אין טרנסימות באולימפיאדה

אורי 0

New member
ג'טרו טאל - בעעעע

בראיון עם הסולן שפורסם באתר הארץ: כיצד חשת כאשר חבר הלהקה לשעבר דייוויד פאלמר שינה את מינו השנה? "זה הפתיע אותי. אני מתקשה להוציא ממוחי את התמונה שלו: גבר שעיר, מעשן מקטרת, בעל קול עמוק, נשוי עם ארבעה ילדים. היה לי קשה מאוד להבין למה גבר מבוגר, בשנות ה-60 לחייו, מחליט להיהפך לאשה. מי שעובר ניתוח לשינוי מין בגיל כזה אמנם מצליח לגרום לגברים לסובב אחריו את הראש ברחוב ולשרוק, אבל למרבה הצער, מכל הסיבות הלא נכונות. הם פשוט צוחקים עליו. רבים תהו מה הוא עשה עם הדבר שלו אחרי שהוא נחתך. אולי הוא נמכר ב-eBay". ואומרים שזו להקה טובה...

../images/Emo4.gif

תמיד ממש חיבבתי את איאן אנדרסון. טוב, לא קשה להיות גבר זחוח וטיפש.

אורי 0

New member
ואני אוהב את מאיר אריאל

ואת אריאל זילבר, ואת דוסטוייבסקי (אנטישמי). ואת אברהם שטרן (מי שהיה מפקד הלח"י) מת על שירה פאשיסטית: "בדמעת אימהות שכולות מבנים ובדם תינוקות טבוחים, כמו במלט נדביק הגופות - לבנים ובנין המולדת נקים!" (הבית האחרון של "חיילים אלמונים", מה, לא יפה?) ג'ת'רו טאל שמעתי כמה פעמים, לעולם לא התעמקתי.

ליטל ו

New member
וואגנר.

אני לא אתיימר להכיר אותו או משהו, אבל אני נהנית להקשיב לו לפעמים, ומה הקטע עם השטויות האלה - לא לנגן מישהו בגלל הקשר פוליטי? או, אפילו, נגיד שהוא הרג המון אנשים (שזה רע מאד, כן) - יצירה זו יצירה, מוסיקה היא מוסיקה... לא יודעת. אני מאד יכולה להבין איך זה יכול להיות squeek -מפחיד/מטריד/מחובר וקשה לעשות את ההפרדה, אבל משם ועד לצנזר? להפוך את זה לעיקרון? בלה.

ליאתו

New member
המורה למוזיקה שלי בתיכון השמיעה לנו

ואגנר. היא אמרה שהוא היה גאון ושמכיוון שסביר שלא נשמע את זה במקום אחר, נשמע את זה אצלה בכיתה. אף פעם לא התחברתי למוזיקה קלאסית, אבל היא ישבה איתנו בסבלנות והסבירה לנו איך להבין את טריסטן ואיזולד. המוטיבציה שלה כל כך נגעה לליבי, שהיה זה אולי אחד השיעורים היחידים שבהם ממש הקשבתי ברצינות, ואפילו אחר כך חיפשתי וקראתי את הספר. אני מסכימה איתך בקשר לאומנות ופוליטיקה, אם כי לא נוח לי עם הצהרה גורפת בנידון.

ליטל ו

New member
אוה...

אני כל כך אוהבת מורים שמלמדים דברים שנראים להם חשובים... כמובן - פחות כשזה כמו המורה שהסביר לנו שגורל ישראל בידינו וכו' משנת מתנחלים, אבל עדיין. מורים שאכפת להם. אוה :)

אורי 0

New member
ואגנר לא הרג אף אחד

הוא היה סתם אנטישמי מסריח, והנאצים פשוט העריצו את המוסיקה שלו והמשפחה שלו נהנתה ממעמד מועדף אצלם. דרך אגב, לפני שהוא היה אנטישמי הוא היה איש שמאל (במונחים של אמצע המאה ה19, כלומר דמוקרט).

DrSnoop

New member
מסכימה, אבל

לי יש בעיה לתת את הכסף שלי לאנשים שהשקפת העולם המוסרית שלהם נוגדת את שלי. זה בא לידי ביטוי בעיקר כאשר הם מבטאים את ההשקפה שלהם במוסיקה שלהם. למשל, אני ל-ע-ו-ל-ם לא ארכוש דיסק של MNM, גם אם אני אשמע שיר הכי מגניב שלו ברדיו, כי אני לעולם לא אתמוך באדם שמתבטא בכזו שנאה כלפי נשים. בגדול יש לי בעיה עם הרבה יוצרים במוסיקה השחורה בגלל זה, כי מעבר לברור מאליו, לי גם אין ספק שהם מעודדים אלימות נגד נשים ואלימות בכלל. והמחשבה שבזכותי ובזכות שכמוני הם יוכלו להמשיך ליצור ממש עושה לי רע. לגבי וואגנר- קודם כל, כשמדובר בהשקפת עולם שלא מחוברת ישירות ליצירה, זה שונה, ולדעתי משאיר מקום לשיקול דעת. למשל אם מישהו הוא גזעני קיצוני שיוצר מוסיקה נפלאה שאינה קשורה לדעותיו, אפשר להחליט לקנות דיסק שלו. מצד שני, אני לא אהיה שקטה גם עם זה, כי איך אני יכולה לדעת אם הוא לא תורם מכספו למטרות פוליטיות או חברתיות שמעוררות בי פלצות. זו אכן בעיה.

sha na na revol

New member
אמינם?

אני לא יודע, יש לי בעיה עם הכללות לגביו, יצירה זו יצירה והוא לא ממש נשמע מגויס למשהו. ובכלל בהרבה מוזיקת נשים יש שנאה כלפי גברים שאני כבר מעלים אוזן. אני אוהב את מרשל וזהו. ואגב, תרומה חברתית מעוררת פלצות עדיפה על תרומה חברתית פלצנית- רייב די לכיבוש וכאלה. על תנסו להסביר לי את הקשר בין 'רייב' ו'די לכיבוש', כי התשובה היא שאין וזהו. או band aid או light a candle... די,תשתקו, באמת עדיף אמינם, לפחות הוא אומר דברים שיוצאים ממנו.

sha na na revol

New member
הלהקה ה'מגויסת' היחידה שאני לא שונא

היא U2, וזה בגלל אכטונג בייבי שהוא פשוט רצף של שירים טובים בלי שאיפות מיותרות.
חוץ מזה שבונו כותב ענק, ככה שלא משנה לי בעצם אם אני מקשיב ל-Sunday Bloody Sunday או Mesterious Ways (sp?), זה עדיין עושה לי טוב. אה, ויש את פאבליק אנאמי וכאלה, אבל זה לא כאילו שהם חבורת סטודנטים לבנבנים שמנסים להסביר לנו ש'השינוי נמצא בתוכי!'

אורי 0

New member
מוסיקה מגוייסת../images/Emo99.gif

ג'ון באאז, בוב דילן, פיל אוקס, קרוסבי, סטילס, נש ויאנג (כן כן, סטודנטים לבנבנים), ואפילו "רקויאם המלחמה" של בנג'מין בריטן- ואפילו ,פושעים חפים מפשע" ו"אדוני הממון". וגם ספרות - בעיקר שירה, אני מת על ברכט. אבל כמובן שזו חייבת להיות מוסיקה טובה. קודם כל. הנה למשל שיר שהוא ה-המנון של כל הנאבקים למען עולם טוב יותר, תמיד אקטואלי. LONG TIME GONE (4:17) by David Crosby, Guerilla It's been a long time comin' It's goin' to be a Long Time Gone. And it appears to be a long, appears to be a long, appears to be a long time, yes, a long, long, long ,long time before the dawn. Turn, turn any corner. Hear, you must hear what the people say. You know there's something that's goin' on around here, the surely, surely, surely won't stand the light of day. And it appears to be a long, appears to be a long, appears to be a long time, yes, a long, long, long ,long time before the dawn. Speak out, you got to speak out against the madness, you got to speak your mind, if you dare. But don't no don't now try to get yourself elected If you do you had better cut your hair. `Cause it appears to be a long, appears to be a long, appears to be a long, Time, such a long long long long time before the dawn. It's been a long time comin' It's goin' to be a long time gone. But you know, The darkest hour is always Always just before the dawn. And it appears to be a long, appears to be a long, appears to be a long Time before the dawn.

ליטל ו

New member
*מהנהנת*

ולנון, וזיגי, וצ'כוב ושייקספיר ומולייר וכל פאנק שבעט במשהו מתוך מינימום של תפיסה פוליטית... תלוי איפה שמים את הגבול של מה זה מגוייס.

אורי 0

New member
לא, לא!

ברכט הוא פוליטי באופן מאוד ישיר. וכך גם דילן (Blowin' in the wind) ובאאז (With God on our side), שלא לדבר על פיל אוקס, שלתקליט הראשונות שלו קראו All the news that fit to sing....

ליטל ו

New member
LOL I was agreeing with you :)

וכן, אני מסכימה שמי שהזכרת ככלל יותר פוליטי משלי - אולי מלבד לנון/דילן או באאז :)

למעלה