האמת היא
שאני לא מבינה מה ההתנגדות הגדולה כל כך לחרדים. קודם כל, אין שום צורך להכליל ואני חושבת שזה די ברור לכולם שלא כל החרדים עומדים בצמתים, הולכים להפגנות של ימין קיצוני או לחילופין להפגנות נגד חילונים. יש כאלו, אני לא אומרת שאין, אבל אי אפשר להקיש מהמיעוט על הכלל. שנית כל, כשאומרים על חרדים שהם "מחזירים בתשובה" יש הרגשה כאילו הם "אשמים". אני לא חושבת שאפשר להכריח מישהו לחזור בתשובה. אז מן הסתם גם אי אפשר להאשים את מי שגרם לכך. תראה את כל ההרצאות והשיחות של רבנים חרדים, אם תסתכל על הקהל תוכל לראות שם הרבה חילונים. אתה חושב שמישהו מכריח אותם להיות שם? הם באים מרצונם החופשי. זכותם לבדוק, להתעניין, ללמוד. וזו החלטה שלהם. ואם הם מחליטים להתחיל תהליך של חזרה בתשובה - אשריהם. למה לא? ובכלל מה כל כך רע בזה? לפי מה שאני רואה הפורום הזה נפתח במיוחד כדי להשמיץ את החרדים, ואולי זה נדוש להגיד את זה אבל לפני שאתם מדברים על אחרים לא כדאי שתבדקו קודם כל את עצמכם? אז יש לכם טענות נגד אחרים ואתם באים וכותבים את זה בלי שום הערכה או כבוד כלפי אף אחד ובלי להתחשב ברגשות של אף אחד. אז מה זה אומר עליכם? אתם באמת "יותר טובים"? והמטרה שלי בדברים האלה היא בכלל לא להתנשא כמו שאני צופה שאולי יהיו כאלה שיחשבו כך, אלא רק להאיר כמה נקודות שאולי נסתרו מעיניכם ונגלו לעיניי. אז רק שיהיה ברור, שאני לא מגיבה מתוך זלזול או כל רגש שלילי אחר.