אין מחיר לחופש...האמנם?

iba90

New member
אין מחיר לחופש...האמנם?

במצב הכלכלי שלי היום מאוד קשה לשכור או לקנות דירה וחלקנו ,אני מאמין, נאלץ לגור עם ההורים. האם המצב הזה בו אתם תלויים בהורים ונמצאים בעצם במצב של חוסר ביטחון כלכלי...האם זה ישפיע על השיקולים שלכם לנסות ולהכיר מישהו\י כשאתם יודעים שאין לכם מקום משלכם או רכב משלכם? האם תפסלו מישהו\י מראש בגלל שהמצב הכלכלי שלו הוא כזה?

מנומשת27

New member
אין לשאלה הזו

תשובה חד משמעית. אם הסיבה לכך שאותו אדם גר אצל הוריו נראית לי (מטפל בהורים, חוסך סכום מכובד של כסף כל חודש, וכו'), אצא אתו בתנאי שפרמטרים אחרים מושכים אותי מספיק. בהתלבטות בין שני בחורים זהים שאחד מהם גר עם הוריו והשני גר לבד, מן הסתם אעדיף את הבחור שגר לבד.

טום גיא

New member
תפסיק לחפש תירוצים

קודם כל, אני מקווה שברור לך שבחור שגר עם ההורים בגיל 30 ועובד במקדונלדס מושך פחות מבחור שבגיל 30 מכר את הסטארטאפ שלו וגר במגדל יוקרה שמשקיף לים. לא רק בגלל ההיבט הפרקטי (שהוא גם מאוד משמעותי, אין ספק שאפשר להנות יותר במגדל היוקרה מאשר מהתגנבות בלילה בשביל שאמא לא תשאל מי הבחורה שהבאת) אלא גם בגלל שזה מעיד על תכונות נוספות של הבחור, החל מכישרון ועד לאמביציה ומוטיבציה.

ואני שואל - אז מה? גם כרס מושכת פחות מריבועים בבטן, קרחת מושכת פחות משיער שופע, חוכמה פחות מבורות, יובש פחות מהומור, עצבנות פחות מסבלנות, וכך הלאה. אני לא מכיר אף אחד שהוא מושלם. לכל אחד יש את היתרונות והחסרונות שלו. חלק מהחסרונות אפשר לשפר, וחלק אי אפשר. גם הבחורה שתכיר לא תהיה מושלמת ואל תצפה ממנה להיות כזו. אם תיתן לכל דבר להפריע לך או להוות תירוץ לזה שאתה לבד, אתה תישאר לבד. כמו שאתה לא צריך להתבייש במה שיש לך, אתה גם לא צריך להתנצל על מה שאין לך. אם מישהי תפסול אותך בגלל סיבה כלשהי, כנראה שהיא לא הבחורה בשבילך, כמו שאם תפסול אותה בגלל סיבה אחרת אתה לא הבחור בשבילה. צא ותגלה אנשים עניים, מכוערים וטיפשים שלא עצרו את עצמם מלחפש אהבה ובסוף מצאו.

ובכל מקרה, אם באמת מפריע לך לגור עם ההורים ואתה עדיין רוצה לחסוך אתה יכול לשכור דירה קטנה בפתח תקווה עם שותפים במקום לגור לבד בפנטהאוז ברמת אביב, או שתחפש עבודה נוספת. כמו שאם אתה שמן אתה יכול לאכול סלט במקום עוגה וגם לרוץ מדי פעם. אבל תעשה את זה בשביל עצמך ולא בשביל אף אחד אחר.

sanaya7

New member
אני באותה עמדה, אתה מחפש תירוצים

גם אני היתי במצב כלכלי לא משהו, אבל היה לי רע בבית ושכרתי חדר בדירת סטודנטים ב-150$. היתי סטודנטית בעצמי ולא היתה לי עבודה מסודרת, אבל ניקיתי בתים של אנשים והסתדרתי. אז אם יש רצון, הכול אפשרי.

Reyn

New member
סקרנת אותי, בדקתי עכשיו אם אפשר לשכור

ב550 שקל. יש רק מודעות בודדות בכל הארץ שמתאימות לטווח מחירים כזה, ובעיקר אנשים שמחפשים שותף שני בדירת 2 חדרים, או שותף שלישי בדירת 3 חדרים (כלומר בלי חלל משותף, עד כמה שאני מבין - שוכרים רק מיטה), כנראה בדירות ישנות במיקומים לא אטרקטיביים. טכנית את צודקת, אפשר לשכור חדר ב-550 שקל, אבל לא בדיוק אטרקטיבי.

בשביל מה צריך חלל משותף?

אתה שוכר חדר, ובחדר בד"כ יש מקום ליותר ממיטה (לא מתייחסת לתל אביב ולזוועות שהולכות שם).

Reyn

New member
אם לא מבלים יחד עם השותף, אולי באמת אין צורך

לא יודע, אני די מתחלחל מהמחשבה לגור עם שותפים.
כשגרים עם המשפחה, אפילו אם יש לך רק חדר אחד קטן, הבית עצמו שלך - אפשר לעשות מה שרוצים בסלון, במטבח וכו'.
אבל לשכור חדר, במובן המילולי: חלל של 20 מ"ר תחום בין 4 קירות, שמעבר להם יש אנשים זרים - נראה לי מחניק ומדכא.

sanaya7

New member
אבל עדיין עדיף על לגור בבית עם ההורים

אתה יכול לחזור מתי שבא לך, לעשות מה שבא לך, להביא את מה שבא לך ולא להרגיש לא נוח.
אתה לא חייב לסדר את החדר

אז אני מעדיפה חדר קטן שיש שם מינימום דברים מיטה, ארון, טלוויזיה ושולחן. אבל יש לך הרבה יותר חופש מבבית של הורים

A 26 cm Schlong

New member
אוי ואבוי

אפשר לחשוב שכולם פה מתפקדים על תקן זונות בשעות הערב.

מה זה "לעשות מה שבא לך"?

כן, גם לי זה נראה מחניק ומדכא

ולמען הגילוי הנאות, מעולם לא גרתי עם שותפים.
אבל גם כשאתה גר עם ההורים אתה לא באמת עושה מה שאתה רוצה מחוץ לחדר שלך.
בעיניי השאלה: הורים או שותפים תלויה בעיניי בעיקר בזהות ההורים והשותפים... גם בדירות ובשיקולים כספיים, כמובן, אבל בסופו של דבר אלו הגורמים הפחות קריטיים.
אני בטוחה שקשה למצוא שותפים טובים, ואת ההורים שלך אתה לפחות מכיר טוב. אבל הם תמיד יהיו ההורים שלך, ולא שותפים. גם אם אתם מסתדרים מצויין, אתה תמיד תחת העין הבוחנת שלהם, בצורה שלא תהיה קיימת עם שותפים.

אתה יודע שאני במצב שלך

אני חושבת שזה הכל עניין של מכירה
לדעת "למכור" את מה שכן טוב בנו, את ההצלחות והיכולות שלנו. בקיצור את מה שיש לנו להציע.
בשביל זה כמובן קודם כל אחד צריך להאמין במוצר שהוא מציע

דעתי

מי שרוצה לגור לבד, ימצא דרך, בשכירות במקום לא מבוקש אם צריך. זה הכל עניין של סדרי עדיפויות, כי אפשר להתרחק מת"א, ולמצוא מחירים שכל אחד יכול להרשות לעצמו (בתור מישהו ששוכר בבאר שבע..).

בגיל שלי זה לגיטימי, אבל בגיל 30 אני חושב שזה כבר יהווה אצלי סימן שאלה גדול שאני תמיד אחפש לראות מאיפה הוא נובע (ואולי הסיבות יהיו בסדר, גם זה קורה).
אצל בחורה אני בטוח שזה עוד יותר משמעותי..

רכב לגיטימי שלבנאדם לא יהיה אם הוא לא צריך והמצב הכלכלי לא מאפשר לו, אבל כן, עבור גבר זה מגביל, וזה נראה רע בעיני הבחורה, גם אם בפועל זה בסדר..

לא אכפת לי אם לגבר אין דירה

מעדיפה שהוא יבוא אליי

אבל יותר ברצינות, אם גבר מעל גיל מסויים לא עשה מאמצים סבירים לחיות חיים עצמאיים (ואין נסיבות שמאלצות אותו לגור עם ההורים), כנראה שהוא לא בשבילי.

למעלה