אין אלוהים. נקודה.

SabreS Sagol

New member
אין אלוהים. נקודה.

השאלה בנוגע לקיומו של אלוהים, אם בכלל יש משו שנקרא אלוהים, היא שאלה שעולה לא פעם על סדר היום. אני אתאיסט, לא מאמין כלל וכלל באלוהים, וממש פה מפורטות הסיבות: סיבה מס` 1: לא רואים, שומעים, או מרגישים בצורה מוחשית בנוחכותו של אל כלשהו: בדר"כ (תמיד) אני לא מאמין בדברים לא הגיוניים, אלא אם כן התרחשו מול עיני (גם במקרה של דברים שמתרחשים מול עיני אני לא תמיד מאמין, לדוגמא ב`קסמים`), ומכיוון שעד היום לא התרחש מול עיני שום מחזה שלא הוסבר מאוחר יותר במורה הגיונית/מדעית אני לא מאמין בדברים לא הגיוניים כמו סיפורי התנ"ך וכמו אלוהים עצמו. מלבד זאת, הסיפור בנוגע לקיומו של אל הוא רק בגדר אגדה עד אשר הוא יוכח, ולכן, הוא נכון כמו כל סיפור אחר שאני ימציא. הטענה ש`כל עוד לא הפרכת את קיומו של אל - האל קיים` היא מגוחכת וטיפשית, מכיוון שגם אני יכול להמציא מעשיות, שלא תוכלו להפריח, כמו קבוצת חייזרים ורודים שיושבת עמוק עמוק מתחת לאדמה על כסאות חסרי רגליים, ומשחקת שש-בש כאשר מערכת סטריאו מחוברת להם לראש והם מנגנים את הסינפוניה ה-9 של בטהובן בחליל צד, ושיר של RHCP בטרומבון וטובה - בו זמנית. סיבה מס` 2: לא רוצים להאמין בקיומו של אל: א. העם היהודי בפרט, והאנושות בכלל, עברו, במשך עשרות אלפי שנים, סבל רב. אני לא רוצה להאמין שיש מישהו שיכל למנוע את כל הרע שבעולם ולא עשה זאת, אני לא רוצה להאמין שיש מישהו שיכל ליצור עולם מושלם לחלוטין (על פי הגישה הדתית, האל הוא כל יכול) ולא עושה זאת, וגם אם קיים מישהו כזה אני לא רוצה לסגוד לו, להעריץ אותו ולשבח אותו. הנימוק שהסבל בא כעונש על חטאים שהאנושות עשתה הוא לא באמת נימוק, מכיוון שגם את המעשה, שבעקבותיו בא העונש, יכל אלוהים למנוע. הדוגמא הטובה ביותר לכך היא השואה, 6,000,000 נפשות, בני עם ישראל, בני העם הנבחר של ה` נספו, בהם גם תינוקות וילדים שלא חטאו בדבר. הייתי רוצה לדעת איך השואה והאמונה מסתדרים מבחינה הגיונית. ב. לפי הגישה הדתית, ה` הוא כל יכול והוא קובע הכל. אני לא רוצה לחיות בתחושה שלא משנה מה אני עושה ואיך אני מתנהג, בסופו של דבר, רק אלוהים קובע מה יהיה גורלי ובדר"כ הוא עושה זאת בלי שום קשר למעשי. למה אני מתכוון? - את מעשי אני עושה רק כי אלוהים קבע שאני יעשה אותם (אני לא אחראי למעשי) ולאחר מכן גורלי, והמשך חיי וטיבם, נקבעים לפעמים ע"פ המעשים שאלוהים גרם לי לעשות, ולפעמים גם לא לפי זה אלא בצורה רנדומלית: אני מכיר אנשים שכל מעשיהם קודש, שומרים גם את מצוות ה`, ובסוף מתים בגיל 35, אחרי שכל החיים התמודדו מול מחלה קשה. סיבה מס` 3: קשה להאמין בה` ולשמור מצוותיו: כדי להוכיח את אמונתך השלמה בה`, אתה צריך לעשות ולשמור על 613 מצוות של `עשה` ו`אל-תשעה`. על מצוות ה`אל תעשה` כמו `לא תרצח` ו`לא תגנוב` קל מאוד לשמור, ואני שומר עליהן מתוך מוסריות טבעית ולא מכיוון שהם רשומות בתורה. אך על מצוות ה`עשה` יותר קשה להקפיד ולפעמים קשה מאוד. מצווה כמו `שמור את יום השבת לקודשו`, לדוגמא, היא מצווה שמאוד קשה לשמור עליה, כי אם אתה שומר עליה אתה מוריד באופן משמעותי מאיכות החיים שלך, דבר שאין סיבה לעשות. קשה לשמור על מצווה זו במיוחד שמולה עומדים פיתויים רבים שאפשר לעשות רק בשבת: צפייה בכדורגל, מסעדות ובילווים בשבת, אינטרנט בשבת וכו'... אם אמונתי הייתה אמונה מלאה בה`, הייתי מתגבר על הקושי אך מהסיבות שציינתי קודם אני לא מאמין באל כלשהו ולכן אני לא עושה ולא יעשה שום מאמץ כדי לרצות אותו ולשמור מצוותיו. סיבה מס` 4: (קלאש) אומרים לי: `אז איך אתה מסביר את היווצרות העולם`: אם אתם טוענים שמישהו היה חייב ליצור את העולם, אז איך אתם מסבירים את בריאתו של האל עצמו. כמו שלא ידוע מי יצר את האל, כך גם לא ידוע מי יצר את העולם ואיך, ולנו, בני האדם, נותר רק לשער. פרט לכך, מדוע דווקא דבקתם בגרסא מסויומת לבריאת העולם. אני יכול להמציא לכם עשרות סיפורים וגרסאות לבריאת העולם, ממש כמו הסיפור על החייזרים הורודים ששיחקו שש-בש. זהו. אלו הסיבות מדוע אין אלוהים. אם מישהו רוצה לתקן את דברי או להגיב עליהם הוא בהחלט מוזמן. אם מישהו רוצה להסביר מדוע בכל זאת יש אלוהים הוא מוזמן, וכמובן שאח"כ אסביר לו למה הוא טועה (אלא אם כן יבואו לי פתאום עם נימוק חדשני, למרות שאני לא מאמין שזה יקרה, כי כבר שמעתי הרבה שטויות בעניין הזה). עוד דבר, יש שיגידו לי שזה טיפשי להתווכח על קיומו של אלוהים, ויכול בהחלט להיות שהם צודקים. בכל אופן, אני ממש לא מנסה להחזיר אותם בשאלה. כל מה שאני מנסה לעשות הוא להבין כיצד אנשים ונערים מאמינים באלוהים למרות כל הדברים שציינתי. אמונה-אמונה, אבל שים לב שבכל נושא אחר אנשים מחפשים הגיון, ורק כאן, המאמינים, סומכים על מה שאומרים להם, והלכים בגישה של `נסתרות הן דרכי האל`. אבל באמת, תעשו מה שבא לכם כל עוד זה לא נוגע אלי ואל החופש שלי לעשות מה שאני רוצה.

tamarhp

New member
פחחחח

דבר כ"כ מצחיק לא שמעתי בחיים.. עשית לי את היום! 1. אוויר גם לא רואים ולא שומעים. גלי קול. גלי רדיו. להמשיך? 2. לא רוצה זו סיבה? עשה לי טובה, אנחנו לא כ"כ מטומטמים. אם ח"ו אני חולה במחלה מסוכנת, זה יעזור לי אם אני אסרב להאמין לזה?? 3. עצלן. גם קשה ללמוד, אתה יודע? ולעבוד גם. 4. זה עדיין לא מסביר שאין בורא לעולם. בקיצור - אם אתה בא "להוכיח" לנו שאין אלוהים, עשה טובה - תמצא סיבות יותר משכנעות.

הוא גם צודק וגם לא צודק

1.גלי רדיו וקול הוכחו קיומם. ואלוהים? 2.פיספסת. הרעיון שלו הוא למה ה' גורם סבל לאנשים בכלל? האם אנחנו משועבדים אליו ולכן צריכים לעשות מה שהוא אור לנו אחרת ניענש? מי רוצה חיים כאלו?- זאת היתה הנקודה שלו. 3.אבל הוא כן צודק שקיום המצוות גורע מאיכות החיים. 4.נכון, זה לא מוכיח ולא מפריך כלום- כמו כל דבר שפגשתי בפורום הזה עד עתה. ועכשיו דבר בו אתה לא צודק אדוני סברס סגול- הדתיים יוצאים מנקודת הנחה שה' נתן לאנשים חופש בחירה, ולכן כל איש ואיש בוחר מה לעשות בחיים ומי שחוטא, אמור להענש, בין אם זה בעולם הזה או בעולם הבא. בקיצור, לא חידשת לנו שום דבר בסיבותיך. ותמר, התשובה שלך לא עזרה. וסתם שתדע- אני חילוני...

SabreS Sagol

New member
שלום לשניכם.

תמר, לך כל התשובות כבר ניתנו. אומנם בקיצור נמרץ, אך ניתנו. יהיה מיותר להרחיב כעת. חוצ'מזה - תשתדלי לעשות לשאר הכותבים בפורום קבלות פנים פחות לא נחמדות, בלשון המעטה, כי ממש לא נחמד לענות להודעה שהתשובה עליה היא 'פחחחח'. ולזה שאיני יודע את שמו, הדתיים אומנם יוצאים מנקודת הנחה שיש לאנשים חופש בחירה, אך הם גם יודעים שאלוהים הוא כל-יכול, לפי גישתם, וה' היה יכול למנוע את כל מה שעשו, כדי למנוע את העונשים וכדי ליצור עולם כמה שיותר טוב (ובמקרה של אל כל-יכול - עולם מושלם).

tamarhp

New member
מצטערת, פשוט הצחקת אותי נורא

ובקשר לחלק השני של ההודעה שלך - מה?! וכמובן - ברוך הבא לפורום.

חחח.. זה מזכיר לי סיפור...

ילד יהודי אחד למד בבית ספר עממי ברוסיה הקומוניסטית. המורה ניסה לשכנע את התלמידים שאין אלוקים. הוא אמר "אתם רואים את השולחן הזה כאן?" והתלמידים השיבו "כן". "סימן שיש כאן שולחן" הסיק והמשיך "אתם רואים את העץ בחוץ?" "כן" השיבו. "סימן שיש שם עץ!".. "אתם רואים את אלוהים?", "לא" ענו במבוכה "סימן שאין אלוהים!!".. קם הילד היהודי ואמר "אתם רואים את המח של המורה?", "לא" השיבו.. "סימן שאין לו!!!"
נמאס.

vizini

New member
סיפור מטופש מבית מדרשו של אמנון

יצחק. יש מכשור מודרני המאפשר גם לראות את המוח. עכשיו תגיד לי באיזה מכשור אפשר לראות את אלוהים...

כמה טייפוסי לך לפספס את כל הנקודה..

א. אני לא סובל את אמנון יצחק אז אל תקשר כל סיפור חסידי אליו! ב. אם נשתמש בהוכחה שלך: יש "מיכשור" המאפשר לראות את אלוקים.. המכשור הזה נמצא בכל מקום... אפילו מתחת לאף שלך.. אתה רק בוחר להתעלם מנתוני המכשור הזה... זה כמו להסתכל בתדפיס סי. טי. ולומר שאין מח... נמאס.

vizini

New member
לא אותו דבר.

אם תוציא לבן אדם את המוח, צילום הסי. טי שלו יראה אחרת. אז בהחלט אפשר לומר שיש או אין. עכשיו תסביר לי איך נראה ה"מכשור" שלך עם אלוהים ואיך הוא נראה בלי...

vizini

New member
אם כך, אז התלמיד צודק.

כי אין כזה דבר, "שכל". מה שיש הוא מוח. חלקינו מפעילים אותו ביעילות, וחלקינו לא...

saar7650

New member
חחחחחחח

אז מה?? אם נעביר חלק מתאי המוח של הגאון ויזיני- לקשיי התפיסה דוגמת עידן, אותו עידן יהיה יותר חכם?... הרי שכל- פירושו מחשבה. עוד לא ראיתי מגען שטוען כי יכול לראות את מחשבותיו של האדם המתרוצצות הלוך וחזור במוחו... או שאין דבר כזה "מחשבה"...

vizini

New member
אולי...

מחשבה היא מצב (או יותר נכון סדרת מצבים) במוח. לראות מחשבה? כן, אפשר. ע"י שיטות הדמיה, ניתן לדעת מתי אדם "חושב" ומתי לא. אפשר למשל לזהות מצבי שינה שבהם אין פעילות מוחית, ומצבים אחרים שבהם יש (חלימה).

saar7650

New member
אך לא רואים את המחשב עצמה!

רואים תוצאות שמוגדרות כפעולות מחשבתיות. אך אין רואים את המחשבה עצמה!

vizini

New member
מה זה המחשבה עצמה?

אם תסתכל בקרביים של מחשב, תראה רק מתחים וזרמים. אבל התוצאה... זה גם מה שיש במוח. "מחשבה" היא אוסף של מצבים במוח, של הנוירונים שמרכיבים אותו. אפשר לראות את זה. הטכנולוגיה כיום לא מאפשרת רזולוציה מספיקה כדי להבחין ולפענח מחשבות שונות, אך בעתיד זה יהיה אפשרי.

masorti

New member
in your dreams

הפעילות הנוירונית היא רק ההיבט הפיזיולוגי של המחשבה. כאשר תצליח לבנות מחשב שיהיה מודע לעצמיותו ויחוש שכואב לו - אז נדבר. (ראה הדיון בפורום תיאולוגיה בעבר)

vizini

New member
צפרא טבא לידידי,

ומה עם מחשבה ללא היבט פיזיולוגי? יש כזה דבר?

masorti

New member
מן הסתם יש.

היישות העיקרית שמקיימת תנאי כזה נקראת "אלהים". יישויות אחרות שמתפקדות כך מכונות באנגלית ghost או spirit. היות ואין בידינו אמצעי מדידה שיזהו מחשבה ללא פיזיולוגיה, אין בכוחנו לאשר או להפריך מדעית את קיומן של יישויות אלה ושל מחשבה כזו.

למעלה