אין אין אין על הראל סקעת

אין אין אין על הראל סקעת

ואם זה לא מתאים לפורום נשים לאחר לידה - תמיכה - אז מה כן?

משוש30

New member
את בטוחה שהוא לא הומו?

המילים היו מאד משכנעות... דווקא אהבתי את העיבוד של טפטה

cookie1

New member
בדיוק דנתי בשאלה עם עצמי

כי גם מילות השיר היו מגבר לגבר, למרות שנכתבו בידי אשה.

galiaS

New member
אני חושבת שהוא הומו לטנטי

הוא לפחות טען שהוא היה רוצה שבחורה תשיר לו את השיר הזה. אני דווקא היתי לגמרי בעד יעל פנדריך.

ענתש

New member
אני דווקא לא מתלהבת. הוא זמר של

להקה צבאית כזה, יכול לעמוד שורה שניה באמצע ולעשות קולות... האמת שכולם ככה. שרים נעים אבל אין להם את זה. שום ייחוד, שום אמירה אישית, שום דבר. היתה זמרת אחת בלבד בכל הכוכב נולד הזה עם קול גדול מהחיים - סדוק וצרוד שנשבר בדיוק בדיוק במקומות הנכונים ששורטים את הלב כששומעים אותה, אבל הקהל בבית זרק אותה החוצה כי היא זקוקה להרבה ליטוש והיא לא צפונית בלונדינית חתיכה עם מחשוף. חבל. טוב, גם תחרות הזמר הזו לא היתה בנויה בשבילה - זה היה בדיוק כמו לשלוח את ריטה לארויזיון. זה לא הסגנון המתאים. אבל אני מקווה שהיא תבשיל קצת (ותיקח מורה לדיקציה דחוף
) ואולי עוד נשמע עליה, מבטיחה להיות הראשונה שתרוץ לקנות את תקליט הביכורים של נטלי מרציאנו, היא עשתה לי צמרמורת עם הקול שלה.

ענתש

New member
וחייבת להגיד משהו על השיר "בתוך"

שאני דווקא מאד אוהבת (למרות שלדעתי הראל סקעת שר אותו לאט מדיי והוא קצת נמרח לו...). יש בו משהו שתמיד קצת מפריע לי - מצד אחד משפטים חזקים ויפים ומילים שממש נוזלות אחת לתוך השניה (בהעדר דימוי אחר) - כלומר, מתאימות, בונות דימויים יפים "אני גשרים לכל מיליך" למשל או "בי יש נתיב כל ישותך אני טובעת בדמותך". אבל יש בשיר הזה גם משהו מאד.... מחוק כזה, נרמס - לא ? כלומר, מצד אחד זה נשגב להרגיש ככה, מצד שני זה נורא מתבטל בפני האחר ולא משאיר כלום לעצמי - לא ? כל פעם שאני שרה את השיר הזה לעצמי זה קצת מפריע לי... כמו "זמר שלוש התשובות" כזה.

משוש30

New member
כמו וידוי

כל פעם שאני שומעת את השיר הזה אני חושבת כמה הוא חולני ובכל זאת יש בו משהו מעורר קינאה. אולי עוצמת הרגשות והתשוקה לא יודעת...

cookie1

New member
גם בשיר "סליחות"

יש מן הדומה . "באת אלי את עיני לפקוח, וגופך לי מבט, וחלון, וראי, באת כלילה הבא אל האוח להראות לו בחושך את כל הדברים" ועוד ועוד. גם כאן יש אהבה ענקית המבטלת את האני ובכל זאת השיר נוגע במקומות הרגישים ביותר וגורם לי
בכל פעם. בכל מקרה הייתי בעד יעל פנדריך, אבל דעתי לא כדעת הרוב כנראה... באופן כללי אני בעד הסשה הזו שהיא מדהימה מדהימה

Arfilit

New member
החמור מכולם:

זמר שלוש המשאלות. אני כל כך מתרגזת בכל פעם שאני שומעת אותו: "כל אשר תבקש ותשאל אעשה ואוסיף לשמוח יהיה טוב אהובי יהיה קל לעולם לא יחסר בי כח" (וזה כשהוא אומר שהוא הולך להיות עם אחרת למשל. גרררר....) ולגבי הקהל המצביע רק לצפוניות בלונדיניות חתיכות - ענתש - לצפוניות?! בלונדיניות?! חתיכות?! את זוכרת את הסיבוב הקודם של כוכב נולד ומי זכה שם?! שום דבר בינה לבין צפונית או בלונדינית או, אפילו חתיכה.

lulyK

New member
ואת מי העיפו אתמול?

את הצפונית הבלונדינית (שאני כמובן הייתי בעדה.... אבל אני לא מהמצביעות)

yaelia

New member
לא, לא,

אי אפשר להשוות את השיר המקסים הזה, שהוא כל כך חושי וחושני, ומדבר על אהבת בשר ואהבת נפש, ועל ההתמזגות של שתי יישויות בחיבור מיני מושלם. את הרי כמעט יכולה לטעום את הריס והציפורן וכל שערה בבשר החשוף. הדבר האחרון שאפשר להגיד על לאה גולדברג (זה שיר שלה, נדמה לי), זה שהיה לה דפוס של אביוז באהבה שלה. לדעתי זה אחד השירים הכי אירוטיים ומרגשים בעברית. ולהשוות אותו לאלכסנדר פן או לאלתרמן, שהם המציאו את דפוס "הגבר המניאק", בשירה העברית, זה ממש לא לעניין. אני מתארת לי שהם הסתובבו כל הזמן בהרגשה שנשים אמורות להיות סמרטוט לרגלי הגברים שלהן, שיכולים ללכת ולשוב כרצונם והאישה הקטנה האוהבת והכמובן, פאתטית תמתין להם ולעולם לא יחסר לה כוח. איכס. שלא לדבר על אלתרמן עם "אך אם פעם תהיי צוחקת בלעדיי במסיבת מרעייך, תעבור קינאתי שותקת ותשרוף את ביתך עליך..." איזו אלימות ופאסיב אגרסיב (או אגרסיב-אגרסיב), מהזן הגרוע ביותר. כרגיל אני נסחפת בשיעורי הספרות שלי... סורי.

אפרת12

New member
אבל אני מסכימה עם כל מילה

תיסחפי
תיסחפי
סליחות הוא שיר שבכל גיל אני מגלה בו רבדים ומשמעויות חדשים. אני חושבת שבשיר הזה לאה גולדברג היא ליאונרדו דה וינצ'י של השירה. והתחלתי מלשנוא אותו. אני מסכימה לגבי זמר שלוש התשובות, לגבי האחרים מעט פחות (אני מניחה שאת מתכוונת גם ל"וידוי", נכון
). אלתרמן ופן לדעתי משוררים דגולים, אם כי אכן אפשר למצוא בהם מצ'ואיות ויהירות (רבה מאוד, if I may).

yaelia

New member
מאוד אוהבת את אלתרמן

הוא כתב כמה מהשירים היותר יפים בעברית, שלא לדבר על ביתו שהיא המשוררת האהובה עלי בעברית (חוץ מגולדברג). פן לטעמי תמיד התחבא מאחורי וירטואוזיות מילולית בלי מספיק כיסוי, כמו מישהו שמכור לתדמית של עצמו.

ענתש

New member
מסכימה לגמרי.

בכלל אי אפשר להשוות. סליחו הוא אחד השירים הכי חושניים שיש.

למעלה