אין עוד סיכוי לפתרון ׳שתי המדינות׳, לדעתי

מהצד הפלשתיני

1. הפיתרון הזה לא יוכל לכלול יישום של ׳זכות השיבה׳. אולי עבור מדינות ערב התומכות בפיתרון זה יהיה בסדר אבל לא עבור הפליטים החיים בתת תנאים במדינות האלה ולא עבור הארגונים הרדיקליים הניזונים מהאומללות הזו.
  2. המדינה הפלשתינית תהיה מסגרת מוחלשת ביותר - אין ׳עם׳ פלשתיני, יש המון קבוצות שחיות יחד עם הדברה יותר אי הסכמה מהסכמה. המדינה שתקום תהיה מחולקת לשניים והמסגרת הפוליטית תהיה מפורקת ולא יציבה. התוצאה? מצע נוח לכניסה והתפתחות של ארגונים רדיקליים כמו דאע״ש ודומיו - אומללות עבור הפלשתינים ואיום בטחוני קשה עבור אזרחי ישראל.
  3. המדינה הפלשתינית תזדקק לתמיכה כספית אדירה על מנת להשתקם ולא רק ברצועת עזה. אין ספק שיש אנשי עסקים ויזמים פלשתינים עם המון רצון טוב ואפילו לא מעט השקעה ויכולת. הם יצטרכו להתמודד עם אבטלה כרונית קשה, רמת השכלה נמוכה של גרעינים קשים בקרב האוכולוסיה וחוסר יציבות פוליטית.
  4. המדינה הפלשתינית תהיה מוחלשת מבחינה בטחונית - כחלק, מן הסתם, מהדרישות הישראליות. ללא צבא משמעותי, עם משטרה חלשה ודלת אמצעים ואל מול כנופיות של עבריינים וטירוריסטים שפועלות בשמם של גרעינים קשים באוכלוסיה ושיהיה קשה מאוד לעקור אותם מהשורש.

מהצד הישראלי

1. השאיפה, בימין ובשמאל, היא להקים מדינה ׳יהודית׳ כשהפרשנות המקובלת היא שזו מדינה - עם רוב יהודי. בפועל, אחרי הקמת המדינה הפלשתינית יתברר לאזרחי ישראל שאין כזה דבר ׳רוב יהודי׳ מאחד שאין כזה דבר ׳עם יהודי׳ אלא אוסף של קבוצות אוכלוסיה שלחלקן יש מאפיין אתני או שניים דומים אבל גם הרבה הבדלים והרבה שוני.
  2. הפוליטיקה הישראלית אינה בנויה לזמנים של שיקום. הפוליטיקה הישראלית מופעלת מכוח איומים גדולים ומצב של שקט לא מאפשר את קיומה. התוצאה? כל עניין קטן אצל הפלשתנית ישמש עילה מצד פוליטיקאים למסע של דמגוגיה ולאומנות. אין סיכוי שהפוליטיקה הישראלית תוכל לאפשר לאורך זמן שיתוף פעולה עם הפלשתנית אם עם הערבים כשכל פוליטיקאי מתחיל יודע ש׳להבין ערבית׳ זה קופון פוליטי חשוב מאוד.
  3. ישראל תצטרך לפנות לפחות 100 מתנחלים, אולי אפילו יותר. בדוך קטיף היה צריך לפנות 8000. המשמעות היא מעמסה כלכלית אדירה, כר לכעס, אכזבה ותסכול ומקור לפעילות טירוריסטית אלימה מצד גרעינים קשים באולכוסיה היהודית שיראו בפינוי בגידה קשה.
  4. בתוך ישראל עדיין ישארו כמליון וחצי ערבים שעצם קיומם יפריע ללאומנים למיניהם. האוכלוסיה הזו תשמש כשק אגרוך ושעיר ועזאזל ותשלם מחיר יקר על כל ערעור במצב הבטחוני וכל איום שיתגלה.

סוהי99

New member
אחרי היציאה הזאת איבדתי כל עיניין.

"אחרי הקמת המדינה הפלשתינית יתברר לאזרחי ישראל שאין כזה דבר ׳רוב יהודי׳ מאחד שאין כזה דבר ׳עם יהודי׳" ....

קשה עם האמת, מה?

הנה חדשות בשבילך: אתה ואריה דרעי ודב חנין, לא שייכים לאותו עם. הדבר יחיד שמקשר ביניכם זה שלשניכם יש הורים אורבים או משהו כזה שהיו ולכוח להתפלל בבית כנסת. הקשר הזה אולי הופך אותכם לכאלה ששייכים לאותה דת, אבל לא לאותו עם.
&nbsp
צר לי, זו המציאות, תתמודד איתה.

איך שלא תסתכל על זה

אין כזה דבר ׳עם יהודי׳.
&nbsp
עם כמה שאני אוהב אותך, אנחנו באים מתרבויות שונות והיסטוריה שונה. אמנם יש לנו הרבה משותף, כמו שיש לכל שני אנשים נורמלים בעולם, אבל אנחנו לא שייכים לאותו ׳עם׳.
&nbsp
אני לא יודע מי זה העם שלי אבל זה לא אומר שאני מתכוון להסתובב ברחוב ולהכריח כל מיני אנשים להיות שייכים לעם וירטואלי.

באמת חבל

כי אם היית קורא את מה שכתבתי על הצד הפלשתיני הייתי מגלה שלדעתי, אין כזה דבר ׳עם פלשתיני׳.

סוהי99

New member
יש עם שאתה מכיר בקיומו?

עם טהור,ללא כל השפעות סביבתיות או תמורות שהזמן אחראי להם?........

למען האמת, לא

בכל אופן לא בעולם המערבי.
&nbsp
מדינות לאום מדורגות בתחתית ברשימת המדינות בעולם על פי כל פרמטר. לא הייתי רוצה שמדינת ישראל תידרדר לשם.

באמת איך שלא הסתכלתי על זה ראיתי שוב שאתה מגבב שטויות בערמה

אם אתה לא יודע מי העם שלך למה אתה קובע ומאפיין מי העם שלי?

תעשה טובה, תשאיר את הבילבול התרבותי וההיסטורי שלך אצלך.

למונח ׳עם׳ יש הגדרות ברורות

קודם כל, זכותך להגדיר את עצמך איך שאתה רוצה. בכל אופן, ההגדרה המקובלת למונח ׳עם׳ כוללת מספר אלמנטים:
&nbsp
שפה משותפת - פחות ממחצית היהודים בעולם מדברים עברית באופן שוטף. ב-1948 - זה היה פחות מ-10 אחוזים.
&nbsp
היסטוריה משותפת - במאה הקודמת, אירוע מזעזע ביותר שחוו מליוני יהודים על בשרם, היה, באותו זמן, שמעה רחוקה עבר מליוני יהודים אחרים. בעצם, אין אירוע היסטורי בעל משמעות שנחווה במשותף על ידי רוב היהודים, באותו אופן, בזמן שהוא התרחש.
&nbsp
תרבות משותפת - באמת?
&nbsp
מוצא משותף - מחקרים גנטיים מראים שלחלק מהיהודים, יש מוצא משותף - מלפני 2500 שנה, מוצא שהם חולקים עם כל יתר העמים במזרח התיכון. לחלק מהיהודים אין קשר למוצא המשותף הזה...
&nbsp
אני לא מנסה לפגוע או לזלזל. זו המציאות. ׳העם היהודי׳ מתקיים על בסיס של קשר לדת היהודית, דת שרובנו לא מקיימים בחיי היומיום שלנו. כבר כתבתי, זכותך להגדיר את עצמך איך שאתה רוצה.
&nbsp

shy-1

New member
אינך צודק, עזוב את עניין החרדים והחילונים, אשכנזים ומזרחים,

סטרייטים ולהטב"ימ, לכולנו יש היסטוריה משותפת(לפחותכךאנו יודעים/חושבים/בטוחים),
וזה מה שהופך אותנו לעם אחד, התנ"כ, ארץ ישראל, והשנאה לאובמה, הן מכנה משותף
הרבה יותר משמעותי משיש לעמים אחרים.
אתה יכול לשחק עם המילים, אך זה לא ישנה המציאות.

זה לא עניין של סטרייטים ולא סטרייטים

אין קשר לאומי בין יהודים שמוצאם במרוקו לבין אלה שמוצאם באירופה. אתה רוצה לחשוב שיש? לך על זה. רק אל תיתן יד להרוס את מדינת ישראל בשם המחשבה הו.

אין לי בעיה עם הגדרות ברורות. נניח שבויקפדיה

עם ניתן להגדרה כקבוצה חברתית בעלת מספר מאפיינים משותפים, כגון מוצא אתני, שפה, דת, תרבות, היסטוריה, מנהגים או אזור גאוגרפי.

מוצא אתני, בעיה להוכחה גם להרבה עמים שהיו תחת השפעה ויקנגית, גרמנית, רומאית. אגב גרמנית שזה בכלל הודים אבל עזוב זה לא לעכשיו.
שפה, שפות באו ונעלמו, אני מקווה בשביל האירים שאיבדו את שפת אבותם שעדיין יוכלו להיקרא עם.
תרבות, גינס, טישרט, פופ, רוק ושמאלץ מאפיין כמעט את כל העולם המודרני. אני מקווה בשביל היפנים שלא תבטל להם חלילה את החמוד המערבי.
היסטוריה, השואה נגעה בכל חלקי העם בלי יוצר מהכלל פיזית ונפשית. הפרהוד בעיראק קרה בהשפעת הנאצים חג' אמין אל חוסני ורשיד עלי אל כליאני ימחש שמם וזכרם. יהודי מרוקו ותוניס נאספו למחנות. למזלנו (ולטובת הטיעון שלך) נבלמו הנאצים בהתקדמותם.
מנהגים, כמה שלא קשורים לדת רק להיסטוריה, ל"ג בעומר, חנוכה ט' באב, המוזכרים על ידי כל העם היהודי.
איזור גאוגרפי, בשנה הבאה בירושלים הבנויה.

עם ישראל חי. למרות גבב השטויות.

תחשוב מה שאתה רוצה

ותאמין במה שאתה רוצה. העובדות נתונות, כמו תמיד לפרשנות.
&nbsp
אני חושב שיש מספיק ספק שמציג שאלה הרבה יותר משמעותית: האם כלכך חשוב, בשם העם (שקיים בקושי, או שלא קיים בכלל), להרוס את מדינת ישראל?
&nbsp
לדעתי, התשובה ברורה. ההיסטוריה מלמדת שמדינת לאום יהודית, מעולם לא החזיקה מעמד יותר מ-100 שנים. עברנו כבר 68.

למעלה