אימוץ = עגמת נפש

ronis11

New member
תודה איבי על התשובה. לגביי אני לא כל כך

צעירה ואני כבר ותיקה ולא הכול נראה קסום ויש בעיות ומנסים
להתמודד. אך מתמודדים מתוך ידיעה ברורה שזהו הילד שלי לגמרי, נמצא בוורידים שלי, ואין דבר שלא אעשה בשבילו, והוא יודע ומרגיש את האהבה כל יום אך מנסה לראות בדרכו כמה הוא יכול למשוך את החבל כי הוא יודע על עברו וזה לא פשוט. צריך המון אהבה וגם זה לא מספיק לפעמים כדי למלא את החלל שכנראה עדיין יש בו ואת חרדת הנטישה.
האם הילד שלך הרגיש אהוב לאורך השנים אצלך ? הסיפור שלך יושב לי על הלב כבר מספר ימים.

איבי10

New member
תודה לך

האהבה שלך לבנך מורגשת בכל אות ומרגשת.
ולשאלתך - האם את הרגשת אהובה ע"י הוריך לאורך השנים ?
אם אני שואלת את עצמי את אותה שאלה אני יכולה לומר לך שהיו תקופות שלחלוטין לא הרגשתי נאהבת ע"י הורי [מניחה שהרוב עוברים את זה בגיל ההתבגרות] ואני מניחה שגם הילד לא רווה נחת ממעשים שנבעו מאהבה כמו טיפולים שונים שהוא לא רצה בהם,השמת גבולות שהוא לא עמד בהם וכו,אהבה היא כנראה מילה סובייקטיבית מכדי ששניים יראו אותה עין בעין.
אני לא יודעת אם יום אחד הוא יבין שאהבתי אותו,ימים יגידו.

ושאלה אחרונה - אני מניחה שלא סתם זה יושב אצלך כמה ימים,מותר לשאול היכן זה נגע בך ?

ronis11

New member
עצוב שלא הרגשת נאהבת על ידי הורייך

כן, אני הרגשתי.
כשילד אהוב ומוגן הוא מרגיש את זה, גם אם מתזזים אותו בין
טיפולים רבים שהוא לא אוהב.
זה יושב לי בלב, כמו לרבים כאן, גם בשבילך וגם בשביל הילד שלך
והכאב שחוויתם שניכם. עצוב לי מאוד בשביל הילד אשר חווה חיים לא קלים מרגע היוולדו ועצוב שסיפור של אימוץ נגמר ככה.
אני מאחלת לך מכל הלב שתאספי את עצמך ואולי תצליחי בעתיד
להחזיר איזשהו קשר ביניכם.
בהצלחה.

תגובה לאיבי ו" משפחות"

הכאב שלך ברור ומובן..יתכן שיש קשר לאימוץ ויתכן שלא..
אין טעם לחזור שוב על מקרי אלימות קשים ואכזריים ביותר בקרב משפחות "ביולוגיות" והצלחות מדהימות של תפקוד משפחתי בקרב משפחות "מאמצות".
לגבי התכנית - רואים שם גם את מיכל , אחותו של אורן..נערה בוגרת, מודעת ומרשימה. גם ההתרסה שלה מידי פעם כלפי הוריה מותאמת . ניתן לראות שהיחסים ביניהם מלאים ברגש \ אמון \ כבוד הדדי.
אורן חולה וזאת הסיבה שכך נראים פני הדברים..אכן לא פשוטה התמודדות עם ילד \ בוגר כל כך חולה.

Daria34

New member
בטוח יש קשר גם לאימוץ,הילד מאומץ

מחו"ל בעל עור צבא שונה מהמשפחה שגדל בה,כבר נקודת פתיחה לא קלה
יש לו הסתגלות לא פשוטה לעשות,הנקודה פה זו הקיצוניות שבה מתבטאת
ההתנהגות שלו.

השילוב של כנראה בעיה נפשית מולדת ולהיות מאומץ
זה לא קל בלשון המעטה.

לאיבי 10

אחרי שכתבת...אחרי שענו לך...אחרי שהזמן קצת מתרחק...
האם את חושבת אותו הדבר בדיוק?
הכל היה אך ורק סבל? שום דבר לא היה שווה? וכל האימוצים כך,עדיין,בעינייך?
האם היית רוצה לקבל משהו מהפורום נוסף לתגובות שקיבלת עד כה? ואם כן-מה?

ושאלות נוספות-

האם לאורך הדרך שיתפת אנשים קרובים ומקצועיים?
כן,כתבת שהיו טיפולים-אבל כשלא ראית תוצאות-שיתפת בתיסכולים שלך את המטפל/ת?ניסית דרכי טיפול שונות?
האם מישהו אי פעם ראה את שניכם ביחד ,לטיפול שקרוי דיאדי?
האם המשפחה תמכה?
התחושה שאת מעבירה היא של "לבד במערכה" על כך נחמץ לי מאד הלב.

גילעד 63

New member
כאב וכעס

איבי יקרה, אני רק יכול לדמיין את רמות הכעס האכזבה והכאב שאת מרגישה. נשמע כאילו כל התקווה שהיתה לך כשחבקת את הילד הזה בפעם הראשונה התפוצצה לך בפרצוף באופן הכי רע שיכול להיות. על זה באמת אין לי מה לומר חוץ מלשלוח לך חיבוק גדול. למדתי לא להתווכח עם כאב של אנשים בין אם הוא נראה לי גדול, קטן, מוצדק או לא. כאב זה כאב וכעס זה כעס.
אני מאומץ בן עוד מעט חמישים. אני נהנה לחשוב שרמת המשכל שלי גבוהה מהממוצע
הייתי קצין ביחידה ללוחמה בטרור מהטובות בעולם, אני מגדל שני ילדים ויכולת ההשתכרות שלי היא הרבה מעל שכר המינימום לשמחתי. האם זה אומר שהצלחתי בחיים? ממש לא.
אני האחרון שיכחיש את האתגרים שעומדים בפני מאומצים בהתמודדות עם הפצע הפנימי שנפער בתחילת החיים. כל אחד עם המצע האישיותי שלו שעליו הונח הפצע הזה. כל אחד ברמה שלו ובאופן הביטוי של הדברים בחייו האישיים.
אם יש משהו שעזר לי הכי הרבה בכל המסע שלי שעדיין נמשך הוא י ד ע !!!! הבנה עמוקה של התהליכים שקורים. הסתכלות מפוכחת על העובדות והתסריטים האפשריים והתייחסות רצינית וממוקדת אליהם.
אני חושב שהרבה הורים כאן בפורום מודעים לתסריטים האפשריים ולאתגרים האפשריים מולם הם עומדים היום, ואולי יעמדו מחר ובשנים שעוד יעברו.
ממה שזה נשמע פשוט לא היו לך מלכתחילה את הכלים והמידע הנכון לגבי התסריטים האפשריים בעניין אימוץ, כפי שאת אומרת "חשבתי שהכל סביבתי והוא יהיה בדיוק כמו הילד שלי". פשוט אף אחד לא סיפר לך מה יכול לקרות ואיך מתמודדים עם זה.
התעללות בילדים אחרים ובעיקר בחיות בגיל קטן הם אכן נורות אדומות רציניות. אני לא יודע איזה טיפולים הוא עבר והאם המטפלים השונים בכלל בדקו בכיוון של השפעות הנטישה המוקדמת. אני גם לא יודע מה הוא עבר בין הנטישה הראשונית עד שהגיע אלייך.
על פניו, ובעין לא מקצועית זה נשמע כמו מקרה של reactive attachment disorder. RAD תסמונת שהלוקים בה עברו חוויה/חוויות כל כך קשות בתחילת חייהם שיכולת ההתקשרות הרגשית שלהם לאחרים נפגעת קשות. הם נטולי אמפטיה וראיית רגשותיו ומצבו של האחר וככאלה אינם מסוגלים ליצור קשר משמעותי אפילו עם הסביבה הקרובה ביותר אליהם. התגובה של המערכת שלהם למה שעברו דומה לבניית חומה בלתי חדירה סביב עצמם כדי להגן על עצמם כביכול. אותה חומה מונעת מהם להקשר לאדם אחר באופן משמעותי ולעיתים התקפי זעם "לא מוסברים" יכולים להפוך אותם למסוכנים לסביבתם. אלה מקרי הקצה שיכולים לקרות לעיתים בתסריטי אימוץ. מה שבטוח הוא שהמקום האחרון שהוא צריך להיות בו הוא מוסד לעבריינים צעירים. אני לא יודע אם יש בארץ אנשי מקצוע שמתמחים בRAD אבל ראיתי סרט מדהים על מקרה בארה"ב שבו הטיפול האינטנסיבי שעברה ילדה בת שש או שמונה הביא לתוצאות מדהימות. מוסד לעבריינים צעירים הוא רק סביבת "הכשרה" לעבריינים בוגרים בדרך כלל. סוג של one way ticket לתוך עולם מאד לא טוב. הילד הזה צריך טיפול רגשי עמוק וממוקד. אני אפילו לא יכול להתחיל לתאר לך כמה הוא עצמו אומלל לחיות ככה בתוך עצמו עם כל התחושות האלה.
כמה נתונים סטטיסטיים:
בארה"ב מאומצים מהווים כשני אחוז מהאוכלוסיה
מאומצים מיוצגים בסביבה הטיפולית במעל 30% באופן גס.
מאומצים נמצאים בסיכון גבוה יותר משמעותית מאחרים לקשיים בקיום מערכות יחסים זוגיות - נכון
מאומצים נמצאים בסיכון גבוה יותר משמעותית מאחרים להתמכרויות לאלכוהול וסמים - נכון.
מאומצים נמצאים בסיכון גבוה יותר משמעותית מאחרים להתאבדויות בגיל העשרה - נכון
מאומצים מהווים 16% מהרוצחים הסדרתיים המוכרים בארה"ב - נכון.
אז מה??? כל אלה סטטיסטיקות שהמשמעות שלהן אחת בלבד - ככל שנדע יותר על מה שקורה למאומצים/נטושים והיכן הנקודות שבהן הם מועדים ל"פורענות" ברמה כזו או אחרת, כך נלמד כיצד לסייע להם באתגרים העומדים בפניהם ולפתור, להקל או אפילו למנוע חלק מהדברים.
המאומצים שנולדו לפני ארבעים וחמישים שנה עמדו מול סביבה ומערכת שידעה X על מה שקורה להם. הסביבה והמערכת שמולם עומדים המאומצים היום יודעת יותר ופועלת אחרת מאשר אז. את התוצאות נראה בעוד עשרים שלושים שנה כשהתינוקות של היום שהגיעו מכל מיני מקומות בעולם יגדלו ויהיו אנשים בוגרים בני שלושים וארבעים. העניין הזה של אימוץ הוא הרבה יותר מורכב ממה שאת מתארת וכנראה יודעת.
אני לא יודע בן כמה הילד שלך אבל אין לי ספק שהוא לא נמצא במקום הנכון בשבילו כרגע, כי אחרי שמניחים בצד את כל מה שקרה לך ומסתכלים רק עליו, הוא לא אשם במה שקרה לו. ה"חטא" היחיד שלו הוא שהוא נולד במקום ה"לא נכון" ובזמן ה"לא נכון" ומשם הטרגדיה רק הלכה והסתבכה. צר לי עלייך ועל איך שאת מרגישה ועוד יותר צר לי עליו למרות שאני חושב באמת ובתמים שיש עדיין תקווה בשבילו אם יקבל את הטיפול הנכון איכשהו.

קשה7

New member
גילעד שאלה:האם אתה חושב שהרופאים בארץ יודעים

לעשות אבחנה מבדלת בין RAD ADHD ODD CD[קללת הD]
כמו שכבר מס אנשים כתבו פה לרופאים בארץ{שלא כמו בארהב וקנדה} אין הרבה ניסיון עם RAD לכן כל RAD נופל על קללת הD
ואז שמעתי מהרבה הורים מאמצים שדוחפים לילדים ריטלין ורספירדל במקום להתעסק עם הRAD.

נוסח הדברים שלך מאד מאד מקומם ,קשה 7

"דוחפים לילדים ריטלין וריספרידל"...נו,באמת. כזה זילזול .
הורים אינם דוחפים כי אין להם את הכישורים לתת מרשמים.
וגם פסיכיאטרים ונוירולוגים לילדים אינם דוחפים. לא בכיוון הזה של "דחיפה" נותנים תרופה.זו מילה כל כך לא מתאימה פה!
ונהפוך הוא-בזכות הפסיכיאטרית לילדים שאני עובדת איתה על בסיס קבוע למדתי על הסיכונים לטווח ארוך של הריטלין לבעיות לבביות .והיא כל כך זהירה בבדיקות המקדמיות שלה לפני שהיא נותנת תרופה למי שבאמת זקוק לה!והיא ל-א יחידת סגולה.יש הרבה מאד רופאים אחראים.הבעיה היא כשרופאי משפחה נותנים את הכדור ולא משאירים את המלאכה לפסיכיאטר או לנוירולוג.
מפסיכולוגית אחרת שטיפלה שנים ארוכות אך ורק בבעיות קשב וריכוז וקוראת כל הזמן ספרות רפואית עדכנית גרמנית למדתי על המידה הרבה של המרצה [יותר מבקפה שחור חזק] של החומר הפעיל.

וחוץ מזה- להורים עצמם נוח לפעמים נתינת תרופות. תרופות כאילו מוציאות אותם עצמם מהמעגל. הילד מופרע איכשהוא. הוא המטופל.הו צריך לטפל . לו צריך לתת.וזו תפיסה שגויה!!!
לא. ולא. יש המון מה לעשות בקשר עצמו כדי להיטיב.בקשר הורה-ילד.הורים יכולים להעניק חווייה מתקנת לילד שלהם ,גבולות נכונים,חום יציבות ואהבה בדרך שמתאימה.
לפעמים ההנחיה היא עצמית. לפעמים הדרכה תורמת.

ועוד משהו-אבחנה היא כל כך לא הכל. ולפעמים היא גם מקבעת. כי יש סכנה להגדיר כך את הילד במקום לראות את הכוחות הבריאים שבו שיסייעו לו בהטבת קשייו.
אבחנה היא תורמת אבל איננה בשום פנים חזות הכל.

קשה7

New member
תשובה לחייכנית

1 התכוונתי לרופאים שדוחפים תרופות לא להורים המסכנים
2 הינך פסיכולוגית לא רופאה .כך שאת לא אמורה לאבחן ולתת אבחנה מבדלת .זה תפקידם של הנוירולוגים והפסיכיאטריים
3 לדעתי ולדעת רבים.אין לרופאים אלו בארץ ידע נרחב על RAD ולכן גם המסקנות הפרמקולוגיות ששלהם מוטעה
4 ברור שריטלין הוא חומר ממריץ .בהתחלה נתנו לאנשים כדי שלא ישנו רק אכ הוא מצאו שמתאים להפרת קשב וריכוז
ישנם הרבה תופעות לוואי לריטלין ןלרספירדל פרט לבעיה לבבית.מה עם טיקים ואפילו פסיכוזות ועוד הרבה
5 בשנים האחרונות יש אינפלציה רצינית במספר המרשמים לתרופות.וכן לדעת הרבה אנשים ידם של הרופאים קלה על ההדק
6 זה לא שלהורים נוח לתת תרופות מערכת החינוך והחברה מכריחים את ההורים לעשות זאת ולא הן מטילות סנקציות על הילד כמו
: שילוב גן מיוחד הרחקה מבית הספר והשד יודע מה
7 תראי למשל לאיזה מצב הגיע כותבת ההודעה הראשית. שכתבה בדם ליבה.בוודאי שהיא הלכה לאנשי מקצוע רופאים פסיכולוגים . למרות מה שהיא כותבת היא אמא ובתור אמא אני בטוחה שהיא עשתה הכל אבל הכל אבל לא צלח בידה.הינך פסיכולוגית קלינית אבל אי אפשר לחיות במגדל שן.המון פעמים הטיפול הפסיכולוגי אינו עוזר וגם התרופות.לפעמים שילוב של גנטיקה והנזק הנפשי שלגדול בלי אמא שנה שנתיים בבית ילדים הוא הרסני ובלתי הפיך ולא תעזור האהבה האינסופית והחוויה המתקנת.הדברים ממש אינם פשוטים.אינם ניתנים לצפייה8

לגבי "טיפול פסיכולוגי אינו עוזר"

למי?
אם מישהו חושב שהוא רק ילך למטפל וידבר שם וחוץ מזה יהיה בידיים שלובות בין הפגישות ומשהו יעזור לו-זו טעות. טיפול עוזר רק בתנאי שיתוף פעולה אמיתי איתו. אחרת יש פזמון ששומעים "ניסיתי הכל ולא עזר".

עוד משהו- אם תתעמקי תדעי שאני כפסיכולוגית קלינית בהחלט אמורה גם לאבחן ואבחנתי תופסת!! [כ-ל הפסיכולוגים הקליניים כך.]
אני רק חושבת שעולמו של הילד,כל ילד,אינו מתחיל ונגמר ונגזר רק מאבחנתו!
מה שלא הוכשרתי אליו כפסיכולוגית,ורק רופא יכול לעשות-הוא להנפיק תרופות.
פסיכיאטרים טובים אגב אינם רק מנפיקים תרופות.הם גם אנשי טיפול.

ועוד משהו- אכן הדברים אינם פשוטים. קשה לי לקבל את דברי הכותבת מכל מיני בחינות כהוייתם ולו מעצם העובדה שלא כתבה בהודעתה " ב ש ב י ל י אימוץ הוא עוגמת נפש" אלא הכלילה תחושתה לגבי האימוץ בכלל בעולם.

קשה7

New member
יש לי מס קרובי משפחה שהם פסיכאטרים לילדים

ואפילו בכירים. יצא לי לדבר איתם.ומצטערת. לא התרשמתי מהם.מה לעשות זוהי התרשמותי הסובייקטיבית
אומנם הנושא כאוב אבל אולי אספר בדיחה על פסיכיאטרים כדי להפיג את העצב בשרשרור זה
-הפסיכיאטר המחוזי עורך ביקור במוסד פסיכיאטרי ופונה לאחד החוסים בו ושואל לשמו התשובה שהוא מקבל היא נפוליאון
הולך לשני ושואל איך קוראים לך ומקבל אותה תשובה נפוליאון היולך לשלישי אותו הדבר נפוליאון.ואז פונה הפסיכיאטר המחוזי למנהל המוסד ואומר לו תשמע כולם פה פגועי נפש אני שואל לשמם והם אומרים נפוליאון.אז הפסיכיאטר מנהל המוסד אומר לו אל תאמין להם אני נפוליאון
אני אינני מקבלת את דברי הכותבת לחלוטין.אבל אבל נראה לי שכתבה דברים מדם ליבה.היא שרויה במשבר כבד היא לא באמת מאמינה במה שכתבה.היא כתבה רק את תחושתה הפרטית .אבל מרוב עצב וצער עשתה הכללות והכתימה את כל הילדים המאומצים.ובעטה לכל הכיוונים מעין התפרקות כללית.כואב כואב הלב על ילדה ועליה והלוואי שזה יהיה המקרה האחרון.אני בטוחה שיום אחד היא תחשוב אחרת על הדברים שכתבה.
ולחילופין אני מזמינה את הכותבת לכתוב ביתר פירוט מה באמת קרה מרגע ההאימוץ עד הלום.מה הביא אותה לכתוב דברים כאלו מכאיבים
מה ניסתה לעשות ללא הואיל.לפחות לעשות שירות להורים מאמצים אחרים כדי שלא יגיעו למצב הזה

Daria34

New member
טוב שהיא עשתה את זה פה,

ולא במקום אחר.כי אם למשל היא הייתה מתבטאת ככה
בפורום כללי או בכול מקום אחר,היא בעצם גם מכתימה הורים
מאמצים שלא יכולים לאהוב ילד שבאמת בא מהם,אם הוא בסוף מאכזב.
ובכלל איזה אמא תצא בהצהרות שכאלה על ילד שלה?
מה זה אומר עליה כבן אדם?כאילו היא מרשה לעצמה לומר
את זה כי לא בא ממנה,ובנוסף לכול היא אומרת שהיא לא רוצה
לראות אותו יותר.יש משפט שאומר ״אם אמא לא מרחמת
על ילד שלה אז מי ירחם?״
והיא ברגע שהיא אימצה אותו,הוא הבן שלה לא משנה
מה.
בדיוק היו שמעתי ברדיו בדרך לעבודה,פירסומת
שאומרת ״האם הילד שלך אומר לך שהוא שונא אותך״?
בואי למרפאה שלנו ונעזור לכם.
וזה פנה להורים בלי לציין כמובן ביולוגים או
מאמצים.

Daria34

New member
דרך אגב,האמא שיצאה בכתבה עם המשפט

מצטערת שילדתי ילדים,כי זה קשה,באותה נימה אומרת
שהיא האמא הכי טובה שיכולה להיות לילדיה,והא תעשה הכול
בשבילם.היא לא ירדה על הילדים
שלה על כמה הם מאכזבים ודפוקים ולא יצא
מהם כלום.היא בעיקר כתבה על האחריות הזו
בגידול ילדים שזו מעמסה לא פשוטה ומתישה מאוד