איל מגד - על טבעונות ואידאולוגיה

M a b e l

New member
מסכימה ומבהירה

למען הסר ספק - לא ניסיתי לומר "חלב זה אונס" או משהו בסגנון, אלא רק להמחיש שההתנגדות לתעשיית החי באה ממניעים ריגשיים דומים להתנגדויות אחרות, כמו לאונס. זו לא זהות, רק הקבלה.

מצלתיים

New member
ברור, ציינתי את זה בשורה הראשונה,

אני מתנצלת שניצלתי את ההודעה שלך רק בגלל קשר אסוציאטיבי. אני לא אוהבת שעושים לי את זה...

מצלתיים

New member
וגם קצת הגיגים

בלי קשר דווקא למה שכתבת כי מה שכתבת נועד רק להמחשת ההבדל בין רחמים לבין אידיאולוגיה.

בזמן האחרון התחילה להיות רווחת השוואה של הזרעת הפרה לאונס. בעיניי היא בעייתית משום שהיא מפחיתה בממדי האכזריות כלפי הפרות.

אונס אישה, האקט עצמו, במובן שאנחנו מתכוונים אליו היום, איננו התעללות פיזית אלא נפשית. אין כוונתי לתקיפה אלימה שאולי היתה כרוכה באונס, או על מקרה שמדובר בילדים קטנים, אלא על המעשה המיני עצמו, למשל כמו במקרה קצב.
החומרה של אונס קצב איננה בגלל אכזריות פיזית - לא היתה שם אכזריות פיזית והאקט המיני עצמו הוא הרי מעשה של יום ביומו - אלא בגלל ההבט הנפשי.

אינני מייחסת לפרה הבטים נפשיים כאלה ולכן אני רואה בהשוואה הזאת זילות של ההתעללות הפיזית, האמיתית, האבסולוטית, שהיא עוברת.
(אלא אם כן תהליך ההזרעה עצמו הוא עינוי, את זה אינני יודעת. הוא עינוי?)

בעיני הציבור המשמעות של ההשוואה היא שאנו מייחסים לפרה הבטים נפשיים, כאילו יש לה "טראומה" מהאונס, והתוצאה היא הגחכה, הגחכה שמשליכה על ההשוואה האמיתית - ההשוואה למחנה השמדה.

במובן מילולי מובן שמה שעושים לפרות הוא אונס אבל אונס במשמעות העמוקה ביותר שלו, שבגללה אונס היה פשע חמור לאורך ההיסטוריה האנושית ובכל התרבויות: אונס שמטרתו כפייה של הריון. מבחינה מילולית מה שעושים לפרה הוא האונס האולטימטיבי: אונס שמטרתו כפייה של הריון שבסופו יישחט הוולד.

אלא שבשיח היום משמעות המושג "אונס" התרחקה מזה מאד, ולכן לדעתי ההשוואה לא מועילה אלא מזיקה.

------

יכול להיות שמה שכתבתי ייערור תגובות נזעמות, אני מקווה שלא, מקווה שהבהרתי את מחשבותי.
יכול להיות גם שאני טועה וההשוואה לאונס באדם היא חזקה ומסייעת להמחיש את הסבל של החיות בתעשייה.

מצלתיים

New member
תוספת: יש גם התעללות נפשית אמיתית בבעלי החיים

הפרדת העגל מאמו היא התעללות נפשית בשניהם, כליאה של עגלי חלב היא התעללות נפשית.

למעלה