אימוני פיתוח גוף אחרי ניתוח בקע

supernimer

New member
אימוני פיתוח גוף אחרי ניתוח בקע

אהלן, יש לי לקוח במכון הכושר: בחור בן 20 בערך, מתאמן כשנתיים, תזונה טובה, העלה מסה יפה מאוד ומתאמן היטב בסך הכל (טכניקת ביצוע ואיכות סטים) רמה מתקדמת (ABCD בתכניות האחרונות), בחודשים האחרונים החל לבצע תרגילים כמו סקווט חופשי ודדליפט. בעל שאיפות לפיתוח גוף. אלא ש... הבחור חטף קילה. (לא בהכרח בגללי, מתברר שבילדותו הוא כבר חטף את זה) עכשיו אני מנסה ולא ממש מצליח למצוא מידע מעשי לגבי טיפול בחבר'ה לאחר ניתוח בקע. זה לא משהו שהתייחסו אליו בקורסים שלקחתי ואני מתקשה למצוא גם באינטרנט חומר. הרופאים יודעים רק להגיד "תנוח ואז תחזור בהדרגה", אבל אותי ישמש יותר מידע שיעזור לי להבין האם בנאדם שהתאושש מניתוח כזה יכול בהמשך לבצע תרגילים כמו סקווט, בנט-אובר, דדליפט (על הווריאציות) ושאר תרגילים "כבדים"? האם תכל'ס אדם עם נטיות לקילה יכול "לפתח גוף" (מבחינת עומסים, תנוחות נדרשות, וכו') או שמדובר בסיכון גבוה? איזה ציפיות צריכות להיות אחרי הניתוח? ברמה המעשית מה לעשות וממה להימנע? תודה מראש.

חן M

New member
הוא עשה כבר ניתוח ??

אם כן לפני כמה זמן ? ולא הפנו אותו לשיקום ? (אני מניח שהוא יכול לדרוש פיזיו' מהקופה ) . היכן התרחש הבקע ? מה חומרת הבקע ? יש הרבה משתנים .. אני בטוח שגם אתה יודע שיש המון ספורטאים שנפצעו , עברו ניתוח וחזרו לפעילות מלאה אבל אני לא יודע אם נכון להשוות את המתאמן שלך לספורטאי אבל אתה יכול לקחת מזה שחזרה לפעילות היא אפשרית ורצויה אך באמת נחוצה הדרגה ... בכדי להיכנס לעיניינים יותר פרטניים בהקשר הזה צריך להכיר את המתאמן , את חומרת הפציעה , את ההחלמה מהניתוח ומומלצת התייעצות עם גורם רפואי (פיזיו' , רופא ) לפני תחילת פעילות .

supernimer

New member
עוד קצת מידע..

היי חן, הניתוח טרם בוצע, אני מנסה ללמוד עלההנחיות בנושא הזה גם באופן כללי ולא (רק) בהקשר ללקוח הספציפי. מה שכן, במקרה הזה מדובר בבקע מפשעתי, בקע מוביילי בזמן מאמץ. לפני 5 חודשים הרופא הבחין בזה באולטרסאונד, כעת זה כבר מורגש במגע ולכן הניתוח. בכלליות נאמר לו שהוא יושבת מאימונים למשך חודשיים ואח"כ יחזור בהדרגה במשך כ-3 שבועות... זה כל המידע שהצלחתי ללקט. והרופאים שלו לא ממש יודעים, כאמור, מה זה דדליפט.... ברור שיש הרבה ספורטאים שזה קרה להם וחזרו לפעילות, רק שלא מדובר כאן בספורטאי מקצוען ש"מקריב" לפעמים את הגוף וזה ההבדל. אני לא רוצה לגרום לבחור נזק, אני כן רוצה לקחת אותו כמה גבוה שאפשר. אגב, אני לא מצפה לקבל כאן הנחיה מדויקת ומותאמת אישית כמובן, אני מתייעץ, בהתאם לידע שיש לכם לגבי עבודה מעשית. בכלליות. לא רק למקרה ספציפי זה או אחר, אלא מקבץ הנחיות. אני בטוח שכל מידע שייאמר כאן יעזור גם למאמנים שעובדים בחדרי הכושר ונתקלים בחבר'ה ה"מבוקעים" מדי פעם ואין להם כל כך מושג מה לעשות איתם.

חן M

New member
לגביי הבקע

אחרי הניתוח תיהיה יותר חכם ... מלבד זאת ישנן מרפאות ספורט כגון מדיקס שאתה יכול להפנות אותו למפגש עם רופא ספורט ופיזיו' ... בכדי לקבל תוכנית שיקום וקונטרה אינדקציות מקצועיות . לאחר תקופת ההחלמה בהנחה שהניתוח תקין אני לא רואה בעיה להתקדם על בסיס הדרגתי באימוני כח . אני שמח שאתה שואל ומנסה לקבל ידע על מנת לתת למתאמן שלך את האימון/שירות הטוב ביותר שהוא יוכל לקבל זה מעיד על רצון אמיתי לעזור .

supernimer

New member
גם לא קשר עקיף.. :)

ABCD נוח גם בגלל פרישת האימונים וחלוקת המאמץ על פני השבוע, וגם מבחינת התקדמות יש התקדמות טובה בפורמציה הזו.

supernimer

New member
אני לא נכנס למלכודת הזו....

מידנייט, כבר צפיתי מהצד בדיונים מסוג זה...... :) לכל דבר יש יתרונות וחסרונות. אבל בשורה תחתונה: כל עוד אני רואה 1. השקעה מקסימלית 2. התקדמות שמתבטאת במשקלי העבודה ובמסת הגוף 3. הנאה וסיפוק של הבחור מהאימונים שלו, אני לא רואה סיבה לתקן את מה שעובד. כן, ראיתי מקרים שABC אחת לשבוע / ABCD ואילך לא קידמו אנשים. לא במקרה הזה.

oridoron77

New member
צודק

לא תמיד יש הסבר, אבל יש דברים שפשוט עובדים. לי אישית ABC היה תקופה ארוכה כחלק משגרת אימונים שקידמה אותי, בייחוד באיזור הכוח (להיפרטרופיה הייתי עדיין בוחר AB או A בעומסים משתנים). יש כ"כ הרבה משתנים שעדיין לא ידועים לנו, שאיאפשר לדעת בדיוק האם כל אדם יגיב לכל דבר כמו שציפינו (למרות שזה תופס על רוב האנשים). בכל מקרה, בהצלחה בכל עניין הבקע שאתה מתמודד איתו. שאלות כמו ששאלת הן חלק מסוג השאלות, בשבילהן הפורום קיים. אורי

MidNight Flame

New member
צודק, גם אני אוהב לשפוך אבקת קסמים על השריר ו

לשאת תפילה לבודהה שיגדל. מה, זה פשוט עובד! זה לא קשור לעובדה נתת גירוי לשריר אבל היו 2-3 דרכים מוכחות מדעית שסביר להניח היו עובדות יותר טוב. אתה ליצן זה לא חדש.

oridoron77

New member
מייק

אתה שוב מתלהט ללא סיבה, וללא היגיון - ברכות. מה שאמרתי לגבי צורת הגירוי עדיין לא מתשנה נוכח כל מה שאמרת. גם עם העניין נבדק מדעית, ישנן יוצאים מן הכלל מה לעשות? יש אדם שהכרתי שעובד 3 שעות באימון, מבצע תרגילים מורכבים בעצימות כבדה, וגם רץ 3 פעמים בשבוע. לפי המחקרים הדרך לאימון יתר מעולם לא היתה קצרה לא? ובכן הוא ממשיך להתחזק עד הפעם האחרונה שראיתי אותו (הבחור נקי, אם שכחתי לציין). לכל כלל יש יוצאים מן הכלל, ותתחל להבין שאין דבר כזה: אין דבר כזה. לגבי עניין הליצנות - מצחיק שהליצן הראשי מחלק הערות והארות לאנשים כאן. האם זו לא אתה רב שוטה שאמרת שאין טעם לפורום הזה, התבדחת בפורום שלך שאנשים לא יודעים להתאמן אם בכלל מתאמנים כאן, ורק באת בטענות. אורי

MidNight Flame

New member
לא טורח אפילו לקרוא

איך אומרים בשפה יפה? לא מעניין מה יש לך להגיד.

oridoron77

New member
אתה משקר לעצמך

בתגובה מעלי מאוד עניין אותך מה יש לי להגיד, ואפילו טרחת להגיב. כמובן שקשר בין מה שאתה אומר למה שאתה מבצע בפועל, מקרי בהחלט. אורי

MidNight Flame

New member
ולך שעדיין לא זכית בכבוד של תגובה כמו השניה,

נכון, אתה צודק, אני טומן מלכודות דובים בזמני הפנוי. "אני לא נכנס למלכודת הזאת"? שקלת את האפשרות שהייתי פשוט רוצה לראות תשובה מלומדת יותר מאשר תגובות דביליות כמו מדריך ששאלתי אותו למה הוא נתן תרגיל מסויים והתגובה שלו הייתה "כי זה מגניב"? גם אני עשיתי ABCD בזמנו, זה עבד. אבל נחש מה... FBW בתצורה נכונה (כןכן, דדליפט, סקווט, BOR, אוברהד, גודמורנינג וכל תרגיל אחר שרוב אנשי הפורום סולדים ממנו) נתן תוצאות הרבה יותר טובות. חלק בלתי מבוטל מזה בזכות תדירות גירוי שיש לה גם איך לא, גיבוי מחקרי. זה שלא מצאת דרך אחרת יותר טובה מABCD זה אולי כי לא חיפשת או הפסקת לחפש... ולהבא? הייתי מסתפק בתגובה חכמה של "ראיתי תוצאות ממש טובות עם ABCD אצלי וגם אצל המתאמנים שלי", לרוב זה יגרום לי לכבד בנאדם יותר מאשר פראנויות לגבי מלכודות וכו'.

bodysculpt

New member
../images/Emo207.gif

אם כבר הועלתה הנקודה.... הרבה דיונים נערכו כאן לגבי שיטות כאלו ואחרות. קצת חסרה לדעתי ההתייחסות לגורמים נוספים באימון/בחד"כ: היבטים רגשיים ורגשיים-קוגנטיביים. נקודות לדיון: 1. תחושת סיפוק וחיבור אישי לאימון הגופני 2. קשר בין מצבי לחץ/רוח לאימון כוח 3. אופי ומבנה אישיות של מתאמן כפקטור לשיטת אימון 4. פסיכולוגיה של ספורט

אתה בא להתאמן או שאתה בא לפסיכולוג?

מכון כושר לא אמור להיות קלאב שהכל כלול כבקשתך, אנשים שבאים לעבוד באים לעבוד ואלו שבאים לדבר ולזבל את המוח הם אלו שלא יתקדמו לעולם ואין בכלל מה להשקיע בהם.

MidNight Flame

New member
דווקא לא לגמרי מסכים איתך מוש,

תתפלא, זמן מוכיח שהמתאמנים שנשארים הם אלו שנהנו באימון ולא בהכרח אלו שהפיקו תוצאות פיזיות מידיות. נכון, זה לא האוטופיה הרצויה אבל מה לעשות, אנחנו יותר זולים מפסיכולוג

bodysculpt

New member
לא הכל כלול...

אבל הרבה מאוד מתאמנים באים לאימון על מנת לממש צורך חברתי או רגשי. מאמן טוב צריך לדעת לזהות צרכים אלו (ועוד כמה אחרים) ולתת עליהם מענה. לעיתים יש מקום לעבוד גם ABC או ABCD. דבר נוסף שיש לזכור. בסופו של דבר אני עובד עבור כסף. ואני כן אשקיע גם במישהו שבא למטרת הנאה בלבד, ואני אשקיע במי שבא ואומר לי שהוא מוכן להתאמן רק ABCDEF. כמובן אתן לו כלים נוספים, אכוון אותו וכו. שורה תחתונה אני מנסה להיות רווחי ככל האפשר ולא ללכת על SS או כל תכנית "מקובלת" אחרת בכל מחיר.

bodysculpt

New member
ועוד דבר....

לדעתי יש להדגיש באימונים במיוחד את הפן הטיפולי. זה מאוד משתלם.

זו השקפה והעדפה אישית

אני מעדיף להרוויח 500 שקל פחות בחודש וללכת עם מה שאני מאמין ויודע, מאשר להתחשב ברגשות של אנשים ורצונות שלהם כאשר הדברים הללו לא עובדים או שהם עובדים פחות טוב מאשר שיעשו דברים אחרים. מתאמן שלא סומך על המאמן שלו שלא יבוא אליו יותר ושלא יבקש עזרה, המאמן הוא זה שמתעניין מחוץ לגבולות המכון כושר (לא עושים את זה הרבה אבל נגיד חלק מהמדריכים) בכל הנושא הזה של אימונים ובין היתר תזונה, הוא זה שסיים קורס מדריכים והוא זה שאמור להדריך אנשים ולא המתאמנים שאמורים להדריך את המדריך (מה שלצערי קורה המון בזמן האחרון בחד"כ עקב סיבות כאלו ואחרות). מי שלא מסכים עם השיטות שלי, פשוט שלא יבוא אלי לבקש עזרה או לאמן אותו, יש מספיק מדריכים אי שם במכון הכושר שישמחו לבנות לו תוכניות חיצוב ועיצוב עם 15 חזרות וא ABCDEFGH וכדומה. הדבר גם נורא תלוי בגיבוי מנהלי המכון שעובדים בו, יש מכונים שבתוקף לא מרשים לעשות תרגילים "מורכבים מסוכנים" (סקוואט, דדליפט, בנטאוור, פרס וכדומה) ויש כאלו שיש לך יד חופשית בדבר.

למעלה