אין לי כוח למלחמות שלו

אין לי כוח למלחמות שלו../images/Emo5.gif

לא שילם חודשיים מזונות. הוא אמור לשלם דרך ההוצאה לפועל, זה כבר ככה שש שנים, מאז שהוא "שיחק" עם העניין ולא שילם בפעם הקודמת. זה דפק כמה שנים כמו שעון עד שהוא התחיל לעכב את התשלום, לא לשלם במועד ועכשיו חודשיים לא שילם. בטלפון הוא רק צורח וטורק. שלחתי לו מכתב דרך עו"ד לפני יומיים. במכתב נאמר לו שישלם לי תוך 48 שעות את מלוא הסכום או שיוצא נגדו צו מאסר או עיקול. הוא חתם על המכתב לשליח, שקיבל אותו. עברו 48 שעות. והוא לא צלצל, ולא שילם. עכשיו יתחיל ההליך של הצווים האלה. אין לי כוח למלחמות שלו. הוא מנסה כנראה להראות לי שאני לא מפחידה אותו. מי רוצה להפחיד אותו? הוא גם כמעט שלא רואה את הילדה וגם פתאום מחליט לא לשלם. זה כסף שצריך אותו. זה מתחיל להיות הרבה כסף. זהו. ביום ראשון נפעיל את הצווים. שיט. לא רציתי להגיע לזה אבל לא הייתה לי ברירה. הוא לא היה מוכן לדבר ולמרות שאמרתי לו בטלפון בזמנו שהוא יגרום לי להעביר את הכול להליך משפטי, אף על פי כן, הוא לא מתרצה. כנראה שקשה לו לשלם בהוראת קבע ל"מוצר" שהוא אפילו לא נהנה ממנו. אז זו בעיה שלו. הוא יכול היה ליהנות. הוא בחר שלא.

gila411

New member
שחר,מבינה לליבך

אין אפשרות כלשהיא אחרת לגרום לו לשלם?? תהיי חזקה

שחר יש לי שאלה/הבהרה

אני משלם מזונות לביטוח לאומי והם משלמים לגרושתי. היא מקבלת כמו שעון שוויצרי את הכסף.אם אני לא אשלם להם הם יעקלו לי את המשכורת. זה היה אצלך?זה רלוונטי בשבילך?

החתולית

New member
ועל זה נאמר: ../images/Emo93.gif

איזה מזל ששנינו חברי קיבוץ, והכל עובר דרך הנהלת החשבונות של הקיבוץ. אין לי צורך בהוראות קבע, צ'קים וכאלה. בחיי שיש לי מזל בעניין הזה. התייחסור לשאלה של גבר: לפי מיטב ידיעתי, ההליך הזה של תשלום מזונות דרך הביטוח הלאומי, לא ניתן לכל אחת. זה תלוי בגובה ההשתכרות ובעוד כמה פרמטרים. מה שמדאיג אותי יותר הוא, שבעצם אין שום תרופה מיידית נגד אב שלא מעביר תשלום מזונות בזמן או בכלל לא. ההליך המשפטי ארוך, ההוצאה לפועל קורסת גם ככה. במקרה של אישה שלא מרוויחה הון וזקוקה לכסף הזה (כמו רובנו), זו צרה צרורה... יקירתי, במלחמה כמו במלחמה - אין לך כל אפשרות אחרת. האיש פשוט לא הותיר ברירה בידך ובחר בדרך תוקפנית ומכוערת. מקווה שיסתדרו לכם הדברים ושלא יישארו לך משקעים של גועל נפש.

עין 3

New member
נדמה לי שההגבלה של ביטוח לאומי

היא שהאישה מרוויחה פחות מ-3900 ש"ח ברוטו לחודש. אני חושבת שהסכום הזה הוא לאישה עם 2 ילדים. זה משתנה בהתאם למספר הילדים. וגם אז מקבלים מהם "גרוש וחצי" ורק אם וכאשר הוא משלם את המזונות הם מעבירים לאישה את היתרה. ה-
שלי הוא עצמאי אז אין להם יותר מדי דרכים לגבות ממנו את הכסף.

*יערית

New member
שחר יקרה ../images/Emo24.gif

שום עיצה מקצועית אין לי..שום כלום כי אין לי ניסיון בזה ברוך השם...אבל
מעודד יש לי בשפע
רק אמש שוחחנו מעוף ואני על בעיה מהסוג הזה בעיקבות הודעתו של גבר הולך בדרכו וגם של עוד כמה גברים שמתקשים לשלם מזונות וגם לבנות את החיים לאחר הגרושין... נשאלתי ע"י מעוף..אם משה היה בא ואומר לי שאין לו כסף לשלם מזונות והיה מבקש שאוותר לו עליהם כי אין לו איך לחיות...מה הייתי עושה? אמרתי לו שאין מצב שאין עבודה....הוא יכול למצוא כל עבודה הכי שחורה ולשלם עבור ילדיו! ומעוף אמר ...כל עוד אני הבן זוג שלך.....אני מבקש ממך במידה וכך יקרה..נוותר למשה על המזונות! אני לא מסכימה לדעתו...ומקווה שגם לא נגיע לכך... למעוף יש הרבה אמפטיה להבין את הגברים בעיניין שלאחר הגרושים במידה והם באמת חיים מכלום....ומה אני יגיד...שאלוהים יתן לי את היכולת לתת לילדיי מבלי להיות זקוקה לאף אחד.
עוד אחד גדול

החתולית

New member
יערית...

יום אחד, כשנזכה בלוטו, נשמח שתינו (ואני בטוחה שעוד כמה נשים) לוותר על המזונות של ילדינו. בינתיים, לצערי הרב, אני ואת וגם שחר, זקוקות לכסף הזה (אני יכולה להפסיק לאכול, כמובן, ואז המשכורת שלי תספיק גם לי וגם לילדון).

יערית, תודה על החיבוקים אבל...

ב ח י י ם שלא תוותרי על מזונות ילדייך. רק גברים רעי-לב יכולים לא לשלם לילדיהם מזונות. כל אחד יכול לעבוד בכל דבר, כולל לנקות מדרגות ולשלם את מזונות ילדיו. זה אסור על פי חוק, שלא לדבר על חוסר מוסריות כלפי הילד שלך. אין לי מילים לתאר את הבוז שאני חשה כלפי גבר שנוהג כך. זו בושה להורות שלו.

blonda3

New member
שחר...

זה נכון שכל אחד יכול לעבוד בכל עבודה שחורה ויש גם אבות חייבי מזונות שעושים את זה אבללללללל הם יכולים להרויח כלכך מעט כסף שלפעמים זה יכול להספיק להם רק למחייתם ולא בכדי לשלם מזונות לא לכולם יש בית לגור בו לא לכולם יש הורים או משפחה לגור אצלהם ויש אבות שנזרקים לרחוב עם חובות ולא-הם לא יכולים לשלם. יש אנשים שנשברים בלי המשפחה שלהם ובלי הילדים שלהם ובלי המסגרת לא כולם חזקים. אז אני לא באה להגן עליהם למרות שזה אולי נשמע ככה אלא רק לתת זווית אחרת. ובמקרה שלך הפרטי יש לך מושג למה? מה קרה? למרות שזה לא אמור לעניין אותך אבל אם נניח יאסרו אותו מה זה יועיל לך? את תקבלי ככה את הכסף? הרי מה שחשוב לך כרגע זה לקבל את הכסף כי את בונה עליו-נכון? מקווה שהכל יסתדר לכם ומהר. לא אוהבת את המלחמות הללו.....

*יערית

New member
חתולית מיאו ושחר

אני לא זו שחשבתי על ויתור מזונות {מקוה לא לפתוח פה לשטן
} אלא מעוף שוחח איתי על כך,משום מה הוא מאוד מבין את משה... מפרגן לו על המפגשים עם הילדים ועל המאמץ שלו{עאלק} מפרגן על תשלומי המזונות בזמן{הוראת קבע..משה לא מתעסק עם החוק!} הוא זה שאמר שכל עוד אנחנו יחד ובמידה וניתקל בבעיה עם משה ותשלומי המזונות הוא מבקש שנתחשב במצבו..
אני בפלונטר עם אחוות הגברים שפיתחו לי בבית
אני האישה בבית אני מחליטה

blonda3

New member
מעוף-קיבלת אצלי המון נקודות עכשיו|!

בזכות מה שיערית סיפרה לנו "ומעוף אמר ...כל עוד אני הבן זוג שלך.....אני מבקש ממך במידה וכך יקרה..נוותר למשה על המזונות!" כל הכבוד לך! (וסליחה מאלו שלא מבינות אותי......)

שחר היקרה-

זה כסף לקיום ילדתו, ואת צריכה לקבלו, ואם הוא לא מבין זאת בדרכים הטובות, אז אין מה לעשות, יש כאלה שרק במלחמה הם מבינים לצערי. פעם אחד תעשי מלחמה עד הסוף ואולי זה ילמד אותו לקח ובעתיד הוא ישלם בזמן. תהי חזקה ובהצלחה

יעלי

את מחפשת לצאת טוב מהסיפור ומבקשת לדעת אם יש דרך אחרת בכדי שהמצפון לא יציק.... מנסיון של אחת שהיתה כבר בכל סרט אפשרי בנושא המזונות ,אני מודיעה לך שברגע שאת זאת שמקבלת מזונות בשם ביתך את כבר ברשימה השחורה....אי אפשר לצאת מהמצב בטוב,כל עוד את לא מוותרת ודורשת את שהוא חייב, את הרעה. אגב אני וויתרתי ונשארתי רעה.... טוב עשית ,נקי את מצפונך ,מי שלא עומד בבתחייבויותיו מבקש את הדרך הזאת,אז שיקלל ויעמוד על הראש . אני נתתי צאנס למעלה משנתיים לאקס הראשון שלי וגם קיבלתי קללות שאני לא מבינה שהוא מסכן (סתם נסע עם אוטו חדש...)כאשר הגשתי תביעה.פתאום כל משפחתו עמדה לצידו והסבירה לי שאני לא בסדר כי הצלחת שלי מלאה והוא מתחיל את חייו שוב(התחתן ונולדו לו ילדים)וכמובן שכולם ניתקו איתי את הקשר....בעעעעעעעעעעעעעעעעעע אגב השופט אמר לו שאם אין לו כסף לילדיו היה צריך לחשוב לפני שהביא עוד ילדים לעולם......

תודה לכולם. הרגע דיברתי עם העו"ד

אין ברירה נמשיך בהליכים. הוא לא שילם ולא מתכוון לשלם. לשאלתכם לגבי הביטוח הלאומי. אי אפשר, כי הוא עצמאי. אין משכורת לעקל, אלא את חשבון הבנק שלו, או כספים שמגיעים לו מלקוחותיו. לגבי היכולות שלו, יש לו יכולות. אין לו בעיה כלכלית. אני יודעת את זה בוודאות. זהו. אין ברירה. הוא כועס שהתחתנתי, שיש לי ילד, שהחיים זורמים פה בניחותא, אז בא לו לעשות לי בעיות. תודה על התגובות שלכם.

עלמה 3

New member
יעלי,

אם יש כבר תיק מזונות בהוצל"פ, את יכולה לפעול לבד ללא עו"ד. את משלמת שכ"ט לעו"ד? אפשר להטיל עיקול על הרכב שלו , אם הוא בבעלותו.

blonda3

New member
לעצמאים רבים יש היום בעייה

כלכלית. ואם יש לו רזרבות או חסכונות אז שישלם משם. ואם לא-אז שלפחות יסביר לך מה קרה. אם הוא לא רוצה מלחמות איתך.

../images/Emo63.gifמחקר מראה

שדרך המזונות הוא מחפש שליטה על האקסית מבלי להבין שלמעשה הוא פוגע בילדיו.גם האקס שלי חברמן כזה וכל פעם מאחר במזונות למרות שיודע את המצוקה ומצבו יותר משפיר. מה שנאמר בעל המאה הוא בעל הדעה

blonda3

New member
נכון-את בית המשפט לא מעניין

מה מצבו של האב לצורך תשלום המינימום וגם אב שאין לו נדרש לשלם החוק גם מתייחס לעניין המזונות ולחובת ההורים כלפי ילדיהם לפי גילאים. יש גיל שזאת רק חובתו של האב אח"כ לאם יש חובה מדין צדקה

אני כבר מזמן לא מקבלת מזונות..

האקס שלי הוא מת חיי מכירים ??? קיבלתי מזונות מביטוח לאומי 1650 שח לשתי הבנות , כיוון שהכנסתי עוברת את ה 4300 ש"ח ברוטו ( כן ברוטו ) אני לא זכאית לקבל מזונות דרך ביטוח לאומי. האקס שלי מרוויח בשחור ללא תלוש משכורת , אין לו כתובת , אין לו חשבון בנק והוא לא מופיע רשום בשום מקום . הוא לא רואה את הבנות כבר שבע שנים !! כיוון שהוא לא משלם לביטוח אומי הם לא משלמים לי . הוא כבר הקים משפחה שניה , וחיי לו בארץ הזו ... היום היא חוגגת יומולדת( הבת שלו..) בת 13 יותר ממחצית חייה היא לא ראתה את אבא שלה , הבת השניה בכלל לא זוכרת אותו... ומזונות ....אין !!! איזו מדינה , הוא לא חושש ולא מפחד מהרשיות בכלל ... טוב סתם סיפרתי על היבלת שלי.... ביייי

למעלה