אין מחיר לחופש...האמנם?

A 26 cm Schlong

New member
עד גיל 50, בחישוב פשוט

הוא צריך להיות עם בית משלו ועוד איזה מיליון בצד (לפחות).

שוב אתה עם ה'פניני חוכמה' שלך

כמה שטויות אתה כותב, כבר הפסקתי לספור! אז עד שהוא יתבסס כלכלית הוא צריך להיות לבד?

לא פוסלים אנשים על שטויות-

ואלה שטויות.
לפסול מישהו שאולי יכול להיות האחד שלכם בהא הידיעה - בגלל דירה או רכב - נשגב מבינתי.
פחות שיפוטיות, יותר לפתוח את הראש, ולתת סיכוי, ולא לפסול על דברים שלא קשורים לאדם עצמו ולאישיות שלו.
אחרת ממשיכים להישאר לבד.

Berethor

New member
לי זה לא משנה בכלל

מעניין אותי האדם ולא הרכוש. עם כל מכשול בחיים אפשר להתמודד ביחד ולא רק לבד. העיקר זה ההתאמה והרצון. חוץ מזה דווקא מישהו שיש לו הרבה לפעמיים נמצא בקשיים כלכליים גדולים יותר, כי כידוע דירה ורכב עולים הרבה מאוד כסף לתחזק, ויש אנשים שמחזיקים אותם רק בשביל הפוזה בעוד שהם שוקעים בחובות. הבעיה היחידה שלא קשורה לבן זוג ולהתאמה שיכולה להפריע זה מרחק, אבל אפילו לזה אפשרי למצוא פתרונות.

כמו שהרבה אמרו, לחלוטין עניין של סדר עדיפויות

הרבה חברים בגילי עדיין גרים בבית וזה לא מפריע להם לנהל מערכת יחסים.
אישית, לא אחזור לגור אצל ההורים שלי כי לא נוח לי אצלם.. חוסר פרטיות משווע. אספוג עוד בעיות כלכליות ואעדיף לגור לבד מאשר לצאת מדעתי על בסיס יומי בבית.
מבחינת מצב כלכלי של הצד השני, זה באמת תלוי בגיל בו עדיין גרים עם ההורים ובאיזה סטאטוס האדם נמצא. זה אמנם מאוד נוח כששני הצדדים גרים לבד ולא צריך לקחת בחשבון את ההורים, אבל לא אפסול מישהו על זה מראש.

Berethor

New member
למה צריך שכל אחד יגור לבד

אם במלא המטרה בסופו של דבר זה לגור ביחד..

כי זו לא המטרה המיידית..

זה סתם עניין של נוחות.
יש זוגות שלוקח להם שנים לעבור לגור יחד, אם בכלל, אז זו לא מטרה מאוד רלוונטית כשמתחילים לצאת.

LILI1234567

New member
אני אישית לא אפסול בגלל מצב כלכלי אך

אפסול מישהו חסר שאיפות, כלומר אם נניח אתה במצב של חוסר ביטחון כלכלי ומשלים איתו, אז זו בעיה עבורי.
אין שומדבר רע בלהכיר ולהתקדם ביחד לדירה משותפת או רכב משותף בהמשך לכן לא מבינה איזו סיבה יכולה להיות לפסול מישהו חוץ מרדיפת בצע.

spaysi8

New member
תראה...

אפסול מישהו כי הוא עצלן מידי, כי הוא לא שואף קדימה, כי לא אכפת לו להתקע במקום, כי הוא עלוקה,
אז כן לפעמים כל אלו יהיו באמת הבנאדם שבגיל 30 עדיין גר עם ההורים,
אבל אפסול את הבנאדם בגלל התכונות האלו ולא כי הוא גר עם ההורים,
אם הוא גר עם ההורים מסיבה טובה או שהאופי שלו משקף דמות אחרת לגמרי ממה שאמרתי למעלה, אז למה לא לצאת איתו?

רכב זה בעיתי אבל לא אכפת לי כי אני אוהבת לנהוג,
ומצב כלכלי בכלל לא רלונטי אלא אם כן הוא הגיע למצב הזה מתוך טיפשות ואז אני לא צריכה מישהו כזה בחיי :p

אז ככה...

ברור לי שבהחלט העובדה שאני לא יצאתי מהבית מפריעה לי בהיכרות.
יש לי בית שלא ממש מארח ואני לא מביאה אפילו חברות.
בחורים אף פעם לא הבאתי, רק אם זה ידי וגם זה מקרים חריגים ולרוב היה לפחות עוד אדם אחד מלבדו.
אני לא ארגיש בנוח להביא הביתה מישהו אלא אם כן ברור לי שיש כבר יציבות מסוימת בקשר ביננו, אני גם לא משתפת את אמא בהיכרויות כאלה.
אמא שלי בכלל חושבת שאני הרבה פחות מנוסה משאני, מבחינתה אני סוג של נזירה שלא מעניין אותה כלום.

אני לא אפסול מישהו בלי דירה או רכב שבהם הוא גר לבד כי ברור לי מה המצב הכלכלי של אנשים שורובנו תפרנים בדרגה כזו או אחרת.
אבל גם ברור לי שאם לו אין מקום לפרטיות וגם לי לא, זה מכשול לקשר.

C l u e

New member
אתה כל הזמן חוזר לשאלה הזאת...

כבר כמה פעמים שהעלית את זה לדיון בפורום.
אם כל כך מפריע לך לגור עם ההורים, צא ושכור דירה. לא הייתי אומרת את זה לכל אחד, כי לא כל אחד יכול, אבל אתה מעיד על עצמך שאתה חוסך לקניית בית. אז תדחה את התוכניות בכמה שנים ותשכור בינתיים דירה נחמדה וזולה (כן, יש כאלה, ברגע שיוצאים ממדינת תל אביב).
אני לא מבינה מה הטעם לדון בזה כל פעם מחדש. אם טוב לך אצל ההורים- נפלא. אבל נשמע שלא זה המצב.
מה כל כך קשה לשכור דירה? נשמע שאתה מעדיף להישאר במקום בו אתה סובל ולבכות על מר גורלך, אולי אפילו להאשים את המצב הנוכחי שלך בכך שאתה גר עם ההורים. זה נשמע לי כמו תירוץ נוח.

A 26 cm Schlong

New member
הבנאדם שאל שאלה לגיטימית

מה ההתנפלות?

ורק בשביל לסבר את האוזן, אם הוא יעזוב כעת את בית ההורים לטובת שכירת דירה, הוא לא ידחה את התכניות שלו לקניית בית בכמה שנים, אלא יאלץ לבטל אותן לחלוטין.

כולם חכמים, לא רוצים לגור עם ההורים, שורפים את הכסף על בית שהוא לא שלהם, מנפחים את כיסיהם של אנשים זרים ובסוף יוצאים לרחובות וצועקים "אפילו בית אני לא יכול לקנות".

פתט.

C l u e

New member
הנושא אכן לגיטימי,

אבל הוא עולה כל יומיים בערך בפורום, לרוב על ידי איבה (למשל כאן: http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=2353&messageid=167749205 )

אז בפעם הראשונה מגיבים בסבלנות, בפעם השניה קצת פחות, ובפעם ה-100 זה כבר מתחיל להעיק, מכאן ה"התנפלות" שאתה טוען שיש כאן.

אני לא חושבת שלשכור דירה זה אומר לוותר על קניית דירה משלך. כל מי שאני מכירה שיש לו דירה משלו גר בשכירות במשך כמה שנים לפני שקנה. נכון שזה קשה, נכון שלא לכולם יש עזרה מההורים, אבל זה לא משהו בלתי אפשרי כמו שאתה מציג את זה. אולי בתל אביב זה בלתי אפשרי, אבל כאמור יש עוד ערים בארץ הזאת. אני לחלוטין לא מאמינה בלשרוף את הכסף שלי ואז לצאת לרחובות לצעוק שקשה. אני שוכרת דירה בזיל הזול בפריפריה ותוך כדי שאני סטודנטית הצלחתי לחסוך הון עצמי די מכובד במהלך התואר. התוכנית שלי היא להמשיך לנפח את ההון הזה במשך 3-5 שנים מרגע סיום התואר ואז לקנות דירה. אם ההורים יעזרו (לא בונה על זה) זה יקרה תוך שנה או שנתיים מהיום, אבל גם אם לא זה יקרה בעתיד הקרוב.

אז די עם הדמגוגיה הזולה הזאת וההתעקשות להישאר בבית ההורים גם כשרע וקשה (וניכר שלאיבה רע מאד וקשה מאד). נכון שעדיף להישאר, אבל באיזה מחיר?

iba90

New member
אני מצטער שאני משעמם אותך...

עם הבעיות שלי ושל עוד אי אילו עשרות אלפ גברים ונשים במצב שלי אבל סבבה את צודקת...אני חפרן ותפרן

C l u e

New member
איבה, די.

אתה כבר ילד גדול, הגיע הזמן להחליט. יש הרבה יתרונות בלגור עם ההורים (חיסכון כלכלי, כביסה נקיה, מקרר מלא וכו') אבל יש גם חסרונות (היעדר פרטיות, הרמת גבה מצד החברה). הגיע הזמן להחליט מה יותר משתלם לך- להישאר אצל ההורים או לעבור לגור לבד?
זאת החלטה *שלך*, וכל החלטה היא לגיטימית. לא משנה מה אתה מחליט- תהיה שלם עם זה! אני מכירה הרבה אנשים שנושקים ל-30 שעדיין גרים עם ההורים. זאת הבחירה שהם עשו, וזה לא מפריע לאף אחד מהם לנהל קשרים חברתיים או רומנטיים.
הרי זה לא באמת קשור למגורים עם ההורים, לפחות לא באופן ישיר. הסיבה לחוסר הניסיון היא הרבה יותר עמוקה מזה, ושנינו יודעים את זה. זה לא כאילו שתעבור לגור לבד ופתאום כל לילה תגיע בחורה אחרת לדירה שלך.
אני באמת אומרת את זה בטון הכי ידידותי ומחבק שיש לי (במדיה כתובה קשה להעביר טון דיבור, לכן ההבהרה)- לדעתי אתה מתרץ את חוסר הניסיון שלך בעובדה שאתה עדיין גר עם ההורים, ואתה מפחד שברגע שתעבור לגור לבד תיאלץ להתמודד עם המציאות, והיא שתישאר חסר ניסיון גם מחוץ לבית ההורים. נשמע כאילו אתה מפחד להתמודד עם הסיבות האמיתיות לחוסר הניסיון שלך, ולכן נוח לך להעלות כל פעם את הדיון הזה מחדש ולתלות את חוסר הניסיון באופן בלעדי בכך שאתה עדיין גר עם ההורים שלך. עצם העובדה שאתה מקבל תשובות מחבקות רק מעצימה את בועת ההכחשה, ולכן בחרתי להגיב בדרך אחרת.

אתה מוזמן להמשיך להעלות את השאלה הזאת בפורום כמה שרק תרצה (בכל זאת, אתה בעל הבית, אתה יכול לעשות פה מה שבא לך), אבל התשובה שלי לא הולכת להשתנות.

iba90

New member
אוקיי

אני מכבד את דעתך....גם בדברים שלך יש משהו...אני מניח שזה מצב אינדבדואלי לגביי כל אחד ואחד...ואגב אני מכבס לעצמי וקונה לעצמי את האוכל שאני אוהב וגם משלם את כל החשבונות של ההורים שלי...

אני אשתדל לשים לב פעם הבאה אם יהיה לי דחף לדבר שוב על הנושא...

למעלה