אין עוד סיכוי לפתרון ׳שתי המדינות׳, לדעתי

סוהי99

New member
אתה שמאלן קיצוני,פוסט לאומי בכלל ופוסט יהודי בפרט

כן,ידידי השיטחי - דרעי,חנין,גלאון ושרה ואתה ואני - כולנו יהודים.העם היהודי מורכב משבטים מיום כינונו.כעם של אנשים חושבים,דעתנים,יצריים ופתוחים הוא מורכב ומגוון בהרבה בחינות...הגיוון הזה התגבר מאד עקב הגלות שהשתרעה על פני ארצות ויבשות ובסביבות של תרבויות שונות ותחת השפעות טבעיות........שוני בהשקפות יכול להיות גם בתוך משפחה אורגנית,בין אחים ובין הורים וילדים ובין בני הזוג......זה לא משנה את מהותם!!!
אז על אפך וחמתך,לאכזבתך ובניגוד להתנכרות שלך - העם היהודי חי וקיים וכך יהיה דורות רבים אחריך.

הגיוון הזה הוא תוצאה של דבר מאוד פשוט

אנחנו מגיעים ממוצאים שונים, תרבויות שונות והיסטוריה שונה. לא מדובר פה ב׳שבטים׳ ובטח שלא מדובר פה ב׳עם׳.
&nbsp
אתה לא מעליב אותי במונח ׳פוסט ציוני / יהודי׳ - אני מניח שזה באמת מה שאני. אני יליד ישראל, אני אוהב את ישראל ואני בעד ישראל. כואב לי שאנחנו גוררים את ישראל לאבדון בגלל שאנחנו נצמדים למונחים והגדרות שבעיני, אינן נכונות ואינן מייצגות את המציאות.
&nbsp
האם יש לך בעיה עם זה שדעתי שונה משלך? האם במקום סיסמאות יש לך תשובה לעניין?

ובשני הצדדים

1. אין באמת רצון ל׳ויתורים קשים׳. בצד הישראלי לא יהיו מוכנית למדינה פלשתינית עם צבא ולא יהיו מוכנים לוותר עם נוכחות בבקעת הירדן. בצד הפלשתיני לא יהיו נכונים לוותר על ׳זכות השיבה׳ ועם פיתרון לבעית הפליטים.
  2. אין נכונות להתמודד עם חילוקי דיעות. כל אמירה שנויה במחלוקת תהיה עילה להכרזת מלחמה, כל תנועה לא רצויה תהיה עילה ל׳התנגדות׳ (אצל שני הצדדים).
  3. אין נכונות להכיר בכך שהפיתרון מביא לסיום הסכסוך. בכל צד יהיה מי שירגיש נפגע, ׳פראייר׳ ודפוק ובשני הצדדים יהיו מי שימשיכו לשפוך דלק לאש העימות.
  4. שני הצדדים יתקשו מאוד לרסן את הקיצוניים והאלימים.
  5. שני הצדדים יתקשו מאוד להגן על גבולותיהם ושיתוף פעולה בטחוני יהיה מינימאלי ולא יעיל.

דרוש פיתרון

שלא יפגע במיעוטים
שיחזק את מדינת ישראל
שיצעיד אותנו קדימה
&nbsp
שיפעל למען הצרכים של האזרחים החיים בישראל (אזרחים = אנשים שלא עוסקים בפוליטיקה, בעסקנות או במנהיגות דתית).

בסופו של יום כל פתרון יצריך תכונה שלא קיימת באיזור
וזו סבלנות, ומאחר ואין סבלנות ולכל עם יש את המטעני חבלה המנטאליים שלו באיזור נפיץ ממילא, הפתרון היחיד יהיה שילוב של כפיה מצד המעצמות, קרי חלוקה מחדש של הקלפים האיזוריים (בתוך זה אגב סדר מחדש גם בסוריה, לבנון ואולי ירדן כולל חלוקתן לפרובנציות עדתיות ודתיות), ובתוך זה קונפדרציה דמוקרטית דו לאומית בין הנהר לים, עם שתי אזרחויות שונות מצד אחד, ועם תושבות אחת זהה מבחינה מוניציפלית לכל אזרח ותושב.

יכול להיות שיעברו עוד מאה שנות שפיכות דמים עד אז, אבל הגיאוגרפיה הצרה והדמוגרפיה הגדלה יצריכו התכנסות לאיזור הפתרון הנ"ל.

את פיתרון הקונפדרציה אנחנו יכולים לקדם

מדינה אחת, כמה עמים שרוצים להיות.
&nbsp
בפיתרון הזה, הלאומיות של האזרחים תהיה עניינם הפרטי והמדינה לא תוכל לפתור אותה עבורם - זה אולי קצת חיסרון אבל כזה שאפשר לחיות איתו. במקום זה, המדינה תשקיע באזרחים ותשים אותם בראש סולם העדיפויות.
&nbsp
פיתרון שיביא לסיום הסכסוך הפנימי בין פלשתינים ליהודים יהיה מנוף כלכלי אדיר. אפשר יהיה לשקם איתו את הגדה ואת הרצועה ואתה כל הפליטים שחיים בשטח הזה.

בוש 101

New member
איש פשוט אין פתרון

זה כמו שישראל לא עולה למונדיאל.תשלים עם זה,מה הסיכויים של בית"ר לזכות בצמפיונז?מה הסיכויים שלך להשכיב את נינה אגדל?
לכן יש להמשיך במצב הקיים עוד 100 שנה.

בעיני מי שמתעקש לתמוך במנהיג שקרן

שמשקר אותו ודופק אותו - אף פעם לא יהיה פיתרון.

Mesarim

Member
וגם לא יהיה

כל עוד הם אינם מעוניינים בכך
יכלו לקבל מדינה כבר מספר פעמים בעבר, ודחו את האפשרות על הסף

עם מפגר עם מנהיגים מטומטמים שמוליכים אותו מדחי אל דחי כבר 150 שנה
העלובים שבעמים

jackie111

Well-known member
אם לא תקום מדינה פלסתינית

זה יגרום בעתיד. ועתיד זה עוד 50 שנה
שנצטרך לתת לכל אלה שאין להם זכויות
אזרח את הזכות להצביע לכנסת.

מנענו מכניסת פליטים מאריתריאה, אבל
נקבל רוב מוסלמי עם זכויות אזרח.

כך קורה בלבנון.

אבנר ג2

New member
יפה....נחזור לפתרון המדינה האחת לשני העמים

שבה נשמרות הזכויות האוטונטמיות החברתיות והכלכליות של כל אחד מהם
בה ישרתו לסירוגין ראש ממשלה יהודי ונשיא ערבי
כפי שהציע ז'בוטינסקי בשעתו...

לדעתי רעיון מצוין

סוהי99

New member
הגשמת הרעיון הציוני במלואו.

אני מניח שהמדינה הדו לאומית תנהיג משטר דמוקרטי.........אני צופה רוב ערבי שיאשר בחקיקה את "זכות השיבה" מה שיהפוך את המיעוט היהודי לזעיר.

אכן,רעיון מצויין הנובע ממבט מפוכח לעתיד וההשלמה עם הדרך הנאותה להתאבדות לאומית בדרכי שלום.

ועל כך כבר נאמר ע"י הרב ישעיהו אופיר זקוצ"ל - "יופי נחמה".

אבנר ג2

New member
אלא שהרעיון אינו שלי....הוא של המנהיג-האליל של הימין

זאב ז'בוטינסקי
אם יהיה לך פנאי, אולי כדאי שתקרא את
"קיר הברזל" שהנ"ל כתב....אמנם הוא כתב את זה באידיש
אבל יש תרגום עברי לא רע...

והרי תסכים איתי שהנ"ל היה איש חכם מאד...
יותר חכם ממך ובודאי יותר חכם ממני....

נתניהו מוביל אותנו לשם ביחד עם כל עדר המטומטמים שמאחוריו

בפוליטיקה בדיוק כמו במתמטיקה, כוחו של האחד נובע ממספר האפסים שמאחוריו.

מדוע שמדינה שבה העיקרון המרכזי

שלעולם לא יתאפשר למישהו לשלול את זכויותיו של אחר מפני שהאחר אינו שייך לרוב - שיקרו דברים כאלה? דברים כאלה קורים רק במדינת שבה זכויות אזרח הן פועל יוצא של השתייכות ל׳רוב׳. האירוניה היא שבמדינות כאלה, היהודים היו תמיד אלו שנפגעו יותר מכולם.
&nbsp
האם זהו ׳הרעיון הציוני׳? אני לא חושב ככה.

היינו בסרט הזה לפני 65 שנה, כאשר הערבים זרקו אותנו מביתנו

אדמתנו ובזזו את רכושנו.
גם בימים אלה ערבים מטהרים אתנית בשם האיסלם.

ברור שלא, גם הגרמנים הספרדים האנגלים.

אלה העובדות ואני לא מעוניין לחזור על כך, לכן אני מעדיף ריבונות יהודית.

ריבונות יהודית? בשביל מה?

בשביל שהיא תהווה סיבה לדכא אחרים כי אינם שייכים ל׳רוב׳?
&nbsp
ריבונות של מי? של אלה שאין בינהם הזכמה מיהו יהודי? או אולי דרושה לשם כך הסכמת הרבנים האורתודוכסים?
&nbsp
אני מעדיף מדינה שמגנה על זכויות כל אזרחיה. כך אני בטוח שלעולם לא אתעורר בבוקר ואגלה שאיזה מנהיג ׳ציוני׳ דגול, אחד ש׳מבין ערבית׳ או איזה ׳אח גיבור׳ - החליט שאני, או ילדי, איבדנו את זכויות האזרח שלנו במדינה בה נולדנו ועבורה נלחמנו, בגלל שהם ׳שכחו מה זה להיות יהודים׳.

שוב אתה מבלבל דברים

מיהו יהודי ידוע לכולם, ההחלטה מי ישלוט בהחלטות עוד לא הוכרעה.
בדרך כלל זה בעניין גיור ובדיקת העבר.

מדינה בריבונות יהודית יכולה להגן על זכויות האזרח שלה.
אף על פי העוינות הערבית אנחנו עושים את זה בהצלחה.

למעלה