אין לי כותרת...

עוד משהו

קשיחות רעיונית ופיחלוץ אמיתות בניגוד לזרימה רעיונית ומחשבתית וכנות סותרת את היכולת להשתנות בדיוק כמו "אבחנה"

לצורך העניין במקרה של מי שהזכרתי אני כן אתייחס לעבר אבל לא כמכונן בלעדי של שנאה אלא כחלק ממערך גורמים שיוצרים דפוס מסוים - למשל הדרך להתמודד עם אלימות שחווים מחוץ או מבית (לאו דווקא פיזית) הוא ראשית למשל לשנוא את עצמך כי זה מאפשר לך לחוש שעיר לעזאזל של דברים ומרפא ומשתקף בצורך של אחד לבצע נידוי פנימי על מנת לשרוד- ההבנה שיש משהו שצריך להשתנות בי כי אחרת הוא מתקשה להסביר את מהות הנידוי הכוחני . שנית גם לשאול למה היה נידוי ולא בניסיון ליישר קו עם אבחנה וכן הלאה ובעיקר להבין שזה עוד גורם מיני רבים וזיכרון לא לינארי אצל חלק בשלב מסוים מתבטא כשנאה עצמית ואצל אחרים כמערך של מרידה אלימה וחסרת פרופורציה.

שנית כשממשיכים להתייחס לחלק העצמי כלא נחשב בעניין יש פה בדיוק המשך של מה שדוחף דפוס שחוזר. העניין הוא גם שלא מחויב אפילו העבר להבנה הזו יתכן גם ההווה וזה תלת מימדי ושונה לגמרי מיחוס משמעות אחת ובכלל האדם הסובייקטיבי בהקשר של משמעות מסוימת כסך הדברים ולגמרי נזיל ומשתנה-

כמו האדם כי הוא מסוגל להשתנות והוא צריך להשתנות והוא משתנה .

זה העניין ואוכל אם תרצה להדגים לך את זה מהרבה תחושות מול התנהלות מיתית - פסיכולוגית - טראומתית - קבועה ואיך זה ממש הכי *מזיק* לאנשים.
אני לא מתיימרת לדעת את הסיבות והתוצאות כהשתקפות גם אתה וגם ילד יכול להעיר לי באותה מידה בחיבור של הדברים הפנימי .

וראית שילדה אחת העירה בך משהו שהרבה נשים לא יכולות לאו דווקא בכוונה אבל כי הייתה בה תבונה עמוקה - לדעתי - לראות אותך .

זה בדיוק העניין. תלת מימד של דברים ובדיוק בגלל זה אני ממש לא מניחה שאתה כזה.

צמד המילים

בורות מבחירה
&nbsp
הוא כל כך רע עבורי בכל כך הרבה מובנים...
אני חושבת שזה הבסיס לתחושה שלי
&nbsp
מכיוון שקשה לי לעמוד מהצד ולחשוב "ככה זה וזהו"
גיליתי שהדרך הכי נכונה עבורי היא כן לנסות להסביר, להקשיב ולכוון
אם דבריי יגעו וישנו תפיסה ולו אצל אחד מהם - דייני
&nbsp
&nbsp

BezBog

New member
זוהי המציאות

אני לא טוען שאי אפשר לשנות חלקה. ושוב את תקראי את כל הדיון הארוך והמתיש תראי את ההצעה שלי לפתרון חלקי של הבורות מבחירה והסיבות לדעתי לקיומה.

קראתי

את התגובות שלך לפחות...
לא מצאתי שם פתרונות שמתאימים עבורי לבעיה שציינתי אלא פתרון כללי חברתי.
&nbsp
תודה בכל מקרה על הנסיון

BezBog

New member
שישמור אותי השד

לפני דקה אמרתי שאין פיתרון כוללני רק חלקי.
אשיב לך בשאלה הזו כיצד ניתן לפתור את הגזענות וההקצנה של שנאת הזר והאחר בישראל היום?
ישנן הרבה דרכים קטנות אין פתרון קסם או נוסחא שעובדת בכל פעם ישנם הרבה דרכים קטנות/אישיות/חברתיות/חינוכיות/כלכליות לפתרונות קטנים שיחד אולי יוכלו לתת מענה רחב יותר וצמצום של תופעה.
או שאולי אני פשוט לא מבין את השאלה שלך

הבנת נכון

אכן כרגע אני בוחרת בפתרון קטן אך אפקטיבי מספיק מבחינתי
שהוא להסביר, בדרכי.
&nbsp
תודה :)

LadyInk

New member
לצערי

מה שאת כותבת קורה ברוב תחומי החיים.

הדור הצעיר צריך הכול, גדול יותר, חזק יותר..ורצוי..עכשיו.

מה יקרה להם בעתיד?
אני מניחה שתמיד יהיה עוד ועוד. עוד במה להתנסות, עוד חוויות לחוות.
המוח שלנו הוא גמיש ויצירתי ..ויצירתיות מפתחת עוד יצירתיות...

למעלה