נגיב,
יש מציאות ויש אגדות. מציאות: העולם קיים מיליארדי שנים, אין בו על טבעי והתנ"ך נכתב ע"י בני אדם. בויכוח בין דת למדע, מדע מצהיר שהוא לא יודע הרבה ומנסה ממה שהוא יודע לבנות ראייה נכונה על העולם. לעומת זאת, הדת, מצהירה ידע מוחלט על העולם מהתחלה עד הסוף. ולכן היא מספרת סיפור בלי צורך לעשות ניסויים מדעיים, כי אלוהים נתן לנו את ה"סיפור האמיתי" ואלוהים כל יכול. לכן, אם זה נכון, לא יכול להיות שאף דבר שאלוהים אמר יסתור את המציאות וכל ניסוי שנעשה צריך להתאים למה שאלוהים אמר. הכל צריך להתאים, אם הסיפור הזה על אלוהים באמת נכון. אבל בשטח, כמעט כל מה שאלוהים אמר לא באמת קורה. דת מצהירה על אמת מוחלטת ולכן ברגע שרואים דבר אחד לא נכון זה מוכיח שמדובר בשקר, ואילו היא מכילה כ"כ הרבה טעויות שזה שקוף לגמרי שבני אדם כתבו אותה. "יכול להיות שהכוונה של 5,700 זה לבריאת האדם"
בני אדם קיימים יותר מ-5,700 שנה. "לא חייבת להיות בעיה בקבלת תורת האבולוציה בדת היהודית. הרי, מה האבולוציה אומרת? שהעולם התפתח, לאט לאט". נכון. לאט לאט. 4.5 מיליארד שנה. הדת אומרת שהעולם נוצר ב-7 ימים. זה מה שכתוב. אל תשחק לי משחקים ותגיד שזה "הפשט". איזה מין אל יתקשר עם בני אדם ע"י ספר שנכתב לפני אלפי שנים? זו דרך של אל כל יכול לתקשר עם אנשים? עם ספר? אם אני הייתי אל כל יכול והייתי רוצה לתקשר עם אנשים, הייתי משתמש בדרך טיפה יותר היי-טקית לתקשר איתם. ואם זו בכל זאת הדרך היחידה -
לפחות הייתי כותב שם עובדות נכונות כדי לגרום לספר להיראות אמין. זאת בלי להזכיר את הטענה שאלוהים יצר את היצורים (למשל יצר את האדם *מהאדמה*), דהיינו לפי הדת אין אב קדמון משותף ליצורים. האבולוציה טענה שליצורים החיים יש אב קדמון. הדבר הוכח
אחר כך (בניגוד לדת, טענות של המדע אשכרה מנבאות דברים לפני שהם קורים). קל לראות זאת כשמשווים בין גנומים של יצורים שונים. "אבל רגע. האם עלינו להסיק כי אכן כך היה הדבר ב-100%?" כן. התורה מפרטת לפרטי פרטים איך לרפא מצורע ("לוקחים 2 יונים..."). למה היא נותנת תיאור כ"כ
לא נכון של בריאת העולם? זה סיפור שפשוט אין לו שום קשר למציאות. למה יש בתורה כ"כ הרבה פשלות. למה התורה נראית כאילו כתבו אותה בני אדם מלפני 3,000 שנה? "אי אפשר להסביר איך העולם נברא במדויק, כי מדובר בסודות מטורפים ומסובכים". אי אפשר להבין? זה אלוהים. הוא כל יכול. הוא לא יכול לכתוב טקסט שאנשים יבינו? למה שהוא יכתוב שטויות מוחלטות? "יש פירוש ידוע שהימים בבריאת העולם הם לא ימים [...]" כן, יש תירוץ. הדת מתמחה בתירוצים. כל מי שקרא אי פעם גמרא יודע זאת מצויין. מזכיר את הבדיחה הכל כך עצובה ("
שניים נופלים בארובה"). היא מדגימה כ"כ טוב כמה הפלספן הדתי יכול להפוך ולהסביר כל דבר. לא משנה מה העובדות ולא משנה לאיזו מסקנה הוא רוצה להגיע, הוא יגיע אליה. עורך דין צמרת למציאות. מה זה יום שהוא מיליארד שנה? מאיפה לעזאזל הוא המציא את זה? יש לו עדויות? הוכחות? מה שמצער זה שאף אחד אפילו לא חולם לבקש ממנו הוכחה. מספיק שהוא אומר. "האבולוציה נעשית בעצם על ידי האל" 1. אבולוציה לא צריכה כוח על טבעי שיפעיל אותה. זה כמו שתגיד לי שאקדח פועל ע"י שדונים קטנים. לא, אנחנו יודעים איך אקדח פועל ויודעים איך אבולוציה פועלת וב-2 המקרים לא צריך על טבעי בתוך המנגנון. 2. אם האבולוציה נעשית ע"י האל אז הוא אל ממש ממש אכזר. אבולוציה היא מנגנון מזעזע מבחינה מוסרית. איך האבולוציה עובדת? ע"י כך שהחלשים מתים. אבולוציה היא מנגנון שמכיל בתוכו כמות בלתי ניתנת לעיכול של סבל. אם היה אל הוא היה יוצר את היצורים כמו שהם ולא ממציא מנגנון כ"כ נפשע מוסרית. אני לא יכול לחשוב על דרך יותר אכזרית לעשות עולם מאשר עולם שבו התקדמות מתבססת על אבולוציה. אם יש אל והוא יצר את העולם ע"י אבולוציה אז הוא השטן והעולם הזה הוא השאול. "מה שאני מנסה להגיד זה, שככל הנראה העולם החומרי קיים 13.7 שנים, והעולם הרוחני קיים 5,700 שנה." זה לא הגיוני. אם אלוהים קיים, איזו סיבה יש לו לברוא מאות מיליארדי גלקסיות שבכל אחד מאות מיליארדי כוכבים, להמתין מיליארדי שנים ואז לתת לאיזה שבט את כל רזי היקום באיזה ספר שמנוסח בצורה זוועתית? "המוטציה האחרונה שהיתה לפני האדם נהפכה לאדם הראשון" "וַיִּיצֶר יְהוָה אֱלֹהִים אֶת-הָאָדָם, עָפָר מִן-הָאֲדָמָה"