אימוץ כפוי

מיקי920

New member
גלעד

כל מה שאתה כותב מאד מעניין,
חיובי ושלילי כאחד.
המשך לכתוב!!!
 

גילעד 63

New member
תודה

אני בהחלט משתדל לראות את כל הזויות, אולי זה לא תמיד מתבטא במה שאני כותב אבל זו האמת.
 

סביון1

New member
זה בסדר

אתה לא אמור לראות את כל הזויות. בשביל זה טוב שיש כאן מגוון של כותבים. אם יצא שכתבתי משהו שנשמע כביקורת, אני מתנצלת, בכלל לא לזה התכוונתי. התכוונתי לכך שטוב שיש גם את הזוית שלך.
 

fannyd

New member
צפיתי ולא התלהבתי

מודה, חשתי אי נוחות גדולה נוכח האמירה שלא מספיק להיות אומה גדולה, צריך להיות גם אומה טובה. האוסטרלים באמת צריכים לשאול את עצמם איך בחברה שלכאורה נחשבה דמוקרטית ומפותחת המימסד מיישם מדיניות כל כך חשוכה כלפי אמהות לא נשואות ובני תערובת. הרי עד כמה שהבנתי הפתרון הזה לא יושם במדינות אחרות שגם בהן באותה תקופה תופעת לידה מחוץ לנישואין לא נחשבה נורמטיבית.
 

Daria34

New member
פאני,מה שקרה באוסטרליה גם היה מאוד

נפוץ באירלנד ,ארה"ב וגם בקנדה.
בארה"ב וקנדה התייחסו כך לאוכלוסיה האינדיאנית.
בארה"ב ואירלנד גם מחכים להתנצלות על המדיניות החשוכה
שלה כלפי נשים שילדו מחוץ לנישואים.
הנאום כול כך היה מרגש פשוט ירדו לי דמעות..
כמו שגילעד כתב,בישראל התנצלות שכזו לא תגיע בקרוב.
 

fannyd

New member
התנצלות של מי בעצם?

האם השמיע אותה מי שנטל חלק פעיל בקביעת המדיניות והוצאתה אל הפועל או מי שבעצם לא הייתה לו יד ורגל בעניין ולכן קל היה לו להשמיע אותה? כל כך פוטוגני...
 
אחריות ציבורית

ברור שההתנצלות נעשתה על ידי מי שכיהנה כראש ממשלה לאחר שפעילות שכזו פסקה מלהיות לגטימית, ממרחק של זמן וידיים נקיות, קל יחסית לבצע את אותה התנצלות, למרות זאת, ראש ממשלה הוא תפקיד מתחלף אמנם, אך עדין אותו תפקיד, ולהתנצלות של ראש ממשלה מכהן יש תוקף ממלכתי בניגוד להתנצלות של אדם שאינו מכהן בתפקיד רישמי, גם אם נשא באחריות אישית לפעילויות שכאלו.

איני בקיאה בפרטי המקרה, אך יש לקוות שהתנצלות שכזו לוותה גם באחריות ממשלתית למתן עזרה ברמות אלו ואחרות ולא רק במתן הכרה לכך שפעילות פסולה בוצעה בחסות הרשויות (למרות שגם להכרה יש חשיבות). בהנחה שלהתנצלות שכזו יש השלכות מעשיות, אין זה רק פוטוגני, אלא גם עולה כסף למדינה, וראשי ממשלות נמנעים מהצהרות דומוץ בעיקר מפאת ההשלכות הכלכליות. כמובן שאם אין כל משמעות מעשית, קל מאוד לרגש ולתת נאום מתנצל, אך אני מקווה שכאן היה יותר מכך.
 

גילעד 63

New member
ערך ההתנצלות

לפני כל השלכה מעשית יש ערך רב לעצם ההתנצלות הרשמית הממלכתית והפומבית. ההכרה בסבל שנגרם ובכאב הלגיטימי של כל מי שנפגע מאופן ההתנהלות של הממשלה והמערכת שפעלה בשמה. צריך היה רק לראות את הפנים של נשים בקהל ולהבין שהיה ערך רב לעובדה שהדברים נאמרו בקול רם וברור ובלי הסתייגויות בסגנון "חשבנו שעשינו את הדבר הנכון" וכו'. לפעמים מספיק לשמוע את האמירה "סליחה, טעיתי". אפשר כמובן להיות ציניים ולפקפק בכנות הדוברים וכוונותיהם, אבל אפשר גם לא.
בצד הפרקטי של העניין, אם ספרתי נכון, במהלך הנאום היתה התחייבות כלכלית בסדר גודל של 12.5 מיליון דולר לשיפור הטיפול בכל הנוגעים בדבר. מעבר לזה, האופן שבו ניגשת אוסטרליה כמערכת וכחברה לאימוץ היום הוא בהחלט שונה ממה שמתואר בנאום.
אני אישית מאמין שכל הנוגעים בדבר בתקופה המדוברת, שנות ה50-60-70, אכן האמינו שהם עושים את הדבר הנכון מבחינה מערכתית וחברתית על בסיס הערכים ששלטו בחברה הזו אז. צריך רק לשמוע את אנט ברן בקישור המצורף כדי להבין עד כמה באמת האמינו העוסקים בדבר בצדקת הדרך. לקח הרבה זמן לאנשים ולמערכת להבין את ההשלכות ארוכות הטווח של האימוץ על כל הנוגעים בדבר.
כמו שאמרה דריה, השיטה היתה נפוצה גם באנגליה, ארה"ב ועוד מקומות, כולל כאן כי אנחנו בעצם אימצנו את השיטה הבריטית וגם את חוק האימוץ הבריטי כבסיס לחוק האימוץ שלנו.
 

גילעד 63

New member
והקישור כמובן


 

Daria34

New member
בסוף הנאום ישנם התחבויות כלכליות ואחת מהן

הקצאה של מיליון וחצי דולר רק לתיעוד התקופה והשלוכותיה של המדיניות החשוכה
הזו.גם הקצאה של כסף לטיפול נפשי כמובן לנפגעים מתקופה זו.
ישנו סרט תיעודי נהדר שנקרא " A girl like her"
שנעשה על התקופה הזו בארה"ב על ידי מאומצת שאמא שלה גילתה שהייתה
בת 80 שהיא גם אומצה.
 

fannyd

New member
ההתנצלות הזאת היא כנראה אקורד הסיום של תהליך

קדמה לו ועדת חקירה של הסנאט והתנצלויות של ראשי מזרח אוסטרליה ב-2010 ולאחר מכן של דרום אוסטרליה. לא חיפשתי יותר מדי אבל ברור שהשינוי בא לא מתוך הממסד.
 
ועדין

שאלת "האם השמיע אותה מי שנטל חלק פעיל בקביעת המדיניות והוצאתה אל הפועל או מי שבעצם לא הייתה לו יד ורגל בעניין ולכן קל היה לו להשמיע אותה?" וסיכמת שזה " כל כך פוטוגני..."
אני טוענת שאחריות ציבורית פומבית של ראש ממשלה מכהן היא לקיחת אחריות ממלכתית שמאחוריה עומדות התחייבות כלכליות, וגם אם אין התחייבויות כלכליות בזמן הנאום, הנאום מאפשר את דרישתן. מי שנטל חלק במעשים האלו יכול להתנצל או לא להתנצל (ומן הראוי שיתנצל), אך התנצלותו אינה זהה להתנצלות רישמית של ראש המדינה.
 

Daria34

New member
פאני,נכון היא הגיעה כאקורד סיום של תהליך.

שבשבילו היו צריכים הרבה מהנפגעים לבוא קדימה ולדבר על השלכות של מדיניות זו.
התנצלות בהחלט לא באה מתוך הממסד.
 

fannyd

New member
אם את שואלת אותי

הזוכה הגדולה היא ראש הממשלה שקטפה מנה גדושה של פופולריות ונרשמה בדפי ההיסטוריה כנאורה ומיטיבה עם העם. ושוב אם שואלים אותי בתי המשפט אמורים להחליט בכל מקרה ומקרה כיצד ראוי לפצות את הנפגעים ומה ראוי לעישות על מנת למזער את הנזק העצום שכבר נגרם.
 
למעלה