אימוץ = עגמת נפש

fannyd

New member
ומה דעתך להניח שהכותבת מכירה את הנסיבות שלה

ולו קצת יותר ממך? אדם שמתמודד עם תסכול וכאב כל כך גדולים ממש לא זקוק להטפות. אז יש לי ילדים שלא בדיוק תואמים את התמונה שהיא ציירה אבל להבדיל מכתבות צהובות זה כלל לא מכעיס אותי. אני מבינה מאיזה מקום זה בא ומעבירה את זה.

איבי10

New member
גלעד היקר

בכוונה לא נכנסתי למינוחים מקצועיים לגבי בעיותיו,תארתי לעצמי שאנשים ינסו לספר על שיטות חדשות,לנסות לעזור וכרגע אני כבר לא שם.
האם נולדת בארץ ? במידה וכן אני מניחה שאחוזי "ההצלחה" גבוהים בהרבה כמו בשאר מדינות מערביות מאחר וברוב המקרים המסירה לאימוץ נובעת מקשיים סביבתיים ולאו דווקא בגלל התמכרויות וכו.
אני קוראת אותך שוב ושוב ומסכימה עם כל מילה ,אין לי מה להוסיף לתובנות שלך .
שלחתי לך מסר לפני שקראתי את ההודעה הזאת שלך,עכשיו הדברים מובנים לי יותפוסט ועל המסר.

גלי 10

New member
כואבת את כאבך, מאחלת לך שלווה

אין ספק שהפחד מכשל אימוץ מקנן בכל מי שעומד לפני או בראשית התהליך, והדברים שלך נוגעים בחלק בסיסי מאוד מהרגשות שמתלווים לתהליך. מצטערת מאוד לשמוע על הסבל והקשיים, ומאחלת לך שתחושי יותר שלווה עכשיו.
כל טוב
גלי

איבי10

New member
תודה

רובנו מגיעים אחרי טיפולים כואבים ונסיונות של שנים וחולמים על הרגע בו נהיה הורים.
החלום בהחלט לגיטימי אבל כמו שאמרת יפה כל כך,הפחדים קיימים וחשוב להיות מודע לאפשרויות ושלא תמיד [כמו גם בהורות "רגילה"] האימוץ מצליח.
אני חושבת שלא תמיד חושבים על ניתוק הילד מארצו ותרבותו ,אלא נוח יותר לחשוב על "הצלת" הילד,אבל הכעס של ילד שנאלץ לחיות עם שוני חיצוני והשלכותיו הוא כעס מוצדק ,אין לנו זכות לעקור ילדים אלא אם אנו חיים במדינה שיודעת לקבל שוני כחלק מהחברה.

China8

New member
אבל אני חושבת שיש מודעות

ראי את אחד השרשורים בדף הזה לגבי תגובות הסביבה ואפילו משפחה קרובה לאימוץ. יש המון סיפורי ״אימה״ על אימוץ ופתאום כולם מכירים אימוצים שלא עלו יפה, בעוד שהרוב נשכחים.
בכלל אני חושבת שגידול ילדים הוא משימה קשה ביותר ואף אחד לא באמת יודע כמה היא קשה עד שיש לו ילדים. במקומות רבים, כולל בארצנו הקטנטונת יש לחץ להפוך להורים. לא מספיק ידובר על כמה קשה ההריון לפעמים, על כמה באמת כואבת הלידה, על שברון הלב שכרוך באובדן הריון פוטנציאלי, על דכאון אחרי לידה ועוד ועוד. ומעל הכל, אף אחד לא מבטיח שהילד לא ישנא אותך כשיהיה גדול ויתחשבן על כל השנים בהן הוא חושב שהיית הורה מחורבן. מכירה את זה מקרוב במשפחה שלי.
כשאני קוראת בפורומים של הורות, גם בתפוז, תמיד נראה לי כאילו כולם הורי השנה, חוץ ממני.
בקיצור, אני מניחה שמה שאני רוצה להגיד זה, שאני בהחלט מבינה את המסר שאת מבקשת להעביר לגבי הכשל הפוטנציאלי, גם אם מאד אוהבים ומשתדלים.
החשש לגבי עקירת ילד ממקום הולדתו למקום בו יהיה שונה גם מובן מאד ובעיקר תקף לאימונים בין גזעיים. אני שמחה על כל יום שעובר ואנחנו עדיין פה, בסין, במקום בו ביתי נולדה ושבו אנחנו השונים, לא היא. מצד שני, רוב המאומצים הסינים אינם גרים בסין ואני חושבת שכל אחד וכל משפחה מוצאת באופן כזה או אחר את הדרך להתמודדות....

איבי10

New member
קלעת למחשבותי

קודם כל תודה על האמפטיה,זה נגע ללבי. כמו גם הסיפור המיוחדעל אימוץ בתך וחוויותיך כזרה -דבר שיעזור לך מאוד במידה ותחזרו לארץ להתמודד ולהבין את בתך.
אני מסכימה איתך שבמדינה שלנו אוהבים להראות עד כמה הדשא ירוק אצלי אבל שוכחים לספר איך כמעט כל אחד מכיר משפחה בה אין קשר בין אחים,בין הורים וכו.
אנשים מחזירים לעתים ילדים שאומצו על ידם או שנלקחו על ידם לאומנה,אף אחד לא מדבר על זה כי יותר נח לחשוב שאין דברים כאלה ושהכל תמיד בסדר.
זה מובן מאליו שאנשים מוסרים ילדים לאימוץ [היתה כאן מישהי שכתבה "אם לא אמא תאהב אז מי יאהב"] אבל שהורה שרצה וחשב וייחל ונכשל - זה כבר לא ברור שזה יתכן.
הכשל אפשרי תמיד,לא רק במשפחות מאמצות אבל אולי זה כואב אף יותר כשמדובר בילד שחווה כבר נטישה.
שנים נשאתי על גבי את האשמה והשנאה כלפי עצמי על שלא הצלחתי,אני מאמינה שעשיתי את הטוב שיכולתי אבל הטוב שיכולתי לא היה מספיק טוב.
הורים הם אנשים לא מושלמים,קשרים בין אנשים,אפילו קרובים -לא מושלמים ,ככה זה.

Daria34

New member
איבי10,את קלעת בול!זה כן כואב יותר

שזה קורה לילד מאומץ.
ואני כתבתי אם אמא לא תרחם אז מי?
יש הבדל ביו לומר אני נכשלתי, לא הצלחתי ,לא הבנתי
לא הייתי מודעת על ההשלכות בלגדל ילד שאומץ.
אבל את פשוט ירדת על כלל הילדים המאומצים.
וגם הוספת שאת לא רוצה לראות אותו עוד יותר.
שזה ברור שהילד לא אשם במה שקרה לו.

מיה2013

New member
חייבת להגיב כמאומצת

צר לי לשמוע על המקרה שלך, אם זאת הדברים הכוללנים מאוד מעליבים,
האם כל הילדים הביולוגיים מבריקים? האם אין בניהם ילדים עם הפרעות התנהגות, הפרעות קשב, עבריינים, לא רגישים, מופרעים, רוצחים, אנסים???

למה להכליל?

ברור שיש השפעות התנהגותיות ונפשיות בשל היותי מאומצת, אך אני לא חושבת שההשפעות שלי עולות על השפעות של אנשים אחרים בחברה שלכל אחד יש את "החבילה שלו"..

אני בפירוש אישה רגילה, וכן למדתי לימודים אקדמיים וסיימתי בהצלחה, אני עובדת במשרה טובה, מקיימת חיי משפחה תקינים,
מתפרנסת יפה ומאושרת.

ויודעת שאני אוהבת ונאהבת והכי חשוב איך אימא שלי אומרת.. בריאה ומאושרת...

הכללה עושה עוול בכל תחום

גילעד 63

New member
כמאומץ למאומצת

אז אני חייב להגיב גם
קודם כל, אם בפורום הזה לא נדע לראות מבעד להיעלבויות שלנו ממילים של אחרים את הכאב של כל אחד כאן ולא לשפוט רק על פי כמה מילים שנכתבו, אז איפה נעשה את זה?
אני לא חושב שאיבי התכוונה להעליב אף אחד, ובכלל אם עשתה הכללות אני הייתי תחת הרושם שהיא הכלילה את מאומצי גואטמלה, שגם זו הכללה לא במקום, אבל עדיין, להיעלב מזה נראה לי קצת over.
שמת בתוך משפט אחד הפרעות קשב, בעיות התנהגות ורוצחים ואנסים. גם הכללה גסה ורחבה מאד. פושעים אלימים קשים בדרך כלל באים מרקע של התעללות כלשהי בגיל צעיר, ובעיקר הסדרתיים שבהם. חסרי יכולת אמפתית. אף אחד לא נולד ככה.
הפרעות קשב ושאר הדברים במשפחה הזו באים ממקום אחר לגמרי.
משהו במה שאת אומרת לא מתיישב לי. מצד אחד "יש השפעות התנהגותיות ונפשיות בשל היותי מאומצת" ומצד שני "אישה רגילה, חיי משפחה תקינים, אוהבת ונאהבת, בריאה ומאושרת". נשמע כמו נטול השפעות. לא הבנתי.

מיה2013

New member
לא הבנתי מה לא מסתדר לך

אמרתי את דעתי

דעתי היא שלא נכון לעשות הכללות בשום דבר בחיים -

הפרעות התנהגויות ונפשיות ושאר הדברים יש אצל ילדים מאומצים ואצל כאלה שלא זו הייתה כוונתי.

לגבי המשפט שלא הבנת - ברור שעצם היותי מאומצת השפיע על מי שאני היום אך אם זאת אני לא מרגישה שונה - אני מרגישה שלמה עם מי שאני ואני חושבת שלכל אחד יש סיפור וחבילת חיים שלו כך שנושא האימוץ במקרה שלי!!! (לא מכלילה) לא יצר צלקת שלילית, הוא פשוט קיים....

גילעד 63

New member
לגבי הכללות

הבנתי שאמרת את דעתך. הכללות ואבחנות הן משהו שאנחנו עושים כל הזמן. אפשר כמובן לומר שכל פעם שזורקים משהו למעלה יכול להיות שייפול למטה ויכול להיות שלא, אבל בשלב מסוים אחרי X מקרים רצופים של נפילה למטה כדאי לחשוב שאולי הגיע הזמן לעשות הכללה ולבדוק אולי יש איזה כוח שמושך את כל הדברים למטה

דרך אגב, גם משפט כמו "לא נכון לעשות הכללות בשום דבר" הוא הכללה בפני עצמו באופן לוגי.
לגבי השפעות האימוץ על מי שאת היום. את אומרת שזה לא יצר שום צלקת שלילית יחד עם זה את אומרת שברור שזה השפיע על מי שאת היום. אני מבין מזה שכל ההשפעות היו דווקא חיוביות.
מעניין אותי מאד לשמוע איך היותך מאומצת השפיע על מי שאת היום דווקא מהכיוון החיובי?

למעלה