אין כמו יום שבת בבוקר לחשוב על הנושא הבא:

poseidon111

Active member
אין כמו יום שבת בבוקר לחשוב על הנושא הבא:

1.האם אנחנו חפים מגזענות?
2.האם אנחנו חפים מהתנשאות על האחר, רק כי נראה לנו שאנחנו עולים עליו בתכונותינו?
3.האם לא קרה לכל אחד מאיתנו שנקבע דיעה על מישהו רק על סמך מראהו (ואין הכוונה לעניין רומנטי).
4.האם מדינת ישראל היא מדינה גזענית כלפי המיעוטים? כלפי עדות מסויימות?
5.האם זה טבעי להיות מתנשא\ גזען, ורק הפוליטקלי קורקט מונע מאיתנו לעשות זאת כל הזמן?

6.האם אני פלצן שמעלה נושא כזה ביום שבת במקום לדבר על ענייני קדושה כמתחייב מהיום?

wish2

New member
יש גזענות בישראל

זה מתחיל מהעדה החרדית.הם גזענים מטורפים לכל מה שקשור בעדות.
חרדים אשכנזים לא מתחתנים עם מזרחים.
הם אפילו לא רוצים אותם בבית ספר.
יש גזענות במועדונים,לא מכניסים ילדים טובים רק בגלל שהם נראים להם מרוקאים.
לא מכניסים איתיופים,שולחים אותם למסיבות של איתיופים.
בכל אחד מאיתנו יש מעט התנשאות.
אנחנו חייבים את זה.
אחרת איך נרגיש שאנחנו שווים משהו.
מזל שכמעט לכל אחד יש מישהו שנראה שהוא פחות ממנו.

אז רק האשכנזים גזענים?

האוו נייס, נורא נחמד לרדת עליהם כל פעם שמדובר על גזענות.
ולגופו של עניין אני מסכים רינתי77 ואינני חושב שיש לנו כאן גזענות גדולה יותר ממדינות אחרות. נהפוך הוא. בתור מדינת מהגרים היה צפוי שנהיה יותר גזענים ממדינות שבהן, מיידע אישי יש יותר גזענות כמו הסקנדינביות שלא לדבר על גרמניה...

מסכימה

האמת היא, ולכן מאוד הסכמתי עם דבריה של רינתי, יש משהו מאוד טבעי ברצון שלנו להתחבר עם אנשים הדומים לנו, מאותה ארץ או אפילו מאותה עיר.
ואם אנסה לדלות מזכרוני הרעוע, הרי אפילו בין עולי טורקיה, היתה איבה בין יוצאי איסטנבול לבין יוצאי איזמיר כשהסנובים שבהם היו דווקא יוצאי אנקרה

אני זוכרת את האיבה האיומה שהיתה בין יוצאי מרוקו לבין יוצאי לוב ויוצאי אלג'יריה, כן, אצלי בשכונה, שלא לדבר על היריבות הסמויה בין יוצאי פולין ליוצאי רומניה

לכן באמת, בהיותנו מדינת מהגרים, אני לא הייתי קוראת לזה אפילו גזענות לשמה, אלא החשש מהלא מוכר והלא ידוע.
למרבה הצער, נקודת הגזענות הכואבת ביותר היא מול יוצאי אתיופיה הן בגלל עלייתם המאוחרת והן בגלל שהגיעו כקבוצה אחת הומוגנית ושיכנו אותם בריכוזיות יתר ובכך חזרו על הטעות האיומה שעשו עם העליה ממרוקו ב-56 אשר כמעט רובה ככולה שוכנה בעיירות הדרומיות ומעט בעיירות הצפוניות.
בעוד כמה דורות, כולנו נהיה מילק שייק, וזאת אם נשרוד את המלחמות הבאות.

למה אתה קופץ ישר כשראית את המילה גזענים?

היא אמרה חרדים אשכנזים, והיא צודקת.
כמעט ולא תשמע חרדים ספרדים מתנהגים באותה הצורה.

כי הם אילו שדחויים מהצד השני.

וכמעט לא תשמע שלא מכניסים אשכנזי למועדון..
זה תמיד אתיופי.. או מישהו שיש לו לוק של ערס.

זה ברור שיש גם גזענות מהצד השני.

לא רק האשכנזים

וזה נכון גם לגבי כל מדינות העולם, אבל יש דבר אחד משותף-תמיד זה שצבע עורו היה כהה יותר הוא היה הנחות בחברה וזה שסבל מגזענות, בכל העולם. אם אתה אפרו-אמריקנים, אתיופים, מזרחים או שחורים בדרום-אפריקה.

poseidon111

Active member
תמשכי את זה קצת יותר ותגידי למה את חושבת

שמה שמאחד אנשים מתרבויות רחוקות, ללא קשר ביניהן, הוא התנשאות כלפי הכהה.

ההתנשאות כלפי הכהה

העובדה שזה קורה גם אצל עמים שללבנים יותר (אגב בהקשר הזה גם אצל השחורים אלה בעלי העור היותר בהיר שמתקרב למוקה נחשבים יותר יפים) אין בהכרח יתרון אינטלקטואלי או פיזי מובילה אותי למסקנה קצת מיתית: הלבן מקושר עם הטוב, הנקי והשחור עם רוע ולכלוך. זה כנראה משהו מובלע בנו. וניתן למצוא בו היגיון מסוים, למרות שברור שהכללה שלו על מגוון תחומים שלא קשורים היא עיוות.

לא יודעת

ואולי לעולם לא אבין זאת.
מעולם לא חשבתי את זה בעצמי.
בכיתה ג' הייתי מאוהבת לראשונה בבחור אתיופי,
ומעולם לא הרגשתי כלום ושום דבר לגבי היותו שחור.

אז למה, פוסי? למה?
תמציא לי הסבר בבקשה

גם לא ברור לי למה שנרגיש שלבן זה נקי יותר. זה לא גם כן סוג של חיברות?

poseidon111

Active member
אולי מכיון שלבן קרוב לאור, לבוהק?

לליכלוך, מה לעשות, יש צבע כהה?
ואולי מכיון שלימדו אותנו שאדם וחווה היו לבנים ולא שחורים, כך שכל צבע אחר הוא "לא טבעי"?
אין לי הסבר טוב יותר.

את מיוחדת...

באמת, את די מיוחדת בקטע הזה, לי לא יצא להכיר הרבה בנות שנמשכות לשחורים.

אגב, אני אגיד לך את האמת, לדעתי אפריקנים מהגרים לא יהודים הרבה יותר חתיכים מאתיופים.

למעלה