יערית - ילדים, בי"ס, בעיות
קודם כל, קבלי
ודעי שאת לא עשית שום דבר לא בסדר ולא היה שום דבר שהיית צריכה לעשות ולא עשית. זה לעניין רגשי האשמה שמתעוררים באופן אוטומטי כל פעם שקורה משהו לא טוב עם ילד שלנו. ברור שצריך להפריד בין הפטפטנות (צרה מוכרת אצלינו, לפחות שני דורות
) לבין האלימות. האנרכיסט שלי הוא מסוג הילדים שתמיד היו מתבייתים עליו - כל העולם מפריע, הוא רק פותח את הפה - המורה תופסת אותו. כאלה. מה שלא אומר שהוא אי פעם סתם את הפה, כי הוא לא, אבל הוא תמיד זה שנתפס. כל עוד היה מדובר רק בעניינים של הפרעה בשעור, זה לא היה נורא (חוץ משנה שבה הייתה לו מורה מזעזעת שפשוט לא סבלה אותו וגרמה לכולנו לחלושס). באותו שבוע שהאקס שלי התחתן בשנית, כשהאנרכיסט היה בכתה ד', הוזעקתי לבית הספר לשוחח עם המורה ועם סגנית המנהלת לגבי "ארוע חמור" שבו היה מעורב הילד. מסתבר שאיזה בריון בכתה שלו ניסה להלביש שקית על ראשו של ילד אחר, והדון-קישוט שלי בחר להתנפל על הבריון. לא לגמרי ברורים הזמנים של העסק - מסתבר שהאנרכיסט התנפל אחרי שהביריון כבר עזב את הילד השני, בלגן שלם. העניין הוא שהוא כנראה הכה את הביריון הרבה מעבר לסביר... דיברו איתי על השעייה, ועל זה שהוא בעייתי (אני בשלב הזה די אבדתי את שלוותי והסברתי למורה שהעובדה שהיא לא אוהבת אותו מהיום הראשון שפגשה אותו לא עושה אותו בעייתי). אז מה בעצם אני מנסה להגיד לך? שהייתי במקום דומה לזה שאת נמצאת בו, שזה מתסכל נורא, את נקרעת בין הצורך לעזור לילד לצאת ממה שגורם לו להתנהג ככה, לבין הצורך לחנך אותו ולשים את הגבולות בצורה יעילה; בית הספר מטיל עלייך את האחריות ואם יש לך מזל יש לך שותפה פעילה בדמות המורה, אבל את לא יכולה להיות נוכחת ביום יום שלו שם ואת ניזונה מדיווחים מיד שנייה. מתכון די בטוח לתלישת שערות ובכי, אני מוצאת. אני, דרך אגב, אמרתי אז לאדון האנרכיסט הצעיר, שעם כל כמה שאני גאה בו שקם להגנת החלש נגד הביריון, אלימות היא לא הדרך להתמודד. אני מודה שלא הענשתי אותו בכלל, כי הרגשתי שכל ההתייחסות של המורות, הזעקתי לבית הספר, ואיומי ההשעייה, היוו עונש מספיק. אני לא יודעת אם צדקתי או לא. תהיי חזקה, יעריתוש. יש בך אהבה והיא תנצח
(וסליחה, יעלי, שגנבתי את החתימה שלך).