכן ותתממש כפי שהוא מדמיין אותה, ויתכן שתתממש כפי שהיא אמורה להתממש. אדם יכול להגיע למציאות שאותה הוא מדמיין רק אם הוא מזהה בבירור את התוצאה הכתובה בסוף שביל הבחירה, ולא מה שמשאלת ליבו אומרת לו שהוא רואה שם. אדם יכול לדמיין לעצמו שיהיה מאושר אם יהיה לו שק מלא $ בבנק. לפתע הוא מגלה ששק ה-$ התממש, אבל בדרך הוא פשוט חלף על פני האושר בלי להבחין בו כלל. בראייה על חושית אדם מוצא את עצמו בשני מציאויות או יותר, בלי לאבד קשר עם אף אחד מהמציאויות, בלי לשנות אף אחת ממציאויות אלה. ולשאלתך: היש משהו כזה "לא קיים"? גם אם "נראה" לנו כרגע שדבר מה אינו קיים אני בטוח שהוא נמצא כבר מזמן בקו הייצור הייקומי, ממתין לזה שיחשוף אותו לכלל.

ברור שהדברים הם שונים

ובו בזמן הם אחד ומחוברים היטב יחדיו כשהרואה רואה, הרי שהוא רואה שני מציאויות ונניח שבלי לאבד קשר עם אף אחת מהן, מה קורה עם המציאות/אפשרות השלישית והרביעית ואילך? תודה גם ללאה על ההבהרה כשחושבים על זה לעומק הרי שכל מציאות היא דמיון ויצירה, וכל מציאות הינה איפשור והיא מציאותית למהדרין שבמהדרין

גם אני חושבת כך

שאני מדמיינת דברים אז אני מדמיינת ואני יודעת שאני מדמיינת וכאשני רואה אני יודעת שאני רואה ואדם מודע בהחלט להבדל בין שני המצבים האלו כשהם קורים לו אם מה שדמיין יצא נכון או לא , לא על זה הנושא אבל כשאני רואה אנרגיות או נפטרים אני בהחלט לא מדמיינת אלא רואה... ומצטערת אבל יש הבדל גדול בין השניים לאה

סיריוס1

New member
לא ניתן לדמיין משהו שאינו קיים...../images/Emo168.gif

...היכן שהוא ומתי שהוא ביקום האינספי שלנו שבו הכל הוא אחד וכל פרט ופרט שבו הוא כל היקום כולו... הראיה העל-חושית מאפשרת "חיבור רוחני" למה שקרוב אלינו ולכן אנחנו קוראים לזה: מציאותי. אולם ראיה בעין השלישית משהו רחוק מאתנו ( בזמן ומקום ) אנחנו קוראים לו דמיון וזה לא מציאותי עוברנו. אולם עבור האחד ( האלוקים ) זה מאוד מציאותי: זה קיים באמת ומגיע עד אלינו, ואז אנחנו מדמיינים זאת... אומנות ויצירתיות הם למעשה התחברויות עם מצבים ומקומות חיים ועומדים באיזשהו מקום וזמן... התחברות עם עולמות דימיוניים היא התחברות רוחנית שיכולה ליצור "התגשמות" בגשמיות שלנו כאן, כערוץ שדרכו עוברת הרוח האלוהית שיכולה לברוא הכל...

??????

"אולם ראיה בעין השלישית משהו רחוק מאתנו ( בזמן ומקום ) אנחנו קוראים לו דמיון וזה לא מציאותי עוברנו." אולם ראיה בעין השלישית משהו רחוק ממך(בזמן ומקום) אתה קורא לו דמיון וזה לא מציאותי עבורך.... אני לא מתחברת לזה מצטערת שבת נפלאה לאה

סיריוס1

New member
זה נקרא "לא מציאותי" אולם בפועל זה כן...

...מציאותי. יש נורמה בתחום הרוחני שמגדירה מה לא מציאותי ומה כן מציאותי. אני טוען שהכל מציאותי, וזה רק שאלה של הגדרה מה לא מציאותי. דרך כלל אנחנו מגדירים מה כן מציאותי לפי ההקשר "לשכל" שבו אנחנו בוחרים להיות. מחוץ "לשכל" הזה אנחנו נתקלים "בהתנגדות" ( רוח רעה מצד המקום והסובבים ). לחן, בחקירה רוחנית צריך לדעת שיש דבר כזה "התנגדות" כאשר יוצאים אל מחוץ לגבולות "השכל" הנורמטיבי ומכניסים למציאות תכנים מעולמות אחרים...

אריאלה

אני יודעת בוודאות שאני לא יכולה לערבב דמיון עם הראיה העל חושית כשאני מתקשרת אני יודעת בוודאות שאני רואה ולא מדמיינת אם נכנס הדמיון שלי לעסק אזי מבחינתי התקשור לא נקי מבחינתי זה בדיוק כמו לערב את התכולה שלי בתקשור לאחר לאה

לאה

מאחר ולא ברור לחלוטין המושג דמיון, ואני מעריכה שגם דמיון הינו שונה כאשר מדמיינים בכל אחד מהחושים שלנו. ( לא" מדמיינים " כמו שאומרים על ילד שהוא מדמיין שראה סוס בסלון- כי אז זה נותן קונוטציה של המצאה
) ומאחר ואני רואה תמונות בעל חוש ברור לי שאני לא מדמיינת אלא דרך המוח והעין השלישית- נוצרת תמונה של ראיה על חושית- אך גם כאן יש איזה סוג של דמיון , למה לא נקי? אם שתינו רואות בראיה על חושית חתונה של מישהו- דרך מערכת העצבית מועברת למוח הדמיה כלשהי המוח שלי אני רואה כלה עם שמלה מסויימת, ואת רואה כלה עם שמלה קצת שונה... נראה לי שאנו חושבות אותו דבר רק ההסבר המילולי שלנו שונה. ואין קשר לתקשור נקי או לא נקי , כי אין בכוונה לדמיון=המצאה , אלא אותו חיבור שנותן לנו את הראיה. כי אם התיקשור נקי או לא אנו למדים במהלך השנים במבחן המציאות... כשראיתי את הבת של השכנה מתחתנת- ולאחר כמה חודשים היא התחתנה, ממש לא שינה עניין ההדמיה שראיתי בעיניי רוחי , למציאות. שבת-מבורכת אריאלה

אריאלה

עשית לי קצת סמטוחה בכל ההודעה, חחח אם אני רואה שמלה כזו ואת אחרת, אז שנינו לא רואת אותו הדבר ואז גם ההסבר שלנו יהיה שונה וכל העניין בתקשור הוא שאנחנו לא אמורות להסביר כלום אלא להעביר כמו שזה התקבל בלי לערב את עצמנו בפנים. אם התקשור של שנינו יהיה נקי שנינו אנחנו נראה את אותה השמלה בפרשנות שלנו את יכולה להגיד שהיא יפה לטעמך ואני יכולה להגיד שלא לטעמי אבל בהחלט נראה את אותה השמלה. ואני חושבת שאם התקשור נקי או לא המתקשר יודע ולא צריך את מבחן המציאות.. עניין של מודעות של המתקשר אבל זו אני שבת שלום גם לך יקירה לאה

neophile

New member
לא בדיוק

זאת שאלה מכשילה מפני שלא הסכמנו בינינו מה זה דמיון בכלל.

neophile

New member
אנחנו יודעים מה זה שולחן

אפילו כשנראה שולחנות שונים, נדע שזה שולחן אבל דמיון...מה זה דמיון? האם זה להמציא דברים שלא קיימים? או שזה שימוש ביכולות שלא מייחסים להם חשיבות בגלל שהם לא "פראקטיות" ?

קיבוע דמיון והפיכתו למציאות

נסה להיזכר בגיל שהיית בו בגובה השולחן דנן או אפילו פחות ממנו כמה פעמים נתקלת/השתמשת בו מבלי לדעת מהו ומה תפקידו בחייך (אפשר להגיד - חוסר מודעות/מציאות אחרת) כמה פעמים אמרו לך/לי את שמו עד שקלטת את המוסכמה החברתית, זו ששגורה עתה על פיך וברורה לך כל כך. (זה יכול להיות סוג של אילוף/כישוף חברתי)...מפני שאוכל למצוא לך גם היום כמה וכמה אנשים שאין להם צל של מושג ירוק מהו שולחן, כיצד הוא נראה ומדוע יש בו צורך כלשהו. שאמנם הם נחשלים ונידחים (לדעתנו הנאורה) וכלים מהעולם ואולי מוקדשים להם כמה דפים בספר הסטוריה כלשהו על כך שהיו ונמוגו לכן כעת עוד אפשר לומר ששולחן הוא פעם יש ופעם אין והוא סוג של קוסמות שעוד לא הוסבר הוברר והובן על בוריו עלינו להבין ולקלוט שהחומר הפיזי הוא תוצר של אנרגיה מכילת זמן/אין זמן המתורגמת (על ידי מודעות כלשהי)ופרוסה על ציר זמן, בהנחה שזה מקובל עלינו נוכל עבור לשלב קדום יותר ולהניח שמודעות כלשהי דמיינה/יצרה פרץ אנרגטי שבתורו התרחב ויצר חלל וכל מה שאנחנו/פיסות מודעות/עולמות מוכנים להכיר בו בתוכו.

רציתי לראות

לאן מוביל הדמיון עם שאלה כזאת, כנראה שלא מוביל... עם דמיון מפותח אפשר להגיע מכל נקודה למקומות הכי רחוקים ולדעתי דמיינים טובים נעשים ביתר קלות למתקשרים טובים.

neophile

New member
הבעיה היא עם כל המתקשרים הרעים../images/Emo190.gif

כולם מתקשרים ...לטוב ולרע ולעוד הרבה כיוונים ....פנימה והחוצה ,למטה ולמעלה ...בכל הכיוונים ולכל המימדים.

למעלה