אימוני פיתוח גוף אחרי ניתוח בקע

חן M

New member
מי פה במרכז ? המאמן או המתאמן ?

האם יש רק דרך אחת להשגת מטרות ? מי אמר שמה שאתה מצפה מהמתאמן שלך ומה שהוא מצפה מעצמו עולים בקנה אחד ? אני לא מדבר כרגע על שיטת האימון או על לעבוד בצורה שאתה לא מאמין בה ... אני רק חושב שרצוי שכמאמן תדע לעיתים למצוא דרכים שונות להשיג את המטרה תוך כדי קידום תחושת הביטחון וההרגשה של המתאמן ולא דריכה עליו או על מה שהוא חושב . מצד שני בהחלט יש דברים שגם אני לא אסכים לקחת על עצמי כמו (במקרה שלאחר ההסבר המקצועי הוא לא השתכנע והציפיות שלנו לא עולות בקנה אחד) : - מתאמן שבא וטוען שתרגיל זה או אחר פוגע בגדילה ולכן הוא לא מעוניין לבצע . - מתאמן שרוצה להתאמן רק חזה / יד קדמית או לחלופין בטן וישבן ... אבל אם יש תרגיל שמתאמן מפחד כי יש לו פחד מפציעה או מנפילה מתרגיל מסויים אני בהחלט אתן לו את ההדרגה הנדרשת .

הדוגמאות שלך מקובלות

ולא על זה דיברתי אלו דברים שאני אלך לקראת המתאמן, אני דיברתי בגדול על שיטות אימון ABCDEFGH ודומיו

חן M

New member
בעיניין של תצורת האימון

אני די בטוח שלא המתאמן קובע את זה אלה המאמן ופה זה כבר עיניין אישי של כל מאמן מה לבחור למתאמן שלו על פי הבנתו .

אצא בגלוי ואומר

רק חבל שרובם לא מבינים כלום וממחזרים מנטרות ישנות או מנטרות שלימדו אותם.

חן M

New member
../images/Emo45.gif העלית נק' מאוד מעניינות ..

הרבה פעמים יצא לי לדבר עם קולגות על זה שלעיתים בפורומים מצטייר שיש לא מעט שפחות מתחשבים בהיבטים רגשיים במתן ההמלצות ובתור מאמנים אישיים אנחנו צריכים להתחשב גם בפן המנטאלי לפני בחירת התרגילים . למשל יש כאלה שמפחדים מתרגיל זה או אחר , או בטוחים שהם לא מסוגלים לבצע וכאן באה ההחלטה שלך כאיש מקצוע האם להמר ולזרוק את המתאמן ישר "למים" או לבנות אותו בהדרגה ולהכין אותו בצורה נכונה לאתגר שאתה רוצה להציב לו או לא להגיע לאתגר הזה אך לתת לו דברים שייתנו לו את האפקט הדומה "בדלת האחורית" .

supernimer

New member
להבא - אני אחיה גם אם לא תכבד אותי

אני שואל שאלה אחת בנושא רפואי, אתה משיב (שלא לומר מקנטר) בשאלה לחלוטין לא רלוונטית, בכ"ז אני משיב לך בתמצות בתוספת שורה הומוריסטית בה קראתי לזה "מלכודת", כי ראיתי את הדיונים האלה כבר וידעתי שלשם אתה מכוון את המשך השרשור, (כמה מפתיע, צדקתי) וזו ממש לא היתה הכוונה שלי כשפתחתי שרשור על אימון עם בקע... אבל מילא, מדינה חופשית והכל. אין בעיה. אבל מה זו ההתנשאות הזו? מה זה הסגנון הזה? ואתה מדבר איתי על איך לכתוב להבא כדי שאתה תכבד אותי?! מה אתה יודע עליי או על הרקע שלי, וחשוב מכך - על הלקוח שלי, (נתוניו, העדפותיו, השיטות שבהן התאמן עד היום, קצב ההתקדמות, התזונה שלו, והתנאים בחדר הכושר שלו) ועל לקוחות אחרים, שנותן לך את הבטחון מה מתאים לו יותר ממני בכזו החלטיות? אני מעולם לא טענתי ש"השיטות שלי הכי טובות", או שאני יודע הכל או שאתה שוגה, או כל דבר אחר שיצדיק את הטון שלך. גם אין לי מושג מה הרמז הזה לגבי התרגילים (מיליטרי, דדליפט, ושות') שרמזת, אני משתמש בהם גם על עצמי וגם על הרבה מתאמנים. לגבי שיטות - למה אתה כל כך בטוח שאין לי מושג בכלום חוץ מABCD? או שאני לא עושה שימוש במקרים אחרים בשיטות אחרות? וגם אם לא - אסור לי להעדיף אחרת ממך? בלי קשר תמיד יש עוד מה ללמוד, ולומדים.

MidNight Flame

New member
זו הייתה פרופר תגובה של "אוי נעלבתי"

שאלת שאלה בנושא רפואי, ציינתי שהשאלה שלי לא רלוונטית לשלך ולמרבה הפלא לא בכוונה לקנטר. (כמה מפתיע, טעית) בחרת לצאת מתוך הנחה שכיוונתי לאנשהו (מעבר לשאלה הפשוטה של "למה ככה?") ולהעלב מזה במקום לתת לי תשובה פשוטה. אף אחד גם לא ציפה שתטען שהשיטות שלך הכי טובות אלא רק שתסביר למה בחרת לעבוד ככה, מכאן כבר בחרת להסיק שהחלטתי שאין לך מושג בכלום חוץ מABCD ושאתה לא עושה שימוש בשיטות אחרות. מכאן יוצא "אוי נעלבתי", מצ"ל.

supernimer

New member
לא נגענו

המממ... בוא נראה.. ציטוטים מהודעה אחת, לא נגענו: "שקלת את האפשרות שהייתי פשוט רוצה לראות תשובה מלומדת יותר מאשר תגובות דביליות"... ראיתי שלא כיוונת ישירות למשפט שלי, אבל כן שמת אותי באותה סירה עם המדריך ה"דביל" שאומר "כי זה מגניב". תודה. "זה שלא מצאת דרך אחרת יותר טובה מABCD זה אולי כי לא חיפשת או הפסקת לחפש.." בפסקנות. מאיפה קיבלתי את הרושם שאתה מכוון למשהו...? או שאתה מטיל דופי במקצועיות שלי? "ולהבא? הייתי מסתפק בתגובה חכמה של "ראיתי תוצאות ממש טובות עם ABCD אצלי וגם אצל המתאמנים שלי", לרוב זה יגרום לי לכבד בנאדם יותר..." (וזה עאחרי שכתבתי לך בתמצות קודם - "יש תוצאות טובות") צודק אין באמירה שלך שום דבר קנטרני ושום דבר מתנשא. זה האופי הרבע-פולני שלי שבוחר להיעלב... (אגב לא נעלבתי באמת, לא יודע איך אתה מנתח, אני פשוט ניסיתי לומר את מה שלדעתי היה חשוב שייאמר. עכשיו אתה טעית. פעם הבאה תשתדל יותר :) ...).

MidNight Flame

New member
כשל שלך בהבנת הנקרא :

"שקלת את האפשרות שהייתי פשוט רוצה לראות תשובה מלומדת יותר מאשר תגובות דביליות..." מה המשך המשפט חבר? אה כן, מדריך ששאלתי אותו למה הוא נתן תרגיל והתשובה הייתה כי זה מגניב? אה, זה לא הופנה אלייך ובכ"ז לקחת את זה אישית? ואני חושב שנעלבת? באמת אין סיבה. זה שלא מצאת דרך אחרת יותר טובה מABCD זה אולי כי לא חיפשת או הפסקת לחפש.." אני מטיל דופי במקצועיות של כולם, זה אולי הדבר היחיד שהמקצוע הזה מוכיח באמת. (אולי תיקח גם את זה אישית?) והבחירה שלך לקחת את זה כמתנשא... אתה בטוח שאתה לא בחורה? כי לתגובה כמו שלך רבע פולני זה לא תירוץ מספיק טוב. איך אני מנתח? חפירה מעמיקה בתגובה שכל כולה הייתה שאלת ה"למה" ולא טיפה יותר מזה. מתי אני באמת מזלזל? שים לב לידידנו השני שזכה לתגובה ממני...

MidNight Flame

New member
האמת כן,

לא לוקחים את האחריות על עצמך במקרים כאלה, מפנים לפיזיותרפיסט / אורטופד מומחה לקבל המלצות. בקע זה מצב מאוד אפור, יש לו רמות ואין לך כלים בתור מאמן לדעת כמה זה בעייתי.

bodysculpt

New member
שוב נצל"ש (ויסלח לי פותח השרשור...)

הנקודות שהעליתי אינן מתייחסות לשיטת אימון כזאת או אחרת. קיימות שיטות רבות לאימון אוכלוסיות שונות ודיונים מסוג זה מתקיימים חדשות לבקרים בפורום הזה כמו גם בפורומים אחרים. חשוב לזכור בעיני, שיש עוד פנים לאימון. אפילו באימוני ספורטאים יש לקחת בחשבון גורמים סביבתיים או רגשיים ועל אחת כמה וכמה בקרב מתאמנים "ממוצעים" בחדר הכושר. יש הרבה מתאמנות שעושות שיעורי "חיצוב" בסטודיו. וכמה ששיטת האימון בסטודיו (אם יש כזאת) עשויה להיות טפשית וחסרת תכלית - זה מה שגורם לאותה בחורה להזיז את עצמה ולבוא למועדון. אם מתאמן מסויים עבר יום זוועתי בעבודה או בבית, או סתם עוברת עליו תקופה קשה, חשוב להיות קשוב אליו, ולעיתים אף להתגמש או לשנות תרגיל תוך כדי אימון. יש חשיבות רבה לחיבור הרגשי של אנשים למועדון בכלל ולחדר כושר בפרט (חלק מהנושא של פריקת לחצים באימוני כוח). מי שמאמן אתלטים/ספורטאים יכול להרשות לעצמו להתנהל בקיצוניות על מנת להביא הישגים. באימון במועדון ספורט אין מקום לפנאטיות. יש כל כך הרבה יוצאים מן הכלל שכבר אין ממש "כלל". מאמן טוב (עפ"י השקפתי) הוא זה שעושה אינטגרציה בין תחומים שונים, מגוון, מתגמש והכי חשוב - מחובר לצרכים והמטרות של המתאמנים.

שוב תלוי אילו צרכים

אם זה לשנות תרגיל כאן או שם אין בעיה, אם זה לשנות את כל הבסיס שאתה מאמין בו זה לדעתי כבר קיצוני.

bodysculpt

New member
יצא לי לקרוא

מאמרים שהעלית בפורטל שבחתימתך. מאוד מעניין ומשכיל. יחד עם זאת חבל לי שאתה לא מגיב לנושא הרלבנטי אלא מחזיר את הדיון לשיטות ותרגילים. לא לשם כיוונתי, ברשותך.

תודה

אבל אנחנו כן מדברים על שיטות ותרגילים, מכאן כל הדיון התחיל. בכל מקרה זה נושא סרק שלא יפתר לעולם ולדעתי חבל על האנרגיה שמשקיעים בכלל בוויכוחים שכאלו.

bodysculpt

New member
חוק שימור אנרגיה

לא כל כך הבנתי - אנחנו מדברים על שיטות ותרגילים? זה נושא הסרק שהתכוונת? אנסה למקד - הדיון הוא על גישה של מאמן למתאמן, על הפן הרגשי של האימון. אין פה ויכוח (בטח שלא סרק). יש דיון לגיטימי ואשמח מאוד לשמוע לאן זורמת האנרגיה שלך בעניין. שים רגע תרגילים ושיטות בצד. לדעתך יש יתרונות נוספים לאימון כוח מלבד הפיזיולוגי? האם אפשר להשתמש באימון כוח להפחתת לחצים? להרגשה כללית טובה? תן זווית אישית..

בטח שאפשר

זה נורא תלוי במטרות המתאמן ובכלל מתאמן יבוא אליך בראש ובראשונה אם תהיה כימיה בינכם, אם לא תהיה לדוגמא אחרי האימון האישי הראשון הוא יעזוב אותך ככה שכימיה ורגש וכל מה שכרוך בכך (כולל לשמוע את העדפות והרצונות שלו) הן פרמטר ראשון הרבה לפני ידע, שיטות ומחלוקות. בנוסף אבל אפשר לציין שיש גבול להעדפות והרצונות של המתאמן, יש המון מתאמנות ודגש על מבוגרות (כן.. כן..) שבאות סלח לי על המילים - לזיין לך את המוח ולא להתאמן, הן מפחדות להזיע ורוצות רק לדבר עם מישהו זהו דבר שגוזל המון משאבים נפשיים ובכלל יש המון מדריכים שעושים זאת רק בשביל האקסטרה כסף ולדעתי זה ביזיון. בכל מקרה אני דיברתי על משהו אחר כל הזמן הזה בהמשך לויכוח של מייק ואורי שחבל שהתדרדר למלוכלך.

bodysculpt

New member
מחזיר אותך לדיון הזה

שכח מהויכוח של מייק ואורי (מקווה שגם הם יגיבו לנושא) הרבה מתאמנים (לא בהכרח מבוגרות) באים למועדון ולחדר כושר על מנת לממש צורך חברתי. חלק מהעניין באימון מבחינתי זה גם לשמוע מה עובר על המתאמנים שלי מעבר למסגרת האימון עצמה. מבחינתם חשוב להם לפרוק מתחים שהצטברו וחלק מזה נעשה באופן ורבלי. מתאמנים רבים, כאשר הם מסירים את בגדי העבודה שלהם (חליפה, ג'ינס וכו') למעשה מתפשטים ומקלפים מעצמם הרבה יותר מזה. מאמן אישי צריך לדעת להתיחס ולכוון אותם דרך האימון גם במסלולי תקשורת נוספים. בעיני יש מקום לעודד אותם. כמובן חשוב להציב גבולות, ובסופו של דבר הם באים לאימון כושר, כפי שציינת, ולא לפסיכולוג.

למעלה