אין לי כוח כבר

koryz

New member
היי גל

קודם כל -

נשמע שלא קל לך תקופה ארוכה. עם זאת - את במצב טוב, מכיון שאת הגעת לרוויה מהמצב הזה. וסוף סוף את גם מדברת ומציפה. לכן יש גם סיכוי שדברים ישתנו.
ראשית:
את והחבר כבר 7 שנים יחד. לכן, אם החבר רב עם אימו זה וודאי קשור אליך.
אם הקשר שלכם הולך לכיוון הקמת משפחה את צריכה לדעת שהאם תהיה חלק גם מהחיים שלך - תחילה כחמות, אחר כך כסבתא לילדיכם.
אל תשכחי שהכרתם כשהייתם צעירים יחסית, והאם רואה אותך כבר חלק מחייו של הבן. זו מחמאה ענקית בשבילך!
אם הוא לא מדבר עם אימו (או להיפך), זה הגיוני שהיא גם לא תשוחח איתך. מבחינתה את כבת זוגו שותפה שוות זכויות וחובות כמו הבן.
מה שפחות ברור הוא, כשהם משלימים, למה אז לוקח לה שבועיים לשוחח איתך. לדעתי - כאן יש לך אפשרות לדעת שזה משהו שקשור אליך. יתכן והיא מצפה שבזכותך היא תדבר עם הבן שלה, שתצליחי לשכנע אותו להתפייס איתה בגלל שהניתוקים הללו מפריעים לך כל כך.
אולי היא גם יכולה ללמוד ממך, איך לנהל תקשורת מסוג אחר. אבל את - אל תכעסי! אני בטוחה שהיא הייתה מעדיפה לנהוג בדרך אחרת, אם היא הייתה יכולה.

אם תשימי לב, הכעס שלך בעיקר הוא מול בן הזוג, לדעתך עליו להשפיע על ההתנהגות של אימו כלפייך וההתעלמות ממך, שכל כך מטרידה אותך.
בקיצור - הבן היקר שלכן באמצע!! את מעוניינת שאימו תכבד אותך, ואימו מעוניינת שתכבדו אותה ותתפייסו איתה... תשימי לב: את בעצם באופן עקיף מתקשרת עם האמא על ידי הבן.
הבעיה היא לא של הבן עם אימו, אלא חוסר בתקשורת שלך עם אימו.
בשורה התחתונה: הניתוקים של הבן עם אימו גורמים לך להרגיש לא טוב. אולי אם תעודדי אותו שלא לנתק את הקשר - תרוויחי קשר טוב יותר גם את עם המשפחה שלו.
לפי מה שאת מספרת המשפחה מתנהלת שנים עם ניתוקים בעת כעס. לך יש את היכולת לשבור את הדפוס הזה. לא חייבים שיחות נפש, אבל להימנע מלומר שלום?? להתעלם?? אפשר להסכים עם כל בני המשפחה שלא משנה מה קורה ועל מה מתווכחים, לא מתעלמים אחד מהשני.
לפעמים צריך לשתף את כל המשפחה, אם זה לעקור דפוס של שנים צריכים הרבה סבלנות ומאמץ משפחתי. וכמובן רצון.

ובטח שבן הזוג יתעצבן.
שבע שנים ספגת בשקט- פתאום את מערערת את הסטטוס קוו... באיזו זכות?
איך לא שיתפת אותו במשהו שכל כך מהותי בשבילך 7 שנים? אולי את דווקא הכי חזקה היום?
לגיטימי שתרצי להיות בקשר שיש בו כבוד והתחשבות. את צריכה להחליט עם עצמך מה המטרה שלך, ואחר כך בשיחה עם בן הזוג לבדוק איך אפשר להגיע לשם ביחד.
אגב. נראה לי שיש לך המון כוח.
אל תחששי מלשוחח, גם על דברים שעליהם אולי הסכמת בעבר להבליג. אולי תמצאו יחד פתרון יצירתי. תחשבו יחד מה לעשות כדי שיהיה לך נעים יותר. שימי לב לשמור על גישה חיובית, זה לא שאת נגד אמא שלו, חשוב לך לשמור על שמחת החיים שלך ולהיות במקום שאת מרגישה בו מוערכת.

סאטוריס

New member
יש לי שאלה

את מכירה מקרה במציאות שבת הזוג של הבן בת 22 שינתה את הדפוס המשפחתי?
פשוט אני יודעת שגם עם איש מקצוע בטיפול משפחתי אחרי הרבה מפגשים בקושי משהו משתנה.
לא מבינה מאיפה הבאת את הרעיון שהיא יכולה לשנות..

Michael1991

New member
אני מכיר

אני מכיר הרבה נשים שהצליחו לשנות, והרבה, בתוך זמן יחסית קצר את כל המבנה המשפחתי, ולטובה. גיל הוא לא פקטור משמעותי מידי בעניין הזה, הספציפי הזה, כי היא נמצאת איתו כבר 7 שנים. ההשפעה שלה בחיים שלו מספיק גדולה כדי לפצות את הגיל. באמת, כל מה שהיא צריכה, הם הכלים לתקשורת בריאה, והרבה מאוד רצון.

סאטוריס

New member
הרבה נשים?

אמיתיות? או פרי הדימיון שלך?
מאיפה אתה מכיר?
רוצה לשתף איזשהו מקרה?

Michael1991

New member
אוקי

לא מבין איך זה תורם לך, אבל אוקי, אשתף פעולה.
את הצבא שלי עשיתי במשמרות מסביב לשעון בחמ"ל, הכרתי שם חברה טובה, שעברה התעללות רגשית קשה על ידי החבר. בלי להיכנס לפרטים, אשווה את הסיפור שלה לדוגמאות שנותנים לנו בתיכון, שאם הוא באמת היה אוהב אותה, הוא היה מכבד אותה. וגם כך לכל שאר המשפחה שלו... היא לא פתחה את הסיפור שלה כל כך, למרות שעל ידי רמיזות, ידעתי בערך את המצב. מן הסתם גם לא התערבתי. יום אחת, ושתביני שזה צבא, היא ילדה בעצמה, היא פשוט שפכה את ליבה בפני אחת החברות בחמ"ל, וסיפרה לה שנמאס לה. לא היתה לה משפחה במרחק קרוב, והיא ביקשה לגור אצלה למשך תקופה קצרה, עד שיימצא פתרון. בסיפור הזה למשל, היא הצליחה לבד לשבור מעגל אלימות, של החבר ושל ההורים החולים שהיו לו. ומה שיותר מדהים, שהוא התאפס לאחר הפרדה, והתבגר. הלך לטיפולים, וחזר כמו חדש. כיום הם נשואים, ויותר לא שומע שמועות ולחשושים על המצוקה שלה. ההפך.

סאטוריס

New member
תשים לב מה היא עשתה

היא נפרדה. היא הפסיקה את ההתעללות נגדה.
היא לא שינתה דפוס משפחתי.המשפחה נשארה חולה.

ובעלה הלך לטיפול - זה מה שעשה את השינוי. וגם השינוי הוא בינהם. הוריו נשארו ללא שינוי.

וזה סיפור אחד ולא הרבה סיפורים.

אז אם כבר המוסר השכל מהסיפור שלך - שהיא צריכה להפרד ממנו.

koryz

New member
לסאטוריס

לגבי הרעיון - עניתי מתוך ההרגשה שלי והסיטואציה שהציגה הכותבת.
תשימי לב שהכותבת משתדלת לכבד את הסביבה. כשמשהו מפריע לה היא משתדלת לשוחח ולהגיע לפתרון באופן ישיר.
האמא גם סובלת ממשהו - בויכוחים היא בוחרת בדרך כלל בדפוס נמנע. בציניות. היא פוגעת בסביבתה ובקשריה עם המשפחה.
היא בוודאי רוצה שלבנה יהיה טוב. יש כאן איזה כשל בין הרצון לבין מה שקורה בפועל.

המסקנות שלי מכל זה:
1. האמא רוצה שינוי אבל לא יודעת איך

2. בת הזוג רוצה שינוי

אולי לגברים גם קצת נמאס מהסגנון הזה?

גם הבן סובל מכך שחברתו סובלת, כל המשפחה כבר מעורבת ובו בזמן לכותבת יש מעמד כבת בית במשפחה!!

יש כאן מעורבות משפחתית של 7 שנים. הרגלים שהושרשו. המשפחה קשורה אחד בשני, וכמו בשרשרת מספיק שמזיזים חרוז אחד - כולם חייבים ללכת אחריו..
עזרה מקצועית יכולה להשפיע, אבל כך גם חברים, אין למטפלים בלעדיות. שינוי יכול לקרות גם ברגע אחד, לאחר הבנה פנימית. ולפעמים בחבורה מספיק שאדם אחד ישתנה והוא יהיה המוביל.

דווקא הכעס יכול להיות זרז מצויין - העייפות שהיא מתארת יכולה לתת לה כוח לצאת מהשיגרה.
לאמא יש מניע לשינוי, וגם לכותבת, וכל השאר כנראה ניטרליים. אפשר לנסות לרתום את כולם לשינוי - ולהתחיל בתהליך הדרגתי, או להחליט שהיא משתנה בלי קשר לסביבה - ואם הם רוצים שהם ידביקו את הקצב שלה, או ישארו מאחור. אפשרות נוספת זה שהיא תנסה לשנות רק את הדינמיקה בקשר עם בן הזוג, והוא כשירצה לשמור על הזוגיות ישפיע על המשפחה. הסיבה היחידה שהיא נמצאת במצב הזה היום היא מכיוון שהיא בחרה בו. עם זוגיות של שבע שנים, ואמא שרואה בה בת בית, נראה לי שיש לה סיכוי טוב מאוד להשפיע.

לגבי מציאות, אני מכירה לא בדיוק בת זוג - מישהי שבגיל צעיר יותר חזרה בתשובה (בתיכון)
לאחר מכן אח שלה גם חזר בתשובה וכתוצאה מזה כל הבית התחיל לשמור כשרות ושבת.
להפתעתה הרבה

סאטוריס

New member
זה פשוט לא עובד ככה

את מאד נאיבית.
יש כאן דפוסים פסיכולוגים חולים.
מוזמנת להרחיב את הידע בתחום הפסיכולוגיה וטיפול משפחתי.

מה שרשמת אפשר לרתום / ורוצים שינוי
זה לא נכון במציאות.

לעשות שינוי לבד זה מאד קשה
בטח בלי איש מקצוע
בטח למישהו שאין לו מוטיבציה לשינוי - אני לא מזהה מוטיבציה לשינוי אצל האמא או הבן - להם נוח שיש שעיר לעזאזל להוציא עליו אגרסיות.

וכמו שאמרתי - שינוי דפוסים משפחתיים זה קשה פי כמה וכמה.

koryz

New member
ואת יודעת תמיד מה יעבוד?

קשה זה לא בלתי אפשרי.
מאין את יודעת שאין בסביבה איש מקצוע? אין לנו כאן תמונה שלמה.
לדעתי יש כאן מוטיבציה. אבל, אני לא האישיו - הדיעה שלי פחות רלוונטית, בסופו של דבר החיים וההשלכות הם של הכותבת.

מה שחשוב הוא שהכותבת תחליט מבחירה ולא כי אני אמרתי.
לפני שהיא מחליטה על שינוי, חשוב שתדע היכן היא נמצאת ותבין מה גרם לה להיות במקום הזה.
המטרה שלי לעודד אותה לשקול את כל האופציות. יש לה שיקול דעת בריא והיא יכולה להתחיל לסמוך עליו ועל רגשותיה, ולקחת אחריות על הבחירות שלה.

להיפרד זה הכי קל, אני לא בטוחה שזה הכי טוב עבורה, אבל גם אם נניח שכן,
ההחלטה לכך צריכה להגיע מתוכה.
לפעמים אנחנו מוצאים את עצמנו נקלעים לסיטואציות דומות עם מגוון אנשים, כדאי לנו לבחון מה התרומה שלנו.

אמנם לא בכל מקרה אנו יכולים להשפיע על המילים של אדם אחר. אבל ביכולתנו להחליט איך נרגיש לגביהם ואיך נפעל בסיטואציה.

Gal45678

New member
אין משהו שלא ניסיתי עם המשפחה הזאת

בחיי... הרבה פעמים שתקתי והבלגתי אבל הרבה פעמים גם דיברתי והסברתי את הצד שלי. וכמה פעמים דיברתי איתה בקשר לחבר שלי ושיפסיקו עם הריבים השטותיים שלהם, וכלום.
קודם כל היא מוציאה עליי את העצבים שלה מהריבים שלהם עוד מתחילת הקשר, אוקיי עכשיו אני 7 שנים איתו אז אני ממש חלק מחייו אבל מה היה לפני 6 וחצי שנים? כשהקשר היה עדיין טרי ועוד לא הייתי ממש חלק מהמשפחה?
למה אז היא הייתה עושה לי בדיוק אותו דבר?
למה כשהיא רבה עם הבן השני שלה, היא לא מוציאה את זה על החברה שלו? למה רק אני השעיר לעזאזל במשפחה הזאת?
את חושבת שלא ניסיתי לדבר איתה? ניסיתי... עוד בעבר, וכל טיפת אמת שאני אומרת לה, היא נעלבת וממשיכה בדרכה... להתעלם ממני ולא לדבר איתי.
יכול להיות שיש ביני לבינה באופן כללי איזשהו ריחוק כזה או חוסר תקשורת ביני לבינה . כי היא פוגעת בי באופן תמידי...שוב... ביום יום כשהכל בסדר ביניהם אנחנו כן מדברות כשאני מגיעה והכל בסדר, אבל היא לא נותנת לי יחס שווה כמו לכל החברות שיש לה בבית.
לדוגמא: היא מתקשרת אליי רק אם היא צריכה לבקש ממני משהו (וזה קורה דיי הרבה), אם היא לא צריכה היא לא תתקשר.
לפעמים קורה מצב שנגיד אני והחברה השנייה יושבות איתה, אז היא יכולה פתאום להציע רק לחברה השנייה לבוא איתה לאיזשהו מקום, לנסוע איתה לאנשהו וכ'ו. ממש לידי, בפנים שלי היא מציעה רק לאחת ובחיים זאת לא תהיה אני. (לא שאני מחפשת לנסוע איתה, יש לי מה לעשות בחיים) אבל זה לא נעים, זה עניין עקרוני אצלי. את נמצאת כרגע עם 2 בנות, תציעי לשתינו מה זה האפליות האלה?
כל הזמן יש לה עקיצות להגיד לי... למשל: לא מזמן, הבן הקטן שלה היה צריך לעשות איזשהו מבחן והיה שם סוג ספציפי של שאלות, והיא התקשרה אליי במיוחד שאלה אותי אם אני יודעת לפתור את השאלות האלה. אמרתי לה שלא, שלא נתקלתי בנושא הזה ואין לי מושג.
עברו שבועיים בערך, אכלתי אצלם ארוחת ערב, ליד כל השולחן, ליד כל המשפחה היא אומרת לי : "איך את לא יודעת מה זה?, איך את לא יודעת לפתור את זה".

ואחרי זה, כשהיא רוצה שאני אעזור לילדים שלה ללמוד לבגרויות אז היא מתקשרת אליי (וכמובן שאני באה).
אז איך אני אמורה להתנהג?
איך אני אמורה לנהל שיחה של בני אדם איתה?

אם היית במקומי, באמת עוד היית מנסה "לשנות" שם משהו?

ניסיתי לחשוב איך אני הייתי פועלת

כי יש כאן כמה סימני שאלה לגבי הקשר שלה עם הבן שלה, הקשר שלך איתה והקשר שלך עם הבן זוג שלך.

מניחה שהייתי פועלת כך:
1. מדברת עם הבן זוג. מנסה להבין ממנו על מה הם רבים ומה דעתו על זה שכשהם רבים היא מתעלמת ממך.
2. באחת הפעמים שזה קורה, להתיישב לידה, להתחיל שיחה ואם היא מתעלמת פשוט לשאול אותה "קרה משהו שאת לא מדברת איתי? פגעתי בך?". לא מובן לי האם היא ענתה לך אי פעם על השאלה הזאת.

אחרי שהייתי מקבלת תשובות לשתי השאלות האילו, הייתי חושבת הלאה איך להגיב.

תפסיקי לחפש אישור ממנה

אני מבינה שאת מנסה להיות החברה המעולה והעוזרת, ולעשות כל מה שהיא מבקשת ממך ואת רוצה שהיא תתנהג אלייך כמו שהיא מתנהגת לשאר החברות - את רוצה אישור ממנה, מעין וי שאת אחלה.

ברגע שתביני שאת לא צריכה אישור ממנה כל הדרמה שלה תחליק ממך ואת אפילו לא תשימי לב אליה.

ואת לא צריכה שהיא תגיד לך שאת אחלה וכו' וכו' - את החברה שלו 7 שנים, את עוזרת כאשר צריך, את סובלת את הקפריזות שלה 7 שנים והכי חשוב זה לא משנה מה שהיא חושבת.

ודרך אגב, היא אמא של החבר שלך היא לא חלק מהמשפחה שלך. אם לך לא נוח להגיע לבית שלה - אל תגיע. אם את לא חושבת שהיא מכבדת אותך - אל תגיעי. אם את חושבת שבא לך לעשות משהו יותר טוב עם הזמן שלך מאשר לשבת ולסבול את היחס שלה - אל תגיעי. את לא חייבת לה דבר וחצי. את צריכה לגדל עמוד שידרה איתה כי לחבר שלך אין אחד ועדיף שלאחד מכם יהיה כאשר היא מתנהגת אליה בצורה נבזית ומגעילה, אם הוא לא יכול לעמוד מולה בשבילך, אל תתני לה להתנהג אלייך ככה.

זו סיטואציה עדינה

ואני חושבת ששווה לה לנסות להיות החכמה והבוגרת לפני שהיא בוחרת בפתרון (הצודק) של לנתק קשר עם האמא ואולי גם עם החבר.

littlerunaway

New member
נראה לי אחרי 7 שנים

בהם היא מנסה להיות החכמה והבוגרת, ללא הצלחה, הגיעה הזמן לוותר על הרעיון ולהפסיק להקריב את האושר האישי שלה על מזבח אחדות המשפחה.

לא אמרתי לנתק את הקשר עם האמא והחבר

אלא אמרתי לה שכל ההתנהגות שלה, זה שהיא עוזרת, וזה שהיא לוקחת את הצד של האמא כאשר האמא והחבר רבים, וזה שהיא לוקחת כל כך קשה כאשר האמא בקפריזות שלה זה כיוון שהיא רוצה שהאמא תאהב אותה - לקבל אישור מהאמא.

ברגע שהיא תבין שהיא לא צריכה את האישור מהאמא, יפסיק להיות לה אכפת מההתנהגות של האמא, בגלל שהיא לא תיקח את זה אישית יותר.

זה אותו דבר כאשר נגיד מחבבים איזשהו ילד בכיתה, וכל עוד מחבבים אותו ורוצים שהוא יחבב אותנו אנחנו עושים הכל בשבילו וממש מנסים שהוא יחבב אותנו, וכאשר הוא מניאק אנחנו נפגעים ואז יום אחד מפסיקים לחבב אותו ובכלל לא מזיז מה הוא עושה וכבר לא מנסים לעשות עליו רושם...

מה שכן, אני לא מבינה למה היא צריכה ללכת לבית בו לא מכבדים אותה. אנחנו מלמדים אנשים איך להתייחס אלינו והיא מלמדת שאפשר לרמוס אותה והיא תמשיך להגיע. בנתיים האישה הזו היא סתם האמא של החבר, והיא לא צריכה לבזבז את הזמן שלה להיות במקום שגורם לה אי נוחות...

סאטוריס

New member
לא כולם יודעים להפסיק

לחבב את הילד המניאק.
יש כאלה שממשיכים לחטוף ולנסות לרצות.
יש כאלה שנשארות נשים מוכות.
רגשית או פיסית.

היא מגיעה לבית שלא מכבדים אותה כי היא בורחת מהבית המתעלל שלה.
ואכן יוצרת דפוס של התעללות בחייה גם במשפחה החדשה.

Michael1991

New member
אם כך את מגיבה

מה את עושה שם?!...
את תקועה במעגל קורבנות ומסכנות. חד וחלק, כל עוד תישארי בגישה הזאת, את מחמירה את המצב שלך יותר ממה שהוא חמור כרגע. יש הרבה יתרונות להישאר ככה: להיות צודקת, להעביר ביקורת, להתעסק בהם ולא בעצמך, אפשר להאשים את כולם, אפשר להיות בדיכאון...אבל את לא שמה לב שאת צועדת במקום? או אפילו יותר גרוע, אחורה?!...תיקחי שליטה ואחריות על החיים שלך. תנקטי מעשה ברור, עם סיכון. אחד שיביא לך סיפוק ומיצוי סופי. אחד שייתן לך להחליט פעם אחת ולתמיד האם המצב הזה מתאים לך. או שתמשיכי להיות מסכנה וסובלת, גם טוב, לא?
(אף אחד לא מבטיח לך הצלחה, אבל כן מבטיח לך שתרגישי הקלה מאוד גדולה, ושחרור מהכלא הרגשי שאת חייה בו).

סאטוריס

New member
ודאי שלא

זה ניקרא התעללות רגשית.
את צריכה להיפרד.
אם את לא יכולה לבד להתמודד
לכי לפסיכולוגית.

למעלה