תן לי להבין...
"תוכל לטעון את מה שכתבת 10 פעמים, ועדיין זה יישאר שגוי."-אם אתה לא מתכוון להוכיח לי כלום, אתה יכול לטעון 10 פעמים שאני יכול לטעון 10 פעמים את מה שטענתי וזה עדיין ישאר שגוי, וטענתך עדיין תישאר שגויה בעיני-אז אל תטרח. "כבר אמרתי לך שאם נוח לך להאמין שמודעות שלך ל"אני" היא רק פיזיולוגיה - שיבושם לך."-דווקא טוב לי מאוד ככה, ואפילו עדיף ככה, ותכף אסביר למה. "ואסביר לך בפעם העשירית... פגיעה במוח לא שוחקת את ההכרה העצמית או כל מה שמוגדר "רוח" אלא את המימשק שבינו לבין העולם הפיזי. מצידי תטען שאם כרטיס התקשורת במחשב שלך מקולקל, אז הסיגנל לא קיים בעולם שמחוץ למחשב."-אתה בעצם טוען, שהמוח הוא רק ממשק המאפשר ל"רוחני" להתחבר עם החומרי, כן? אז בוא נאמר ככה.. אני בא לבדוק את דרך פעולתו של המוח, אני חוקר אותו טיפה, שם מישהו במכשיר MRI, מראה לו תמונות ורואה על המסך פעילות באיזור מסויים במוח כשהוא שומע מוזיקה, פעילות באיזור מסויים כשהוא רואה, כשאני מראה לו את לוחות הברית, אני גם מקבל פעילות באיזור מסויים של המוח, וכו'. יש לי אינספור דרכים כדי להסביר את התופעה הנ"ל, אבל אני מחפש את הדרך הכי הגיונית עם הכי פחות הנחות-ושההנחות יהיו כמה שיותר מבוססות. במקרה שלנו אנו מנסים להסביר את העניין ב-2 דרכים שונות: דרכי שלי-ע"פ כל הבדיקות אנו רואים שלכל "רגש" יש בסיס פיזי(מתבטא פיזית במוח), אנו רואים שהחלק היחידי האחראי על המחשבה בגוף הוא המוח, ואנו מניחים שאכן-המוח הוא מקור ה"תודעה", עכשיו עלינו לחקור את העניין לעומק כדי להבין איך מוחנו פועל ואיך ליצור תודעה מלאכותית, ושאר יישומים מדעיים שעשויים להתגלות מועילים. דרכך שלך-אכן, אנו רואים שלכל רגש יש בסיס פיזי במוח, אבל כל זה לא משנה-שכן התודעה עצמה היא של ישות רוחנית, "נשמה". את הנשמה לא ניתן למדוד בשום כלי כלשהוא, היא חסרת מסה ואינה סוג של אנרגיה המוכר לנו, היא "רוחנית". המוח משמש ממשק בלבד, והמוח לבד אינו יכול להיות בעל תודעה. או בקצרה-טענתי, המוח הוא בעל התודעה-משום שניתן להשפיע עליו באמצעים חיצוניים ובכך לשנות רגשות\להעביר אותו למצב תודעה אחרת וכו', טענתך-המוח הוא רק ממשק, מה שעומד מאחוריו ומעניק לנו תודעה היא ה"נשמה". אז מה עשינו פה? אני נתתי הסבר הגיוני ומתקבל על הדעת, אתה נתת הסבר המוסיף עוד נעלם("נשמה") שלא מוסיף כלום להבנתינו את אותו מוח. לפי תער אוקאם ועוד כמה סיבות, ההסבר שלי ייבדק ראשון(ואכן הוא נבדק ראשון). ביום שבו יגיעו למסקנה חד משמעית ש"חייב להיות משהו מעבר למוח"-נתחיל לדבר על "נשמה". עד אז, האמן לך במה שאתה רוצה, אני אאמין לי במה שאני רוצה. הדעה המועילה לאנושות היא זו שלי, הדעה שלך היא רק סוג של "סתימת חור" בתאוריה במקום לחפש דרך לסתום אותו בכמה עובדות. ""אין שום סיבה שבעולם ש..." הוא טריק נאה שמשמעו "אני קובע שרירותית שאין דבר כזה"."-לא, באמת אין שום סיבה לכך שנשמה תבחר להשתכן בתוך מוח שיצרנו-שום סיבה בעולם-תן סיבה אחת הגיונית ונדבר. כמו כן, אין שום סיבה לכך שתהייה קיימת נשמה-אין זה אומר בהכרח שהיא לא קיימת, אבל זה כן אומר שאין שום בסיס לטיעון שהיא קיימת.