אין רגע דל - חידה כ"ז (קכ"ה)

Eldad S

New member

אנא הון, יא חביב אלבי...

Eldad S

New member
לא, למה?

fragmento fragmento, אבל דגש לא הוספתי...

בניגוד לחבר פורום אחר שלנו, אני לא כל כך מוסיף ניקוד להודעות שלי בפורום.

DoronModan

New member
ho mia kor'

או: יא אלבי, רשמתי שאני הוספתי בטעות דגש בנו"ן במילה ווינכּ, ולא אתה.

מיכי 10

Member
אני מבקשת

לדייק במגדר, כי "חבר" הפורום הזה הִיא חֲבֵרָה

ואני מבינה שכתבת באופן כללי "חבר", כדי שלא יהיה שקוּף שאתה מתכוון לאותה חֲבֵרָה, אבל האמן לי שלא הייתי נפגעת מזה.

כי אני חושבת שהניקוד שלי רק מוסיף, ולא גורע. ואתה כבר יודע למה.
וַהֲרֵי אני לא כותבת בינתיים אף מילה בוויקיפדיה, כידוע לך.

מיכי 10

Member
ברור! גילוי נאוֹת, שקיפוּת, אמת בַּפִּרסום

חֲסֵר עוֹד מַשהו?

מיכי 10

Member
כן, כמובן. בדקתי את עירנות הקוראים,

ואילצתי אותך לנקד פעם אחת.

סתאאאאם. שכחתי שהחטף-פתח הוא רק בסמיכות.

Eldad S

New member
אכן,

הנחתי כך.

ובאמת שאין לי בעיה לנקד, אני אפילו עושה את זה לא פעם :)
אבל אני עושה את זה עד כמה שאפשר רק כשאין ברירה. לדוגמה, במקרה הבא:
נתַנּו לו אישור.

כשהקוראים ילדים גדולים ויכולים לבד לנחש מה המילה, אני לא מוסיף מפיק ב-ה', לא מוסיף קו מעל לאות לא דגושה כמו כ' ו-פ', וכולי.

מיכי 10

Member
בסדר, בסדר. אני יודעת שזה נראֶה כאילו אני

לא נותנת קרדיט לקוראַי, אבל זה באמת לא כך! והסברתי לך פעם את הסיבות לשימוש שלי בניקוד. ואזכיר זאת שוב:
הניקוד החלקי, כדי שהם יוכלו לרוץ בקריאת השורות, בלי להתעכב בגלל מילים שיכולות להשתמע בכמה אופנים שונים בעברית. נכון שלרוב אפשר להבין מתוך ההקשר, ובכל זאת, אני עושה עבור הקוראים שלי, כפי שהייתי רוצה לקרוא בעצמי: קריאה חלקה, ללא חזרות על מילים כדי להבין אל מה התכוון הכותב.

מקווה שאני לא מעליבה בכך אף אחד, כי המכותבים שלי, רובם אנשים חכמים ומוערכים על ידִי באופן מיוחד. אז ברור שאני נותנת להם קרדיט מלא, ורק רוצה להקל עליהם "לרוץ" מהר יותר.

אולי זה טפשי?? אתה חושב שבגלל הניקוד, הם קוראים מהר יותר, ומשקיעים פחות מחשבה בתוכן המכתבים שלי, ויוצא שכרי בהפסדי?

Eldad S

New member
להפך, אני חושב שבגלל הניקוד

הם מאטים את קצב קריאתם. מילים שאינן מנוקדות נקראות מהר על ידינו, כי המוח יודע לקרוא (כמובן, אצל קורא עברי ילידי). כאשר מוסיפים ניקוד במילה מסוימת, גורמים לקורא להתעכב עליה לרגע, כדי להבין מדוע נוסף הניקוד, והאם זה אומר שהקריאה האינטואיטיבית של המילה אמורה הייתה להיות שגויה, ולכן הכותב טרח לנקד, כדי שלא נשגה בקריאת המילה.

מעבר לכך, האקט של הוספת ניקוד, לטעמי, נותן לקוראים את התחושה שאנחנו חוששים שהם לא מכירים היטב את העברית, ומניחים שהוא או היא יצטרכו להיעזר בניקוד, ובלעדיו הם מן הסתם היו שוגים בקריאת השורה הנוכחית.

Eldad S

New member
דרך אגב, מן הסיבה הזאת

(העליונה - אבל גם מן הסיבה שאחריה) אני טורח לנקד רק כאשר ברור לי שהקורא לא יוכל להחליט לבדו למה התכוונתי.

זה אומר שבמקרים שזה יהיה חשוב עבורי למנוע אי בהירות מהקורא, אנקד אָחִיו לעומת אֶחָיו; וכמובן, בדוגמה שהבאתי לעיל, נתַנּו, כדי שהקורא לא יקרא נתְנו.

מיכי 10

Member
שוב נמחקה ונעלמה לי כל התגובה אליך. לא מבינה לאן זה נעלם
.

אנסה לשחזר לפחות חלקית.
אז כן, אני מבינה, והדוגמאות שהבאת הן מצוינות.
גם אני נתקלת בדוגמאות שונות מהסוג שאפילו אתה היית מנקד. גם בספרים, אבל בעיקר בעיתונים, כולל בכותרות שלהם, מה שמצריך אותי לקרוא לפחות עוד פעם אחת, כדי להבין אל מה התכוון הכותב. וזה מעצבן בעיני.

אבל אחרי ההסברים שלך, אשאל מישהו, שמבחינתי הוא הכי בר סמכא. הוא עצמו לא מנקד. אבל אשאל לדעתו המלומדה, ולפיהָ אחליט אם לנסות להיפטר מההרגל הישן שלי, או לא.

בכל מקרה, לכתוב בוויקיפדיה, בינתיים אין לי כוונה, למרות שאותו חבר המליץ לי כן לכתוב שם. :)
ושם, כבר למדתי ממך, שאין לנקד שום כלום. בפקודה!

(בגלל בעיות טכניות של המחשבים).

Eldad S

New member
ראשית, אני מאוד מאוד

מצטער שהתגובה נמחקה לך. מאז שכתבתי לך שכדאי לשמור (לזיכרון של חלונות), אני בימים האחרונים בכל פעם מסמן את גוף ההודעה שכתבתי, לוחץ Ctrl+C, ורק אז שולח את ההודעה להעלאה לפורום. אז את יודעת איך זה - בכל הפעמים האלה לא נעלמה לי ההודעה, ולא הייתי צריך להשתמש במה ששמרתי לזיכרון של חלונות. אבל אמשיך לנהוג עם המערכת בבחינת כבדהו וחשדהו, למרות זאת

שנית, את יכולה להמשיך לנקד. אני חושב שיש בכך חן מסוים, לפחות בהודעות שלך. כשאת מנקדת, אני בכל פעם מתעכב על המילים שניקדת, קורא אותן בעיון רב יותר, נהנה גם מאופן הניקוד המדויק שלך (וחושב לפעמים על המילה פעם נוספת, לאחר שראיתי אותה מנוקדת - כלומר, בדיוק כפי שכתבתי לך למעלה: הניקוד, מבחינתי, הוא אמצעי לגרום לקורא להתעכב על המילה ולהרהר בה, מבחינה מסוימת).

כאמור, אין לי בעיה עם הניקוד. רק לעתים רחוקות, כשהדבר מתנגש/חופף עם מה שאני צריך לכתוב - רק במקרים האלה ביקשתי לא לנקד, כי לי יש מנהגים משלי, וכללים משלי כלפי קהילת הקוראים (הכללית). לטעמי, ניקוד הוא בהחלט דבר יפה, ואפילו חמוד, כשמדובר בין חברים, או לפחות בקהילה מצומצמת, שבה כל אחד מכיר כל אחד, ואז ברור שאף אחד לא יחשוש שאת חושבת שהוא לא יודע לקרוא, כי כבר מכירים אותך, ואוהבים הן את סגנון כתיבתך והן את הנטייה החביבה שלך לנקד (ואני אומר את זה כמובן בחיבה, לא בציניות כלל).

היה לי חשוב, כפי שכבר ראית, לציין שניקוד של מילה כלשהי גורם לעיכוב, ולהשתהות על המילה בזמן הקריאה. אז אולי כאן בכל זאת את משיגה מטרה מסוימת, מעכבת את הקורא, ומסייעת לו לחשוב באופן טיפה יותר מעמיק על מילים מסוימות (ואולי אף להשתהות על שורות מסוימות).

דרך אגב, נתקלתי בשעה האחרונה בעוד משהו שהיה צורך לנקד, אבל אני לא זוכר את המילה דווקא עכשיו. לא חשוב, הבאנו כבר די דוגמאות.

מיכי 10

Member
תודה, אלדד. ממש תודה לך

התגובה הזאת שלי, היא לשתי התגובות שלך ביחד.
[[בקשר לכך ש"ברחה" לי התגובה, אסביר לך מה קורה, אעפ"י שאני לא לגמרי מבינה בעצמי:
אני לוחצת לא בכוונה על משהו בצד ימין או בתחתית המקלדת. אין לי מושג על מה, כי ניסיתי ולא מצאתי. אז אולי "נשענתי" על כמה קלידים ביחד. ואז נפתח בחלק התחתון של הדף חלון מוזר עם הרבה מספרים וסימנים. מיד אני לוחצת שם על ה-x, אבל אז לא נמחק רק אותו חלון, אלא כל הדף. והיום, אפילו נמחק לי הפורום כולו.]]

ועכשיו לעניין: תודה על הדברים הנעימים שכתבת כאן. (ועוד לעומת מה שסיפרתי לך בטח מזמן, שכתבו לי פעם בפורום שכבר נסגר לפני שנים אחדות ולא קיים: שהניקוד החלקי נראה כמו לכלוך וכמו (סליחה:) קקי של זבובים!).
ואילו אתה, להבדיל, כתבת בצורה כל כך יפה ועדינה!
את הרמז הבנתי: לא לכתוב עם ניקוד בהודעות על תוכניות המועדון, שאותן אתה מעביר אחרי התרגום שלך לא-ו, בשם שנינו, אל כל תפוצת אל"י. אז מעכשיו - מבטיחה להשתדל לזכור לא לנקד שם (אבל בהודעות לפורום, מותר לי.
).

אף שנייה לא חשבתי שיש ציניות בדבריך, כי החיבה אשר בה כתבת והסברת לי, ממש "קופצת" מתוך השורות שלך

תודה ולילה טוב,

מיכל.

Eldad S

New member
כן, ודאי!

בהודעות בפורום בהחלט מותר לך, ואפילו רצוי.
הרי זה חלק מהחן של ההודעות שלך!

ליל מנוחה

למעלה