אין רגע דל - חידה כ"ז (קכ"ה)

שא12

New member
אל תשתמשי בגלגל של העכבר כדי להגיע ל"פרסם"

אלא בפס הגלילה הצדדי עם החיצים .
הגלגל, משמש, גם, לחזרה לדף קודם ו"מעלים" את הדף הנוכחי.
אם זה קורה לך תחפשי את דף התגובה בהיסטורית גלישה המיידית.

מיכי 10

Member
תודה, אבל זה לא המקרה. הבעיה קורית לי

עוד לפני שאני מגיעה לניסיון לשלוח, כלומר, זה קורה כשאני עדיין כותבת.
בפעמים הקודמות לא מצאתי גם בהיסטוריית הגלישה. אז הפעם אפילו לא חיפשתי שם.

שא12

New member
Nur penso

Eldad S

New member
תוך כדי עריכה,

אני מציע שמדי פעם תשתמשי ב-Ctrl+C כדי לשמור את מה שערכת עד כה (כמובן, אחרי שלחצת על Ctrl+A כדי לסמן את כל התגובה שנמצאת כרגע בחלון העריכה).

באופן הזה גם אם ההודעה תיעלם לך, תוכלי לשחזר על ידי Ctrl+V.

שימי לב שתמיד, תמיד, אפשר לנסות לשחזר משהו שנעלם על ידי לחיצה על Ctrl+Z. במקרה שלא ניתן לשחזר, הפעולה הזאת לא תגרום נזק כלשהו. אבל במקרה שכן ניתן, לחיצה על Ctrl+Z תשחזר לך תוכן שנעלם – ממש לנקודת העריכה שאת נמצאת בה על המסך.

מיכי 10

Member
תודה, אלדד, אני יודעת איך לשמור (גם בדרך אחרת),

אבל הבעיה שכבר התרגלתי לא לחשוש כל הזמן כמו פעם, ממחיקת החומר. אז רוב הזמן אני לא חושבת על זה, ולא שומרת...
נמאס להרגיש "רדופה".

ובקשר ל-Ctrl+Z, זה כמעט אף פעם לא עובד בשבילי. פעמים בודדות ביותר הצלחתי לשחזר בעזרתו. אבל אתמול, גם זה לא היה עוזר. כי המחיקה העיפה אותי לגמרי מהדף, והייתי צריכה אפילו להיכנס מחדש לפורום. לא קרה כלום, רק התעצבנתי קצת, ונאלצתי להיזכר בערך במה שכתבתי, כדי לשחזר.

האתר הזה דואג לכך שלא "אפול מן הכסא" בכל פעם שזה קורה, כי מסתבר שהוא באמת לא מושלם עדיין. מתי הוא כן יהיה מושלם? אולי בביאת המשיח, אם זה יביא איתו קבוצת טכנאי מחשב מקצוענים אמיתיים, כְּשי לתפוז".

מיכי 10

Member
ואני מאד מקווה, שכל מכותבַי יודעים שאני לא מנקדת

מתוך התנשאות, חלילה, אלא מתוך התחשבות בחוסר הזמן שלהם. זה גם נהיה במשך הזמן סוג של תחביבון בשבילי, אעפ"י שזה קצת קצת מעכב אותי בכתיבה.

ומקווה גם שאף אחד לא נפגע במחשבה כלשהי, שאני לא סומכת על העברית שלו. דווקא הרוב הגדול שלהם, מומחים לשפות בכלל, ולעברית בפרט, גם אם יש ביניהם אחדים שהם "תוצרת חוץ".

Eldad S

New member
מכותבייך מכירים אותך,

ולכן אני מאמין שאף אחד לא נפגע בשום צורה שהיא מכך שניקדת.

כפי שכתבתי לעיל, הטיעונים שלי לעיל התייחסו לגוף כללי של קוראים, שאת או אני לא בהכרח מכירים באופן אישי. כמו למשל בוויקיפדיה (עם אוסף עצום של קוראים), או בכתיבה לכל המכותבים של אל"י (אני מאמין שמדובר במאתיים איש, או אולי יותר). במקרים כאלה, שלא מדובר בכתיבה אישית, אינטימית, לקבוצת חברים מצומצמת - נגיד, רק לבאי המועדון, או לחברים אישיים שלך או שלי, אני חושב שעדיף לנקד רק כשהדבר מתבקש, ולא בכל מצב (יוצא שעל פי רוב לא יהיה צורך כלל לנקד, כי מדובר בהודעות כלליות, תוך שימוש במילים המוכרות לכולנו).

אבל טוב. כבר הבהרנו את כל הנקודות לעיל, אז לא אכנס לזה מחדש.

Eldad S

New member
עלה לי הרעיון

הבא:
בשביל serpento אציב S
בשביל membro אציב ano
ביחד מתקבל sano
אבל קשה לומר ש-sano, בריאות, זה hospitalo.
לא ככה?

DoronModan

New member
קודם כל ,פתרת

באיחור קל ראיתי ששמת לב לאר מעשה שתיקנתי את הניסוח.
בניסוח הראשוני כתבתי ĉu, כדי להראות שזה לא בדיוק זה.
יפה שהשכלת לפתור אפילו בניסוח הראשוני.

Eldad S

New member
אהה... ה-ĉu הקטנה הזאת

הייתה אמורה להראות שלא מדובר בדיוק בזה?
אוקיי...

DoronModan

New member
בוא נגיד שמשהו היא הייתה צריכה לומר,

שכן אין לה ביטוי בפתרון. כלומר השתלתי אותה בכוונה, אבל בסופו של דבר לא היייתי fermita sur ĝi.

DoronModan

New member
גדול

ושוב אתה נותן לי רעיונות לחידות.
התכוונת לפרמטה מוזיקלית (שזה גם ב'עברית') או לתחנה?

מיכי 10

Member
גם אני לא נרמזתי מאותה ĉu, שהיא היתה אמורה לרמוז שזה לא

בדיוק.
כך שאין ספק שהניסוח המחודש, היה הקולע, ואילו הראשון היה מבלבל.

למעלה