אין כמו יום שבת בבוקר לחשוב על הנושא הבא:

poseidon111

Active member
למה שלא נפתח דיון בעניין זה? מספיק חשוב

לפוסט משלו. תפתח מחר?
דרך אגב אתה לא הסטת, האשמה היא בי.

Aronsona

New member
שתי מדינות לשני עמים היא ממש לא החלטה גזענית

פוליטת בלבד, בעלת הגיון רב ומבוססת על ניסיון של עמים אחרים.

lefler11

New member
גזענות...

1.האם אנחנו חפים מגזענות? רובנו המכריע לא (יצא לי לפגוש כמה "נשמות טהורות" בחיים שהיו חפות מגזענות כמעט לחלוטין - אבל זה ממש קיצוני...)

2.האם אנחנו חפים מהתנשאות על האחר, רק כי נראה לנו שאנחנו עולים עליו בתכונותינו? ברוב המקרים זה אכן נכון, אבל כמו שציינת - זה מאוד תלוי בהתנהגות של הצד השני...

3.האם לא קרה לכל אחד מאיתנו שנקבע דיעה על מישהו רק על סמך מראהו (ואין הכוונה לעניין רומנטי). אכן קורה לרוב האנשים, אבל במקרה שלי זה לא נכון. אני לעולם לא שפטתי \ אשפוט (אקבע את דעתי על) בן אדם רק על פי מראה

4.האם מדינת ישראל היא מדינה גזענית כלפי המיעוטים? כלפי עדות מסויימות?
כן כן כן ועוד פעם כן

ברמת המדיניות הכללית - חוק השבות (אחד החוקים הכי גזענים שקיים בעולם כיום וזה בלי להזכיר שהוא מבוסס על חוקי נירנברג...)
ברמה הפוליטית - רוב חברי הממשלה \ הכנסת מגיעים מאותו המוצא...
ברמת המדיניות הפנימית - ברור שיש אפליה כנגד מיעוטים (ערבים, דרוזים, נוצרים וכו').
ברמה העדתית - גם כן חיובי (ראה רמה פוליטית) + רוב האוליגרכים שמובילים את המשק שייכים לאותה עדה...
לסיכום - לדעתי מדינת ישראל היא אחת המדינות הכי גזעניות שקיינות כיום בעולם

5.האם זה טבעי להיות מתנשא\ גזען, ורק הפוליטקלי קורקט מונע מאיתנו לעשות זאת כל הזמן? זה מאוד טבעי להיות גזען ומתנשא (גם אני כזה הרבה מאוד פעמים...), אבל זה מדהים ונדיר לפגוש אנשים שהם לא כאלה - ויש כאלה

6.האם אני פלצן שמעלה נושא כזה ביום שבת במקום לדבר על ענייני קדושה כמתחייב מהיום? ברור שאתה פלצן (נא לקחת בפורפורציות, כמעט כל מי שרושם בפורום הזה נכלל לדעתי תחת הגדרת פלצן... מי יותר ומי פחות) - אבל לדעתי זה ממש לא קשור לפוסט הזה או לשבת בבוקר

http://www.youtube.com/watch?v=MJxOHD3Bsrw

Aronsona

New member
להלן תשובותי

1. מה פתאום חפים מגזענות. היינו מתים. אני מקווה שרובינו לפחות מודעים לזה ונזהרים לחשוב עוד קצת.
2. ממש לא חפים מהתנשאות, כנראה בגלל שאנחנו חושבים שאנחנו עולים עליו בתכונותינו. ידע, חכמה ניסיון חיים. גם בנושא הזה אני מקווה שרובינו חושבים יותר משניה לפני תגובה מתנשאת.
3. כמובן שקבעתי דעה ראשונית על סמך מראה, גם לחיוב וגם לשלילה. אני מספיק מבוגר כדי לספור את הפעמים בהם טעיתי ולכן להזהר מלקבוע דעה נחרצת על סמך מראה ראשוני.
4. אין ספק שמדינת ישראל גזענית כלפי מיעוטים באצטלות שונות ומשונות. כי הרי "אתה בחרתנו מכל העמים". ו"מדינת ישראל היא מדינת היהודים וכל השאר מוזמנים לצאת". וברצינות, ראו את ההתנהגות של אנשי מפא"י עם הקמת המדינה לכל המזרחיים. ההחלטות היכן לישב אותם בלי קשר למקום ממנו באו. או לבנות ערי ספר ולהפוך אותם לחוטבי עצים ושואבי מים של כל הקיבוצים והמושבים.
5. כנראה שזה טבעי להיות גזען ומתנשא אלא שהחינוך והבגרות אמורים ללמד אותנו שזה שגוי.
6. נושא מעולה לשבת.

אביeג7

New member
עונה

1.האם אנחנו חפים מגזענות? ממש לא.
2.האם אנחנו חפים מהתנשאות על האחר, רק כי נראה לנו שאנחנו עולים עליו בתכונותינו? לא.
3.האם לא קרה לכל אחד מאיתנו שנקבע דיעה על מישהו רק על סמך מראהו (ואין הכוונה לעניין רומנטי). בטח שקרה.. אני חושבת שזה משהו שמאוד חזק במנטליות הישראלית. זה הולך חזק בציבור החרדי והדתי. לצערי אני מכירה את זה מקרוב כמי שהייתה בעבר חלק מהעולם הזה.
בכיתה שלי כמעט כולם היו אשכנזיות.
4.האם מדינת ישראל היא מדינה גזענית כלפי המיעוטים? כלפי עדות מסויימות? קשה לי לענות על זה.
5.האם זה טבעי להיות מתנשא\ גזען, ורק הפוליטקלי קורקט מונע מאיתנו לעשות זאת כל הזמן? לא יודעת אם זה טבעי,אבל צורת המחשבה של קטלוג דברים היא טבעית,הבעיה היא אופן הקטלוג.

6.האם אני פלצן שמעלה נושא כזה ביום שבת במקום לדבר על ענייני קדושה כמתחייב מהיום?
ברור. במקום לדבר על דברים חשובים כמו אמבטיות.. אתה מדבר על זה.

poseidon111

Active member
אוקיי. יש לך ברווז? סירה? האם אחרי הישיבה

באמבטיה את גם מתקלחת?
שאמשיך?

בשנים האחרונות

נאלצתי להתמודד עם הגזענות שלי כמעט מידי יום.
שנתיים עבדתי מידי יום עם נוער ערבי (רובם היו ערבים) ביפו.
בית הספר היה מורכב ערב רב של מוצאים ודתות.
היו בבית הספר תלמידות מקונגו, עולים מגרוזיה, עולים מרוסיה, ערבים נוצרים, ערבים מוסלמים ו"ישראלים".
אם זה נשמע כמו מתכון נפיץ- לא טעיתם.
זה היה נפיץ.
אני חייבת לומר שזה היה אתגר מדהים- להתנהל שנתיים מול נערים קשים מאוד, ולהצליח לראות בהם אינדיוודיאולים מעבר להיותם קבוצה של תלמידים ערבים מוסלמים (אלו היו רוב התלמידים שלי).
בדיעבד, אני מאוד שמחה שהצלחתי.
ראיתי מה קורה למורים שנפלו לתפיסה ש"ערבים הם ברברים".

* הכותבת נגועה בגזענות גם כן, כם היה ספק.

ועוד קצת על גזענות

(כי בא לי לברבר למוות. תסבלו).

מי שמכיר את הכתיבה שלי, קרא אותי לא פעם מתפוצצת אל מול גזענות מרושעת כלפי האפריקאים. לא רק, אלא אני גם מפרגנת ומשבחת את האפריקאים יתר על המידה לא פעם.
אני חייבת לציין שזוהי מלחמת צדק קטנה ועלובה שאני מנהלת, מעין תגובת נגד למילים הרעות שאני קוראת.

את הביקורת, הדילמות הגזעניות, האכזבות וההפתעות-
אני שומרת לחברתי העוכרת והחכמה,
שמנהלת זוגיות יציבה עם בחור ניגרי,
ומכירה לפיכך את הקהילה, הקודים והתפיסות.

בהקשר הזה אני רוצה לשתף באנקדוטה קטנה ומעניינת (לעניות דעתי).
אותה חברה נסעה עם משלחת לצרפת ושם נפגעה בראשה,
ולאחר מכן התחילו לה מידי פעם הזיות.
זה היה טראומה גדולה, חרדה עצומה ושבר גדול.
התחושה הזו של "אני מאבדת את זה" היתה מאוד קשה לה.
בנוסף, התחושה הזו של להיות "לא נורמלית" מאוד העיקה עליה.

בסופו של דבר היא סיפרה את זה לחבר שלה. הוא בחור נוצרי, אך נותרו עדיין אמונות פגאניות כאלה ואחרות. הוא טען שלדעתו וע"פ השקפתו,
רוח הנהר רודפת\מלווה אותה (זה יכול להיות חיובי ושלילי).
וההזיות הן חלק מהעניין.
הוא התקשר לניגריה וביקש מה"מכשף" שיעזור לה.
אני והיא גיחכנו וצחקנו על זה בלי סוף,
אך אני חייבת לומר שבטווח הארוך העובדה שיש מישהו שהתייחס אל זה בשוויון נפש, ראה את ההזיות שלה כבעיה נורמלית ואגבית והאמין שיש לזה פיתרון פשוט ויעיל- בסופו של דבר זה מה שעזר לה.

אפשר לצחוק, אפשר לזלזל, אפשר הכל.
ואפשר לראות עוד כמה היבטים מעניינים, מפתיעים, משעשעים בשונה,
מלבד הנפילה למקום המבטל הזה של "כולם אידיוטים".

עם הזמן אימתי יותר כלים וזוויות לבחון אנשים ורק הרווחתי מזה.
אני זוכרת שהפתיע אותי מאוד שהאקס שלי לא קורא ולא כותב כמעט בכלל. זה תמיד הציק לי.
אחר כך הבנתי שיש דברים שהוא יודע ויכול בגלל ההיסטוריה שלו ואורח החיים שלו- ואני פשוט לא מסוגלת, וההיפך.
בעוד אני מסוגלת לדבור שפה וחצי, לצורך העניין,
הוא דובר 2 וחצי שפות (צרפתית, אנגלית ועברית) בין לאומיות (עברית
) ועוד 2 שפות מקומיות.
וזו רק דוגמא.

אני מאמינה שכל מי שמתרכז ב-4 אמותיו פשוט מפסיד.

למעלה