אין-שוליים באיטליה

YotamKa

New member
הצפיפות במלבורן: 430 לקמ"ר

הצפיפות בישראל: 390 לקמ"ר. גם בישראל רובם גרים מצפון לבאר-שבע, ואם תנכה את הנגב משטח ישראל יוצא שישראל המאוכלסת צפופה משמעותית גם מהעיר מלבורן.

הרוכבים בישראל לא נהרגים בגלל אופי הנהג הישראלי, הם נהרגים כי צפוף כאן. מספר ההרוגים כאן לא חורג מאירופה או אוסטרליה באופן משמעותי.
 

YotamKa

New member
מוזמן לרכיבה שקטה בישראל

 

nachshon4

New member
הבנתי ממך שאתה לא רוכב בישראל

אלא בשטחים שנכבשו על ידי ישראל?
 

nachshon4

New member
תיקון

המסקנות שלי מהלינק לא נכונות, מראים שם סיכום של חצאי שנים. אז אפשר להכפיל פי 2. עדיין, הרבה פחות מישראל.
 

YotamKa

New member
וזה אחרי הכחדת 90% מהאוכלוסיה הילידית

שם, האוסטרלים הלבנים יכלו להקים את תרבותם הנאורה והסובלנית לאופניים מאפס כמעט, אחרי שמתוך 500,000 ילידים נותרו 50,000.

אני משתוקק לחזרתך כדי ללמוד עוד על התרבות המצויינת הזו.
 

nachshon4

New member
נו, והיהודים המצויינים

השמידו את היבוסי והאמורי ולא השאירו אפילו 50000, ולא השאירו לעמלקי משתין בקיר וכל זה במצוות אדוני, כאידאולוגיה, אפילו לא רואים בזה כתם שחור בעברם. ויהודה הלך לזונה, ודוד מלך ישראל חי וקיים - מלך ישראל! - שלח את החבר שלו למות בקרב רק כדי לתת בראש לאשתו. אלפי שנות תרבות מפוארת.
מה זה רלוונטי עכשיו, כשמדברים על תרבות נהיגה בכביש? לא ביקשתי ליבא את כל התרבות האוסטרלית או ההולנדית לישראל.
 

אילון22

New member
מתנצל. אך ענין הניראות הוא לא עניין אישי

השאלה הראשונה ששופט שואל עבריין תנועה היא "האם נהגת בהתאם לתנאי הדרך?"
אם יש ערפל- תוריד את הרגל מהגז, אם הכביש משובש- נהג לאט וכו'
אני מניח שכשנהג טוען בפני שופט שלא ראה את הרוכב שלפניו כי זה היה לפנות ערב והרוכב היה איש שחור, שרכב על כביש שחור, עם בגד שחור... הנהג ייצא בזול.
הקסדה היא בשביל הרוכב- אבל בגד זוהר הוא בשביל הנהג שנוסע מאחוריך. ואף אחד לא ישכנע אותי אחרת...
לגבי השאלה האחרונה: כשאחזור משבתון קצר באיטליה ננסה לגבש מחדש את אנשי "רוכבים בטוח"...
 

ariasdo

New member
לפני כשנה הצעתי ווסט עם דוגמא , להפגין נוכחות

מצורף לינק לשרשור שהתפתח בפורום .
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/V...046&MessageId=168688227#curMsg_view_168688227

מאז לצערי לא השתנה כלום בנושא , אבל לצערי היו הרבה תאונות אופניים וחלקם נגמרו לא טוב .
ממה שאני יודע בכול התאונות הרוכב לא לבש ווסט וחבל .

מידי פעם ולאחר כל תאונה קשה יש הרבה דיבורים אנחנו רק נובחים והשיירה עוברת .

אריה סדובניק
 

forester404

New member
אז יותר הגיוני שעל נתיב אחד

ירכבו אופניים וסמיטריילר ? ברור שלאימונים של קבוצות זה לא מתאים, אבל לכל השאר זה הרבה יותר בטוח.
 

odedbc

New member
לא גן עדן. תמותת רוכבי אופניים איטליה 2010

דו"ח של המכון לבטיחות בדרכים באיטליה: בשנת 2010 נהרגו 263 רוכבים בתאונות דרכים, מה שמציב את איטליה במקום השלישי באירופה אחרי גרמניה (480 רוכבים נהרגו) ופולין (280 רוכבים). בבריטניה נהרגו באותה שנה 105 רוכבים.
סה"כ בשנים 2000-2010 נהרגו באיטליה 2550 רוכבים בתאונות דרכים
 

ItsikH

Member
והיה ונפגעת או פגעת בגלל התשתית הנפרדת הזו, למשל הפלת קשישה ושברת לה את האגן, או פתחת לילד את הראש, או החלקת על בננה ושברת בעצמך משהו, מי ישא באחריות לנזקים ויטפל בנפגע? כי בכביש יש הסכמה שהנהג אחראי [באמצעות הביטוח], וכל עוד אתה נמנע מתאונה עצמית, אתה מכוסה.

הסבירות לפציעות כאלו כלל אינה נמוכה, אפילו גבוהה מאוד - אפילו הרבה יותר מאשר בכביש.
 

forester404

New member
במקרה כזה זה לא יהיה בגלל

התשתית הנפרדת, אלא בגלל ההתנהגות של המעורבים בדבר. זה נכון שאותו דבר אפשר לטעון על עירוב של אופניים וכלי רכב גדולים, אבל שם הסכנה גדולה גם כשכל הנוגעים
לדבר נוהגים בצורה מפותית. טעויות אנוש הן בלתי נמנעות, ושם הן כל טעות קטנה היא הרבה יותר יקרה. בכל מקרה תשתיות הן רק תשתיות - אם תתנהל עליהן אנרכיה הם באמת
יאבדו הרבה מהאפקטיביות שלהן.
 

O d e d 85

New member
קמפיין זה דבר חיובי מאוד

רציתי להוסיף- עברתי לצפון לפני כשנתיים מהמרכז, הרגשתי היא שבצפון הנהגים הרבה יותר פרועים ביחס למרכז, בצורה משמעותית.
הייתי גם סטודנט בב"ש ויצא לי לצאת לרכיבות עד כביש 40 ואיזור להבים והרגשתי ממש בטוח על הכביש.
 

ItsikH

Member
הסיבה שאני רוכב עמוק בשוליים, מקום בו נזקים כאלו אפשריים, היא התרחקותי מהנהגים. בעיה נוספת היא התשתית הירודה, רק היום נקלעתי לכביש בעבודות, תנועה עמוסה ביותר ללא שום שוליים כלל, נשמתי לרווחה כשיצאתי משם.

ד"א לא כל הנהגים הפרועים הם מקומיים, הרבה פעמים נהגים שמגיעים בסופ"ש לטייל נוהגים כאילו הם בכבישי המרכז, עם ראות טובה ושוליים רחבים, כשאין שוליים כלל והכביש צר ומפותל.
 

O d e d 85

New member
מסכים איתך, אבל....

דווקא ההשתוללות וחוסר הציות המוחלט לחוקי התנועה אופייני לאוכלוסיות המרכיבות את כבישי הצפון.
לא נתקלתי אף פעם ברכבים שמבצעים עקיפות בשוליים(!) ושאר תפנוקים...!
 
למעלה